- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok
Úgy néz ki, hogy rendelek paneleket ehhez a karihoz.
Ha valaki utánaépítené, most lehet szólni. (priviben)
1300Ft lesz darabja, plusz némi postaköltség.
ELP -
endib
tag
Na ilyet se láttam még

-
oort
csendes tag
Ebbe az NI-os doksiba nagyon ne ásd bele magad!
Ez egy felületes általános leírás ami az általa említett -régebbi- DAQ-okhoz ad referenciát.
Az egyik probléma a számodra a megszerezhetetlen PCI bridge amire ezek a DAQ-ok épülnek. Ez egy ASIC , gondolom nem kell elmagyarázni ez micsoda. A másik fele ennek az IC-nek egyfajta programozható rész amivel a kártya felé kommunikál. Emögött van egy EEPROM, ami tartalmaz rahedli infót a kártyáról és kalibrációs konstansokat... stb. Ebből adódik a probléma is mivel az IC-t japánba gyártják és nem kerül kereskedelmi forgalomba úgy mint a GPIB ICk. A másik , hogy nem vehetsz NI-os kártyát mint magánszemély... (drága is, de a minimum ordert teljesíteni kell) mondjuk a myDAQ azt aszem meg lehet venni. Ez Texasos cumókra épül és jópofa dolgokat tud, direkt oktatásra találták ki.Ha PCI vagy PCIe felületet akarsz programozni akkor két dolgot javasolnék.
1, Ha csak szórakozásból akarod akkor bele se kezdj! Nagyon pontos időzítéseket kell itt tartani amit csak úgy nem tudsz megoldani könnyedén (bár izom FPGA-val lehet). AZ express esetében ez hatványozottan igaz. Ezt debugolni iszonyat durca eszközök nélkül nem tudod, és ha szivat a hardver pl kommunikációja akkor nem tudod hogy mit állíts át a szoftveren, ha nem látod a komunikációt az PC fele.
2; Ha mégis elszánod magad akkor vannak konkrét cégek akik fejlesztőkörnyezetet adnak PCI és PCIe felületre. Ez kb olyan mint egy pci/pcie kártya ami fixen kommunikál a gépedddel (ezt ítírni , módosítani nem is tudod) és a másik felét meg szabadon programozhatod ide aztán tényleg azt csinálsz amit csak nem szégyelsz.. ( kb mint az NI-os FlexRio 795X család). -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Szia
Feltételezem, hogy egy HD-audió alaplapi chip azért jobb (sokkal), mint egy 500Ft-os USB-s.
Mikor az enyémet mértem, csináltam egy kontroll mérést is.
ALC888 24 bites, stb.
Fejhallgatóval megterhelve a kimenetét 10% torzítást mértem, szinte bármilyen(!) hangerőnél.
Lehet valamit rosszul mértem, és csak 1% a THD.
Lehet, hogy duplán rosszul és csak 0,1%.
Az enyémnek pedig 0,007%.
Pedig az 24 bites. (Mellesleg a gyári adatain alig-alig látszik, hogy 24 bites.)
Akkor mi van az 500Ft-os USB-s cuccal?Az már más tészta, hogy mondjuk e közben hangerőben 10-szeres a különbség az enyém és az alaplapi között.
-
Prof01
veterán
Szép munka, gratulálok!
-
Speeedfire
félisten
-
Peter789
senior tag
nekem az a fura, hogyha egyszer építésre adja valaki a fejét, akkor miért ezt a relatív egyszerű belső DAC-ot használja? egy PCM270x-re vagy CM108-ra lehet külső, minőségi I2S bemenetes DAC chippet is illeszteni...
-
apatyas
Korrektor
-
hcl
titán
Hát ha ilyen hangkályhát 500Ft-ért kap Koreából, akkor szerintem a stúdiócuccok gyártói bezárhatják a boltot.
Valósznű sokkal jobb minőségű, mint az átlagos USB hangkártya, meg 5.1 kivételével az alaplapiaknál is.Különben mi bajod azzal, hogy valaki maga nekiáll építeni valamit?
A világot nem az viszi előre, hogy megveszel valamit a boltban... -
GrandeP
addikt
Csak h tisztazzuk...
Tehat megannyi faradtsagos munkaval es potsolessel, hegesztes, furas, faragas, beleölt oraszam, es X ft, "megepitettel" egy 500 ft-os "hangkartyat"?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyebkent ugyes vagy meg minden, de ez most nem olyan h egy 500.000 ft-os dolgot megcsinaltal magadnak egy 10.000-ert, hanem csak gyakorlatilag sajat magad szorakoztatasara, elverted az idot...

-
twine
veterán
Még nem olvastam végig a cikked...de komolyan le a kalappal...
Ilyenkor mindig "elkeseredek" kicsit, mert annó elektroműszerészként végeztem ...De már akkor tudtam, hogy nem "fogja az agyam"...
Végül a gyakorlati órákon épített FM transmitter, és egy rádiós walkman segített eljutni a vizsgáig...
(gondolom nem kell részletesen elmagyaráznom, hogyan segített)
Ilyenkor látom azt, hogy a papírom megvan róla,,,de a tudásom
Csak a számat tudom tátani, amikor valaki "fogja magát, és épít egy hangkártyát"

Gratulálok....
-
hcl
titán
Zsír lett

Különben én is USB-s hangkártya párti vagyok, mert a PC-n belül sok zajforrás van, amit bármilyen high-end erősítő IC_vel is összeszed a cucc. USB-s kari nem a gépben van, és lehet akár saját tápja is, ami mondjuk nem egy házban van a hangkályhával -> még kevesebb zaj.
@Tecsa : Volt munkahelyeimen (elektronikai gyár) a gyártósorokon sem mindig vannak ilyen minőségben megcsinált tesztcuccok. Ellenben nem annyira "házi vagy nem házi" barkács kérdése, hanem azé, hogy az illető mennyire igényes a munkájára.
@gejzanet : Ebben az esetben sok értelme sem lett volna a nagyon kicsi nyáknak, mert a potikat is ültetni akarta, meg adott volt a doboz mérete is...
-
buherton
őstag
-
gejzanet
tag
-
buherton
őstag
-
gejzanet
tag
namost nemazért miért csinálsz ekkora panelt smd-hez? az egész elférne 5x5cm-en sima kétoldalas nyákkal.
-
törölt tag
-
Baltásgyilko
csendes tag
-
PH.User
tag
-
joghurt
addikt
Az "invertáló üzemben működő Csebisev-szűrőt" hogyan kell érteni? Invertál, mert a bejövő jel előjelét megváltoztatja ( = 180 fokos fázisfordítás, a teljes áteresztő tartományban? ). Vagy inverz Csebisev approximációt használsz az átviteli függvény közelítésére?
-
Blindmouse
senior tag
-
_az
senior tag
-
Lompos48
nagyúr
Szép! Csak gratulálni tudok hozzá.

-
Peter789
senior tag
zaj ellen az I2S-be be kell ágyazni egy ADuM1400 / ISO7240 -es digit izolátort
-
Peter789
senior tag
én régebben egy CMI8788-87-86, vagy valami más, creative csippes alapban gondolkodtam - a PCI / PCIe-s kártyáról ki akartam vezetni az I2S csatornákat egy külső panelre. esetleg egy relatív olcsó CMI8786 csippes, asus xonar DG kártyát kompletten is be lehet áldozni és hőlégfúvóval lekapni róla a procit és saját nyákra átrakni (a CMI csippekhez létezik komplett datasheet). végül sosem estem neki a témának - egyszerűen nincsen elég időm az ilyenre
másik hasonló alternatíva lehet még a HDMI jelből kivezetni a hangot, pl az AD9398 akár 8 csatornányi LPCM I2S jelet is tud kezelni
-
Speeedfire
félisten
-
törölt tag
Értem én buherton problémáját, én is erősen nézegetem a PCI-E csatolófelületet.
Mint ahogy Te is nyomulgatsz a másik PCM irányába
Lenne előnye: "végtelenül" sok energia áll ott rendelkezésre és hatalmas panelméret lehetséges. -
Speeedfire
félisten
-
törölt tag
Egyébként a következő meglepetés ért:
A TSH22/TLC072 összeállítással telibe ugyanazok a torzítási (stb) mérési eredmények lettek, mint az OPA1662/1602 párossal. (Próbaként magamnak ezekkel is építettem egyet.) Nem lehet őket megkülönböztetni méréssel, pedig az utóbbiak igencsak stúdióba való IC-k.
A TSH22 100Ft
TLC072 250Ft
Az OPA-k 1500Ft/db áron vannak. -
buherton
őstag
Becsapós a cím ám, mert én PCI-E vagy PIC csatlakozós valódi hangkártya építéséről fogok olvasni, míg így ez inkább egy előerősítőhöz hasonló eszköz. Már kezdtem örülni, hogy végre magyar nyelven is olvashatok a PCI, vagy akár a PCI-E felület programozásáról.
Grat hozzá! Nagyon jó átvitelt valósítottál meg. A kapcsolóüzemű tápról ha kicsit nagyobb áramot veszel le, akkor a földre szokott hatalmas zaj kiülni, de ennek nyoma sincs.
(#4) Tecsa: Ez természetes hiszen, itt nem a fúróval és a mérőszalaggal kell ügyesnek lenni, hanem tudni kell kapcsolási/áramköri rajzot tervezni.
-
Vladi
nagyúr
Nem semmi.

-
Tecsa
aktív tag
Azt hiszem ez messze a házi barkácsolás kategória felett van.
Gyönyörű munkák, irigykedem.

-
törölt tag
-
blueMerle
veterán
Ez igen, ez már nem sufnituning szint

-
Speeedfire
félisten
Szokásos minőség, köszi.

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(gondolom nem kell részletesen elmagyaráznom, hogyan segített)

.