- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
moha21
veterán
Nem értettem szándékosan félre a hozzászólásodat. Ellenkezőleg.
1. Én, ha részletekben is, de ismerem a te munkásságodat és ezért minden elismerésem.
2. Ténylegesen nem elterelni, vagy félrevezetni akarok senkit a témában csak a saját véleményem leírtam.
Tény, hogy európa lakossága bajban van. Ettől függetlenül más földrajzi tájakat, mint "fejletlen" földrészeket nem hinném, hogy célravezető. Ha az európai ember olyan kurva okos lenne talán nem itt tartana.
Az meg, hogy a föld fosszilis, illetve bármilyen készletei fogynak bizonyított.P.S.:Szándékosan nem írtam nagybetűvel dolgokat.
PS2: Nem volt módomban végigolvasni a hozzászólásokat! Emiatt elnézést is kérek!
-
-
moha21
veterán
A kérésedre akár kettőt is írok.
Annyit írtam, hogy a bolygónk már így is eléggé túlterhelt. ( Étel, energia stb.. )
Ezzel lehet vitatkozni, de ettől még tény. Az, hogy a "fejlett" országokban demográfia csökkenés van, míg a "fejlettlenebb" térségekben növekedés az egy más kérdés. Az eloszlást kellene javítani nyilván, illetve a " minőséget".
Persze európa szinten igaz amit írtok, de lehet észre kellene venni, hogy nem mi vagyunk a világ közepe.
P.S.: Egyébként köszönöm a lesajnáló és cinikus hozzászólást, nagyban tükrözi a EU-s hozzáállást.
-
-
-
mickemoto
őstag
Az egész földi emberiségnek nyomni kellene egy reszet gombot.Ez a projek menthetetlenül megbukott.
-
-
törölt tag
válasz
CsiguszMaxim #234 üzenetére
-
CsiguszMaxim
senior tag
Amit most írok az borzalmasan leegyszerűsíti a problémát. Ez jórészt a saját lustaságom miatt történik, ezért kérem, hogy ne akadjon fenn rajta senki.
Véleményem szerint ez pont egy ilyen róka fogta csuka.
Az összes ilyen történet, ami az egyén anyagi jellegű gazdagodását, vagyon és hatalom felhalmozását szolgálja (korrupció, profitorientáltság) az mind mind a lelki élet hiányosságát próbálja helyrehozni. Ezek mind eredménytelen délibáb szerű megoldások. Ezért van az, hogy a 3 magánrepülő mellé kell a negyedik is. Mert nem nyújt valódi megoldást a problémára. És pont ezért kell az oktatásba és a szellemi és lelki fejlődésbe rengeteg energiát ölni, mert az a probléma valós megoldása.Mindenért ami a világban zajlik, mi emberek vagyunk a felelősek és azzal követjük el a legnagyobb bűnt ha az elkövetkezendő generációknak nem adjuk át azokat a tapasztalatokat és ismereteket amelyek hasznosak és amelyek a mi életünket könnyebbé és boldogabbá tették. És az is a mi felelősségünk, hogy az emberek körülöttünk olyanná váljanak, aki hajlandóak és nyitottak ezeket az információkat és tudást befogadni, dolgozni vele, bővíteni, továbbadni és élni vele.
Valaki írta, hogy el kell fogadni, hogy nem kell mindenkinek fejlődni. Egyáltalán nem tudok vele egyet érteni, mert a világban nem találsz egyetlen egy dolgot sem amely állandóan konstans marad és sosem változik valamilyen irányba. Csak a fejlődést nem az életszínvonal és a kényelem emelése kell, hogy jelentse,hanem a külső világra és annak problémáira valamit újdonságaira koncentráló, és a belső "én"-re koncentráló fejlődés.
-
Ijk
nagyúr
válasz
CsiguszMaxim #232 üzenetére
Az oktatás és az egészségügy az ami soha nem lesz jól megoldva. Mert vagy állami kézben van ami a csökkenő befizetők miatt kevesebb pénzt tud eleve beletenni, és ugye mindig is ott volt és lesz a korrupció. Magánkézben pedig profitorientáltság az elsődleges, ha benne vagy a felső tízezerben nyertél mert megfelelő szolgáltatást kapsz, de ha átlagos a kereseted nem tudod megfinanszírozni a minőségi szolgáltatást.
Jelenleg itthon a két legnagyobb probléma a korrupció és az állami újraelosztás aránytalansága. És ez a jelenlegi demokráciával addig folytatódik amíg össze nem omlik teljesen.
-
CsiguszMaxim
senior tag
Ettől függetlenül még boldogságot kellene jelentsenek, csak nem szabad elfelejteni, hogy bármi amit a világban szeretnél, annak ára van. Ha ebben a felfogásban házasodsz és vállalsz gyereket, ha tisztában vagy vele, hogy ez az egyik oldalról lemondás, és áldozat akkor kevésbé nehéz. Ez az ára a boldogságodnak, a családodnak a gyerekednek.
Az én meglátásom szerint, az emberek nagy része aki lelkileg nem sérült gyerekkorában óriási mértékben, az szeretne gyereket és családot. Ennél ősibb késztetése nincs egyetlen élőlénynek sem (persze a túlélés után).
Az más kérdés, hogy a mai világ sokkal jobban fókuszál a könnyen elérhető látszólag nagy boldogságra, ami legtöbbször pénzen megvehető. Persze ez zsákutca.Az viszont az érem másik oldala, hogy itthon az emberek nagy többsége olyan, anyagi és szellemi tőkével rendelkezik, amely elég csekély mértékben teszi lehetővé akár egy gyermek egészséges felnevelését is.
Én emiatt vagyok rettentő szomorú, mert az állami költségvetés két olyan területre nem fókuszál ahová hosszútávon a legjobban megérné. Az oktatásra és az egészségügyre. De főleg az első volna rettentő lényeges.A videó pedig borzalmasan leegyszerűsít egy olyan komplex problémát és ezáltal kb. csak indulatkeltésre jó másra nem.
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
TheSaint #227 üzenetére
Ez egy statisztikai adat.
De hozhattam volna plnek Lengyelot is, hogy volt ecet a boltban meg ecet esetleg ecet. Úgy elhúztak mellettünk csúnya nézni. Vagy talán Szlovákiát?
Igen fenti kettő is le voltak maradva. Most meg erősen elöttünk járnak. Igen GDPben is. Tudom az is csak egy adat.
-
válasz
Hieronymus #228 üzenetére
Igen mert érvként használod a németországi kivándorlást ami minimális. Sőt nemhogy kivándorlásról nem beszélhetünk hanem inkább a bevándorlásról kellene ebben az esetben.
-
Valami helytelent írtam?
Azt írtam, hogy még Németországból is van kivándorlás és hozzá állítottam egy személyes példát.
Nyilván nem olyan országra hivatkozok, amelyiknek a kivándorlási statisztikája nagyon magas.(#215) dabadab : "Az mondjuk szerintem teljesen normális elvárás, hogy ha már az állami újraelosztás"
Nem az újraelosztás mértékére és módjára gondoltam, "A harmadik történet az, hogy a szocializmus maradéka az az elvárás, mások tegyék jobbá az életet.", ez esetben.
Inkább arra, hogy az egyéni érdekek felismerése mellett a közösség/érdekcsoport érdekei alapján közösen dolgozni a célok elérése érdekében.
A legegyszerűbb és értelmetlen hozzáállás listája.
1. Az aktuális vezetők, nem teljesen normálisak.
2. Szakértői vizsgálatra lenne szükség a koncepció kialakításához.
3. A koncepciót jól meglehetne vitatni.
4. Addig nem is érdemes csinálni semmit. -
Dare2Live
félisten
válasz
TheSaint #216 üzenetére
az megvan, hogy a Román életszinvonal lehagyta a Magyart? [link]
Azért ez nagyon durva 20éve még valós volt a rántotthúsos vicc.
Ettől persze még súlyos gondok vannak arrafele és sok helyen nagy a szegénység... ahogy persze nálunk is. Meg hát a 7%os gadazasági növekedésüknek is vége lesz....
-
"Az mondjuk szerintem teljesen normális elvárás, hogy ha már az állami újraelosztás a GDP 50%-ával gazdálkodik, akkor az ne csak egyetlen gázszerelőnél csapódjon le, hanem ezzel az egész országnak jobb legyen."
Elég gázos az állam, ezért van sok munkája a gázszerelőnek => profit.
-
TheSaint
aktív tag
Valóban Romániában a néhány nagyobb város és a minimális tengerparti üdülő övezet nagyon szépen fejlődik, jobban mint a mi nagyvárosaink, de aztán ENNYI. Még ezen nagyvárosok megfelelő közúti összeköttetése is elég hiányos, a többi "úthálózat" meg szóra sem érdemes, a vidéket úgy telibesz*rják, hogy csak na. Van beszállítónk Temesváron, hát elképesztő állapotok vannak ott, ember viszont nincs.... Valaki belinkelte az EUROSTAT kivándorlás statisztikát, azt gondolom mindent elmond, ezek után ezt valami idilli helykén beállítani??? Komolytalan.....
-
dabadab
titán
válasz
Hieronymus #204 üzenetére
"A harmadik történet az, hogy a szocializmus maradéka az az elvárás, mások tegyék jobbá az életet."
Az mondjuk szerintem teljesen normális elvárás, hogy ha már az állami újraelosztás a GDP 50%-ával gazdálkodik, akkor az ne csak egyetlen gázszerelőnél csapódjon le, hanem ezzel az egész országnak jobb legyen.
Meg esetleg az is jó lenne, hogy ha a kormányzat felsőoktatással kapcsolatos programja nem abból az egyetlen pontból állna, hogy tönkretegyék a CEU-t.
-
Tikakukac
titán
Dübörgés van meg elrugaszkodás meg izé.
A nyugati posványban is van gáz, csak ott van 50 év előny
Hieronymus: Jajaja. Ja. Ja. Egyensúly. Abban jók vagyunk. Kifejezetten sikerül mindig megtalálni az aranymetszést a dolgokban. Ez a legjellemzőbb az országra.
Most pedig nagy kortyot iszok a gyömbéres teámból és arcom mosollyal tér nyugovóra -
válasz
mbalint987 #212 üzenetére
Ja, hát úgy populista baromság, hogy mostazonnal legyen annyi a fizetés itt is, mint az osztrákoknál.
Úgy gondolom ahogy te is, az EU ebben tudna segíteni, csak persze ehhez ide is normális vezetők kellenének.
Nem beszéltem pénzről, életszínvonalról van szó. De amúgy szinte tökmindegy milyen színvonalon élsz, hozzászoksz, és lesznek problémáid. Mészáros Lőrincnek is vannak problémái, hisz látszik, hogy még mindig nem elég neki az az életszívonal, ami van neki most.
4 év alatt nem oldasz meg pl egy nyugdíj-, oktatás-, egészségügy- vagy cigány-kérdést, legalábbis a humanizmus határain belül.
-
mbalint987
aktív tag
A béruniót hagyjuk, egy populista valami az egész, ezt így nem lehet csinálni. Fel kell hozni a gazdaságot olyan szintre, és olyan gazdaság és bérpolitikát kell folytatnia és sulykolnia az államnak, hogy ki lehessen/kelljen fizetni itthon is azokat a béreket, amelyeket külföldön.
"S akkor is ki fognak vándorolni az emberek, hisz Magyarország nem Dánia."
Nagyon sok fiatalnak nem a pénz a fő indoka a kivándorlásnál. Egyszerűen nem érzi jól magát ebben az országban. Ezen 4 év alatt is rengeteget lehetne javítani. -
válasz
Bocs már de inkább a eurostat-nak hiszek abban, hogy hol mekkora a kivándorlás és nem az 1 szem példádnak.
-
Miért kéne Magyarországnak Dániának lennie? Hagyjuk már ezt a baromságot. Európában egy csomó ország le van szakadva, beleértve Mo-ot is. Az EU-nak az lenne a feladata, hogy az országait egy nagyjából egy szintre hozza, pl legyen bérúnió, stb.; de ugye nem egészen ezt csinálják. Persze ennek előkövetelménye hogy itthon is nagyjából rend legyen, de egy utópisztikus országvezetéssel is alsó hangon több évtized mire lesz abból valami. S akkor is ki fognak vándorolni az emberek, hisz Magyarország nem Dánia.
-
Realradical
őstag
válasz
Értem én amit mondasz és lenne is értelme, ha érezném magamban mocorogni a megváltót.
A helyzet az, hogy amikor én azt mondtam hogy: "Akkó levagyto k's***va" és kivonultam, akkor én lemondtam bármilyen megoldás kereséséről a maradéknak.Számomra ez egy kiváló megoldás, mondhatni passzív ellenállás az ellen ami van.
Majd, ha elég ember kimegy és alig marad képzett munkaképes magyar otthon, akkor talán eléggé beborul a gazdaság, hogy kinyíljon a bicska mindenki zsebében.Jelenleg, ha hazamegyek akkor a "javul", "nem olyan rossz ez", "miattatok rossz mer' elmentek", vagy a "mennék én is deagyerek" dominál. Én biztos nem fogok árral szemben úszni. Megvárom azt pár évet amíg túlcsordul a gát. Ha lesz valami mozgás értelmes irányba akkor megeshet, hogy elindulok én is vissza.
Ennek viszont nem sok esélyt adok, mivel a magyar egy olyan fajta amit a végletekig lehet nyúzni, toszogatni. Lásd Móricz Zsigmond Rokonokját. Gyönyörűen leírja a múltat a jelent és a jövőt.Többek közt a gyerekvállalás is motivált, hogy annak a szerencsétlennek ne az otthoni posványban kelljen felnőni mindennapi gondokkal.
-
finest
addikt
Sokan tanulnak most az ismerőseim gyerekei közül a dán felsőoktatásban, ami uniós állampolgároknak ingyenes. Röghöz kötés sincs. Hogy ez nekik hol éri meg? És nekünk miért nem éri meg Magyarországon? Miért jobb a kvóta, vagy a röghöz kötés? Nagyon szomorú, hogy nálunk a verseny helyett mindig az állambácsi törvényi beavatkozását várják, emiatt nem jut sehová az ország. Múltkor egy konferencián hallottam, h előző évben magyar orvosok 21 praxist váltottak ki Romániában, vagyis ott dolgoznak, egy tanár ma lényegesen jobban keres ott, mint a nálunk sokat emlegetett csodálatos életpálya modellben. Ezt csak úgy az elvándorlás kapcsán említem.
-
kekesj
tag
válasz
nem.
úgy teszel, mintha adott lenne egy keret, két lehetőség, aztán vagy egyik vagy másika felsőoktatás egy nagyon sajátos, nagyon összetett terület, rengeteg heterogenitás, aszimmetria stb van benne, nincsenek egyszer és mindenkorra érvényes megoldásai, szüntelen kísérletezés van, és csak igen komoly szakértelemmel lehet megközelíteni.
nálunk ez nem nagyon sikerült, vagy az volt a fő álláspont hogy maradjon minden a régiben, vagy az amúgy is rosszul adaptált és nem problémátlan bologna, vagy semmi, hanem olyan random, csak egy-egy problémára fókuszáló idiotizmus, mint pl. a hallgatói szerződés
nagyon-nagyon kicsi az esélye annak, hogy ez hosszú távon egy értelmes lépés lenne itt és most, inkább rossz válasz egy problémára, mely nem önmagában létezik, hanem sokkal tágabb kontextusban.
majd ha lesz egy alapos, valódi szakértők által létrehozott felsőoktatási javaslatcsomag, hatástanulmányokkal stb., amelyben benne lesz ez is egy elemként, akkor lehet arról vitatkozni, jó-e, nem-e
így önmagában egy egybites hülyeség, ami jól illeszkedik a demagóg nacionalizmus és inkompetencia világához, ami nálunk fölépült.
még vitázni sem érdemes róla, így nem. értelmetlen, terméketlen.
-
válasz
Tikakukac #168 üzenetére
(#168) Tikakukac
(#169) Realradical
(#170) kekesjMindhármótoknak ugyan az a válasz, mert azonos probléma körül forog a kérdés.
Valahol/valahogy egyensúlyt kell tartani, a röghöz kötés és az eszetlen "ajándék" tanítás között.
Ha valaki kifizeti a felsőfokú tanulmányainak költségét, akkor nem lehet kényszerrel Magyarországon tartani.Az egy másik történet, hogy miért akar valaki másik országba költözni. Egy szintig normális a dolog. Például Németországból is folyamatos a kivándorlás. Volt ismerősöm, aki született bajorként Spanyolországba költözött.
A harmadik történet az, hogy a szocializmus maradéka az az elvárás, mások tegyék jobbá az életet.
Tessék megtalálni a problémák megoldásához vezető ideológiát. A közösen elfogadható célért összehozni az embereket és megvalósítani. -
Ijk
nagyúr
válasz
Tikakukac #202 üzenetére
Már lőttek ennek. Nyugdíjasok, cigányok, naplopók, rokkantak, fogyatékosok száma nő, akiket el kell tartani. Ott van még az adócsaló, feketén, de legalább szürkén működő kkv amelyik amit betesz a kasszába ki is veszi hogy megérje működtetni. Van egy rakat maffiózó, prostituált, megélhetési politikus, közszférában tengődő, akik szintén nem tesznek semmit a közösbe. Multiknak ott vannak az adókedvezmények, utána talán van két tucat nagy cég aminél nem kell amiatt aggódni hogy a munkaerőhiány, szakképzetlenség miatt holnap csomagol.
De tévedés lenne azt gondolni hogy a nyugatot nem sújtják hasonló problémák.
-
Tikakukac
titán
válasz
janeszgol #197 üzenetére
Már rég lőttek ennek- Amiből talpra kellett volna verni az országot az zsebre ment. Az a réteg, akinek meg igazán taposnia kéne a gazdaságban lassan megszűnik. Ugyanígy gyerek sem lesz. Vagyis van, mert pölö otthon is van gyerek bőven. Az a nem mindegy, hogy hova születik az a sok gyerek. Nem oda, ahova kéne. Védőnők pörögnek az arcukon lassan.
-
dabadab
titán
válasz
Cathfaern #195 üzenetére
"De szerintem ez a röghözkötés pont az egyik legérthetőbb és legelfogadhatóbb dolog."
A röghözkötés, mint elég sok minden más az országban, létező problémára adott nem működő válasz.
Ennél már csak a nem létező problémákra adott nem működő válaszokban vagyunk erősebbek. -
Chaser
legenda
válasz
TheSaint #185 üzenetére
2050-re nem feltétlen lesz már mo. sem...( :
gyakorlatilag bármiről kár itt beszélni, lenne megoldás és pénz sok mindenre, de amíg legfelsőbb körökben virágzik a korrupció és sikkasztanak, lopnak, tékozolnak - stadionok meg kisvasút b+ már elnézést - a mi pénzünkből, teljesen mindegy, de úgy tűnik ez marad is így -
janeszgol
félisten
válasz
Tikakukac #192 üzenetére
"Pedig az út ki van jelölve, pár év és a szociális háló teljes bedőlése után nem csak a falvak fognak padlóra menni, hanem a kisebb városok is."
- Komolyan írom már várom ezt. Akkor talán észbe kapnak a nagy ma... bocsi Nagy Magyarok Is. Ja, is.
Cathfaern: munkahelyet adjanak. A kormány feladata, hogy kiket tud idehozni, ha már sajnos a magyar gazdaság egyedül életképtelen. A diákhitel 2 jó ötlet. Kamatmentes hitel. E mellé még biztosítani, hogy nagy eséllyel el is tud helyezkedni a delikvens, akkor nem kellenek ezek a színjátékok. Vagy nem ennyire.
-
Tikakukac
titán
válasz
Cathfaern #195 üzenetére
Az tuti, hogy jó pénz van benne. Nem véletlen akarták az ELTE-be annyira átrakni a GTK-t sem
Mondjuk most szopunk, de hát Istenem. Gondolj bele ha ezt a rengeteg pénzt nem helyben tartanánk hanem offshore számlákon. Ami nyilván nincs így, de képzeljük el. Na az micsoda borzalom lenne!
Agyturbina: True.
Helikopter nagy sztori volt. Ugye hát nem titok merről jöttem és elég sok ismerős volt ott a partyn felszolgálóként is. Mikor csörög a telefon: gci bzdmeg, a Tóni helikopterrel jött bulizni. Mondom te ökör vagy. Aztán utána láttam a híreket is. Ilyen nincs
És azok a nyilatkozatok is
Meseország bakker.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Tikakukac #192 üzenetére
Félreértés ne essék, én is nézelődök külföld felé, és benne van a pakliban, hogy ott fogok kikötni. De nem azért, mert nem akar az állam olyanoknak ingyen oktatást finanszirozni akik a friss diplomával rögtön lelépnek
Oktatásnak iszonyat költsége van, csak akkor éri meg tolni, ha az helyben fog megtérülni. És ahogy írod, ha valaki kiköltözik, akkor lehet kintragad, hiába csak mondjuk világotlátni indult el, vagy némi pénzmagot összeszedni. Onnantól lutri az egész.
dabadab:
Ahogy fentebb is írtam, én se értek egyet mindennel ami az országban van. De szerintem ez a röghözkötés pont az egyik legérthetőbb és legelfogadhatóbb dolog. Azért lássuk be, hogy nem nagyon van olyan ország ahol úgy lenne ingyenes az oktatás, hogy nagyobb az elvándorlás, mint a bevándorlás. Mert ugye ha több diplomás jön be az országba, mint amennyi elmegy, akkor könnyű azt mondani, hogy ingyen adjuk az oktatást, mert úgyis helyben fog megtérülni. Ha meg picit jobban megyünk nyugatra (USA), akkor meg csak fizetős oktatás létezik és a friss diploma mellé garantáltan kapsz egy adag hitelt is a nyakadba (ha nincs megfelelően gazdag szülői háttér).
Én nem látom át mi olyan fájdalmas abban, hogy vagy kifizeti az illető az oktatási költségeit, vagy helyben kamatoztatja legalább egy kis ideig mielőtt lelép.
Nyilván ha a nagy egészet nézem, akkor könnyen lehet mondani, hogy na még egy tüske, de önmagában nézve szerintem ez egy logikus megoldás és nem lehúzás. -
törölt tag
válasz
Tikakukac #192 üzenetére
Ezeket a dolgokat nem egyesével kellene nézni hanem összességében, ez nem megy a többségnek.
Egy egyszerű ember mint jómagam, ha csak annyit teszek, hogy kizárom a médiát, körülnézek mi történik/történt a közelmúltban, és ezeknek milyen következményei vannak magamra esetleges utódra nézve világosan latszik, hogy egy zsákutca.
Ezt lehet szépíteni, hinni a csodában, krisztusunk feltámadásában, vagy a gyíkemberekben, semmi gond, a jövőn ezek a dolgok nem segítenek, de mivel SEMMI nem történik, így mire várjon az ember?
Még egy helikopterezőre? vagy az új stadionokra? esetleg atomerőmű bővítésre? vagy elég az önkényesen visszamenőlegesen megváltoztatott törvényekre? de lehet sorolni ameddig csak akarom....Nekem megvan a magam nyugvópontja, és tudom, melyik az a pont ahol a fordulatot vártam, de elmaradt.
Aki ezt megtaláljak, azonnal világosan belátja, nem megy mert nem akarja a többség.Senki nem hibás, ezt akarják az emberek, ez a demokrácia.
A többség eldöntötte ezen az úton kell haladni, hát menjenek.Részemről nincs több, ha ezt az a bizonyos többség nem ismeri el/fel akkor sem változtat a tényeken, csak azok megítélésen.
-
Tikakukac
titán
válasz
Cathfaern #189 üzenetére
Nem akarok/akartam külföldre menni. Mármint ez nálunk család miatt extrém szopó.
A röghöz kötés viszont elég erősen felb@sz és igen, ez is abban a kalapban van, ami tuszkol, hogy takarodjak.
Akkor most ilyenkor mi van? Elárulom: az van, hogy az ilyen húzásokkal szépen gyilkolod az ember biztonságérzetét. Hogy neked mit lehet bemesélni és mit nem, az annyira nem érdekel. Az fix, hogy jóóóóóóó sok hasonló húzást sikerült prezentálni eddig is mind a diákok, mind a sima köznép esetében. És hidd el, egyszer tele a szatyor a f@szságokkal, az évről-évre kitalált újabb átlátszó lehúzásokkal utána meg hopláhopp és azon kapod magad, hogy Svédországban vagy és már ott van veled a csajod, apósod és anyósod is. Micsoda csoda. Már ott jegyzed el az asszonyt és hát nem szabolcsi gyerekek fognak születni, azt azért sejtheted. Ezt premierben láttam lefutni az otthoni szomszédunknál. Pedig ott aztán tervben sosem volt a kimenetel. Ezt dobta a rendszer, lecsapták. Most már a komplett utca fele üres, a másik fele tudja hozni a 60 éves átlagkort. Vidékfelzárkóztatás a maximumra tekerve, aki nem Pestre jött vagy még nyugatabbra az osztrák-német tengelyen van
Sok ilyen videót, idióta törvényt kell hozni és szélesíteni a körét azoknak, akiknek ez sok. Hajrá-hajrá. Tudod kiket sajnálok? Az öregemet. Muterom ugye nyeli frontvonalban ezt, ő tudja, hogy már égig ér a sz@r. Faterom az, aki viszont kirobbanthatatlan otthonról. Egy élet munkája és maga az élete ment le ott, ahol. Neki nem lenne sajnos opció a "dezertálás". Pedig az út ki van jelölve, pár év és a szociális háló teljes bedőlése után nem csak a falvak fognak padlóra menni, hanem a kisebb városok is.
-
dabadab
titán
válasz
Cathfaern #189 üzenetére
"Akit zavar a röghözkötés, azt azért zavarja, mert már amúgy is ki akart menni."
Lehet, hogy még nem hallottál róla, de az embereknek vannak u.n. érzelmei is. Ezeket meg egy csomó olyan dolog is befolyásolja, ami ugyan közvetlenül nem érinti, de mégis úgy gondolja, hogy azokból valami fenyegető és rossz rajzolódik ki.
Amikor leszállsz
Ferihegyena Liszt Ferenc Budapest Airporton, akkor nem kell a Földrajzinév-bizottság egykori tagjának lenned, hogy egy kicsit rosszul érezd meg, ahogy mész befele Budapestre, nem kell, hogy pont a te arcod legyen a kék plakátokon, a kinnfelejtett harmincas táblánál radarozó rendőrnek nem kell, hogy téged is megbüntessen ahhoz, hogy úgy érezd, hogy mégis inkább vissza kellene fordulni. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Tikakukac #188 üzenetére
Na most lássuk be, hogy ha valaki Mo-n képzeli el az életét, akkor totál hidegen hagyja, hogy egyetem után itt kell dolgoznia-e X évet vagy sem. Akit zavar a röghözkötés, azt azért zavarja, mert már amúgy is ki akart menni. Nyilván fel fogja sorolni plusz egy érvnek ezt is, de ez már csak hab a tortán, legrosszabb esetben is utolsó csepp a pohárban, de olyan ember nem létezik akinek meg se fordult a fejében, hogy kimegy külföldre, és csak azért fog kimenni mert nem ért egyet a röghözkötéssel. Azt még el tudom képzelni, hogy valaki azért megy külföldi egyetemre magyar helyett, de hogy elvégzi a magyart, Mo-n képzeli az el életét, de meghallja a röghözkötést és erre csak azért is kimegy... na azt nem tudja nekem senki bemesélni
-
Tikakukac
titán
válasz
Cathfaern #183 üzenetére
Ennek pontosan 0 köze van ahhoz, hogy van-e röghözkötés az oktatásban vagy sincs.
Ööö, hááát persze, hogy nincs köze. Csak ők maguk mondták, hogy ez egy jelentős tétel volt a dologban. De mi ezt is jobban tudjuk náluk, ugye
Nekem is pont ilyen érzéseim voltak a dologgal kapcsolatban, de én is tökkelütött vagyok.
Ha nem lenne, akkor ezek az emberek pont ugyanezt csinálták volna, csak még vissza se fizették volna a pénzt.
Ha pedig nagymuternak lett volna áramszedője villamos lenne.
Aki meg haza akar jönni, azt ugyancsak nem ez fogja visszatartani.
Nem ez fogja. Egy csokorba gyűjtve az összes sz@rság, az fogja.
-
dabadab
titán
válasz
TheSaint #186 üzenetére
"Nálunk épp ellenkező a helyzet, vidékiként is simán felveszik az ember gyermekét a megyeszékhely bármelyik bölcsibe, oviba"
Gondolom Zalában inkább az elvándorlás megy. Itt Sopronban meg alig lehet bejutni valahova, mert kevesebb, mint egy évtized alatt kb. a duplájára nőtt a lakosság, de csak lakóparkok épültek, bölcsőde, óvoda meg iskola az nem.
-
TheSaint
aktív tag
válasz
Dare2Live #151 üzenetére
Nálunk épp ellenkező a helyzet, vidékiként is simán felveszik az ember gyermekét a megyeszékhely bármelyik bölcsibe, oviba. Leszámítva, hogy nálunk most van alapdíj a bölcsiben....
Illetve az összes bölcsi, ovi felújításra került az elmúlt évekbe, sőt még épült is és épülnek is, szóval elég "pazar" a helyzet ebből a szempontból.
Ami inkább probléma, hogy az 52 hétből 10-20 hetet beteg a gyerek, na azt marha nehéz leszervezni, legalább is nekünk. -
TheSaint
aktív tag
Szerintem ez egyenlőre nincs túltolva, ha csak stabilizálni sikerül a mostani folyamatot, 2050-re akkor is kb. 8-8,5M lesz hazánk lakossága várhatóan +- bevándorlók, kivándorlók.
A rászorultság elég kényes téma, a bölcsis fizetős témánál is ugye durván kibukott, hogy a vállalkozók G-s Mercivel vitték a minimálbéres NAV-os igazolást... legalább is felénk ezért vezettek be alapdíjat.
Ezt a "börtön" témát sokak feszegették már előttem, én a magam részéről támogatom az adok-kapok elvét, a feltétel nélküli ingyenességbe nem hiszek annyira..... -
Rive
veterán
válasz
Hieronymus #166 üzenetére
"Egyik nagyon-nagyon régi barinőmnél sikerült ezzel elérni, hogy még sokkal durvábban hajtsa az igát. Diploma után 2 héttel már nem volt az országban, 1 év után betolta a pénzt állambácsinak"
Korrekt.
A dolog erről szól. Vissza fizette a hitelt és mindenki boldog.Ja. Elhúzott, tehát mindenki boldog. Tényleg szuper.
Jobb esetben nem a tanuló, hanem a szülei fizetik az isokáztatást. A fizetős suli, röghözkötés és egyébb agymenések arra jók, hogy ne csak a diák, hanem a szülei is elhúzzanak ha tudnak, lehetőleg még a gyerek megérkezése előtt.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Tikakukac #164 üzenetére
"Diploma után 2 héttel már nem volt az országban, 1 év után betolta a pénzt állambácsinak és lehet örülni, hogy rokon és baráti látogatásokon kívül egy leendő családanyával kevesebbet kitermeltünk. És ebből qrva sok van. Mostani cimbim új szakomon diploma után 1 hét bulit kért és a repjegyét ami szólhat bárhova, csak innen el."
Ennek pontosan 0 köze van ahhoz, hogy van-e röghözkötés az oktatásban vagy sincs. Ha nem lenne, akkor ezek az emberek pont ugyanezt csinálták volna, csak még vissza se fizették volna a pénzt. Aki meg haza akar jönni, azt ugyancsak nem ez fogja visszatartani. -
janeszgol
félisten
válasz
A hitelt visszafizette és mindenki boldog? Ember azért ment ki, mert itt szar sincs. Mindenki boldog? Ja. Elvesztettünk egy dolgozót, egy csalásanyát, egy gondolkodót (tanult), egy véradót, egy donort egy személyben. Az utolsó kettő megrázhat, de mindenki kapja elő az IQ-ját. Kiment pár százezer ember. Pár százezer véradó. Ma már napi szinten jön a kocsi és kérik a vért. Külföldről lassabb. Ez nem olyan, mint a disznóvér a fagyasztóban. Kicsit állott, nem baj, kisütjük. Gondolkozzunk már, mielőtt leírunk valamit kérem!
Én a legkevésbé a kivándorlót hibáztatom. Az állam és a begyöpösödött idióta lakosság (egy része) kombinációja halálos.
-
Chaser
legenda
válasz
Hieronymus #160 üzenetére
a probléma értelmezésével nincs gond, nem a tüneti kezelés a megoldás, max olaj a tűzre
pénzügyeket meg hagyjuk, én leginkább azt nem szeretném, hogy az én pénzemből a férgek hízzanak, de annyira csúnyán, h a vaknak is egyértelműFeketelaszlo
lassan tiszta szerencse lesz ha fizetni kell valamiért pluszban -
Tikakukac
titán
válasz
philoxenia #178 üzenetére
Ott is voltak érdekes esetek, fuh. Ezután sikerült meglépni úgy a gimit, hogy nem volt kolija. Gyűjtőkoli lett. Szabolcs legeszesebb tagjaival és körülményeivel, nyilván. Ott viszont már tényleg ami a csövön kifért, volt minden. Végül pedig beköltöztem ide a nyolcba, Pesten.
Ez is egy karrier azért
szerk.: Jajaja. Jah. Itt mondjuk nem gyújtják rá az emberre az ágyát, ami gimiben megesett. Max van pár troll és cső. Már azt sem tudom mikor kellett a topikot moderálnom. Olyan szépen megállapodott mindenki az évek alatt, csak sodródunk az árral, ahogy kell. Csak az idegrendszerem, na az sínylette meg
-
proci985
MODERÁTOR
amikor mi vegeztunk a vegzosok kozul egy ember volt aki elsoben kezdett programozni, ez ahogy tudom a mostani even ketharmad korul van. bonusz: a harmadeves prog gyakvezerek egy resze elsoben kezdett el programozni es gyakveznek csak olyat valasztanak be aki erti a teruletet. viszont itt kritikus, hogy az elso programozasi kurzusnal megfelelo a pedagogia mindenkit felhuzni egy eleg magas szintre ugy, hogy a jobbak nem unjak el magukat a gyengebbek meg nem szakadnak le. ugy 15 kredit utan kb mar kezdenek eltunni a kulonbsegek. (persze van az a par HC arc aki a szabadidejeben folyamatosan kodol, oket nehez beerni de alapvetoen nem csak a kodolasi tudasrol szol az egesz hosszu tavon, foleg amikor diploma utan ugy jo ot evvel a kodolo arc architekt/kisfonok pozicioban talalja magat aztan fejlesztoi kornyezet helyett mehet meetingezni amihez meg soft skillek se artanak. allitolag mondjuk van a specialistanak egy valfaja aki ugy tud szakmailag eloremenni, hogy kozben marad munkakori ideje kodoli)
erre harom gimnaziumi programozo targy van, kb osszesen 600 (gimnaziumi) oraban. ez kb arra eleg, hogy a harmadik hetig elonyben legyenek azok az ujonnan kezdokkel szemben, akik mind a harmat felvettek.
-
Silεncε
őstag
válasz
proci985 #172 üzenetére
Amin én nagyon meglepődtem, hogy elég sok emberrel beszélgettem az évfolyamról, és kb 60%-uk még életében nem látott programkódot az egyetem előtt. Nem azt mondom, hogy az követelmény az egyetemhez, de nekem az furcsa volt, hogy úgy vágott bele, hogy előtte meg se nézte, hogy érdekli e egyátalán az adott dolog. Mondjuk legalább az összes progos tárgy az alapoktól kezd, de nekem ez meglepő volt
De ez már nagyon off
-
Tikakukac
titán
Szegény anyámat kérdezte meg valamelyik barátom még így a kerti grillen, hogy hát ő elég jól látja merre haladnak a dolgok munkából kifolyólag és mit mondana erre a környékre, mi várható? Azon az arcon a válasz előtt az érzelmek vihara tombolt 4-5 másodpercen át
A témát rég elengedtem, engem most már csak az érdekel a törikönyvekben mi marad meg ebből a korszakból.
-
proci985
MODERÁTOR
en utoljara a matek szigorlaton integraltam. fizikai modellezeshez meg engineprogramozashoz kell, ahogy lattam differential privacy es valamennyire cyber-physical systems teruleten megy elegge, igaz elobbinel nagyon sok a matematikus es ez latszik. esetleg meg ha at akarsz menni villamosmernoknek, de ki akarna atmenni villamosmernoknek?
valszam + statisztika kb barmilyen kiserletet csinalsz / fontos tudni hogy viselkedik a cucc ha van valamennyi variancia az valamilyen szinten kelleni fog (pl "az A vagy a B library jobb nekunk?" kerdeskor). nekunk nem volt a kepzesunkben es kesobb vettem fel cuccot az MSCm melle mert hianyzott.
grafok es automatak szvsz modellezes miatt nagyon jok, ha tudja azt az ember meg nemi UMLt akkor egy whiteboardon jellemzoen eleg gyorsan lehet haladni.
logika meg kb a program vezerlese miatt kritkus, bar nem feltetlenul a hogy mukodik a prolog szinten. mondjuk ha vagod a prologot utana konnyebb megirni egy java / c# lambdat, mondjuk ehhez meg tokfolosleges a prolog koztes lepesnek. minosegbiztositasnal/tesztelesnel (hogyan fedi az adott unit test az adott pathot) kritikus.
ha a matematikai modellek alatt az osztalyok vannak azok vegeredmenyben fontosak, bar ott is kb annyi a lenyeg, hogy logaritmikus/exponencialis a cucc, vagy siman csak eldonthetetlen.
mondjuk prognal meg kell ugy 15 kreditnyi handson kurzus minel hamarabb szintrejutni. ahol vegeztem elso even volt 30 kredit tomor prog kurzus gyakorlatra hangolva, aztan erre jott meg masod-harmadeven meg 40+amit az ember lekodolt a diplomamunka alatt, UMLt meg ilyen elmeleti cuccokat mint agile nem szamolva. masik oldalrol viszont volt osszesen 15 kredit matematika aminek a negyede eleve matlab / c++ algoritmusimplementacioba torlkollott. aztan utana par evvel visszacsempesztek a statisztikat es most ugy nez ki a linearis algebra is rehabilitalva lesz, mert az AI / IoT a jelen, ahhoz meg egyszeruen kell egy massziv szamitaselmeleti alap is.
-
kekesj
tag
válasz
Tikakukac #168 üzenetére
nyilván mindenki aki elmegy az végleg távozik, nyilván aki elment véletlenül sem utal haza nyilván a szülők által befizetett adó nem számít, nyilván más megoldás (pl. valamennyi adó hazautalása) nem járható, nyilván az nem zavaró ha mondjuk nyugati felsőoktatási eredmények konkrét fizetés nélkül átszivárognak ide, nyilván az sem hogy helyben dolgozó külföldiek (ja, olyan nem jön meg mingráncsot nem akarunk) esetleg ingyenes helyi felsőoktatás után gyarapítanak ide is, az sem számít van-e hatástanulmány, csak annyi hogy legyen ellenség az aki itteni tanulmányai után nyugatra megy.
ráadásul egyre inkább az van, hogy aki keményen nyugatban gondolkodik, már alapképzésre is ott jár. jár, valszeg jobban.
-
kekesj
tag
válasz
Hieronymus #163 üzenetére
sajnos ha véggigondolod, rájössz, miért leegyszerűsített és problémás az egész, hiába hangzik első pillanatban jól
-
Realradical
őstag
válasz
Hieronymus #163 üzenetére
Szerintem nem lehet szétválasztani a kettő dolgot.
Amíg kultúrális változások nem történnek, addig erre az egész problémára nem lesz megoldás, függetlenül attól, hogy mennyi pénzt pumpálsz az országba, vagy akármilyen tanulóba/rendszerbe. Ha elkezdi az állam visszakéregetni a pénzét akármelyik tanulótól aki kimegy, garantálom ,hogy még annyira sem fog visszajönni, már csak azért sem.
Most ez off vagy nem? Tekintve, mennyire hülye az eredeti videó szvsz bármi belefér. -
Tikakukac
titán
válasz
Jajaja. Totál korrekt. 23 éves korára az állam és a társadalom kinevelt úgy egy lányt, hogy a fő célja az országtól és az embereitől való totális függetlenedés és a múlt elfeledése.
Ezt nevezem, igazi siker
Szerencsére ez egy elszigetelt eset, ilyenből sincs raklapszám, dehogyis.
-
Silεncε
őstag
Nálunk (SZTE) ami most van (első évet végzem remélhetőleg
):
A tárgyaim fele matek, a másik fele meg szakmai tárgy.
Ami matek eddig volt:1. kalkulus: mondjuk nem árt, ha az ember tud integrálni, deriválni, főleg, ha később valami grafika irányba akar elmenni
2. dimat 1-2: mátrixok, gráfok szintén eléggé alap tudás (a többinek annyira nem volt értelme, talán a bool algebra és a komplex számok)
3. sztocha a' la valszám+statisztika: ennek mondjuk pont semmi értelmét nem látom, de mindegy, ez is volt
+ amik még matek szagú tárgyak
4. logika: itt leginkább a bool algebra ami érdekes + a végén a code contractok, amire kifut az egész (viszont Prologot soha a büdös életben nem akarok többet látni, pedig ez még tárgy is lesz később)
5. operációkutatás: matematikai modellek, LP, szimplex algoritmus, ezek például elég hasznosakÚgyhogy a mateknak is van értelme (nem is kevés). Prog nálunk C -> Java -> C++, egymás után az első 3 félévben
-
válasz
Tikakukac #164 üzenetére
"Egyik nagyon-nagyon régi barinőmnél sikerült ezzel elérni, hogy még sokkal durvábban hajtsa az igát. Diploma után 2 héttel már nem volt az országban, 1 év után betolta a pénzt állambácsinak"
Korrekt.
A dolog erről szól. Vissza fizette a hitelt és mindenki boldog.
A hitellel jobb lehetőségekhez jutott. Megérte neki visszafizetni. Pont. -
válasz
Cathfaern #155 üzenetére
Gondolom még 2009-2010 előtt voltál.
Nálunk már volt labor, illetve az első félévben két tárgy is volt: programozás alapjai és programozás 1. De amit az egyiknél kötelező volt, a másikban tiltották.
Progalapnál nem volt labor, papírprocesszor volt, bár igazából nem rossz, de eleve a C-vel kezdeni már 2010-ben is nagyon ciki volt, inkább valami szkriptnyelvet nyomhattak volna, ami lényeget adja át, nem pedig a típusok és pointerek kavalkádját.
Második félévben jött a programozás 2, C++-szal, pointerpornóval. Én nem utálom a pointereket, de ez elsőéveseknek kínszenvedés és felesleges, főleg hogy a ZH-k egy része papírprocesszoros "találd ki hova mutat a pointer" típusú.
Operációs rendszerek tárgynál alap shell ismereteket is tanultunk, ami már hasznosítható lehet, de labor nélkül, heti egy órában egy gyakorlatnak keresztelt előadáson felolvasta a diát, kivetítőn mutatta a gyakorlatot. A "labor" háziként volt, heti egyszer. Ami kezdők számára szintén szopó, hozzám nagyon sokan jöttek, hogy segítsek nekik.
Pedig a téma nem volt rossz: linux alap parancsok, bash, perl. Csak hát ezt nem egy elméleti tárgy részeként kéne tanítani, hanem külön tárgyként, laborban, gépekkel.
Harmadik félében jött a Java, de minek? Béna tanár, semmit sem tanultunk, ő se nagyon tudta, hogy mit tanít, pedig ezzel lehetett volna valamit kezdeni.
A korszerű programozási technikák tárgy érdekes lehetett volna (kvázi programozás 3), dehát nagyrészt ez is pointer pornó, alap struktúrák bemagolásáról szól.
Kb itt untam meg. Én megcsináltam minden prog tárgyat, de a többi töltelék meg matek az huhh, rohadt értelmetlen és unalmas. Pl adatbázis ismeretnél olyan a tárgyépülés, hogy előtte még három matekot (!) meg kell csinálni, és utána hallgathatsz adatbázis elméletet, egész pontosan ezek épülnek egymásra:
1. Informatikai logikai és algebrai alapjai: nagyrészt bool algebra, halmaz-elmélet, ami hasznos alap.
2. Diszkrét matematika: a fenti pepitában, szerintem tök felesleges pl absztrakt algebrát tanulni.
3. Adatstruktúrák és algoritmusok: algoritmusok matematikai elemzése, illetve algoritmusok magolása.
4. Adatbázis-kezelés elmélet: nem tudom miről szól, idáig már nem volt türelmem eljutni.
De például a digszám is egy wtf. A automatákat, turing gépet és reguláris kifejezések matematikai alapjait tanuljuk meg itt, amit szintén tök felesleges elméleti hókuszpóknak tartok. Inkább magukat a reguláris kifejezéseket kéne tanítani, hogy PCRE és POSIX szabványt hogyan kell és mire lehet használni.
És még sorolhatnám. De lehet én vagyok a hülye.
-
Tikakukac
titán
válasz
Hieronymus #160 üzenetére
Gázszerelőt képezni pár száz milliárdból vagy rendes diplomákat osztogatni 6 milláért. Hmmm, gondolkozzunk csak
A röghöz kötés remek dolog. Egyik nagyon-nagyon régi barinőmnél sikerült ezzel elérni, hogy még sokkal durvábban hajtsa az igát. Diploma után 2 héttel már nem volt az országban, 1 év után betolta a pénzt állambácsinak és lehet örülni, hogy rokon és baráti látogatásokon kívül egy leendő családanyával kevesebbet kitermeltünk. És ebből qrva sok van. Mostani cimbim új szakomon diploma után 1 hét bulit kért és a repjegyét ami szólhat bárhova, csak innen el.
Valamelyik nap olvastam az agyamenttől, hogy itt valami jövőkép kreálása a cél a fiatalokban. Az, ha nem is úgy, ahogy gondolták, már sikerült is
-
válasz
Realradical #159 üzenetére
Te kettő dolgot mosol össze.
Az egyik az más országban élsz. Ezzel nem vagy egyedül. Én sem Magyarországon élek.Az a kérdés, hogy küldenél havonta 100 eurót, egy olyan magyar tanulnak, aki az oktatása végén egy harmadik országba távozik?
Ha nem, akkor miért várod el a Magyarországon élőktől,akik nem csak magyarok, hogy más országban boldogulók tanulmányait finanszírozzák önzetlenül. Erre ott a család, ha megteheti.Ha nem, akkor vissza kell fizetni a meghitelezett, a tanulmányokra költött pénzt.
-
Feketelaszlo
senior tag
Nem tudom, te milyen zsarolásra gondolsz - de volt szerencsém épp az állami ösztöndíjas rendszer bevezetésekor járni egyetemre, s azt kell hogy mondjam, hogy volt bőven pozitív hozadéka is, mégpedig az oktatói hozzáállásban. Ha a finanszírozó és a "vevő" személye szétválik, akkor kisebb a felsőoktatási intézményben a hajlam arra, hogy normális minőségű szolgáltatást nyújtson. Éppen ezért nincs gyakorlatilag egy olyan "állami - ingyenes" szektor sem, ami konkurálni tudna a fizetős alternatívákkal színvonalban. Mihelyst azonban a vevő maga a hallgató lesz az egyetemek igyekeznek még a csillagokat is lehozni neki, hiszen ha nem elégedett a szolgáltatással a saját pénztárcája javára már lehet, hogy félév végén inkább másik képzési helynek szavaz bizalmat. S ez még azokon a helyeken is megfigyelhető volt, ahol viszonylag kevesen tanulnak önköltséges formában, ha úgy tetszik a magyar oktatás kicsit közelebb került a nyugatihoz.
-
Kicsit demagóg de segíti probléma értelmezését.
Szeretnéd, ha olyan fiatalok tanulmányait finanszíroznák meg a befizetett adóidból, akik a tanulmányaik befejezése után, azonnal lépnek más országba?
Légy jó hozzám és fizess nekem 6 millió forintot. A két szép szememért. Ezzel az összeggel jobban fogok élni. Ezzel te is jobban fogod magad érezni. Ja, hogy mégse?
-
Realradical
őstag
válasz
Hieronymus #149 üzenetére
Ez a legnagyobb baromság amivel a nagymagyarok tudnak jönni. Engem konkrétan küldött el taxis a picsába, hogy én is kimentem és így a szegény magyar állam kevesebb stadiont tudott építeni mert milliárdok mentek a képzésemre.
A gond csak az, hogy úgy voltam/vagyok architect, hogy nincs diplomám. Autodidakta módon tanultam és szereztem tanúsítványokat, amikkel elhelyezkedtem.Akinek esze van az nem marad szopni ott ahol ki van használva. Itthon egyik nagyobbacska bankban terveztem infrastruktúrát 400k nettóval. Kint többszörösét keresem, sokkal kevesebb munkával. Nincs hátbaszúrás-kultúra, meg jó-magyar politika sehol. Nem szólnak semmit ha otthonról dolgozom és nem köteleznek ingyen túlórára amit, ha lecsúsztatsz az kb. szívesség szinten van kezelve. (kifizetni, haha)
Egy dolgot bántam meg, hogy vártam 30+ évet amíg megjött az eszem és ott hagytam a picsába a tolvajok fejedelmét, meg a száz rablót.
-
Chaser
legenda
válasz
Miért kellene a magyar államnak, pontosabban az adófizetőknek, megfinanszíroznia egy fiatal felsőfokú tanulmányait, ha más országban folytatja majd az életét? - nem jó a kérdés...mért nem lehet megteremteni a feltételeket, h a fiatalok ne akarjanak kimenni?
magyar nemzetiségű diákról van szó, hadd döntse már el ő, h hol szeretne tanulmányai után dolgozni, ez gyakorlatilag zsarolás kategória
egyébként nem a tanulmányi hitelre gondoltam, hanem arra, ha el akar menni akkor horribilis árat fizethet az oktatásért, vagy pedig aláír x évet - ez munkáltatónál oké is, de kicsit más a reláció állam és polgár közt, egyszerű matek, ha én erre kényszerülnék, eszembe nem jutna ide visszajönni, x év után sokan visszajönnek _tőkével_ , de ilyen felállásban az érintettek valószínűleg meggondolják, senki nem szereti ha kvázi zsarolják - -
"Az a gond, hogy röghöz kötés akármennyire is logikus, csak egyfajta tüneti kezelése a problémának."
A probléma ott kezdődik, hogy ez nem röghöz kötés.
Ez egy lehetőség. A tanulmányi idő költségeit megfinanszírozzák egy hitelformában. Ezzel lehetőség nyílik tanulni és jobb életfeltételekhez jutni. A hitel visszafizetése után mindenki megy a saját útjára.
A gazdag szülők gyermekeihez képest nyilván hátrány. De a tanulás lehetőségének kimaradása, sokkal nagyobb hátrány.Münchenben él egy "családtag". A középfokú tanulmányait nem 1,x osztályzattal végezte. Az orvosi egyetemre állami támogatással nem mehet. A szülői támogatásra nem számíthat. A német anyuka, a nagyapától származó örökséget már nyomtalanul eltüntette. Apuka egyetlen európai gyereke. Az amerikai állampolgárságon túl mást már nem tud adni. Első gondolat Pécs volt. Kiderült, hogy a magyar állam nem akarja megfinanszírozni egy német állampolgár tanulmányait. A képzés sem sokkal olcsóbb mint a németnél. A nagy ötlet az lett, hogy majd az osztrákoknál lehet olcsón tanulni. Aztán kiderült, hogy a Red Bull és a névtelen közlekedési büntetés bevételeit nem akarják egy német állampolgárra pazarolni.
Ez a röghöz kötés, nem a tanulmányi hitel.
-
Silεncε
őstag
-
Cathfaern
nagyúr
Már vagy 6 éve végeztem PE-n mérnök infón (illetve műszaki infón, utolsó 5 éves évfolyam), első félévben volt kötelező C (számíts ki PI-t szintű beadandóval és megajánlott jeggyel), második félévben C++ (a, b, c választós ZH alapján megajánlott jeggyel, gyakorlati órák nem voltak). Ezt követően 4. évtől jött 2 kötelező tárgy ahol önállóan kellett C-ben meg C++-ban relatív komoly feladatokat megoldani (és nem 0-ról megírni, hanem egy része megvolt a programnak, ahhoz kellett igazodni, ami szvsz életszerűbb), félévenként 4 ZH, viszont nem volt se elméleti se gyakorlati óra, csak lehetett menni konzultálni.
Ennyi volt az össz. kötelező programozás oktatás, mondjuk aki utóbbi 2-n átment önerőből az azért C / C++ alapokat relatív jól összeszedte. Választható tárgyakból talán egy 3-4 x 2 kreditnyi programozást lehetett még felszedni, de különböző nyelvekből, nem nagyon volt elmélyülés. A többi nyilván elméleti cucc volt ami gondolom progmatról se maradt kiNem tudom jelenlegi BSC-s képzés hogy néz ki, de az akkori velem párhuzamos BSC-sek kb. pont ennyit programoztak. Ja nekik kötelező volt papíron flowchartokat rajzolni, ennyivel volt több
Szóval öö annyiban megcáfolnálak, hogy első félévben kellett írni kódot, de nah...
Alapvetően úgy van ahogy írod
Ettől függetlenül szerintem jó volt a képzés, kifejezetten értelmes tanárokkal, akikhez lehetett menni kérdezni és segítettek is. De simán le lehetett diplomázni érdemi programozás tudás nélkül ha a vége felé a két tárgyat valahogy behúzta az ember (hasonló feladatokat rotáltak, tehát elvileg be lehetett magolni a megoldást, és bár mindig módosítottak rajta, némi mákkal azzal egy kettes összejött. Mondjuk sokan ezeknél buktak ki a sorból ami szerintem elég szégyen ha már infósnak tanul az ember).
-
Pannon Egyetem. Vidék, de attól még jó, csak kevesebb a beton.
Amikor jelentkeztem, ott volt a legmagasabb pontszám a mérnökinfóra, oda nem is vettek fel, mert elcsesztem az érettségim, mondjuk nem is bánom.
Úgy hallottam az ELTE az még rosszabb, ott aztán tényleg matematikusokat képeznek.
-
Dare2Live
félisten
-
válasz
Az a gond, hogy röghöz kötés akármennyire is logikus, csak egyfajta tüneti kezelése a problémának. Persze könnyebb ilyen szerződést aláíratni a diákokkal, mint az államot olyan szintre hozni, hogy a diploma után ne azon gondolkozzon a gyerek, hogy külföldre megy-e.
Az állam szempontjából az oktatás a legjobb befektetés, de ez csak hosszú távon térül meg. És megfelelő oktatás kell. Aki engem ismer, az tudja, hogy rühellem a magyar oktatást. A gimnázium egy versenyistálló volt, egyetemen (programtervező informatikus) meg nem tanítottak kb semmit, jórészt csak matekpornó meg egyéb haszontalan elméletek és tölteléktárgyak voltak, ott is hagytam. Pedig az ország egyik legjobb egyetemére jártam.
A mérnöki képzések viszont jónak tűnnek a PE-n, meg a duális képzés se hülyeség, infó karra is nagyon kéne, mert anélkül inkább csak diplomával kiegészített funkcionális analfabétákat képeznek.
-
Most komolyan kérdezem.
Ezt most minek?"...nem tudom hány %-ban kapják azok akik tényleg rászorulnak, de valószínűleg nem lepne meg az arány
meg x év kötelező munkát aláíratni a diákokkal, kb "szabadon választható" börtön, ha nem írja alá nem kap semmit, ..."Miért kellene a magyar államnak, pontosabban az adófizetőknek, megfinanszíroznia egy fiatal felsőfokú tanulmányait, ha más országban folytatja majd az életét?
Támogassuk a német, francia, ... államokat, ingyen és bérmentve, mert szegények és rászorulnak a frissen végzett magyar diplomásokra!? -
Chaser
legenda
válasz
TheSaint #139 üzenetére
oké, csak akkor ne azt tolják h elfogyunk, mikor már a bölcsi is fizetős, kabaré
szocpol - most csok? - és társait meg nem tudom hány %-ban kapják azok akik tényleg rászorulnak, de valószínűleg nem lepne meg az arány
meg x év kötelező munkát aláíratni a diákokkal, kb "szabadon választható" börtön, ha nem írja alá nem kap semmit, gyönyörű hozzáállás szülőhazánk részéről, talán meg kellene teremteni a feltételeket és elenyésző mértékben akarnának innen elmenni az emberek, ez egy nagyon szép kis ország -
Egy kicsit off, de mégsem.
"...mert nem akarunk a "nyomorban" olyan gyereket felnevelni, aki ugyanígy fog élni, mint mi. ..."
Ehhez valami viszonyítási alapnak kell lennie. Ha a nagyapa, apa ..unoka is hasonló életet él, akkor az az élet.
Az nem viszonyítási alap, ha gazdagabb ember házában található értékeket elviszik Nyilván többet lopott, nem fog hiányozni neki. Ha igaen, majd Ő is lop magának a régi helyett. Talán még jobbat is.Egyetlen kitörési pont a tanulás és az ismeretszerzés. Ez elméletileg jól csengő idea. A gyakorlatban a tanerő hamar feladja a harcot.
Egy másik szinten, de hasonló a történet, Németországban a török vendégmunkások és leszármazottaik. Amelyik gyerek nem kerül megfelelő iskolába, annál a generációs szintváltás sokkal kisebb lesz vagy teljesen el marad. Pont. -
cami][us
senior tag
Kitörés hősei?
Szaporodásra buzdít, közben gyilkosokat és egy gyermektelen nőt állít be példaképnek.
Egy jobb országban ez a gyenge előadás és mondanivaló max egy paródia lehetne csak, itt meg fullban nyomják a kretént.
-
törölt tag
Tudod jól, hogy nem azokról beszelek akik nem suttyók, hanem azokról akik mint egyfajta családi tradíció hagyományozzák és terjesztik a suttyósságot.
En eddigi tapasztalatom szerint(több féle suttyósság létezik, ezeket most egy kalap alá vettük a szóhasználattal), ezen családok száma hatalmas, nagyon nagy részét teszi ki a társadalomnak.Ha nem így lenne, akkor nem is beszélgetnék erről SZVSZ
-
törölt tag
Rengeteget beszélgettem veled is, őszintén, te szinte mindenkit ismersz mint szakma ártalom, mennyi ember van arányait tekintve akik nem a hagyományos narratívak mellett kardoskodnak?
Mennyiről gondolod, hogy képes lenne egy nem biorobot felnevelni?Ahogy egyre több westworld -ot nézek egyre jobban elcsodálkozok, hányan ismerhetik fel a saját szituációjukat?
-
Gabás
addikt
kvára kíváncsi lennék, hogy Hunyadi, Rákóczi és a többiek melyik nemzetért harcoltak, magyar nem lévén
-
Chaser
legenda
válasz
TheSaint #137 üzenetére
bármilyen alapon mért kérnek pénzt érte, miközben állítólag fogy a magyarság? ez aztán valóban ösztönző
szerk: azt meg hagyjuk már, h nem fedték a valóságot a jövedelemigazolások
amikor a nagy ember "elfelejti" bevallani, h van egy 100 milliós ingatlana, mi történik? semmi
majd ha az ilyen férgeket előveszik, minden vagyonukat elkobozzák és mehetnek kötelező utca seprésre 30 évre, akkor majd számon lehet kérni a kisembert mért trükközik h megélhessen, addig nem -
TheSaint
aktív tag
A fizetős bölcsi nem általános, önkormányzati hatáskör, gyakorlatilag 0-20e Ft az állami. Bölcsin belül is változó, elsősorban jövedelem és szociális helyzet függő, van aki semmit sem fizet.
Ami elterjedt a "médiában", hogy fizetős lesz, az annyit jelentett, hogy több helyen megállapítottak egy alapdíjat amit mindenki fizet, ennek az volt az oka, hogy a beadott jövedelemigazolások nem éppen fedték a valóságot..... -
Chaser
legenda
válasz
#42098752 #133 üzenetére
mindenki számára használható aki fizet, az nem az ő hibájuk h jegy nélkül fel tudnak szállni
a kutya is csak úgy tud oda tojni a bekerített játszótérre ha beengedik, másképp nem
részemről sokkal problémásabbnak tartom, h sok roma család úgy kezeli a tereket, akár utcát, mintha az lenne a lakása - merugye' kell a 10 gyerek 40nm-re -szerk:
bizonyos értelemben én is kezelem úgy sokszor az utcát, csak rendet hagyok magam után meg nem óbégatokérdekes aluljáróknál sokszor látom razziáznak a rendőrök és elhajtják a szerencsétlen hajléktalanokat, játszótérről még nem láttam elhajtani roma bandákat, de utcáról sem, max ha vér folyt
-
válasz
#90088192 #129 üzenetére
"Akinek több IQ pontja van mint 1 gyík azok latjak, hogy lehet meg lehet élni valahogy egyik napról a másikra, mint egy gerinctelen sunnyogó, de minek akarok meg egy gerinctelen sunnyogót felnevelni."
Ha a szülő egyik napról a másikra él, akkor az a feladata, hogy a gyerekével ez ne történhessen ez meg.
-
törölt tag
A hazaárulózás szerintem is alattomos és undorító, de én se tudok nagyon szimpatizálni a kivándorlókkal, bármennyire is megértem a motivációikat.
Ha mindenki elmegy aki a javára tudna lenni az országnak, akkor csak az igazi hazárulók maradnak, akik már évtizedek óta az adófizetők pénzén híznak.
Meg úgy nehéz lesz az országnak kimászni a gödörből, ha minden második normálisabb szaktudású fiatal kivándorol. Már most is komoly probléma sok helyen képzett munkavállalót fogni. A többségük itthon is boldogulhatna, csak hát külföldön könnyebb és jobb... igaz ott mindig másodrendű polgár leszel, de sebaj.Nem személyeskedésnek szánom, csak az ideológia mint mindig....
Ez az amiről beszelek, ez a gondolkodás mód, nekem jó máról holnapra de azt juszt sem nézem hova tart ez a talicska. Akinek több IQ pontja van mint 1 gyík azok latjak, hogy lehet meg lehet élni valahogy egyik napról a másikra, mint egy gerinctelen sunnyogó, de minek akarok meg egy gerinctelen sunnyogót felnevelni.Írtam nem azért megy el mert könnyebb, azért mert latja azt is hogy ennek a társadalmi berendezkedesnek, o a vesztese.
A kettő egyáltalán nem ugyan az.
Te vagy a bizonyítéké, milyen büszke vagy rá hogy meg tudsz élni, de a problémák ellen mit teszel? Semmit mert nem tudsz, a törvény az törvény, a szavazatod annyit ér mint te a megválasztottak szemeben. Akkor minek is csinálod?
Magadat szívatod, mert eredménye a munkádnak nem lesz, csak te nem akarod/tudod felismerni -
Tikakukac
titán
Megpusztulás a videó is, de most találtam meg, hogy van itt komment szekció is. A nagyon okosaknak szokásomhoz hívem felajánlom az ingyen lakhatást és ételt-italt egy hétig. Várjuk őket szeretettel egy szabolcsi kis falu/városban a nyáron. Körbekarikázhatjuk a környéket és beszélhetnek muterommal is, aki szocmunkás 2 évtizede. Ha az elhangzottak és látottak után még mindig csak hibbant gondolatok jönnek majd elő, akkor viszont orvost kell javasoljak, mert az illető agyilag zokni. Ezt azért mérlegelje mindenki mielőtt bevállalja a tourt
-
Chaser
legenda
ha nem tévedek nagyot a roma társadalom termeli a legtöbb gyereket, még pedig minél lentebb vannak annál többet, nem telik el olyan nap szinte, h ne látnék egy roma családot vagy anyát sok gyerekkel - akár nagyon sok -, más etnikumúaknál ez nem jellemző - pedig többen vannak -
és az a generáció termeli az újabb olyat, állam bácsi meg adja alájuk a lovat - minél több gyerek, annál több segíly'-pótlék, értelmesebb országban ezt bekorlátozzák, 3 gyerek után nincs több családi pótlék - -
pengwin
addikt
Általában a társadalom legalsó osztálya abortál és szüli a legtöbb gyerekeket, ami csak arra jó, hogy még nagyobb legyen ott a nyomor.
Ez szerintem egy súlyos tévedés.
Valóban a legalsó osztályoknak lenne a legnagyobb szüksége az abortuszra, de tipikusan ők fognak nagy családokat nevelni kevés pénzből.
Az abortusz jelenleg inkább a felelőtlen, jobb módú, önző emberek "szórakozása". És én nem a nőket szidom most, mert kettőn áll a vásár: szerintem az apajelölt hozzáállása adja ennek a problémának az 50%-át.Egyik fél sem akar elköteleződni, változtatni a tervein, feladni bármit is a szabadságából. Valóban felelőségteljesebb emberekre lenne szükség, de szerintem az abortusz lehetőségét is minimalizálni kéne, és bátorítani az egészséges magzatok kihordását és örökbeadását.
Lehet kicsit máshogy néznének ki a demográfiai adatok.(#10) Silenc3Hun
Az abortuszt nem betiltani kéne, de nem ártana egy kicsit értelmesebb szabályozás annál, hogy:
"Jó napot, egy abortuszt kérek!"
"Kettő lett, maradhat?"A hazaárulózás szerintem is alattomos és undorító, de én se tudok nagyon szimpatizálni a kivándorlókkal, bármennyire is megértem a motivációikat.
Ha mindenki elmegy aki a javára tudna lenni az országnak, akkor csak az igazi hazárulók maradnak, akik már évtizedek óta az adófizetők pénzén híznak.
Meg úgy nehéz lesz az országnak kimászni a gödörből, ha minden második normálisabb szaktudású fiatal kivándorol. Már most is komoly probléma sok helyen képzett munkavállalót fogni. A többségük itthon is boldogulhatna, csak hát külföldön könnyebb és jobb... igaz ott mindig másodrendű polgár leszel, de sebaj.Ha nekem megy a boldogulás idehaza egy jó munkahelyen egy darab bölcsészdiplomával, akkor szerintem másnak is menne.
-
Apollyon
Korrektor
Sírva röhögtem a videón.
Én meg azt mondom, mindenki aki úgy érzi itt nem jó, húzzon ki, és felejtse el ezt a honvágy baromságot, idővel úgyis elmúlik. És igen, inkább ne csináljon senki gyereket, minthogy nyomorba szüljön egyet, hogy aztán majd az ivadék is elmenjen dolgozni minél előbb, hogy hónapról hónapra élhessen.
A másik meg, szerintem inkább olyan gazdaságot kellene megteremteni, amitől nem az lesz az ember első gondolata, hogy vajon rendes körülmények között fel tudná-e nevelni az egy szem gyerekét, nem hogy többet.
Vagy valami hasonló, értelmesebb megoldást, nem pedig belepofázni mások magánéletébe, hogy mit csináljanak.
-
Realradical
őstag
Egészen más hajléktalanszállón dolgozni, mint családsegítőben. Ha lehet az még lélekölőbb, mert a többséget soha nem lehet rehabilitálni.
Igen, oda nem mehetnek azok akik isznak, vagy képtelenek a szocializációra és ettől úgy tűnhet, hogy aki nincs ott az mind saját magának okozza a gondokat. Sokan azért nem mennek, mert terjednek a szállón a betegségek és ami nincs leszögelve azt ellopják. -
finest
addikt
válasz
Feketelaszlo #117 üzenetére
Az állam nyilvánvalóan nem foglalkozott ezzel, mert a népességfogyás nagyon tartós trend. Nem is fog megfordulni. Trianonig nem voltunk nemzetállam. Óriási cuki az egész régiónak a nemzetállamok erőltetése. Érdekes megfigyelni, H a nemzet gondolatát megalkotó Franciaország ban mennyivel inkluzívabb a nemzethez tartozás gondolata, szemben a közép-európai kirekesztő felfogásban.
-
kekesj
tag
válasz
Feketelaszlo #117 üzenetére
nem.
a modern társadalmakban a gyerekvállalás első megközelítésben a magánszférába van utalva, a társadalom természetesnek értéknek tartja, támogathatja, sőt bizonyos esetekben támogatnia is kell a gyerekeket, de nem azért, hogy "ne haljon ki a nemzet", "ne haljon ki a faj". -
válasz
Realradical #103 üzenetére
Van 2 ismerősöm akik hajléktalanokkal foglalkoznak, ~20 éve.
Igen, Budapesten. -
Feketelaszlo
senior tag
Minden modern nemzetállam a nemzeti öntudatból és ahhoz kapcsolódó forradalmakból vezeti le a létét, alapozza meg jogállamiságát, tehát ha komolyan kérdezed ez valószínűleg 0 visszalépés. Az, hogy egyénileg egy állampolgár így gondolkodik a gyermekvállalásról persze tényleg elmebaj, de az, hogy az államnak legyen egy demográfiai elképzelése pont annyira természetes, mint az, hogy van költségvetési terve, honvédelmi programja vagy épp külkereskedelmi politikája. Az lenne a visszalépés, ha az állam ezzel nem foglalkozna.
-
janeszgol
félisten
válasz
Dare2Live #113 üzenetére
Én is ezen a véleményen vagyok. Egyesek itt túl komolyan vették azt a videót. Az egy reagálásra készült videó, egy valóságon alapuló problémát facsart ki. Ha sokan anyáznak alatta, annál jobb (oké tiltották már a csatit). Gondolom facen linkelgetik nyakra-főre. Ez is jó reklám.
Azt nem írom, hogy nem kell komolyan venni, de nem így kell komolyan venni. -
Dare2Live
félisten
válasz
potyautas #111 üzenetére
Szerintem a jelenlegi 20-35éves generáció 90% rohadtúl leszarja a fajfentartás, nemzethalál vonalat.
Cél, hogy legyenek boldogak a gyerekek meg ők is. Nemhogy nem érdekli őket de pl amikor lépnek külföldre dolgozni nem is értik a kérdést, hogy akkor mi lesz a nemzettel. Ha válaszolnak akkor kb a leszarom lószart adott nekem a nemzet...
-
finest
addikt
válasz
potyautas #111 üzenetére
Gyakorlatilag minden mást, de egyszerűen mondhatnám, h ez az ember életében a természet rendje. Viszont egyik alkalommal se abból a célból szexeltem az asszonnyal, h eggyel több kis magyar gyerek legyen. Mivel amúgy is van még 8 milliárd ember a földön, köztük kb. 13.5 millió magyar, elég nagyképű dolog lenne azt hinni, h az én három gyerekemen múlik a nemzet, vagy a faj megmaradása.
Hány évtized, évszázad eszmetörténeti visszalépés az, amikor az állam közvetlenül akar beleszólni az emberek magánéletébe és a legsúlyosabb döntéseket központilag szabályozná? Az a baj, h a dugáshoz mindenik ért, az elvándorlást megállítani, a gyermekvállalási kedvet növelni több ész kéne, ami innen hiányzik. -
finest
addikt
Hányok a videótól. Ha több magyart akarnak, ne a meg nem születettekért szervezzenek mozgalmat, hanem a megszületettekért. Egyébként, ha végiggondolom, hogy milyen szerepeim vannak (apa, férj, barát, tanár, fórumozó etc.), kb. az első húszban fel sem merül, h "magyar". Szerintem totál elmebaj, ha valaki azért akar gyereket, hogy a "magyarok" szaporodjanak. Az én gyerekeim nem a fajfenntartást szolgálják.
Szívesen látnám, h a nők vadul tiltakoznak ez ellen a soviniszta program ellen, annyira végtelenül anakronisztikus. -
mickemoto
őstag
Megszűnt a hozzászólás a video alatt és a meglévőket is törölték.😀
-
törölt tag
Nézd meg amerikai, pl. Az oroszok es a nemetek folynak mindenhonnan, az egész hollywoodi bélsárgyár erről szol. A mindennapi ember meg, amilyen agyonművelt sajnos, el is hiszi....
Igen nincs agyon demonizalas.....Mo-on lakok szerint ......oka mindennek, ok a háttérhatalom, ok manipuláljak a gazdaságot, és így tovább. A .... helyere, rakhatod: zsidok, jezsuitak, soros gyorgy, USA, kinaiak, oroszok a rocsild barok, es folytathatom napestig.
Ez mi ha nem ellenség generálás, demonizalassal? A menekültek is csak egy ujabb példa erre SZVSZ.nem akartam 2 hozzaszolast irni, ne vedd magadra ha nem inged, és ez mindenkinek szol
Vállaljatok mar egy kis felelősséget és nézzetek magatokba, komolyan mondom.Aki meg azt mondja, hogy akik elmentek vagy nem szülnek gyereket azok a hibásak, nagyon melle nyúltak, a demokrácia, nem azt jelenti, hogy egyenlőség, hanem azt, hogy a többség uralkodik a kisebbség felett.
Ergo ÉN NEM választottam meg azt a kormányt, nem értettem egyet a döntéseivel, így 2 választásom volt, vagy beállok a sorba, es nyusszogok a fórumokon, hogy milyen rossz minden, es mindenről valaki más tehet, vagy otthagyom azoknak akik megválasztották.
Rajtam nem uralkodik a többség inkább olyan helyet kerestem, ahol nem én vagyok a kisebbség.
Ha többség MO.-n azt mondja holnaptól mindenkinek(férfinak/nőnek) egyaránt 2 db gyereket kell szülni, mi a búbánatot fogsz csinálni?
Vagy elkezdesz szülni, vagy otthagyod őket a fenébe. A baj a többség csak ilyen primitív példákon keresztül érti meg, hogy az emberek egy része, nem hajlandó elfogadni az uralkodok szeszejeit.
Mivel forradalomra volt felhívás kb 2008-ban a rádióban, senki nem emelte fel a segget, ezert én azt mondtam szia, legyetek boldogok magatokkal, és nagyon sajnálom azokat akik nem tudnak elköltözni, de én itt mar semmit nem tudok tenni.
A barátaimnak felajánlottam, hogy ha akarnak, akkor rendezek számukra valamit itt, de ok visszautasították, amit tiszteletben tartok.
Akkor most miért én vagyok a hibás meg a többi, akik egyszerűen nem akarnak egy ilyen rendszerben utódokat létrehozni, vagy éppen egyáltalán "építeni".Ergo a többség megkapta amit akar, akkor most miért nem boldog vele ? Ez is az én hibám?
-
Realradical
őstag
Megjegyzem én is majdnem nagy szám lettem a csodás-privatizáció oltárán, mert eladták a fejünk fölül a lakásunkat törvényellenesen. 14 évig pereskedtünk a jogsértő önkormányzattal amíg visszakaptuk a saját lakásunkat. Addig se költözés, se szocpol, semmi nem lehetett, mert ugye jóhiszemű jogcím nélküli lakosok voltunk. Éjjen-éjjen a fejlődés.
Fehér család semmi tartozással. Soha nem voltunk segélyen. Megjegyzem ezt akkor sok száz családdal megtették. Voltak öngyilkosságok és utcára került emberek. -
Chaser
legenda
válasz
#90088192 #98 üzenetére
nem értem milyen gondolkodásmódra gondolsz
mivel minden összefüggésben van mindennel, elképzelhető, hogy a nyelv is szerepet játszik a kreativitásban
általánosítani egyébként sem lehet semmiben, mindenesetre hajléktalanok külön történet, hatalmas munkaerő hiány van állítólag, szóval állam bácsi a vidéki élet helyett - félelmetesen bugyuta kampánnyal -, inkább indulhatna afelé, hogy amelyikük dolgozni akar azoknak biztosít rá lehetőséget és olyan szállást amiben lehet privát élete, ha kicsi is
sok ember fél az alig hat kilós kutyánktól is ( : sajnos ismerősi körben sokan különböző etnikumokat írják le kb démonként, aztán ideális esetben sok kör lefutása után legalább elgondolkoznak azon amiket mondtam, mostani sláger a kínaiak akik tönkreteszik az országot - ha úgy is van, állam bácsi jóvoltából -
én már régen is úgy láttam nagy gond itt nem lenne, a vezetésben vannak hatalmas problémák, amíg stadionokat építgetünk miközben gyerekek éheznek addig nem lesz előrelépés, pénz megvan itt kis túlzással mindenre, csak úgy nehéz ha a havi koszt pénzt azember' elissza
bölcsiről jut eszembe, nemrég tudtam meg fizetős..nemár' ( : részemről azt mondom maradjon otthon a gyerek anyukával pár éves koráig, de ha muszáj menni dolgozni fizessen érte?
szívesen elbeszélgetnék ezzel a videós hölgyeménnyel, azzal a kitétellel h az is menjen utána a yt-ra -
Dare2Live
félisten
Amíg olyan alap javítható dolgok nincsenek megoldva, hogy gyerek = brutál anyagi bukás, nagyon sok esetben = szegénység nem tudom mit várnak.
Bölcsöde nincs visszamenni nem lehet a 27.000Ft meg kevesebb mint a 327.000Ft.
Ha meg visszamentél 90%ot elkap az ovoda kór (1hét munka, 1hét táppénz mindez kiszámíthatatlanul) amire a munkaadó közli, hogy nincs fizu emelés, nincs bonusz és ha ez így megy akkor viszlát.És akkor tényleg felszínt kapargatom. Nem azt, hogy 68éves a gyerekorvos 5éve nem találnak neki utódot és azt mondta idén befejezi. Meg, hogy azért mengy el kolléga MOról mert szar az iskola fél éve nincs matektanár meg 2 gyerek alergiás és itthon havi 80.000Ft a gyógyszer Németben meg ingyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Minap jelent meg egy videó, ahol egy kb. 30-40 éves asszony lecseszi azokat, akik bármilyen okból nem szülnek gyereket....
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest