- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- gerner1
- kemotox: Ki érti ezt?
Új hozzászólás Aktív témák
-
c41r0^
őstag
válasz
fboldog #5143 üzenetére
Szia!
Köszi az infókat!
Ha van kalibrált ICM profilod, azt elkérhetném? Egy próbát megérne nálam is.RTings-es profil: én semmi különbséget nem látok betöltve és nélküle, a LUT RGB görbe is egyenes azt színprofilként betöltve, gondolom ez csak a grafikai progiknál lenne látványos, de Win asztalon nincs semmi különbség, ahogy janos666 írta az RTings-es profilról:
janos666: "Az az ICM kalibrálás nélkül, csak profilozással készült. Tehát csak a color management-es szoftverek tudják haszosítani.""Közben olvasom a többi kommentet, nekem még nem tunt fel a rgb beállítási gond" - szerintem azért nem tűnt fel, mert nem OSD sRGB-ben vagy, hanem OSD ARGB-ben, ott az wide gamutos színtér, így ha azt beállítod a "professional / pro mode / Adobe RGB" alatt és utána mész rá az image customization menübe a fehéregyensúlyra és állítod, akkor nem fog feltűnni, hogy elállítodott az Adobe RGB preset mód, mert wide gamutban maradtál. Illetve a menüben is az marad aktív amúgy (OSD sRGB-nél is), de a kép változik - szerintem - tehát ekkor is kilép a preset módból, ha nem a "Default" fehéregyensúly-t választod. Az sRGB preseten biztosan így van, azért tűnt nekem ez fel egyből, mert ott a wide gamut is megszűnik, szóval amint kiválasztod az OSD-s sRGB-t és elkezded állítani a custom fehéregyensúlyt, az első módosításra wide gamutos túlszaturált lesz a kép (asztalon Firefox ikonon egyből kiszúrtam...).
Tapasztalatok a "novideo_sRGB" programmal kapcsolatban: működik, azaz szemre én nem láttam különbséget a monitor OSD-n beállított sRGB mód és a programban a clamp beállítása között. Viszont a sw-es clamppel így a monitor minden menüje aktív tud lenni és User üzemmódban tudok garázdálkodni, tegnap szemre a kalibrált Dell-hez be is lőttem a jó értékeket, és ezek alapján az MSI driverhez mellékelt ICM színprofil (ami fehéregyensúly görbét is módosít, LUT Managerrel látni) sRGB módhoz lehet, mert eléggé közel tudtam hozni a képet a kalibrált 2518D-hez, szín-egyezőség szempontjából olyan 95%-osnak mondanám, persze azért van enyhe színárnyalat eltérés. Az MSI-n most nem olyan telítettek a színek, pedig az R/G/B értékek magasan vannak, de pl. az R-et nem lehet 100-ra kitolni, mert akkor a vöröses árnyalat ráül a képre. A gyári színprofil nélkül is jók a színek, de bántó kicsit a szemnek, betöltve azt, "megnyugszik" a monitor képe, nem tudom jobban fogalmazni, kellemesebb lesz ránézni.
Kicsit megijesztett a novideo_sRGB progi, mert az sRGB clamp-et bekapcsolva a monitorra, restart után a kép villódzott és csíkos volt, de még éppen lehetett látni rajta valamit, így kikapcsoltam a clampet, reboot, megjavult, újra bekapcsoltam, reboot, és azóta jó. A registrybe írhjat valamit amúgy, mert nem kell minden restart után bekapcsolni, megjegyzi az sRGB clamp-et. Nem értem, nV driverben miért nem rakják ki a GUI-ta ezt a lehetőséget amúgy...
jelenleg így néz ki a szemre kalibrált állapot:
driverrel jött MAG274QRF-QD.icm színprofillal
preset mode: user
professional / pro mode / User
brightness 22 (kb. 120 nit)
contrast 70 (gyári, kalibrálós tesztekben is mindenhol ennyi)
R 93 / G 87 / B 98Viszont, a zöld, kék és úgy az egész kép eléggé fakó a Dell-hez képest, mintha a kontrasztarány is kisebb lenne (feljebb csatoltam, a Dell-en majdnem 1000:1 van kalibrálva, de ennek meg kb. 1100:1 - 1200:1-et kéne hoznia). Persze a pixelsűrűség is nagyobb azon, de ettől eltekintve átütőbb a Dell képe, egyelőre nem vagyok megelégedve az MSI-vel... ez egy fokkal már jobb az OSD-s sRGB módnál, de vannak gondjai. Pl. a panel szín-homogentitás, gondolom a kicsit egyenletlen megvilágítás miatt a szélek felé sötétednek a színárnyalatok, főleg a jobb felső sarok felé. De blacklight bleeding az nincs.
Hát most "röviden" ennyi, még szórakozok majd vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S3 TG Corsair 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3351
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3264, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest