Hirdetés
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- sidi: 286-os Laptop memóriabővítés: Toshiba T3100e (gázplazma)
- Vic87: Nem tudom mit tévő legyek - tanács kérés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
c41r0^
őstag
válasz
janos666 #5167 üzenetére
Pre Calibration szekcióig tekerj le, szóval ezt a rossz beállítást kell majd az 1DLUT-nak korrigálnia OSD sRGB esetén:
The MSI Optix MAG274QRF-QD has disappointing accuracy out of the box. The most accurate sRGB mode has noticeable inaccuracies in most colors, and the white balance is way off. Gamma doesn't follow the sRGB target curve at all, as dark scenes are a bit too dark, and bright scenes are too bright. The color temperature is very cool, giving everything a bluish tint.
Unlike most monitors, using the sRGB mode doesn't lock down most picture settings. However, changing any picture setting while in the sRGB stops the monitor from effectively clamping the color gamut to the sRGB color space, so everything becomes oversaturated. -
c41r0^
őstag
válasz
janos666 #5167 üzenetére
Fogok majd csinálni OSD sRGB móddal is kalibrálást és összevetem a sw clampessel (tehát ekkor nyilván a sw sRGB clamp-et majd kikapcsolom). De már írtam, hogy csak akkor marad a monitor sRGB módban, ha a "Normal" color temperature marad kiválasztva az OSD-ben. Emiatt a user R/G/B üzemmódot nem tudom használni és custom beállítani a fehéregyensúlyt, mert kilép a "preset"-ből.
A gyári OSD-s sRGB szemre jóval fakóbb. Szerintem emiatt jóval kisebb lesz az elért kontraszt. Az lehet, hogy kisebb deltaE-ket kapok majd, de ha 7-800:1 a kontraszt, akkor nekem jobb a sw clampes megoldás, mivel nem grafikázok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jövedelem
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Okos Otthon / Smart Home
- Trollok komolyan
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- EA Sports WRC '23
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Alienware AW3423DWF Ívelt Gamer Monitor!34"/QD-OLED/165hz/0,1ms/10BIT/Freesync-G-sync/Alien FX
- Dobozos , garanciális 27"-os Acer Nitro ívelt monitor leárazás
- Samsung S32R750UE monitor - 4K/UHD - pár fekete pötty a panelben - HDMI - asztalra csavarozható!
- EIZO FlexScan EV2750 fekete 27" 2560x1440 2K IPS monitor PIVOT, HDMI - több db - Made in Japan!
- Eladó Lg Ultragear Oled 27GR95QE-B, garis 27.02ig
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Részletfizetés. ASUS TUF Gaming F16 FX608JMR-QT021
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 49SE3KE-B 49" Full HD LED monitor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3271, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest