Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) petipetya


petipetya
nagyúr

Mindebből azt látom, hogy teljesen jó gépeket visznek vissza neked mondvacsinált indokokkal, melyeket feleslegesen visszaveszel. Az negatív értékeléstől félsz, vagy mitől?

"nincs rá lezsóidő"

(#2) szaszyka


szaszyka
senior tag

Hülye vagy, bocsi. A legalja cuccokkal foglalkozol, amiket a legalja emberek vesznek meg. Ne csodálkozz, hogy szivatnak. A legaljával nem szabad foglalkozni, mert nem érik meg, sehogy sem. Az ilyen emberek 5ft-ért az anyjukat is kategória. Emelj kicsit a szinten, 40-50 körüli notikkal, akár üzleti kategóriásokkal, és valszeg nyugisabb lesz az üzlet. Egyébként nekem is kellene noti. Thinkpad P70 Xeon procival 15000-ért van? :D

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#3) Hieronymus


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog (1)

"...Fel nem tudom fogni, hogy az emberek hogy lehetnek ennyire sötétek... Idejönnek, megnézik a gépeket, elviszik a legolcsóbbat, utána pedig én vagyok a baromállat amiért nem megy a HD Youtube, amiért nem 10 másodperc alatt áll fel a rendszer és amiért nem tudnak rajta játszani. ...."

Fingja sincs a vevőnek, hogy mit vásárol. A számítógépek mások, mint a mindennapi használati eszközök.
Egy olcsó autóval el lehet bárhová utazni, legfeljebb kicsit kényelmetlenebbül és lassabban mint egy luxus járművel. Egy régi számítógép még kényelmetlenségek árán sem képes a mai gépek sebességét és kényelmét biztosítani.
Autós hasonlattal élve, Békéscsaba irányába még elpöfög, de Miskolcra már el sem tud indulni. Na, ezt nem értik meg a vásárlók.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#4) R3wind


R3wind
csendes tag

Mondanám, hogy eldobtam az agyam, de sajnos a nők többsége ilyen. Szerencsére a környezetemben azért jobb felfogóképességgel rendelkeznek és többnyire kérdezni is tudnak ha bizonytalanok. Amennyire észrevettem, sokuk nem ért hozzá és/vagy nem is akar érteni hozzá. Okostelefonoknál is úgy kell magyarázni nekik, mivel nem olyan mint régen, hogy vesznek egyet és öröm boldogság, minden flottul megy amíg a telefon működik. A másik és ezt páromnál is tapasztaltam, hogy az elvárások magasak, de legyen olcsó és megfizethető. Na persze ő megérti amit mondok és nem is tízezer forintért akarja megváltani a világot.
Autós hasonlat jutott nekem is az eszembe, amit elviekben a szebbik nem is megért ha már utánajárni a dolgoknak luxus. "Amennyiben Trabantot veszel, ne várd el hogy úgy menjen, mint egy Ferrari."

[ Szerkesztve ]

(#5) d@vee


d@vee
őstag

Fűh, neked is csak nyűg ez a hardveres eladás akkor. Kapásból nem vettem volna vissza, csak azt, amit hozzám visszahoznak. Sírjon a szájuk...tudatlan emberek, ez még nem is lenne baj. De nem képesek megérteni, hogy olcsó sörnek híg a leve? Annak a női homo sapiens-nek, aki fenn akad azon, hogy szaggat az online film, mond meg neki, hogy töltse le, vagy vegye meg a filmet és kész.

Ja

(#6) sutykuru válasza d@vee (#5) üzenetére


sutykuru
tag

A Pisti leszedte az nkórról a Szkájlán Bédét de nem viszi ez a fos.

The DJ:Tanult kollégám régebben csinált egy-egy videót csomagoláskor a cuccról, privátként felrakta yt-ra, ha problémázott a vevő, csak elküldte a linket.

(#7) mbalint987


mbalint987
aktív tag

A nyáron egy PC-boltban dolgoztam, ott fordult elő egyszer, hogy bejött egy fickó, hogy ő számítógépet venne. Mutatom a gépeket, Pentium D-től az erősebb C2D-ig minden volt nálunk, nyilván megfelelő árért. Mutatok neki egy középkategóriás gépet (~20k), de háát az drága, neki nagyon olcsó kell (wtf?). Megmutatom neki a legolcsóbb gépünket (~10k), Pentium D, 2GB RAM, szóval nem nagy kaland, erre megkérdezi: "Nincs ócsóbb?". Mondom neki, hogy ennél olcsóbb gépeket roncsoknak nevezik (többnyire), szóval nem és soha nem is lesz. Állítom ki a számlát, erre elkezdni mondani, hogy hát csak engedjek már belőle, ő mindig mindent innen vesz (persze...). Finoman közöltem vele, hogy engedek belőle 2k-t, de nincs garancia. Végül csak kifizette a teljes összeget. :D

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#8) Csupingo


Csupingo
veterán

Sajnos az ilyen teljesítményű gépekkel már nem éri meg foglalkozni, ahogy írták is. Csak hozzáértőnek, vagy gyüjtőnek lenne értelme eladni, mert Jóskapista aki most vesz először gépet, csak azt látja, hogy ez egész olcsó, jó lesz az neki. A fejében pedig az van, hogy ez is csak olyan számítógép, amiből már 4-et is látott. Az egyiken repült a gta V, a másikon 4k hdr film 3d-ben meseszép volt, a harmadik mindent megcsinált fél másodperc alatt stb. Gép, gép, biztos tudja azt amit a 10-szer, 20-szor drágább masinák is, csak én olyan szerencsés Jóskapista vagyok, hogy rábukkantam 15 ezerért. Az ilyen emberek miatt csak magadnak okozol bosszúságot, mert óriási elvárásaik vannak és rögtön keresztre is feszítenek, ha valamivel már nem boldogul a frissen vásárolt laptop. Akár tényleg azt kéne csinálni, hogy csak személyes átvétel és ott 15 perc alatt elmutogatod hogy milyen gyors netezés közben, milyen youtube videót tud még lejátszani, mi az a játék ami még elindul rajt. Vagy egy alapos listát írni, hogy mire lehet számítani a géppel kapcsolatban, mi az amire még használható, mi az amire már nem és ezt minden hirdetés mellé feltüntetni. (Ezen kívüli panaszokkal téged már ne keressenek.)

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#9) KISDUCK


KISDUCK
addikt

Az első vásárlónak elküldhetted volna ezt a GTA 5 telepítési útmutatót.

(#10) sketchifun


sketchifun
senior tag

Nem lennék a helyedben. Egy régi Fujitsu-Siemens laptopot adtam el nyáron. C2D, 2gb ram, 160gb hdd... Akku zero, hibátlan karcmentes. Egy hét után itt volt vele a csávó, hogy ez egy szar, lassú, így meg úgy. Behívtam, gyere, kapcsoljuk be. Hát ő arra nem ér rá, adjam vissza a pénzét, és már itt sincs. 10 perc alatt megértettem vele, hogy ha nem látom a saját szememmel, nem veszem vissza. Bejött, gép bekapcs. A létező összes PC Speed Up Utilty, meg Turbo Booster rajta, Avast és Nod32. A feketeleves az volt, amikor a feladatkezelőben feltűnt hogy hiányzik 1GB ram. Mikor rákérdeztem, hogy hova lett, a pista azt mondta, hogy nem kell bele mindkettő.

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#11) fordfairlane


fordfairlane
veterán

Költséges hobbit választottál. Nem pénzben, hanem ősz hajszálakban fizetsz meg érte.

x gon' give it to ya

(#12) d@vee válasza sketchifun (#10) üzenetére


d@vee
őstag

Uhh, na te okosan csináltad. Nekem eszembe nem lett volna megnézni, hogy meg van-e benne minden.
De a kommenteden okulva ezután bekerül a szemrevételezési listába :R
Imádom, mikor ezek a PC Speed Up meg hasonló ganék fennt vannak valaki gépén...mert nem képes elolvasni 1 sort az utorrent telepítése közben...
Végül visszavetted?

Ja

(#13) berzerker83


berzerker83
csendes tag

Remek dolog ez a megmentős hobbi, de sajnos az esetek egy kisebb, de nem elhanyagolható részében a vásárló/júzer ennek hátulütője. Én nem laptopokat, hanem a 80as, 90es évek bringáit próbálom "megmenteni" attól, hogy vidéki kocsmák előtt rohadjanak el pár év alatt. Imádom bütykölni, meg tökéletes kikapcsolódás a napi irodai meló után a szerelgetés este, de ezt csak akkor tudom csinálni, ha a végén el is adom. És itt kezdődnek a bajok. :)
Épp a múlthéten vállaltam be egy javítást egy már hónapokkal ezelőtt eladott vason, mert előtte bár kulturáltan, de szemrehányóan kaptam meg, hogy nem raktam össze rendesen, és javítani kéne. Mindig elmondom, hogy ezek a gépek lassan harminc évesek és ha nekem picik (márpedig ebből sok van, mert 196 centi vagyok), akkor nem tudok vele tekerni 10-20-30 km-t, mielőtt eladom, csak éppen annyit, hogy megnézzem, hogy mechanikailag rendben van. Valamint kérek mindenkit, hogy lehetőleg húzzon meg minden csavart, ha hazaért, mert én is emberből vagyok, bármennyire is igyekszem. Nem hiszem, hogy egy imbuszkészlet, meg egy 15ős villáskulcs nagy befektetés lenne, ha az ember vesz egy kerékpárt, de sokan erre sem képesek. Szakadt már lánc, ami nem volt nyúlt, és külsőre sem tűnt lelakottnak, de valszeg az idő megette. Ez ilyen, de megmagyarázni már rettenetesen nehéz. De megkerestek azzal is, hogy elállítódott a váltó, csináljam meg, miközben csak az új bovden nyúlt picit (amit jeleztem is, hogy be fog következni) és csak tekerni kell egy picit a feszesség állítón). És az én lelki békém érdekében inkább megcsináltam, minthogy "haragosom" legyen.
Teljesen megértem, ha néha kibukik ez ember, de ez ezzel jár. Cserébe van egy hobbim, ami nem annyira pénznyelő, sőt ha néha hoz egy kis zsetont is, akkor tudok új szerszámokat venni (amikért szintén rajongok :) ). Most éppen fényezőpisztolyt és a többi hozzávaló motyót veszem meg magamnak, hogy tavasztól újabb önszivatásba kezdhessek azzal is... :)
És azért az is egy igen fontos dolog, hogy mindig bízom benne, hogy olyan emberhez kerülnek, akik örülnek ezeknek. Ha csak felannyira mint én, mint amikor találok egy olyan bringát amit kissárc koromban csak katalógusban láttam, az már elég. És ilyenek is vannak, hálistennek többen, mint a károgók.

(#14) sketchifun válasza d@vee (#12) üzenetére


sketchifun
senior tag

Nem.

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#15) #73173120


#73173120
törölt tag

Vagy 6-7 éve lehetett, amikor anyum munkatárásának a lányának gép kellett volna. Persze, egy összegben fizetni nem tudott. Gép kéne, részletre, bármi jó. Okés. Megsajnáltam. Vesztemre. Volt egy Athlon XP-s gépem, teli pakoltam rammal, amit tudott kezelni max., kapott valami vga-t, és véletlen még egy 5.1-es hangkártyát is benne hagytam. Kapott mellé billentyűzetet, egeret, és egy crt síkképcsöves monitort is. Ez, akkor, a piacon olyan 20-25K-t ért volna. Megkapta 15 ezerért, azt is 2 részletbe fizette ki.

Első telefon, nem jó a gép, menjek AZONNAL megcsinálni. Jelzem, még teljesen ki se volt fizetve. Átmegyek, nagy szakértőként a felbontást fel akarták rakni többre mint amit a monitor tud. Okés.

Megkaptam a következő részletet, 2 hónappal később, mert most sajnos nem tud fizetni. Jön a következő telefon, rossz a gép, menjek AZONNAL. Persze, nem engem hívtak közvetlen, hanem az anyjának szólt, aki aztán az én anyumnak.

Én meg visszaüzentem, hogy 5000+áfá / óra áron szívesen megnézem, hogy megint mit rontottak el :)

Nah azóta nem kerestek. Viszont a pofátlanságuk örökre megtanított arra, hogy az üzlet az üzlet, mindent előre meghatározunk, tisztázunk, ha rábólint, akkor magára vessen, én ugyan pisztolyt nem tartok senki fejéhez.

(#16) C4mp3r válasza #73173120 (#15) üzenetére


C4mp3r
addikt

ez pontosan igy van, en sem csinalok mar senkinek ingyen semmit maximum nagyon kozeli rokonoknak. nem eri meg, hogy te legyel az "IT guy", mert jofejsegbol teszel egy szivesseget es a legtobben utana pofatlanul elvarjak, hogy te ingyen allj rendelkezesre 24/7. sajnos a legtobb ember segghulye es nem is erdekli, hogy utananezzen a dolgoknak, illetve ugy vannak vele, hogy "az nem munka", csak ha kapalsz meg disznot ganezol.

(#17) mephi666


mephi666
nagyúr

hát "jó" volt ezt elolvasni ahhoz, hogy rájöjjek, miért nem szeretek már bíbelődni komolyabban gépekkel :) ...nekem a kedvencem a "fel tudnád gyorsítani a gépünket?" kérdés volt... persze értették ilyen 15éves sulinetes gépekre... (persze párezerből értették: tegyek bele ramot, vagy valamit és menjen utána, mint a villám) miután általában az volt a válaszom, hogy használt cuccal nem foglalkozok (majd nekiálljak keresni minden komponensből a létező legolcsóbbat, aztán szívjak az oda-vissza küldözgetéssel meg hibakereséssel, ha valami nem jó?), új alaplap+cpu+ram+táp(+esetleg vga)=x tízezer forint, gyorsan leszálltak rólam :) ...persze családban szívességből megcsinálom bármikor, de akárkiért nem megyek át mazochistába

ja egyébként nem csak a gépnél van, hogy az utánanézni is lusta ember a legolcsóbban a legjobbat akarja: munkatársam a legjobb példa, akin magamban mindig röhögök, ha a megkérdezettek ellenzése után beleugrik a leghülyébb üzletekbe :D legutóbb valami 10ezer körül talált nevenincs oldalon led-es mini projektort... annak olyan specifikációja volt, hogy röhögött rajta minden ismerősöm, akinek mutattam: 320x240-es felbontás, max 2-3méter vetítési táv meg max 40" körüli képátló és hasonlók... a fia is ellenezte (akinek van köze az informatikához), de ő csak csorgatta rá a nyálát, nem hallgatott senkire... (azóta nem hallottam projektorról beszélni)

ui: nem találom már az oldalt, itt egy hasonló "projektor" ebay-ről, ami kb ugyanaz a szint, amit kinézett a delikvens :D

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#18) The DJ


The DJ
addikt

Végére ért egy újabb sztori :)

Unokatestvérem megkeresett, hogy egy kollégájának kellene segítség, majd felveszi velem a kapcsolatot online. Meg is történt, laptop kellene neki, mert a régi már lassú, kezdi megadni magát, stb. Pár napos levelezés után ajánlottam neki neki egy üzleti szériás Dell Latitude E5430-at 8GB rammal, 256-os SSD-vel, 3. generációs i5 procival, világítós billel, új akkuval, stb. Gondoltam a feladatom itt véget is ért, ott volt a link, csak meg kellett rendelni. Hát nem. Másnap üzenet, hogy akkor elindíthatjuk-e a projektet? Kérdezem milyen projektet? Hát a laptopvásárlást. Mind kiderült nekem kellene megvásárolni hozzám, majd feltelepíteni, felrakni a programokat, amiket használ, végül elvinni hozzá :) Hát, oké. A pénzt átutalta, én a webshopnak, másnap hozta a futár a gépet, gyorsan feltelepítettem, rá a programokat, mert úgy volt, hogy mégis el tud jönni érte valaki. Nem tudott. Mégis nekem kellett volna elvinni, de kórházba járás volt éppen, mert jelenleg senki nem tudja miért vagyok halálomon. De ez most irreleváns. Végül pár nappal később a delikvens elhozatta magát az édesanyjával, én nem voltam itthon, párom tudta kivinni a gépet, kezébe nyomtak egy csokit és elviharzottak.

A poén első fele: Nem ehetem a csokit, mert lisztérzékeny vagyok. A poén 2. fele, hogy intéztem a gépre 10 ezer forint karácsonyi kedvezményt, amit természetesen visszaadtam a géppel együtt, de volt bennem egy kósza gondolat, hogy jó fej lesz és majd rögtön ide is adja. De gyorsan zsebre tette :) Ergo ingyen intézkedtem, leveleztem, fórumoztam, utalgattam, rendeltem, futárt vártam, telepítettem, szívtam és idegeskedtem, mindezt majdnem 2 héten keresztül. De legalább a gép szuper és ezt biztos nem fogja majd hozni javíttatni egy ideig :)

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

(#19) d@vee válasza The DJ (#18) üzenetére


d@vee
őstag

Ne, ne legyél jófej. Zsebre kellett volna rakni...ingyen munkásnak nézik az embereket.
Szomszéd vett a fiának tavaly karácsonyra laptopot, freedos-os op. volt rajta. Feltettem egy windowst, bedrivereztem, szívtam vele egy napot, mert az intel igp mellett az nvidia gpu nem akart sehogy sem menni -.-
Mikor visszaadtam, kérdezi mennyi, mondtam az árat, olcsón megúszta mert szomszéd. Húzta is a száját, ideadta a pénzt, azóta nem köszön :DDD

[ Szerkesztve ]

Ja

(#20) FLATRONW


FLATRONW
őstag

Régebben én is foglalkoztam OS-ek újra telepítésével.
Nem kértem érte sokat, meg is értették az emberek, hogy ezért nem jár terméktámogatás is, nem is zaklattak utána mindenféle hülyeséggel.
Egyszer azonban minden jónak vége szakad.
Akadt egy személy, aki bebeszélte magának, hogy megfigyelik és szívatják őt. Minden apróságban amit nem értet valami összeesküvést látott. A mobilja is furán viselkedett szerinte. Mondanom sem kell főleg Facebook-ozásra használta a gépet és a mobilt is. Ilyenekkel jött, hogy valami megosztásról jelennek meg neki üzenetek. Mi az hogy megosztás, biztos lopják az adatait meg hasonló dolgok.
Ezekről a "fura" esetekről a munkatársainak is beszélt. Azok kaptak az alkalmon és elkezdték húzni, hogy biztos kémkednek utána. Természetesen közben jót nevettek rajta. Ez az egész tovább növelte benne a paranoiát, szépen bele is betegedett.
Mivel én telepítettem az OS-t és én állítottam be a routert is, így megvádolt, hogy biztos én csináltam valamit a gépével. Szerencsére én nem szokom felidegesíteni magam az ilyen dolgokon, hallottam közös ismerősöktől, hogy másokat is gyanúsítgatott. Azonban én voltam a középpontban.
Egy idő után le is tiltottam a hívásait.
Azóta senkinek sem csinálok meg semmit. Függetlenül attól, hogy figyelmen kívül tudom hagyni a nyilvánvaló hülyeséget, nem hiányoznak az ilyen vádak.

Mivel letiltottam a hívásait, így a következő üzenetet is csak véletlenül találtam meg a telefon spam mappájában egy évvel később:

"Holnap megyek a rendorsegre valakinek ugyis elkelvini abalhet meglasuk persze en vagyok a huje."

(#21) The DJ


The DJ
addikt

A bejegyzésben szereplő 2. sztori vége: Visszahozta a nőszemély a laptopot, látszott az arcán az elégedetlenség, de azért kérte, hogy jelezzek majd vissza, hogy én mit tapasztalok. Nos, ahogy azt vártam a DVD meghajtónak SEMMI baja, tökéletesen veszi-adja a lemezeket. A gép viszont valóban lassú volt, az indulási idő is duplájára nőtt és amint megjelent az asztal kb. meg is fagyott a rendszer, még egy sajátgépet se tudtam nyitni. Gyanús, én nem így adtam oda, de tény, hogy így használhatatlan. Elkezdtem nyomozni. Megfejtés: Feltéve a NOD32 és az Avast az összes extrával együtt, olyan szépen megették a gépet, hogy öröm volt nézni. Amint lekerült a NOD32 a gép fellélegzett, szárnyra kapott, gyorsan videóra is vettem a működést, indulást, a böngésző megnyitását, a netezést és el is küldtem a nőcinek. Hát, szerintem az álla leesett, kérdezte, hogy akkor csak ennyi volt a baj? Nos, csak ennyi volt. Megint a hozzá nem értés. Szerencsére a gépet szinte úgy kaptam vissza, ahogy adtam, kivéve a feszegetés apró nyomait a DVD meghajtónál :W

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

(#22) VirsLee válasza The DJ (#21) üzenetére


VirsLee
őstag

Olvastam több posztodat, és a többieknek kell igazat adnom. Nem ezekkel az emberekkel van a gond, hanem veled, hogy ilyen emberekkel akarsz bármit is üzletelni :))) Szerintem súlyosan, halmozottan perverz lehetsz :) Én is foglalkoztam ilyesmivel 16-18 éves koromban, aztán a fősuli miatt abbahagytam, majd 20 éves koromtól már rokonoknak se szerelgetek/telepítgetek... Szűk családon belül segítek (szülők, testvérek, és nevelt lányaim) valamint egy-két barát kérdéseire válaszolok, ha gondjuk van, de ennyi. Most 36 éves vagyok, az egyik legdrágább dolog az életemben a szabadidő, ilyenekre nem szeretném elpazarolni. Szerintem Te is gondold meg :)

(#23) 8th válasza The DJ (#21) üzenetére


8th
addikt

Olyan embernek soha nem szabad eladni semmit aki nincs tisztában azzal, hogy pontosan mit is vesz. Ha nekem visszajött volna a csajszi reklamálni az első fenyegető hangnemű mondata után úgy küldtem volna el a sunyiba, hogy zokogva csapta volna le a telefont. Nehogy már visszavegyél bármit is csak mert neki fogalma sincs róla mit vesz... :P

Múlt évi sztori. Autó eladás. Hív az ember három hónap múlva, hogy neki azt mondta a szerelő a szilenteket sürgősen ki kell cserélni meg elöl elég kopottak már a fékbetétek is és ez így balesetveszélyes (ha szerelő lennék én is ezt mondanám, naná...) És akkor most mit csináljak? Átvételkor ezt tisztáztuk, pontosan tudta, hogy a szilentek csere érettek és azt is, hogy a fékbetétekben max. 10k km van még és cseréltetni kell azokat is. De hát akkor fizessük felesbe. Meg az apád... Három év múlva majd felhívsz, hogy kell rá négy új gumi és fizessem már én vagy mi? Ezt, hogy gondolod? Ha legközelebb kifogy a benzin felhívsz, hogy tankolni kéne? Erre nem tudott mit mondani hebegett habogott valamit és kinyomta a telefont. Hihetetlenek az emberek.

"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.