Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Egy korszak vége
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
Nekem egy ilyet
hozott a postás tegnap (nem pont ezt de ugyanilyet, 2300magyatpénzért), kicsit sokkoló volt az élmény, hogy a szomszéd házak falánál simán olvasni lehet a fényénél "tele" állásbanNem vagyok lumen-szakértő, de ezek az irdatlan értékek nem a fokuszálással jönnek ki? Maga a led tud standard körülmények között (semmi reflektor) mondjuk 700lm-t, de ezt fokuszálva kisebb területre kijöhet nagyobb érték is (gondolom én a fotós ismereteim alapján, ahol a zoomolható rendszervakuk kulcsszáma 24mm-es zoomállásban mondjuk GN20 100mm-re zoomolt vakufejnél meg GN58)
[ Szerkesztve ]
-
djdaniel
senior tag
Grat a cikkhez!
Hétvégén megyek a tesco-ba beszerzek egy ilyet
-
morcosharcos
őstag
Húzz rá a testre egy méretre vágott kerékpárbelsőt. D-s Maglite-oknál gyakran csináljuk. Annyi van utána vele, hogy évente-kétévente cserélni kell mert elérik a gumi. Ha nagyon "tight" megjelenést akarsz, vékonyabb belsőt szerezz mint a lámpa keresztmetszete, és melegítsd rá.
Esztergával szerintem semmiképp nem érdemes összebarmolni, bár bizonyára meg lehet szépen is csinálni.Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
lapa
veterán
lett egy ilyen lámpeszem. nem tudom lett-e írva, de annyi negatívumot megemlítenék, hogy eléggé csúszik. lehet érdemes lenne befogatni egy esztergába és kicsi hornyokat marni bele.
-
Lewzke
őstag
Azt hitem már kapcsolási rajz is lesz.
Nem semmi teszt. -
titán
Ez szép kerek lett
(#30) keopsz
Vagy pedig nagyon is tudta, mit csinál.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
direwolf
őstag
-
morcosharcos
őstag
Tök jogos a kérdésed/kérésed, talán rá tudom tenni a mancsom nyáron egy Nite-Eye 30-asra. Azzal összevethetjük, ha gondolod. Annak van 1000 lumen módja (Strobe - Off - Low(1 LED, 60lm/55 hrs) - Medium(2 LEDs, 300lm/12 hrs) - High(3 LEDs, 1000lm/3 hrs) - Turbo(2000lm/2 hrs). Majd rádírok priviben, ha aktuális lesz.
Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
keopsz
HÁZIGAZDA
válasz morcosharcos #13 üzenetére
ááh, ezek ilyen fos 1mm-es csavarok, és kiállnak kb. fél centit, aki ezt így rá merte fogatni a műanyag kurblira, az se tanult fizikát..
cantante di sampietrini
-
direwolf
őstag
válasz morcosharcos #20 üzenetére
Az a helyzet, hogy van egy ilyenem Az 1600 lm-el már vásárláskor tisztában voltam, hogy kamu, hiszen a gyári adatok is 1000 környékéről szólnak 3A-en.
Még Karácsony előtt jött meg, csak nincs mivel összehasonlítanom. Illetve van két Maglite AA Solitaire a családban, de hát az nem ez a kategória. Azért kérdeztem, mert nekem sem tűnik 1000 lm-nek a fénye. Frankón világít, de egy konkrét összehasonlítás lenne az igazi."I've seen things you people wouldn't believe"
-
zoli03
őstag
válasz morcosharcos #25 üzenetére
Teljesen megbízható hely, már én is rendeltem innen. De szinte mindegyik kínai webshopban megkapod maximum 7USD körül, szinte bármilyen csillagon (11,5mm, 14mm, 16mm, 20mm, 25 mm).
-
morcosharcos
őstag
Maglite 2D LED elemlámpa 13000 huf környékén kapható. Ennyiért sokkal jobb alternatívák vannak, hacsak nem pont a D cella a lényeg választásnál, mert akkor megérheti az árát. Jelenleg a Maglite 2D-t Luxeon Rebel leddel gyártják, ami annyira nem fényes -ha jól emlékszem, a gyártó 110 lumen körüli értéket ad meg- viszont a Rebel színhőmérséklete nekem nagyon bejön.Ha olyat akarsz, mielőtt megveszed mindenesetre próbáld majd ki, hogy bejön, vagy sem.
Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
zoli03
őstag
válasz morcosharcos #20 üzenetére
-
golyani
őstag
válasz morcosharcos #13 üzenetére
ilyen vartam van nekem is csak 3AAA-s. mondjuk én belemaszekoltam egy 18650-es li-ion cellát.
-
morcosharcos
őstag
Beépítéssel együtt az XM-L ledek -például a T6- egyike sem jön ki 7 dollárból. Már csak azért sem, mert kell hozzá a gyári beépítőcsillag, ami lényegesen drágább mint a led maga. Erre céloztam.
Túlhajtani pedig nem szerencsés a led fényforrásokat, még akkor sem, ha tesztelted, és pár napnál tovább bírta. Egy szérián belüli példányok sem biztos, hogy hasonlóan fognak viselkedni, egyik túlél akár 4 ampert is, a másik nem biztos.
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz morcosharcos #14 üzenetére
XM-L-nek hivatalosan 3A-t lehet adni, nem 2-t. Ez benne van az általad linkelt pdf-ben. De ha túlhajtod, akkor se lesz semmi baja, 4A-n se fog meghalni pár nap alatt. De nem érdemes, mert a fényereje alig nő, a fogyasztásnövekedéshez képest jelentéktelen, de ahogy melegszik, az a kevés plusz fényerő is le fog csökkenni.
Drágának egyáltalán nem drága, U3-at már 7 USD-ért lehet kapni. T6-ot nem néztem, de biztos olcsóbb még 1-2 USD-dal. -
nagyúr
Nekem (is) komoly elemlámpa-fíliám van! Ezért különösen tetszett a cikk, köszönöm szépen!
(helyileg merre laksz?)
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Zotwoo
tag
Ngyon jó kis cikk. Úgy érzem, Te egy szakadott is tudnál írni a Tesco elemlámpáról :-)
Zotwoo
-
jézusom
addikt
Köszönjük! Még ilyet! A maglite mennyibe kerül?
[ Szerkesztve ]
-
morcosharcos
őstag
XM-L T6 nem rossz, de maga a led nem tud 1000 lument leadni. Ez jellemzően a kínai márkátlan lámpákon látható marketingszöveg. Rosszabb esetben overdrive-olják, ami azzal jár, hogy néhány óra/nap használat után kuka(addig viszont elérheti az 1000 lument, még többet is).
Amint látod, a skálázásnál max 2000 miliamperes áramerősséget folyatnak át rajta, ennél magasabb értéken "kiégne", tönkremenne. Ja, és ne zavarjon meg a minimum szó a lumenous flux előtt, ez csupán annyit jelent, hogy a gyártó által garantált led-en mért kilépő fény ennyi kell legyen.
Ennek ellenére egy viszonylag új fejlesztés (drága is, mint a fene, pláne hogy speckó csillag kell alá), és már tapasztaltam, hogy azért jóval fényesebb, mint az XP széria gyakoribb darabjai, mint pl. ami a Tesco lámpában is van. A CREE az XM-L családot keresőfényszórókba tervezte alapvetően.
Ha akarod, -és lesz időm rá- jövő hónapban valamikor hozatok egy XM-L T6-os lámpát tesztre, és megsasoljuk. Sanszos, hogy "márkátlan kínait" tudok szerezni, ami nem gáz annyira, mert ha jól össze van rakva, akkor ugyanazt tudja lényegében, mint a márkásabb társa. Csak a kiírt lumenértéket nem szabad elhinni
-
morcosharcos
őstag
Az nem semmi
(Egy szaki most elgondolkodna, hogy a kiálló két csavarra hogyan tudna előfúrással ráütni egy keményfa darabot, hogy működjön a cucc)Emberek, vartából csak Indestructible-t! Komolyan, tudom hogy csábítóan hangzik a "sosem kell tölteni" "környezetkímélő" meg stb. marketingrizsa, de ezek az elemlámpák a közelében nincsenek egy minőségi eszköznek. Üzemidőről meg: nem nagyon van olyan modern, powerled-del szerelt elemlámpa, ami nem bírná ki egy értelmesebb "Medium" fokozaton 3-4-5-6 óráig alkáli elemekkel, 10-20 lumenes "Low"-on, ami pedig még mindig erősebb fényt ad, mint akár a legerősebb hajtókaros vagy napelemes lámpák, 10-20-40-70 órákban kell gondolkodni. Egy szett elemmel.
Ha kikerül az Indestructible 2aa cikk (jövőhét elején megírom), abból le lehet majd szűrni, hogy olcsón is lehet nagyon magas minőségű elemlámpát vásárolni. Konkrétan jelenleg a legtartósabb elemlámpák a piacon, aminek megvan az oka (kicsit csaltak a tervezésnél ), mikor kijött, azonnal vettem is egyet, emlékszem egészen ledöbbentem, mennyire egyben van a cucc. Akkoriban a Fenix gyártó lámpáit tartottam abszolút etalonnak -sok szempontból még most is- , de a Fenix strapalámpák (TK35, TK40) elbújhatnak mellette összeszerelésben, anyagvastagságban. Egyszerűen már nevetségesen erősre tervezték az általános felhasználáshoz
A tesztben egyébként kölcsönlámpát használok majd, ennek az az oka, hogy az enyém már egy éve elhagytam, valahol Istállós-kő környékén pihenget egy szett eneloop akkuval Ha valaki megtalálja/megtalálta esetleg, egy normális áron még vissza is vásárolom tőle, bár az akkuknak szerintem "betett" a hőingadozás.
-
direwolf
őstag
Jó lett a cikk, érthető, lényegre törő. Lehetne kicsit több a konkrét összehasonlítás.
Nincs véletlenül egy Cree XM-L T6-os lámpád tesztalanynak? Kíváncsi lennék az 1000 lumenes marketingfényerő hogy viszonyul ehhez?"I've seen things you people wouldn't believe"
-
kekegsm
őstag
Egy ilyet is tesztelhetnél:
http://www.varta-consumer.com/hu-HU/Products/Flashlights/Power-Line/LED-Solar-Light.aspx#LED-Solar-LightLépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
aram01
nagyúr
ez igenIsten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
morcosharcos
őstag
A poén az, hogy próbáltam szűkösen, tényszerűen fogalmazni, szóvirágok nélkül....
Itt egy-egy cikk elolvasásakor néha majd' kifolyik a szemem, olyan sok hasznos-haszontalan infót közölnek az írók egy-egy elemlámpáról, akkutípusról, vagy épp "okos" töltőről.Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
csasaKKP
senior tag
Nagyon jó teszt, gratula! Még ilyet, jöhet a Varta/Rayovac Indestructible 3C.
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
nikilauda
senior tag
Kedvet kaptam vasarolni egyet.
Jo teszt lett, grat. -
Apika
addikt
Gratulálok hozzá! Nem gondoltam volna, hogy ennyit lehet írni egy elemlámpáról....
-
pschio
őstag
Ez igen! Nem semmi elemzés
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest