Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
fgordon
senior tag
válasz razorbenke92 #24 üzenetére
Elnézést, közben azt nem linkeltem be, erről van szó, mint 4xAA-s töltő, ami bevált másnak.
Közben megnéztem, hogy a telefon töltőmből 5.1V és 850mA jön ki. Tehát kevés az 500mA.
Neki ez működik tökéletesen Androidot tölteni, az ismerősömnek ennek van a 2xAA-s változata. Ez 4xAA-s, de kb ugyanaz a széria látszólag.
Akkor beszerzek 4x 3xAA-s keretet és 1A-es DC konvertert.
(Azért tetszik a 12, mert négyesével töltöm az elemeket, és az 3 kör... )
Ez a 4x3AA elég lehet, vagy érdemes lenne 5x3AA vagy 6x3AA-ra csinálni?DC konverter, amit találtam: 3-5V to 5V 1A. Ebből van 2 fajta.
Az első és a második.Ennek a paraméterei, látszólag más felépítés, azonos funkciókkal:
Melyik tűnik jobbnak, az első vagy a második?Module Properties: non-isolated step-up module (BOOST)
input voltage: 2.5-6V
Output voltage: 4-12 V(Adjustable, the default 5 v)
Output Current: the maximum 1000mA
Efficiency: Up to 92% (the higher
the input voltage, the higher the efficiency)
Switching frequency: 1MHz
Output ripple: 20mV (MAX)
Operating Temperature: Industrial (-40°c to +85°c)
Voltage regulation: ± 2.5%Itt a 2A-es változat:
Module Properties: non-isolated step-up module (BOOST)
Input voltage: DC 2.6 - 5V
Output voltage: DC 5V
Input Current: DC 0 ~ 2A
Operating Temperature: -20°c to +80°c
Voltage regulation: ± 2.5%
Short circuit protection: Yes
Input Reverse Polarity Protection: None
Output voltage can be changed through the method bellow, 12V MaxEz az utóbbi komolyabbnak tűnik. Ha ezt választom az is tökéletes szerinted?
Szimpatikus a rövidzárlat védelem, már ha nem csak marketing.[ Szerkesztve ]
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
fgordon
senior tag
válasz razorbenke92 #20 üzenetére
Dc konverterből milyet vegyek? 0,5A, 1A, 2A?
A 2A 2x drágább, mint az 1A, viszont a 0,5 kb annyi mint az 1A.
Ez mit jelent, jelen esetben, hogy 2A, hogy maximum ennyi A tud átmenni rajta? Ha többet kap, mi történik? Ha kevesebb, nyilván kevesebb megy át.
-
fgordon
senior tag
válasz razorbenke92 #20 üzenetére
Tehát ha veszek 4 darab 3as AA akku tartót és azt a DC konvertert, majd a 4 akku keretet párhuzamosan kötöm be a Dc konverterbe, akkor így elvileg minden működni fog megfelelően?
Az egész költsége anyag áron 1000 Ft alatti, persze akkuk nélkül, amik vannak.
[ Szerkesztve ]
-
fgordon
senior tag
válasz razorbenke92 #19 üzenetére
Egy fórumtárs szerint amit elsőnek belinkeltem, 4xAA-val működő cucc (amin zseblámpa is van), AA-s akkukkal tökéletes tölt mindenféle Androidos telefont. Létezhet, hogy ebbe a cuccba belerakták azt a dc konvertert?
-
fgordon
senior tag
válasz razorbenke92 #14 üzenetére
Az eszközt tyúknak hívják és lerepült?
-
fgordon
senior tag
válasz razorbenke92 #15 üzenetére
Ha a belinkelt boost convertert egyszerűen elé rakom a 4xAA-nak, akkor is működni fog a töltés szerinted?
Tehát megcsinálom, hogy USB-s csatlakozója legyen, majd a 4xAA-t bele dugom a bemenetre és a kimenetre pedig a telefont USB-n.▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
fgordon
senior tag
válasz razorbenke92 #15 üzenetére
Tételezzünk fel 6 órás lemerülést, hogy feltöltött aksival 6 óra múlva merül le.
-
fgordon
senior tag
Ha ilyet:
DC-DC Converter Step Up Boost Module 3V to 5V 1A USB Charger
kötnék rá az 1x vagy 2x ( (2xAA) vagy (3xAA) vagy(4xAA) )-s aksik elé, az érne valamit?
-
fgordon
senior tag
válasz razorbenke92 #9 üzenetére
Ha az általad említett cikkben szereplő Super Powerbankot választom, ami Li-Polymer alapú, ott érdemes lehet a maximum kapacitásút megvenni? Itt találtam ilyet, például.
Ilyenek vannak:
12000mah
20000mah
30000mah
50000mahA 30000 tűnik ár/értékben talán a legjobbnak.
Nekem nagyon gagyinak tűnik az EU-s hálózati töltős része.
-
fgordon
senior tag
válasz razorbenke92 #10 üzenetére
Köszönöm a válaszodat, nagyon sok mindent mondtál, amit nem, vagy nem úgy tudtam.
Fogd fel úgy a kérdésemet, mint egy verseny kihívást, amit meg kell oldani, persze csak elméletben, de akár nem túl költségesen megépíthető is legyen:
Használható elemek:
- adott maximum 12 (ha indokolt, akár 16) AA-s Eneloop elem, 2000 mAh teljesítménnyel, jó formában
- van kb akármennyi 2 és 4 darabos AA-s akku tartó, ami összeköti az AA elemeket
- bármilyen műszaki alkatrész, amit lehet kapniCél:
- USB-n olyan megfelelő V és A kimenetet létrehozni ezekből, ami legalább 1 alkalommal feltöltenek egy 2000 mAh teljesítményű Li-ion aksit az Android telefonban. Lényeg, hogy működjön.
- Ez az eszköz folyamatosan rá lesz dugva a telefonra, és az a cél, hogy a telefon kibírjon legalább 1 napot bekapcsolt GPS-szel, kikapcsolás, megszakítás nélkül. Tehát ha lassan tölti, az sem baj, mert úgy is jó.Erre várom a megoldást mindenkitől, de razorbenke92-től mindenképp...
Leegyszerűsítve egy nem túl szakmai kérdés a megoldás irányába célozva:
- nem lehetne az AA elemeket 2-es vagy 3-as vagy 4-es blokkokba szedni, és a leadott V-ot a megfelelőre konvertálni, és a több 2-3-4-es blokkot (amelyik a jobb) az abból kijövő A-t összeadni, és mindig csak a szükséges V-ot és A-t adni kimenetként valamilyen megoldással? Tehát mondjuk 3x 4AA (5.6V x 3), és ezt lekonvertálni az Andoridos telefonnak megfelelőre?
[ Szerkesztve ]
-
fgordon
senior tag
válasz razorbenke92 #7 üzenetére
Szia!
Olyan Android töltésére alkalmas USB-s kimenetelű eszközt keresek, amit AA-s elemekkel lehet üzemeltetni.
Van egy egyszerű kütyü, ami nem tölti az Androidot:Multiméterrel lemértem, 5.45V-od ad le 4 darab feltöltött Eneloop AA-s elemmel az 1. elem eleje és a 4. elem vége között. Hogy az USB-ből mennyi jön ki, azt még nem mértem le.
Ha rákötök például egy USB-s ventilátort, tökéletesen működik.Ez szerepel a kereskedő oldalán:
Features:
Acts as an emergency power supplier - ideal solution for the unexpected power shortage
With a switch on/off
Connect USB and charge!
Power by 4*AA batteries(Batteries not included)
Some device like iPhone, iPod Touch requires extremely high current for charging. Poor quality battery or non-Genuine Battery could not charge such kind of device and may even damage your device. We do not provide guarantee on charging these kind of devices. We have tried connecting this device to Sony Ericsson Vivaz Pro (u8i) with Genuine GP ReCyko+ Rechargeable Battery and charge without any problem.Az Android telefont miért nem tölti?
Egy ismerősnek ilyen van, AA-s akkukkal amivel próbálta, neki sem nem működik:
Tudom, olcsó gagyi cuccok, de azért nem kéne működnie?
Ez talán működne?
Komolyabbnak néz ki, 5x annyiba kerül, mint a 4 AA-s "töltő"...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Jövedelem
- Autós topik
- ZIDOO médialejátszók
- Villanyszerelés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest