- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- petipetya: Nagy chili topic. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jon Mathias
senior tag
ham már hügyevagy: P6 jó kamera kijelző 4mag 2gb ram borzalmas lassú rendszer (4.4.2 re update) nincs menü. P7 lite szintén probélmás lagg akad bőven kamera nem jött be kilépeget az app-okból menü szintén nincs. P8 csere gyorsan elad. nem szeretem a gyártót így is marad.
-
Fitzgerald
veterán
Most így visszagondolva nekem a Sony Ericsson G900 volt az első okostelefonom, bár az UIQ nem volt egy nyerő rendszer, az tény. A Blade az első droidom volt, ahogy szerintem sokunknak. Tök véletlen fedeztem fel a topikját it a PH-n 2010 novemberében, még teszt sem volt róla akkor. Akkoriban éppen Samsung Omniám volt, de nem jött be se a Windows, se a rezisztív kijelző. Másnap szaladtam is a T-hez, megvettem kártyásan a Blade-et. Még a 72 órás csereidőszak alatt tégláztam
Visszavittem, kaptam újat helyette. Azt mondtam hogy gyári visszaállítást csináltam, és nem indult újra.
Azóta csak Androidos telefonjaim voltak, és ez valószínűleg így is lesz még sokáig. -
d@vee
őstag
Jó volt olvasgatni, valahogy felhozta bennem az "ideje másik telót nézni" érzést.
Régen nagy telefon bizniszes voltam, cserélgettem egy darabig, aztán hamar ráuntam a dologra. Sohasem a csúcskategóriára mentem, hanem arra, ami valamiért megfogott és a keretekbe belefért.
Majdnem időrendi sorrendben ezek voltak eddig:
Nokia 3310
Sony Ericcson k700i
Samsung SGH-D900i
Motorola kinyithatós (nem tudom pontosan, talán v3 széria, de nem volt a kijelző hátlapján másik kijelző, viszont volt rajta üzenet, hívás és akksi ikon, ami világított ha nem fogadott hívásod volt, stb...és üveg volt az egész kijelző hátlap)
Huawei u8500 (első android)
Alcatel One Touch Fire (ismeretlen rendszer, ki kellett próbálnom, na és az a narancs szín...)
ZTE Blade (ez csak jött)
Sony Ericcson Xperia X10 Mini Pro (nagyon pici és billentyűzete is van, GBA és NES emulátorthoz perfect)
Nokia N97 Mini (megint csak billentyűzet, plusz ismeretlen rendszer)
Iphone 3GS (ismeretlen rendszer megint, igen)
Nokia Lumia 610 (le se írom, ismeretl...)
Alcatel OT995 (droid hiány)
Sony Xperia U (az elsó világító sáv bejött)
Huawei Ascend Y330 (ezt tudtam venni hirtelen jó olcsón, zsír újonnan)
Huawei Ascend Y550 (szerettem a 330-at, csak kicsit keveselltem)
Blackview BV2000 (ismeretlen márka, kíváncsi szellem)
DOOGEE F3 Pro (brutális erő, kegyetlen ébenfa hátlap és nagyon jó akcióban volt, 25k-ért vettem)
LG Spirit (kicsi, kompakt és jött rá a 7-es droid)
Huawei Ascend P7 (x összeg volt rászánva, ez jött ki belőle...csak sajnos összetört egy hét után)
Vernee Thor (különösen ajánlott plecsni és ismeretlen gyártó, nekem maga a kihívás)
Talán kihagytam még egyet kettőt, hirtelen ezek jutottak eszembe. A felsoroltak közül a kedvenceim a Sony k700i és a P7 voltak, de a mostani Thort is szeretem.
Láthatóan nekem is voltak kikacsintgatásaim szinte az összes rendszer felé, volt itt az okos korszakból android, ios, firefoxOS, win7, symbian, de mindig visszatértem a droidhoz. Pedig nem ez az igazi, egyszerűen itt van meg minden, amire szükségem van. Ha kijönne egy tényleg ütős szifon, normális akku idővel, 5" körüli méretben, akkor talán tennék vele egy próbát, de így nem igazán érzek még késztetést egy 200k+-os kalandra. -
satee76
aktív tag
válasz
Fitzgerald #215 üzenetére
Blade volt az első smartphone-om. Asszem 2011 augusztusában vettem
Akkor össze is szedem sorban mikor mi
1998 Panasonic G450
1999 Nokia 3210, Ericsson Gf 768
2000 Nokia 8110,Panasonic GD 50
2001 Ericsson T28
2003 Sharp GX10i
2005 Sharp GX17
2007 SE V630i
2009 LG KP502
2010 Samsung S5230
2011 ZTE Blade
2013 Huawei P6
2016 Huawei P9Van ami pár hétig(3210) felelt meg, van ami 3 évig (T28,P6)
18 év alatt 14 mobil... -
*Mukeey*
addikt
Nekem kèt all-time fav kèszülèkem van,a Nokia N70 ès a Samsung Galaxy Nexus.Mind a kettő megvan,működnek.
Jó volt olvasgatni a cikket,előjöttek a règi idők,amikor a Pannon gsm-nèl mèg fizetni kellett a sim kàrtyáèrt valami 30ezret,hogy egyáltalán legyen előfizud🤣🤣🤣
-
Massmurderer
őstag
válasz
Fitzgerald #215 üzenetére
Pedig jó volt az lg.Volt egy fehér független meg egy fekete.Egy alaplapot meg tégláztam
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Massmurderer #209 üzenetére
Blöááá, annak rezisztív kijelzője volt. ZTE Blade-et vettem helyette.
-
Jon Mathias
senior tag
Nekem kimaradt at lg. sose szerettem háztartásigépből jó másból nem.
-
Massmurderer
őstag
válasz
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
quailstorm #211 üzenetére
1.6-al jött valóban
de én már 2.1-el vettemHát igen a rezisztiv kijelző az valóban gond volt.
Meg hát hogy az LG magasról tojt az update-re.
Pedig szerintem 2.3.7-ig kaphatott volna update-et
-
quailstorm
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #210 üzenetére
Hát még az 1.6-tal amivel kijött.
Két barátomnak is volt, CM7.2 lett a vége. Az elég szépen szaladt rajta.
Legnagyobb hibájának a sérülékeny rezisztív érintőt és a gyenge hangszórót tartom. Szóval számomra inkább Xperia X8, még ha fixfókusz is.GT540-nél még az volt irtó szopás, hogy nagyon hamar dobta a supportot az LG, de az updatert alternatív helyről le lehetett szedni. És ha valaki kapott egy ilyet hozzá nem értőtől 1.6-tal, és frissíteni akarta 2.1-re ami a CM-hez is kellett volna, akkor a program csak akkor szólt hogy nem él az LG szerver, mikor már a telefon üresre volt gyalulva
zseniális volt -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Hát az alap 2.1-es droiddal elég izé volt.
De aztán raktam rá custom romot az xda-ról. CM 7.0
Emlékszek hogy a 600mhz-es cpu-t felhúztam 800mhz-re
806-ot már nem bírta stabilanMajd végül CM7.2-el adtam el.
-
Massmurderer
őstag
válasz
aprokaroka87 #207 üzenetére
LG gt 540 marha jó volt.Én imádtam.3mp kamerája volt de jó képet csinált.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #207 üzenetére
Pedig volt már az F3-ról szó a topicban
Én talán 2014-ben írattam nevemre a 2006-ban nagyapám által vett kártyát. -
aprokaroka87
nagyúr
Nem tudjátok ti mi a jó TELEFON.
A Motorola F3
Az volt az első olyan telefonom amit akkor saját pénzből vettem
majd Nokia N95,kb 6 hónap múlva vettem egy LG Arena-t
Majd megvettem egy havertól az LG GT540-et.
Az emlékeim szerint 2 évig volt meg.
A Motorola F3-al kapott sim kártya volt az első olyan ami a saját nevemen volt
-
quailstorm
nagyúr
válasz
cami][us #203 üzenetére
Amúgy volt olyan fastport, ami cserélhető. Asszem W710-en olyan van, most fejből nem vágom még min, W610-K550-en forrasztós.
A cserélhető, az rögzítve volt, amúgy meg egy kivezetéssorra kellett ráhúzni. Kb mint az SLI a videokártya tetején.
találtam képet -
DarkCube
csendes tag
Köszönöm a kommenteket, nagyon jók, bizony sok telót megemlítettetek, amikhez nekem is fűződik ilyen vagy olyan emlékem, még ha nem is voltak meghatározó telefonok az életemben.
Jó látni, olvasni a ti történeteiteket is.
Picit még kénytelen voltam beleszerkeszteni a cikkbe, így utólag, (elnézést érte), főleg a tiszteletbeli listát érdemes újra átfutni, két új, méltatlanul lefelejtett taggal bővült a portfólió. -
Brett001
aktív tag
Anno mikor a Siemens S45-öt vettem, a cégemnek és a Pannonak volt partneri akciója, céges igazolvánnyal és egy hivatalos igénylő űrlappal kedvezménnyel lehetett venni telót (persze csak bizonyos típusokat). A Panasonic GD95 is rajta volt a listán, azt szerettem volna, de elfogyott, így lett belőle a Siemens. Nagyon tetszett anno az a Pana.
Egyik érdekes szolgáltatása volt, hogy 3 féle szín közül lehetett háttérvilágítást választani.(fehér,zöld, borostyán)
Elég ritka teló volt, nem tudom, hogy megbízhatóságra milyen lett volna, mert a Siemens nem vált be.Mindig eldobálta a térerőt. Egyszer megcsinálták gariba, aztán a gari lejárta után megint előjött ez a hibája, akkor már nem csináltattam meg, vettem egy Nokia 3510i-t.
-
cami][us
senior tag
válasz
quailstorm #202 üzenetére
Volt egy haverom, aki otthon akarta megjavítani a lábait a K550-esének. Nem valószínű, hogy sikerült, pláne egy sima forrasztópákával.
Nálam T10 óta ez mindegyik Ericsonnal előjött a kontakt hiba, de voltak szerencsésebb példányok is. Nálam a legrégebbi működő kb. 14 éves K700. Azon még T28-as csatlakozó volt. -
quailstorm
nagyúr
válasz
cami][us #201 üzenetére
W810-emet annyit használtam, hogy a fasportból konkrétan elfogyott az anyag, lekoptatta a töltő tűje.
Az igazán problémás fastport a műanyagtöréseken túl viszont a K550-W610 volt pl. Más anyag, rohadtul korrodált és szétment. 1 év alatt bezöldült az egész.
De a legjobb az volt, amikor odaadtam haveromnak az USB kábelem. Aztán elővettem egy új bontatlant. Elsőre beletört a telefonba
-
cami][us
senior tag
Amiért szeretem: elpusztíthatatlan, 6 év folyamatos használat után is 3 napig bírja az eredeti aksija
Örök élet, ingyen sör. Kár hogy nem strapamobil, mert tényleg elég világháborús kinézete van.8910i még ma is elég drága. Az SE fastport nálunk bevált. Nekem nem, de van itthon 7 éves mobil, ami jól megy mégy mindig.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Jon Mathias #199 üzenetére
Idén vettem meg az M600-at. Akkoriban inkább a P900-at és P990-et láttam felhasználók kezében.
Más: Az UIQ szerintem S60-hoz képest pocsék.
-
Jon Mathias
senior tag
Valaki emléxik az se m600-ra? symbian érintő + bill téglatest no camera. volt walkman változata is W950. a másik legenda: W900 kifordítható,bazivastag,lcd-s füles ( az fm rádió ebben volt). fehérbe jutottam hozzá. cserébe orion hs700-at adtam. import cucc volt O2 logóval de független volt. 128mb kártya húha akkoriban el lehetett férni rajta. volt is wow faktor jöttek a kérdések: ez mi? nehéz volt és nagy nem fért el minden zsebben mint a mostani 5.5 vagy nagyobb phabletek. szerettem sok éményt eseményt örökített+.
-
janeszgol
félisten
válasz
LyonnaisFan1 #192 üzenetére
Nem szanta utodul, csak hulyen szamozta a Huawei.
A ledhez: sok esetben egy alig lathato potty az. Az Xperia V-n viszont 10 meterrol is latom, ugy vilagit. -
válasz
Pécsi gyerek #50 üzenetére
Hát jócskán 2000 előtt. 1982
-
Szirtimorc
senior tag
Nekem nem volt sok, ami bevált, sokáig használtam:
Ericsson 198
Sony CMD Z1+
Sony CMD Z5
Nokia 8910i (csak pár hétig)
Sony P900
Sony CMD Z7
HTC Desire
Sony Xperia Z3CJó cikk, gratula!
-
satee76
aktív tag
válasz
SkyLine3000 #171 üzenetére
Csak a rend kedvéért, a T28 még Ericsson volt. Az SE csak sokkal később jött.
Érdekességként említem meg, hogy a Sony önállóan gyártott mobilt (Sony CMD sorozat), aztán jött az SE, majd újra Sony. -
LyonnaisFan1
őstag
Nagyon jó cikk, az 5800-ás a legjobb. Az a telefon, kapott ám rendesen
Én is leírnám a telefonjaim történeteit, amiket negyed évszázad alatt hoztam össze.
#1 telefon: Motorola V180
Még 14 voltam, amikor megkaptam legelső készülékemet.
Ahogy szinte mindenki én is órákat tudtam lógni első telefonomon, ugye hát a lelkesedés miket ki nem vált az emberekből. Szerethető kis készülék volt. A hungry fish nevezetű beépített játék órákig le tudott kötni. Más játék nem is volt rajta. Bár olyan mikro kijelzőn nem is lehetett élvezetesen játszani. A külső kijelző aranyos volt, jelezte az aktuális időt, és más egyéb információkkal is tudott szolgálni. (új üzenet, vagy nem fogadott hívás.) Sajnos már nincs meg, el lett hagyva#2 telefon: Motorola V360
Akkortájt tizenévesen nagy motorola bu.... voltam, és nem is akartam más telefon márkák modelljeit a vészáznyócvan utódjának. Pedig számos flippes telefon volt még alternatívaként. LG L600V, samsung kagylók, etc. Az LG L600V típussal nagyon sokat szemeztem, és nehéz döntések után maradtam újra a motorolaj mellett. Mindkettő rendelkezett szép külső kijelzővel, méretesebb gombokkal, és minden olyannal, ami akkor szükséges volt nekem.
A V360 az egyetlen nem olyan okostelefonom, amivel sokat tudtam mókolni. Emlékszem még a motomidman programokra, amivel játékokat és más egyéb fájlokat lehetett felerőszakolni a telefonra.
Bár nem sok tárhellyel rendelkezett a v360, a real football akkori kiadásait rányomtam mindenáron. De ecsém mennyire akadott, te jó égA V360 grafikus ereje közel sem állt egy szinten a hasonló sony ericssonokhoz képest. A Gravity Defied nevű bicajos játékról meg lemondhattam, mert jó ha 2 FPS-el pörgött. Mielött végleg bemondta volna az unalmast (rengeteg ütés váltás után) egy nem gyári szoftver ment rajta, amit valami flashelő progival csináltam. És tán még angolul sem tudott a progi
#3 telefon: Sony Ericsson W595
Két flippes telefon után úgy döntöttem, hogy váltani kell a telefon stílusán. A választás a sony ericsson egyik újabb walkmanes telefonjára esett. Így a motoroláktól is búcsút intettem.
A Walkman telefonok akkor nagyon menőnek számítottak. Ajándék fülhallgatókkal, beépített gyári walkman zenelejátszóval. És egyedi Sony Ericsson csatlakozókkal. Amik nem is voltak túlzottan előnyösek.
A Sonyval végre megtörtént az amire vágytam. Játszhattam élvezhető minőségben java játékokkal,#4 telefon: Sony Xperia Tipo
Ez volt a legelső okostelefonom, és innentől léptem be az okostelefonok világába. Szenzációnak számított a készülék, ez volt a legelső egyike, amelyik ICS-t futtatott. Kis szerény méreteihez és tudásaihoz képest egy pörgős kis telefon volt. Furcsa volt megszokni, hogy a kijelzőt kell már bökdösni a lötyögős kis telefongombok helyett, de mint másra is elöbb utóbb rááll az emberi kéz. Mivel a legfrissebb android volt rajta minden akkori újdonság kiélvezhető volt rajta, amivel még az előző android kiadások nem rendelkezhettek. Sikerült kinyírnom a telefont, miután úgy felb...tam magam valamin, hogy úgy földhöz ejtettem, hogy elszakadt benne egy szalag, és a kijelző elhalt.
#5 telefon: LG L4II
Megint névváltás, és egy új név a szorítóban. 2-2 Sony/Motorola után ideje volt egy harmadik márka beszerzésének is. Túl nagyot nem vártam a leendő masináltól, nekem elég ha zenét tudok rajta lehetőleg sokáig hallgatni, és tudok rajta közben netezni.
Csóri telefon igen gyönge kijelzővel érkezett, az volt az okostelefonjaim közül a legkevesebb dps-el rendelkező telefon. De legalább rendelkezett egy igen zseniális értesítő leddel, amit a home gomb köré építettek fel, és emlékeim szerint az LG L3 modellben debütáltatták. Kár, hogy mostanság csak ilyen pöttynek sem nevezhető méretű értesítő ledeket pakolnak a telefonokba. De valakik még ennyit sem.#6 telefon: Huawei G630
A bootloopos lg után a feltörekvő hüvelyre álltam át, miután a több órányi mentőakció sikertelennek bizonyult. Pedig nagyon fel szerettem volna támasztani az lg-t. Mindenféle flash fileokat, kdz-t szedtem le, drivereket. De az istenért sem tudtam feltámasztani hamvaiból a készüléket. És csak van magának valahol a szobám mélyében.
A G630 telefont elvileg a G620 utódjának szánhatták, de sztem inkább volt egy lépés hátra, mint egy előre. A legjobban a 4(!) GB-nyiRAMtárhely volt irritáló. Hogy szinte semmit sem tudtál rátelepíteni, de még frissíteni sem. Az engribőrdzsöt el is felejthettem, mert nem lehetett rápakolni. A root és egyéni romok meg szinte nem is voltak rá. Tudtam rootolni valami nem túl megbízható "csodaszer" által, de majdnem tégláztam is a telefont vele együtt. Inkább mindent vissza a gyári helyzetbe. Két évet majdnem megélt, és meg is élné, mert a nagyon betört kijelzőüvegen kívül más sérülése nincs. Csak esztétékailag borzalmas már a készülék. De mit ne mondjak jól bírta a tortúrát.#7 telefon: Xiaomi Redmi 4X
Ez a mostani még nagyon friss telefonom. Küldetésem, hogy nagyon vigyázzak eme telefonra. Legalábbis jobban, mint a huaweire. Az még idegállapot levezetésre megfelelő lehet.
Első lépésként flipes tokot dobtam már rá, de úgyis a jövő dönti el a telefon sorsát. Igyekszem nem tönkretenni-
Pfff jó hosszú lett, de jó érzés feleveníteni egy kicsit a múltat. Az ember azért csak kötődik minden készülékéhez, mégha az jó vagy rosszabb döntés is volt. Én egyiket sem bántam meg igazából.
-
bmate22
újonc
Jó cikk volt, gratulálok a megírásához! Én is gondolkodtam az elmúlt 3-4 hónapban, hogy szerkesztek egy ilyet, de aztán nem lett belőle semmi. Ahogy előttem már valaki megtette, én is küldök egy listát az általam birtokolt telefonokról, egy 1-2 szavas véleményt viszont írok mindegyikhez.
Nokia 1611 - Tégla, imádtam
Alcatel OT Max DB - ceruza elemmel is ment, imádtam
Siemens M35 - mindenálló, de a szoftvere botrányos volt, nem szerettem
SonyEricsson K300i - első színes kijelzős telefonom, imádtam
Nokia 3510i - megbízható, de olyan semmilyen érzésem volt vele mindig
Nokia 3110c - első olyan telefon, amin aktívan hallgattam zenét, imádtam
SonyEricsson j105i - rettentően sokat használtam, imádtam
(Nokia 3410) - csak telefonálás céljából volt nálam, nem szerettem, instabil volt
Nokia C3 - első okosabb telefonom, amin már facebookoztam, nem volt vele bajom
iPhone 3G - nem szerettem... Gagyi volt
Samsung Wave I - a minősége mindent megért, csak a szoftver... Borzasztóan megbízhatatlan volt
iPhone 3GS szerettem, amíg tönkre nem ment mindene
(Sony Xperia SP) kipróbálásból volt nálam, megutáltatta velem az Androidot
Nokia Lumia 530 DS - imádtam, faék egyszerű, gyors navigáció.. antenna elromlott benne, tesómnak adtam, ő is szerette, talán még mindig, de az antenna miatt már ő sem húzta sokáig
Xiaomi Redmi Note 3 Pro - ámulatba ejtenek, mikor ennyi pénzért ilyen jó telefont tudtam venni ( ez a Lumia 530-ra is igaz, 50€- ért vettem anno), igaz ez 160€-ba került, messze ez előző telefonokon fölül fizettem érte, de nagyon szerettem, de valahogy nem az én telefonom volt, eladtam tesómnak, aki majd egyszer kifizeti...
Xiaomi Mi 5 - 2 hónapja van nálam, mint látjátok, ez az első Flagshipem, de nagyon szeretem minden hibája ellenére. Ezt 200$-ért tudtam beszerezni Gearbest-ről, gyakorlatilag csak ezért váltottam a Redmi Note 3P-ról. -
Megtaláltam feleségem első mobilját: Samsung X100.
Bizony ez se' ma volt.
Hogy mik nincsenek a garázsban elfekvőben... (MFM vezérlésű hdd, de ez itt off)
Találtam még egy motorola töltőt is, ennek a töltőjét (a telefon már nincs meg), ja ebbe még normál sim méretű kátya ment:És talátam egy ripityára törött Eri 388-at is. Ahhoz meg külön történet van...
-
joey04
titán
válasz
Massmurderer #181 üzenetére
ez egy tök jó nosztalgiázós topik, élmény olvasni a beszámolókat. legalább itt ne menjünk el ebbe az irányba. köszi.
172: régen mondjuk simán váltottam symbianról egy buta SE-ra, mert akkoriban szerintem nem volt akkora a különbség a buta és az okostelók között az átlag user számára, mint ma. amióta berobbantak az alkalmazásboltok, azóta nagyon elhúztak az okostelefonok érthető módon.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Massmurderer #186 üzenetére
És ennek mi köze az okos/nem okos telefonhoz?
Jahogy semmi, csak lehet kötekedni. Én se szeretem hogy bezárták a platformot, de ez az ő üzleti meglátásuk.Egyébként egy iPhone csinál neted helyi hálón webszervert, aztán oda pakolod ahova akarod. Csak BT nincs
-
Massmurderer
őstag
válasz
parandroid #183 üzenetére
windos mobilok ugyanugy zártak.Nem csak a feltörhetöségre értettem.Iphone alap dolgokat ne mtudot.Pl irtam,kép,zene küldés pcre,vagy egy másik telora.lehet ugy ment hogy 2 iphone közt,de egy hurka s30,s40es nokia ezt alapba tudta és bármilyen bt-s telora lehetet küldeni.
-
Hardver Arc
senior tag
Nagyon jó cikk! Gratula!
Mivel zene buzi vagyok nekem a sony ericson az a w walkman szétcsusztathatós fekete narancs dizájnal nagyon bejött...hangos is volt..
Jelenleg 7 év android után meguntam a rendszert és beruháztam tavaly egy iphone 5s-be ami kellően praktikus méretű utcàn egykezes használatkor nem esik ki a kezemből mint a lg g2 mini pedig az csak 4,6 coll asszem.. gyors egyszerű és még mindig frissíti az iost az apple pedig nem egy mai telo.. ellenben a sony mikor megvolt a sony sp szarrá reklámozták és 4 honap mulva ki adták a lollipopot asszem és azt már nem támogadta a sony csak a Z szériàt tiszta vicc azzóta ugy vagyok vele hogy sony soha..
De lg se soha azok után hogy wifi alaplapi hiba miatt elment mindig a wifim és csak szoftverfrissitést csinált a hülye lg szerviz.. mikor vissza adták tudtam hogy úgyse oldja meg egy szimpla szoftverfrissités a wifi gondot.. vissza vittem mire nagy nehezen alaplap csere..
bezzeg az iphone 5s amit elejtettem 1 hét után és az üveg és a fém elvàlt 1mm a hàtlapnàl azt vissza vittem és egyből cserélték a telot mert gyàrilag szarul volt összeragasztva.Ezt nem csak az apple-nek kellene igy.. nem szarakodnak egyből cserélik a telot ha baja van és frissitik a 3-4 éves teloikat is.. Respect!
Én ezért maradok az iphone-nál.. Nem divatból és nem rajoskodàsból mint iphone felhasználók 80% léka.. -
zoltanz
nagyúr
válasz
Én valószínű tudnám JB-elni a telót, de egyenlőre minden funkcióra találtam appot és az iOS is megfelelő. Nem csak fizetős alkalmazások vannak rá, JB nélkül is.
-
parandroid
félisten
válasz
Sok minden lehet kritérium az okostelefonsággal kapcsolatban, de azt, hogy feltörhető-e a rendszer, azt nem tudom elfogadni. Amúgy droidos készülékem is volt (telefon és tablet is), sosem törtem fel egyiket sem, mindig csak a gyári store-ból letöltött appok kerültek rá. Szóval ebből a szempontból nekem az alma és a droid között rohadtul nincs különbség. WinMobile-nál dettó ugyanez a helyzet. Tényleg, pár hétig volt egy Lumia 920-am is, előfizu mellé kaptam, de nem bírtam vele megbarátkozni, inkább eladtam...
p
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Okostelefon = natív kódra fordított felhasználói program futtatására alkalmas készülék, mely appok tudják használni a telefon szenzorait és hatással lehetnek a rendszer működésére. (tehát nem Java, nem BREW és nem MRE, ja és nem is Adobe Flash Lite vagy JavaScript)
iPhone iOS 2 óta okostelefon, és jailbreakelve bármilyen kiegészítést meg lehet csinálni. Azért a Symbianos romcooking az messze nem forráskódból történt...
iPhone UNIX alapú rendszert futtat, mi lenne okostelefon, ha az nem? -
Massmurderer
őstag
válasz
parandroid #176 üzenetére
iphopne-t nem tekinteném okostelefonnak.zárt rendszeres,semmit nem tudsz rátelepiteni csak azt amit letöltesz,megveszel.Se spéci romot nem tehetsz rá.Ellenbe anno a symbinél,és most a droidnál ezt röhögve meg lehet csinálni.Az ember kis tudással,utánaolvasással saját maga is készithet hozzá romot.Csináld meg ezt egy iphonnal.Azt ne is emlitsem hogy mp3,kép,stb küldése iphonnal nagyon gányalék.Itunes nélkül semmire se lenen jó.De mp3,kép,stb küldését egy vacak 6230as nokia is tudta abba az idöbe.
-
janeszgol
félisten
válasz
ferret77 #179 üzenetére
Figyu, akkoriban egy nem okos is marha drága volt. Az osztálytársaimmal nézegettem egy prospektust és a Nokia 6610 került kb 60-70 ezer forintba. (Amúgy is a telefonjaim kb 90%-át használtan vettem/cseréltem. A 6db buta telóból is csak hármat vettem boltban, ott jobb az arány, 50%.)
-
ferret77
aktív tag
Én 2004 óta használok okostelefont, az első egy Nokia 6260 volt. Nem az iPhone-nál és androidos telóknál az kezdődik az okosteló kategória, ahogy azt sokan gondolják. Persze az tény, hogy ma már kevés egy symbis teló, de akkor nagy dolog volt.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Greentea #169 üzenetére
10k fölött/db akarok tőlük megszabadulni, de kell nekik egy basic takarítás, egy factory reset, meg egy teljes oprendszerupdate, erre meg nem volt időm mostanság, majd Júliusban Augusztusban szép lassan...
9 dobozos, de abból az egyik az enyém, tehát 8 dobozos eladó lesz meg egy szóló. -
parandroid
félisten
válasz
janeszgol #174 üzenetére
'99-ben vettem az első mobilon (Nokia 5110). Szóval a 2008, amikor átálltam okostelefonokra (ha az E51-et már hívhatjuk annak, ha nem, akkor 2009), az nekem pont félidő a mai napra vetítve. Egyébként utána még visszaálltam Symbianra egy E52-vel, 2012-től jött egy iPhone, ami az első igazi, modern okostelefonom lett. Utána egy rövid droidos kitérő egy Nexus-szal, azóta meg csak alma (i4, i5s, i6s). Szóval ha úgy vesszük, darabra szerintem nekem is több butatelefonom volt, mint okos: N5110, N3310, N6210, Siemens M55, N3650 - hopp, ez már okosteló - N6230, N6230i, E51, E52. Bár a vége már necces, hogy mit is tekintünk okostelefonnak, szóval lehet, hogy megbukik az elmélet...
p
-
Fitzgerald
veterán
válasz
janeszgol #172 üzenetére
Nem meglepő, az okostelefonos éra sokunknak csak 2010-11 körül kezdődött. 2010 végén, 2011 elején kezdtek megjelenni az Androidos készülékek az alsóbb szegmensekben. Az iPhone már akkor is rohadt drága volt, a Windows meg már akkor sem érdekelt senkit igazán. A többi OS-t meg említeni sem érdemes.
-
janeszgol
félisten
válasz
parandroid #173 üzenetére
Ismétlem, 32 éves vagyok és nálam fiatalabbak is írtak.
Szerk.: én egy időben (2009-2013) iPod Touch-csal toltam (1G, 2G és 4G). Telefonnak akkor még butákat használtam. -
parandroid
félisten
válasz
janeszgol #172 üzenetére
Lehet, hogy az is közrejátszik, hogy hosszabb időt éltünk a butatelefon érában, mint az okostelefonok között? Nyilván a 90-es években (főleg annak a második felében) születettek számára ez némiképpen hihetetlennek hangzik.
Azt a Nokia 3120 classicot pl azt sem tudtam, micsoda, utána kellett néznem. Aztán látom, hogy 2008-as modell. Az pont az az időszak, amikor én a már kvázi-okostelefonnak számító E51-et lecseréltem egy Samsung Omniára, ami az első érintőkijelzős okostelefonom volt.
p
-
janeszgol
félisten
Érdekes, itt többeknek több féle buta telója volt, mint okosa? Nálam fordítva van, pedig 32 éves vagyok. Nem írok listát, csak a kedvenceimet:
Az okosak közül: Galaxy Note sorozat, Huawei Y300 és G510.
A buták közül: Nokia 3120 classic és LG BL20. Utóbbiból ha van valakinek elfekvőben? -
satee76
aktív tag
Köszi a cikket, jól sikerült.
A "tiszteletbeli példányok"-hoz kapcsolódóan írnék pár legenda romboló megjegyzést.
Én a megjelenés után pár nappal lettem tulaja egy 3210-nek. Mindenki a csodájára járt, levehető előlap meg minden... az első pár hónapban használhatatlan volt sokszor. A belső antennára az akkori szolgáltatók rendszere még nem volt kész, és pl. az Inetrcity-n utazva Miskolc és Pest között nem tudtad használni. Akkoriban sokat kellett utaznom a munkám miatt, ezért kb 4 hónapon belül el is adtam.A 8110-eshez később jutottam hozzá. 2 fajta akksival forgalmazták. A tartósabb , "búbos" akkuval kényelmetlen volt, a képeken sokszor látható slim akksi meg nem bírt ki még egy napot sem, viszont a napi töltögetés miatt jó hamar is tönkrement. Nálam a "banán" Nokia sem lett sikertörténet.
Erre emlékszik még valaki? Akkor szerettem bele, kb a megjelenést követően 6 hónap múlva meg is vettem, és 2003 októberéig meg is maradt. A T28 volt az utolsó nem színes kijelzős telefonom (még ma is meg van, csak nincs hozzá akksim). Szerintem a legjobb telefon volt az Ericsson történetében.
-
Greentea
senior tag
válasz
quailstorm #167 üzenetére
10 darab?
grat!
Milyen árban mozognak használtan? -
Tomikaa.
tag
Akkor én is leírom, hogy milyen telefonok voltak a családban.
nekem:
2010-2013: Alcatel OT-203 - nem sokat tud, sokszor játszottam és rádióztam vele, telefonáláskor kicsit halk a másik fél2013-2016: Huawei Ascend Y300 - az előzőhöz képest hatalmas ugrás, nagyon szerettem, szétromoltam, a végére a 4 col kezdett kicsi lenni
2016-: Huawei P8 lite - most is erről írok, ezt is szeretem, bár egy stabil root és/vagy főzött ROM hiányzik, jó ideig nem lesz cserélve
húgomnak:
2013-2015: Alcatel OT-203 - az első telóm külsejét kicsit lányosabbá tette2015-2017: Samsung Galaxy Young 2 - sok hibája volt (persze gari lejárta után), most a fiókban van tartaléknak
2016-ban pár hétig az Y300-at használta, de az sajnos megadta magát.
2017-: Huawei Y5 II LTE - a beszédhangszóró kicsit halk és a hátlap kicsit csúszós
öcsémnek:
2016-: Alcatel OT-203apának:
2003-2008: Alcatel OT 500 - még a Westeltől vette, ami a magenta szolgáltató elődje, a SIM kártya még megvan, de már rég lejárt2008-2011: Sony Ericsson W200i - céges telefon, a kamera nagy újdonság volt nekünk, szerette, további sorsa munkahelyváltás miatt ismeretlen
2011-2014: myPhone 6680 - nem volt valami megbízható, többször is gariztatni kellett, akkor telt be a pohár, amikor a hátsó hangszóró gari lejárta után meghalt, most a fiókban van tartaléknak
2014-: Nokia 515 - szereti, ez az egyik utolsó S40-es Nokia, ha az Asha OS-t nem számítjuk annak
anyának:
2008-2009: Alcatel OT 500 - már nem működik, új aksival lehet, hogy menne, de annyit nem ér2009-2016: LG KP502 - szerette, bár az utolsó időkben néha random kikapcsolgatott, jelenleg a fiókban van tartaléknak
2016-: Navon D504 - a kamera és a sebesség a kategóriában egész jó, de a wifi néha szórakozik, és a képernyő néha nem érzékel
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Cingáriusz #166 üzenetére
Ezt most nem értem.
Ők is leírták, hogy nincs MMS és hogy a híváslista ömlesztett.
Az N900 egy végletekig kicsiszolt communicator, tablet, de maga a GSM hívás+SMS implementáció az ergya lett. Hiába kiváló az IM+e-mail része...A hívásnapló, a tárcsázóban az USSD kódokhoz már megint külön appot kell felrakni, az MMS, az állandó fektetett mód gyárilag. Ez annyira nem nyerő. értsd, egy egyenleglekérdezést nem tudtál csinálni külön app telepítése nélkül
Lehet, hogy a notification LED pattern editor helyett inkább erre kellett volna egy kis energiát pazarolni, bár az legalább menő lett.
Ahogy olvasom gyárilag a hívásátirányítást is ellustázták...Címlapos írásom nekem is van ám N900-ról. Azóta igaz mást írnék és másképp. Kb 2014-ig nyúztam, de most is van N900-am, jelenleg 10db. 9-től azért majd szeretnék megválni, mert ez sok
A teljes NIT sorozatot birtoklom kivéve a szentgrál N950-et. (N770-N800-N810-N900)
Mellesleg én telefonnak N900-at sose használtam és unokatesóm se. Mobilnet only SIM, és IM meg VoIP. Arra tökéletes volt. Minden egyben, kb mint BlackBerry HUB.
-
válasz
quailstorm #160 üzenetére
Hát, anno a Mobilarénás teszt nem így írt erről a rendszerről. Kb. tök ellenkezőjét, mint amiket te mondasz
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Massmurderer #164 üzenetére
A 40-50 appos videó az Symbian Bellés volt, az N900 az élő képfrissítés (Aero) miatt nem tudott annyi appnál smooth maradni.
Amiről beszélsz pedig mind unofficial mod. Attól, hogy az N900-at részben kockák vették, ez még az a kategória marad, minthogy rakj Cyanogenmodot a telefonodra. Nem opció.
Az emberek nem egy vasat akarnak venni, hanem egy kész, használható telefont.
Ha megnézem mit tud az N900 2011-es utolsó frissítésével, meg a CSSU-Thumb2-vel és Power-kernel 52-vel, akkor azt kell mondjam, hogy az a készülék még piszok messze volt a késztől, meg a csúcsteljesítménytől.
És az átlaguser nem fog nekiállni haxolni. -
Massmurderer
őstag
válasz
quailstorm #160 üzenetére
MMS-re volt megoldás.Söt...giroszkop elforgatásra is,mert úgye telefonálásnál alapba fekvö modba volt az egész,de volt rá egy trükk és meg lehetet oldani.söt..memokarira droidot is fel lehetet pakolni rá,é simán futtata a progikat,játékokat.Volt egy teszt,ha jól emlékszek 40-50 alkalmaztást megnyitottak és a teló röhögve birta,ha valamire visszaléptél nem akadt,laggolt,simán futtata tovább .
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Greentea #161 üzenetére
N9 már az MS ellenére és neheztelése közepette jött ki, csak azért, mert befejezték a fejlesztést és nem akarták úgy kukázni, hogy a publikum nem kap belőle, ami elkészült azt meg bezúzzák.
De mire N9 kijött, addigra az MS üzlet le volt zsírozva, a designt is átvették a Lumiák...Meg mivel az N9 halva született, ezért a szoftveres supportja még a HP WebOS-t vagy a Badát is alulmúlta.
-
Greentea
senior tag
válasz
Cingáriusz #159 üzenetére
+ azután a Nokia N9-nél is megvolt ez a lehetőség. Érdekes..
Nokia 1520 is bármilyen más oprendszerrel bestbuy lenne a mai napig nálam
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Cingáriusz #159 üzenetére
Mindenre alkalmas volt, csak telefonnak nem. Az egy Linuxos mini PC, X ablakkezelővel. MMS-t se tudott, alap telefon funkciók nem voltak jók, minden más meg mint egy Linuxos PC
Egyébként is inkább a community fejezte be azt a telefont, gyári állapotban elég hasznavehetetlen.A felhasználók számára emészthető irány a MeeGo Harmattan lett volna (Nokia N9), de addigra már ott volt Elop, és verte szét a Nokiát.
Az N900 az a communicator és üzleti vonalat egyesítette a multimédiával és a kockagyerek vágyaival. Egyébként is az Internet Tablet szériában volt, csak összezsugorították és raktak bele SIM foglalatot.
-
-
bambano
titán
válasz
Massmurderer #146 üzenetére
nekem még megvan a westel 900-as fémdobozom...
-
-
Fitzgerald
veterán
válasz
SkyLine3000 #153 üzenetére
Én a K700-amat kevesebb mint 2 hétig használtam, mielőtt kimostam 2004-ben.
Egy nyári este hazaértem, bedobtam egy adag mosást a gépbe azzal együtt ami rajtam volt. Csak előtte elfelejtettem kivenni a pénztárcámat meg a telefonomat a zsebemből. Már vagy negyed órája ment a program, amikor eszembe jutott.
Két napig szárítottam ventilátorral a K700-at, de soha többé nem kapcsolt be lol. -
-
SkyLine3000
addikt
Nekem ezek a régi telóim vannak meg:
A K700 és a SE Naite kivételével mind hibátlanul működik! Már párszor kihúztak a csávából.
A K700-nak egy esés következtében a kijelzőjén szétfolyt a folyadékkristály, az SE Naite meg csak úgy megadta magát, aztán azóta se kép, se hang.
Van még egy K300-am is, de azt fater használja. Egy Siemens S75 és egy SE K610 társaságában.Próbálkoztam nála egy droidos telóval (Vernee Thor), de egy hét után el kellett adnom...
Illetve volt még egy SE K500-as telóm is, amit nagyon szerettem. Ez fentebb kimaradt a listából. Bocsi neki. -
Közben eszembe jutott még pár készülék, amiket kihagytam a listából:
Nokia 5110/3310/3510/3510i/6610/6100, Sagem MYv55/My400x, Sonyericsson T610i/v500, Sharp GX20, Motorola V360, SonyErisccon W810i, 6500 Classic, LG KS20/KM900 Arena, HTC HD2/Desire500, Nexus4, LG G2, Nokia 535, BlackBerry Q10, LG Flex2, Samsung S6 Edge, Huawei Mate9
A valaha volt legszebb telefonom pedig szerintem a Nokia 6500 Classic volt, bronz színben:
-
válasz
Greentea #150 üzenetére
Sajna az Ericsson kiszállásával a Sony nagyot zuhant lefelé.
Az Xperia Neo még rendben volt (utolsó SE telefonom volt, jó volt, és épp időben váltottam dual-sim telefonra, akkor ugye ez még csak a csájnafonoknál volt jellemző).
Az Android meg oprendszer, semmi köze a szétbarmol esetleges gyártói csökevényhez. Illetve inkább fordítva; a gyártói csökevény nem azonos az alap Android-dal. (amúgy csájnafon fronton voltak igen jó telefonok, amik alap droiddal simán használhatóbbak voltak, mint egyes nagy gyártók saját fejlesztésű csillivilli droidjai).
Új hozzászólás Aktív témák
lo A minap töltögettem a régi telóimat (éves aksikarbantartás) és olyan nosztalgia fogott el, amilyet ritkán érez az ember.
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Futás, futópályák
- Temu
- Milyen házat vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest