Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pivot
csendes tag
Szóval…egy kicsit hosszú lesz, de van benne segítség, így leírom az egészet...
Ott kezdődött, hogy a régi OpenWrt-s LuCi-s Linksys WRT54GL-es routerem lassúnak bizonyult a NAS-hoz, ezért beruháztam egy TP-Link WR1043ND v3-as routerbe. A gyári fw-t szinte aznap le is cseréltem OpenWrt-re, és itt jött az első hidegzuhany…az image-ben nincs LuCi! No semmi baj, jött a Putty (mert a telnet zárva) és a UCI-parancsok a WAN beállításához, hogy legyen netem, hogy lefusson az „opkg update” és felmehessen a LuCi is (mire ezt kigugliztam, este lett – első nap). Másnap du., nosza, magyarítsuk le a felületet, mert úgy a szép. Utána teszt, majd látom ám hogy nincsenek USB-s csomagok se, nosza fel az összeset…nem ment hibaüzenet nélkül – ok, a printszerver nem fog menni…, mondjuk ezért is tettem fel az OpenWrt-t, de majd még próbálkozok… no de miért ilyen lassú a net? Érzésre is, mérésre is a régi kb. 1/5-vel „hasított”, sőt, néha még annyival sem...talán a szolgáltató? Vissza a régi routert, próba: a net OK, hasít rendesen. De hát még nem is állítottam át semmit, mivaaan?!?! Jó...most lett elég a próbából, vissza a gyári fw…. na persze, de nem megy ám fel csak úgy: a hivatalos firmware boot-kódját le kell vágni az elejéről, csak akkor flash-elhető (ez is kiguglizva, ismét este – második nap), ezt is megcsináltam, legfeljebb tégla lesz, de megy is fel azonnal – oda se merek nézni. Beindult, minden OK, ismét „gyári”!!! Beállítások vissza, Internet hasít rendesen...usb van, de a printszerver most sem megy – már nem érdekel, legalább gyorsabb lett a LAN, meg a WIFI mint régen. Hát azt hiszem egy ideig nem próbálkozok – elegem lett (bár most már bármikor vissza tudom tenni a gyárit).
Leírom az egész folyamatot, hátha valaki hasonlóval szenved és menne vissza gyárira...
A műveletek:
0. OpenWrt letöltése, flash-elése a gyári felületről.
1. Kapcsolódás putty-al (webes beállítófelület ugye még nincs!) a 192.168.1.1-re (user:root, passw:nincs).
2. Az OpenWrt-t futtató WR1043ND kapcsolása az Internet-hez (elő az ISP szerződést):
uci set network.wan.proto=pppoe
uci set network.wan.username='felhasználónév'
uci set network.wan.password='jelszó'
uci commit network
ifup wan
3. LuCi telepítése:
opkg update
opkg install luci
4. Kínlódás a szoftverrel…, majd:
5. Gyári FW letöltése, és előkészítése (a boot kód levágása):
a terminálban:
dd if=wr1043ndv3_en_3_16_9_up_boot_150514.bin of=fw/wr1043nd_v3_correct.bin skip=257 bs=512
6. A felületről a módosított gyári FW fel-flash-elése, SIKER -> örülés
7. Mentett beállítások visszatöltése és tapasztalatok levonása...Hát dióhéjban ennyi...
Új hozzászólás Aktív témák
lo Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a routerünkből.
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Androidos fejegységek
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest