Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz Synthwave #13 üzenetére

"Szokatlan, na, de van egy olyan érzésem, hogy csak egyszeri dologról van szó."

Úgy is van.

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz Luck Dragon #12 üzenetére

Egen. Durva. A vicc, hogy nem tudom, miért. :DDD

Mármint mások is posztoltak videót oda, nem is mind unlisted, jobb idők is vannak, és mégis tizenhatodennyi megtekintés. Volt olyan is, aki nem is ott látta, hanem egyenesen a recommended feedjéből kattintott. Magát a képminőséget vagy a Descriptiont meg nem látod, amíg nem nyitod meg. :F

A Discordon kívül itt posztoltam még, de az ~200 ish nézettséget hozhatott legfeljebb (amit a lehetőségekhez mérten már szintén jónak könyvelnék el), meg a Doomworld videós topikjában, de oda a korábbiakat is, jobb esetben pár tucat view.

Két dologra tudok gondolni:

1) jól tageltem (de akkor máskor is lett volna ennyi, szóval max. a "karl jobst" tag lehet a ludas, ha ez áll mögötte)
    2) látták már a címadásból (amiben egyébként szintén benne van Karl neve), hogy itt OCD going on :DDD

Szokatlan, na, de van egy olyan érzésem, hogy csak egyszeri dologról van szó.

• Synthwave

HÁZIGAZDA

Báááz, ez eléggé felrobbant; 2,2k megtekintés YT-on három nap alatt! :Y

Asszem' ezután is teleszemetelem a sz@rjaimmal Karl Discordját. :DDD

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz Luck Dragon #7 üzenetére

Az mák, mert Quadróval lehetnek gondok OpenGL játékok alatt, szerintem ez az FX 1300 óta nem változott.

Ha esetleg megjön a kedved a Doomhoz is, dobj egy privit, oszt pikk-pakk beállítjuk, hogy minden csecse legyen!

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz Luck Dragon #5 üzenetére

Itt szerencsére van némi multja ennek a LAN dolognak, de hiányzik is az aktívabb időszak. Pár évig pl. az egyik régi cimbora csinált fixen háromhetente 6-12 fős, ottalvós partikat (Warcraft III TFT, CS 1.6, Need for Speed III, Flatout 2, Unreal Tournament), előtte meg utána nálam voltak 2-4 playeres kis események (War3, SC: BW, Heroes III, Fallout: Tactics, Apex Legends, CoD WaW, Doom @ Odamex), annak előtte egy már elhunyt barátomnál ment a 2 playeres hadakozás (Kvék 1 és 3/Warhammer 40 000/S.T.A.L.K.E.R/Far Cry 2/Shogo), annak előtte volt, hogy egy évig szinte minden nap egy LAN caféban ücsörögtünk (CS beta 5.0-s, Rogue Spear-es, Quake 2-es, Blood 2-es és Carmageddonos idők), előtte a Need for Speed IV ghost carok cserélgetése ment floppy-n, az előtt meg négy évig az általános iskolai móka pörgött órák után (Quake 1 és Doom shareware). :D

Hát, hajrá, bár szerintem a régi klasszikusokat nem igazán übereli semmi. Meg aztán komoly gép sem kell hozzájuk, így akár 20-30 000 forintból is össze lehet dobni egy kis LAN-os helyiséget. :D

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz Luck Dragon #3 üzenetére

Hehe, jó kis LAN-ok. Mennyi, de mennyi volt. Meg még mostanság is előfordul, bár az utóbbi néhány évben inkább csak Apex Legends (mára ez lekonyult), CoD: WaW zombi co-op vagy Doom, Odamexen keresztül (dwango5, dwango12, meg UDMX multiplayer WAD-ok leginkább). Illetve 1-2 hete felütötte a fejét a Dying Light is.

Egyébként az első LAN-os élményem nekem is a Doom, még a shareware verzió, E1M1, 4 player, keyboard only ofc, az általános iskola számtech. termében, órák után. Ötödiktől nyolcadikig rendszeres esemény volt, de viszonylag hamar átnyergeltünk Quake 1 shareware-re, eleinte az is keyboard only. Arany évek, vissza nem térnek...

Ó, a fellow Quaker? :D ~20 éven keresztül az volt a fő profilom; leginkább a Q3/DeFRaG és a 2009-es bétától kezdve a Quake Live, de az összes többi részbe is pumpáltam időt, főleg az elsőbe. Összesen kb. 8-9000 órám van a franchise-ban, bár ennek a túlnyomó része Q3 és QL közt oszlik meg (2009-től meg effektíve csak QL). Sajnos a Kvéjk az általános iskolát követő LAN-okon soha nem volt nyerő választás, mert legnagyobb bánatomra egyszerűen nem volt olyan felállás, ahol a srácok akár nyomokban is élvezték volna :DDD, így maradt az eszméletlen mennyiségű bot match, movement tréning, aztán 2009-től 2018 derekáig már az online borult virágzásba.

CoD 2 nem rossz, csak a premisszája (II. vh.) nem a kenyerem játékokban, de ettől függetlenül jót lehet vele lőni. Inkább CoD 4 (főleg HC vagy ProModdal) a világom. Igazából ez a két CoD a legjobb reszponzivitás és movement szempontjából, abszolút lehet bennük kvéker-sztájl nyekleni, de rengeteg konzolparancs is dettó ugyanaz. All hail id Tech 3!

Stratégia? Szeressem aztat is, különösképp a Starcraft: Brood Wart, meg a Warcraft III: The Forzen Throne-t; ezekkel is volt jópár LAN-ocska. Meg a Heroes III Complete, ugyi, de azt csak 2016-ban nyomtuk multiban. Nemrég gondoltam is rá, hogy kéne megint egy-két parti, mert jó nyugis, a szemnek is kellemes, és örök darab.

Ami még tetsztett stratégia multiban, az a Warhammer 40k, mert nagyon hossza a kaotikus háború feelinget, de persze közel sem annyira finoman balanszolt, mint a Blizzard legendák. Ja, meg Fallout Tactics; azt is baromi jó cimborák ellen nyomni.

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz Luck Dragon #1 üzenetére

Persze kérdés, hogy mihez képest – kb. az összes többi runomra büszkébb vagyok, mint erre, szóval kapirgálta is a homloklebenyemet, hogy csak a minimumot hoztam, de vészes ütemben őszülök, és ez a WAD garantáltan meggyorsítja a folyamatot. :DDD

tl;dr: Ha nem is vagy nagy doomer, ezt a pályát szerintem te is simán meg tudnád ennyi idő alatt csinálni, rosszabb esetben 1-2 nap alatt. Az első thing running után nem sok movement, fortély és pratika kell, a készítő eredetileg poénnak/trollkodásnak szánta a dolgot. Tegnapelőtt volt egy srác, aki Karl Discordján segítséget kért, hogy mivel lehetne részt venni a vetélkedőben. Segítettem neki bekonfigurálni egy DSDA-Doomot, vázoltam a demo rögzítés mikéntjét, linkeltem a The Doom Movement Bible-t, majd elregéltem azt a néhány specifikus apróságot, amire érdemes figyelnie, ha NUTS-ot nyom, és 5-6 óra alatt megvolt neki a 36. Nyilván segítség nélkül jóval több lett volna, de érted.

Egyébként a Karl challenge előtt 32 sec volt ezen a mapon a wr, azóta lement 29-re (ilyen mákkal inkább már lottóznék), de valahogy nem tudtam magam rávenni, hogy a célként kitűzött 36 sec teljesítése után még javítsak az időn, mert a második szoba annyira random, hogy már így is túlságosan gyorsan kopaszodom, és úgyis csak a megmaradt hajacska tépkedése kerekedett volna ki belőle. :DDD

Persze más WAD-okban sem tudod teljesen nullázni a RNG-t (manipulálni egyébként lehet, egészen kacifántos módokon, de a NUTS-nál a második szobában sajna nem nagyon – legalábbis nem tudok róla), így nincs két egyforma run, de jobban csípem az olyat, ahol inkább az ember képességein/rutinján múlik a végkifejlet, és nem csak az van, hogy feldobsz egy fej oldalára ólmozott érmét, mikor fejre volna szükséged. A zöme szerencsére nem ilyen. : >

Te is puttyogsz klasszik Doommal?

Gally? Nice. Kedvenc cyberpunkom.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés