Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cathfaern

nagyúr

válasz Tikakukac #192 üzenetére

Félreértés ne essék, én is nézelődök külföld felé, és benne van a pakliban, hogy ott fogok kikötni. De nem azért, mert nem akar az állam olyanoknak ingyen oktatást finanszirozni akik a friss diplomával rögtön lelépnek :) Oktatásnak iszonyat költsége van, csak akkor éri meg tolni, ha az helyben fog megtérülni. És ahogy írod, ha valaki kiköltözik, akkor lehet kintragad, hiába csak mondjuk világotlátni indult el, vagy némi pénzmagot összeszedni. Onnantól lutri az egész.

dabadab:
    Ahogy fentebb is írtam, én se értek egyet mindennel ami az országban van. De szerintem ez a röghözkötés pont az egyik legérthetőbb és legelfogadhatóbb dolog. Azért lássuk be, hogy nem nagyon van olyan ország ahol úgy lenne ingyenes az oktatás, hogy nagyobb az elvándorlás, mint a bevándorlás. Mert ugye ha több diplomás jön be az országba, mint amennyi elmegy, akkor könnyű azt mondani, hogy ingyen adjuk az oktatást, mert úgyis helyben fog megtérülni. Ha meg picit jobban megyünk nyugatra (USA), akkor meg csak fizetős oktatás létezik és a friss diploma mellé garantáltan kapsz egy adag hitelt is a nyakadba (ha nincs megfelelően gazdag szülői háttér).
    Én nem látom át mi olyan fájdalmas abban, hogy vagy kifizeti az illető az oktatási költségeit, vagy helyben kamatoztatja legalább egy kis ideig mielőtt lelép.
    Nyilván ha a nagy egészet nézem, akkor könnyen lehet mondani, hogy na még egy tüske, de önmagában nézve szerintem ez egy logikus megoldás és nem lehúzás.

Új hozzászólás Aktív témák