- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
total90
veterán
válasz
H.Istvan25 #71 üzenetére
A zebrás dolog pedig szerintem nagyon is jó, inkább álljon meg, mint a sok barom, aki még akkor is áthajt, amikor a zebra felénél vagy.
-
total90
veterán
válasz
Avicularia #64 üzenetére
Értem, tehát érzelmi okok miatt. Nálam ez nincs meg.
(#63) H.Istvan25
Nem biztos, szerintem ott mindegy mid van, ha akarnak úgy is beléd kötnek.
(#65) Avicularia
Ilyen nekem is volt, a müncheni reptáren kérdezték, hogy mi a beutazásom célja. Mondom itt élek... ja ok, akkor cső
-
total90
veterán
válasz
Avicularia #61 üzenetére
Nem tudom miért nem, de... Én ezzel nem érzem azt, hogy a magyarságom veszteném el. Család van otthon, de semmi nincs a nevemen és a családon kívül semmi, ami oda kötne. Így nem érzem nehéz döntésnek.
-
total90
veterán
válasz
Avicularia #59 üzenetére
Tisztában vagyok vele és nem látok benne problémát.
-
total90
veterán
Köszönöm
Ami az állampolgárságot illeti, szerintem nagyon is sok hasznos dolog van, de igazából ez, akkor jó ha a privát biztosított vagy és ha eljön a nyugdíj (esetleg céget akarsz nyitni stb. hivatalos dolog).
Pl. a nyugdíjnál (nagybácsimnál tapasztaltam) minden apró *art kérnek, innét is és Magyarországról is, holott 40 éve itt van. Baromi hosszú huzavona lett belőle és azóta is, ha Mo.-n van 1 forint emelés, azt rohanni kell bejelenteni, mert aztán meg bünti van.
Szomszéd arc német és meddig tartott neki? Kb. bejelentette, hogy nyugdíjas lesz és egy 1-2 hét múlva jött a papír, hogy "oké".
Utazáskor is van előnye... pl. idén voltam Spring Breaken. Nem nézek ki huligánnak, sőt... ennek ellenére az agyon tetovált, színes hajú arcokat német útlevéllel nem, de engem simán átnéztek.
Én úgy gondolom, van elég okom cserélni. Attól kezdve is magyarnak vallom majd magam, mert attól az maradok, csak az állampolgárságom lesz német.A jó kereset részben azért fontos. Ha küzedeni kell a napi betevőért, akkor azért nem buli.
31 éves leszek, bőven az átlag feletti keresettel, jó pozícióban a munkahelyen, iszonyat flexibilis munkaidővel (ha épp 1 nap nem megyek be és nem szólok, akkor sem veszik le a fejem)... halom juttatás és ezt nem csak anyagi részre értem.
Ezek a dolgok azért hozzátesznek ahhoz, hogy jobban érezzem magam.
Mindezek ellenére, én eleinte is megváltásként éltem meg ezt az egészet. Amikor 42 m2-es lakásban ketten voltunk egy nem jó környéken. Akkor is jobban éreztem magam, a közeg, a mentalitás és az egész atmoszféra miatt.Azt viszont tudom, hogy ez nem mindenkinél van így. Van akinek honvágya van és akár évek után is, de hazamegy. Nekem soha nem volt, én itt találtam rá a magam boldogságára és nagyon nagy változás kellene ahhoz, hogy én innét elmenjek.
Van egy haverom, angliába ment ki... elég jó állás, ottani barátnő, gyerek, ház... és 4-5 év után azt mondta nem bírja tovább, haza akar menni. Nem jött be a közeg, annak ellenére, hogy más minden jól alakult.
(#56) Hieronymus
Én az IT szegmensben azért azt tapasztalom, hogy nagyon nagy százaléka német. Pl. itt a cégen, vagy is házon belől vagyunk most kb. 600-an és közel 500 német van.
-
total90
veterán
Én lassan 7 éve vagyok itt és el nem tudom máshol képzelni. Bő egy év és felveszem az állampolgárságt is.
Munka terén nagyon lehet előre haladni. Amíg otthon laktam és dolgoztam kb. semmire nem jutottam, hiába hajtottam mint a bolond. Itt meg? 7 év alatt a cégnél egy nagyon jó vezető pozícit értem el, anyagi téren egy cseppnyi problémám sincs. Rengeteget tudok félre tenni és ezt otthon soha nem értem volna el.
Egészségügy... hát, nekem eddig nagyon jó tapasztalataim vannak itt.
A mentalitás meg kiderül...
-
total90
veterán
Én is benéztem, azt hittem a DE miatt volt a komment
(#47) darthsith
Üvegszálas tuti fincsi lesz
(#48) Stanlee
Én csak a digitalizálásban látok lemaradást, de azt nagyot... másban nem. Igazából nekem itt, ami megfogott az a mentalitás. Azért sem mennék sehova máshová, azért tervezem a maradék éveimet itt leélni.
-
total90
veterán
Én egy amerikai cégnél dolgozom, itt ez nem jellemző... de nem esik jól a németnek ha a felettevaló nem német.
Egy kollégám ki is fakadt annó, amikor 1 év után, még nem is túl jó német tudással előléptettek és ő, aki már akkor 7 éve itt volt még fel sem merült alternatívának
Akkor volt egy beszélgetés vele, hogy pofát befog, azért, mert valaki külföldi még dolgozhat jobban és itt bizony az a lényeg.
A pláne még az volt, hogy azon, akkor kis csoport vezetője lettem, ahol ő is volt -
total90
veterán
válasz
H.Istvan25 #38 üzenetére
Sajnos DE ezen a téren messze van Magyarországtól
-
total90
veterán
válasz
H.Istvan25 #31 üzenetére
Épp most olvastam utána és itt átlagban 24,99 eurót fizetnek az emberek egy 16 Mbites netért...
-
total90
veterán
Akkor nem vagyunk messze egymástól
Lassan, de biztosan elérhető lesz a 100+Mbites netek. 120-ért sok, vagy is annyit nem adnék ki csak netre.
Nekem kell a sávszél, szóval általában LTE-n keresztül oldottam meg, amikor kellett.
Céges csomagban van 200 GB-om és ahol lakom, ott megy olyan 120/50-el... csak hát 200 GB gyorsan elmegy ha sokat felhőzöl. -
total90
veterán
Hol vagy, München melyik részén?
Nekem is csak pár hónapja van, előtte volt a kiépítés... addig 6 Mbites netem volt
Amíg bent laktam a 3 Ringen belül, nem volt gond, de utána, ahogy USH-ba kiköltöztem, na az volt baaaammmm
Most a 300/50-es csomag van. Volt valami megnyitó akció, 49,90-et fizetek 2 évig. -
total90
veterán
Sajnos a digitalizálódásban nincs toppon DE. Voltam münchen külvárosában 6 Mbites nettel egy ideig meg hasonló...
Most viszont az M-netes üvegszálas net elég jól darálja.Kellene már egy Ph-s DE találkozó.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Az elmúlt héten akkora fejlesztesék értek be itt a környékünkön (München és körzete), hogy mindenféleképpen kell róla...
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gyúrósok ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mobil flották
- Futás, futópályák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest