Új hozzászólás Aktív témák
-
sziku69
őstag
Eközben az USA-ban.
-
sziku69
őstag
Hideg ellen fel lehet öltözni. Fázni én se szeretek. Viszont a 40 fokos meleget se szeretem, sőt. Már a nyarat se úgy várom mint régebben. Gondolj vissza az elmúlt nyarakra. Vagy vihar volt, vagy hőség. A vízparton el lehetne viselni, de ezen a nyáron nehéz volt jó időt kifogni.
-
sziku69
őstag
Egyik következik a másikból szerintem. Nevezzük a kiváltó okot üvegház hatásnak, vagy a jégkorszak végének. A lényegen nem változtat. Nehogy azt mondjátok, hogy ami pár éve zajlik az teljesen átlagos. Lehet hogy millió, vagy akárhány évente átlagos, de évszázados léptékkel mérve szerintem egyáltalán nem nevezhető átlagosnak.
-
sziku69
őstag
Nem értek egyet veled. Itt nem arról van szó, hogy az emlékek szépítik meg a múltat. Akkoriban minden télen volt rendesen hó, és hideg is. Valamikor több hó volt valamikor kevesebb. De mostanra eltűntek az évszakok, és elég szélsőséges lett az időjárás. Az hogy ez mitől van, nos ennek a megítélése már nem az én dolgom. Ezen vitatkozzanak azok akik értenek (vagy azt hiszik) hozzá.
adrian360
Grönlandot nyilván a nyári hónapokban látogatták a vikingek. A sziget nagyon nagy részét már évmilliók óta jég borítja, több száz méter vastagságban. Ez a jég kezdett olvadni nagyobb ütemben az utóbbi időben. -
sziku69
őstag
Hmmm, ezekre mindig jó visszaemlékezni. Én is falun nőttem fel. Emlékszem akkoriban még nem nagyon tolták el a havat az utcákról. Vagy ha el is tolták, akkor is maradt annyi hogy összetömődjön és megjegesedjen a teteje. Volt olyan például, hogy korcsolyával mentem végig a falun. De legalább a falu közepén levő rétre (ahol a befagyott tavak voltak) addig el tudtam menni korcsolyával. Szép emlékek!
Akkoriban autó sem nagyon volt. Nem volt zavaró tényező.
-
sziku69
őstag
válasz RexMaximus #9 üzenetére
Ha majd együtt nézegeted az unokáddal a régi fényképeket, majd megkérdezi: "Papa, mi az a fehér?
-
sziku69
őstag
Hi Doze! De rég láttalak!
Hát ezen nem vitatkoznék, mert nem jártam utána. Apám is részt vett abban a nevezett háborúban. Mesélt róla párszor, hogy milyen hideg volt. Aztán elvitték egy még hidegebb helyre. Szlovákiában fogságba esett, és sokáig az oroszok vendégszeretetét élvezte. Kropotkinban volt hadifogoly.
De azt hiszem egy kicsit elkalandoztam.
-
sziku69
őstag
válasz szlovibuki #1 üzenetére
A hóesés mindig nagy élmény volt nekem is. Ahogy az iskolapadban ültünk, kinn esett a hó, és alig vártuk hogy szünet legyen. Már rohantunk ki, és hógolyóztunk. Emlékszem, az iskolához közeli dombra jártunk néha testnevelés órán is. Akkor előtte nap szóltak, hogy jöjjünk szánkóval. Hmmm, micsoda emlékek. Most felnőttként persze másképp látom már ezt, de a téli időszak, és a hóesés mindig eszembe juttatja. Most is szeretem nézni ahogy esik a hó, annak ellenére is, hogy tudom. Előbb kell kelni reggel, mert lapátolni kell a havat. De ugyebár elég extrém időszakokban kellett az utóbbi időkben lapátolni. Ugye? Én a kos hónapjában születtem, és még sosem kellett a születésnapomon havat lapátolni. 2013-ban viszont igen.
Inkább lapátolnám már most novemberben, mint márciusban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amazon Kindle
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LEGO klub
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Assetto Corsa Competizione
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Egérpad topik
- További aktív témák...
- Macbook Air M1 91%
- Újszerű Apple MacBook Air 15,3" (2023) 80 Ciklus 100% akku- 10C GPU, 8GB, 256GB (MQKW3MG/A) Éjfekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X + RTX 4060 Ti + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- ÚJ bontatlan S9 41mm Graphite Stainless steel Cellular Rozsdamentes acél azonl átvehető Deák térnél
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest