Hirdetés

2020. december 3., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5026) Kernel válasza hdsentinel (#5024) üzenetére


Kernel
nagyúr

Elhiszem, hogy hatásosabb, de nekem van például egy 500 gigás WD, aminek az elején vannak problémás szektorok, ami időnként fagyást okozott. Azon egyik teszt, többszöri teszt sem tudott segíteni.

Csak akkor szűntek meg a problémák, amikor az elejéből particionáltam 2 GB-ot, később azt töröltem, így végül particionálatlan területre került a hiba.

A levágandó rész beazonosításában a Sentinel szektornézője segített. Először megsaccoltam 2 GB méretet, utána azt a részt diskeditorral teleírtam 01 szekvenciával. Ezután a Sentinelben rákattintva láttam a szektor tartalmát, meg azt is, hová esnek a gyenge szektorok. Mivel épp a 01 részbe esett, eszerint sikerült eltalálni.

Egyébként én is úgy szoktam, többszöri teszt mutatja ki, amikor mindig ugyanoda esik egy hiba, az már kellemetlen.

Valamint én kivételesen nem az vagyok, aki nem olvas F1 Súgót, ha kell. Azt a részt is olvastam szerintem, de így is sajnos csak azt tudnám mondani, laikus számára félreérthető a fogalmazás. Első olvasásra magam is megütköztem, mert azt érezteti, mintha a Sentinel maga intézné a szektorcserét, ami nekem igencsak új volt és hihetetlen:

Az esetleges gyenge szektorokat és rejtett problémákat felülvizsgálja és a hibás szektorokat áthelyezi a tartalék területre...

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.