Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cucka

addikt

válasz bambano #10 üzenetére

Ok, tehát ha sokan használják az én pc-met az én accountommal, akkor ebből lehet baj. Ez ugyan nem életszerű, de ebben igazad van.
    Például internetkávézóban jön a következő arc, kinyitja a history ablakot és ott virul a jelszavad. Ne feltétlenül abból indulj ki, hogy te mennyire biztonságosan és magas szinten használod a számítógépedet.
    A probléma itt amúgy is elvi jellegű. Nyilván egy ilyen nyereményjátéknál nehéz komoly károkat okozni azzal, ha valaki megtudja a jelszavad, de képzeld el, ha a webes levelezőrendszer, egy társkereső oldal, vagy mondjuk egy bank küldené ilyen formában a jelszavakat..

Mennyivel jobb a helyzet, ha a kódolt jelszavamat látja, nem a kódolatlant?
    Például az email-ben kiküldött regisztrációt aktiváló linknél a linkbe bekerül a felhasználó azonosítója és egy random kód, amit regisztrációkor generálsz. Ez a kettő egyértelműen azonosítja a felhasználót, viszont ha nem férsz hozzá a weboldal adatbázisához, akkor nem érsz velük semmit.
    Persze ki lehet találni bonyolultabb eljárást is, amit leírtam, az egy egyszerű, könnyen megvalósítható megoldás.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés