- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keksz
senior tag
Mondjuk az LTE lefedettség sem olyan mint Mo-on egy vodafone vagy akár már a telekom is
Nekem No-ban Telekom van, de sok helyen csak edge van, és akár városközpontokban is, boltokban, épületekben meg sok helyen még szolgáltatás sincs
A családban a másik telefon PremiumSIM-es (o2 asszem), ha nincs Telekom net és kellene, akkor azon tök sokszor meg van. Persze fordítva is igaz lehet, de az nekem nem szokott feltünni :-D -
Stanlee
őstag
A cel orszagosan a 30 Mbit mindenkinek. Egy az altalad is irt LTE hibrid megoldassal ez nemsokara meg is lesz, mar csak az adatkorlatot kellene, hogy eltoroljek. Azokon a videki reszeken, ahol nem fogja fejleszteni egyik szolgaltato sem a vezetekes halozatot, ott LTE-n minden tovabbi nelkul adhatnak korlatlan adatot.
A mi hazunkban jelenleg van xDSL, FTTx meg kabel. VDSL nincs es nem is lesz valoszinuleg soha, vektoringrol meg ne is beszeljunk. A telekom nem fogja a mar meglevo FTTx halozataval parhuzamosan kiepiteni a VDSL-t, mert a nepek akkor azt vennek. Az alternativoknak meg nem fogja megerni a vektoringot eroltetni, mert ott van a telekom es a Kabeldeutschland - Vodafone halozata is. Amiota a KD-t megvette a Voda, azota nincs Vodafone xDSL, csak Telefonica. De hogy az is meddig fogja uzemeltetni ezt a halozatat, azt nem tudom. Szoval par ev es valasztahtok majd a Telekom vagy a Vodafone kozul.
-
válasz
H.Istvan25 #71 üzenetére
"...akkor se megy át a német a másik sávba ha biztonságosabban és gyorsabban el tud fordulni..."
Sokan még a saját sávon belül sem helyezkednek. Az autópálya lehajtóban, centiméter pontosan megtartva az útszélek közötti egyenletes távolságot haladnak, komótosan. Az optimális íveket megtartják az autóversenyzők privilégiumának.
Nagy városokban viszonylag gyakran fordulnak elő a zöldkerülők. Addig lassítanak a lámpás kereszteződés előtt, amíg bizonyosan pirosat kapnak, mire odaérnek. Ha sebesség csökkentés nélkül haladnának, rajtuk kívül még, legalább két jármű áthaladhatna a zöldön.
A zebra ügyekben viszont jelentős az előrehaladás. A harmincas sebességhatárú zónákon belül kezdik megszüntetni a zebrákat. Az útközepén elhelyezett átkelést segítő szigetek megmaradnak, de immár zebra nélkül.
Első körben a magas baleseti statisztikát produkáló helyeken szüntették meg. Sikerrel. Nem működik a feltételes reflexszerű zebravakság a gyalogosokban.Mindennek ellenére sokkal kiszámíthatóbban közlekednek a németek. Részben ezért sokkal kooperatívabbak az úton. Ha valaki szabálytalan manőverbe kezd, nem hagyja abba a közepén. Ezért lehet nekik segíteni és elkerülni a balesetet.
-
total90
veterán
válasz
H.Istvan25 #71 üzenetére
A zebrás dolog pedig szerintem nagyon is jó, inkább álljon meg, mint a sok barom, aki még akkor is áthajt, amikor a zebra felénél vagy.
-
Stanlee
őstag
válasz
H.Istvan25 #72 üzenetére
OPAL, Optische Anschlussleitung, vagy Optical access line volt a neve: https://de.wikipedia.org/wiki/Optische_Anschlussleitung
Van egy-ket jo anyag rola a neten, egy idoben gyujtogettem is, ha sok idom lesz, majd irok rola reszletesebben es objektiven. Nem volt rossz dolog, csak nem akkor kellett volna csinalniuk, meg nem ugy, ahogy kitalaltak. De mivel omlott a penz az ujraegyesites utan szamolatlanul, igy nem volt gond belole.
-
H.Istvan25
senior tag
Én kocsival azon lepődtem meg hogy kanyargós de beláthato uton akkor se megy át a német a másik sávba ha biztonságosabban és gyorsabban el tud fordulni, mindenképp marad a saját sávban, inkább fékez. Lehet hogy papiron igy szabályos de engem nagyon zavart. Én szivesebben vezetek a balkánon mint németben az biztos. Meg amikor a zebránál benyomja a satuféket amikor a gyalogos a zebrától méterekre van....
-
Stanlee
őstag
Nem fogok mindenre valaszolni, csak az internetre. Az FTTx a kedvenc temam. Teljesen igaz amit irsz, hogy kitalalnak valamit, es ha jon helyette olcsobb, jobb, gyorsabb megoldas, akkor is a regihez fognak ragaszkodni. A legjobb pelda erre az egyesites utan a keletnemet reszekben a nagyvarosokban kellettek az uj telefonvonalak, de nem volt ugye normalis infrastruktura. Fogtak magukat, kitalaltak valami egyedi megoldast, amivel sok helyen uvegszalat huztak ki atomdragan. Mivel akkoriban minden analog volt, az uvegszal meg "digitalis", igy a hazakban visszaalakitottak a digitalis jelet analogga. A vege az lett, hogy amikor jott az internet vilaga es a DSL rendszerek kora, de uvegszalon draga volt a net, fogtak es vagy kibanyasztak az uvegszalat, vagy vele parhuzamosan kihuztak a rezet, vagy nem csinaltak semmit, es nagyvarosokban hosszu idon keresztul modemes net volt csak.
Ma ugyanezt a hibat elkovetik. a nagy koltsegmegtakaritasra valo tekintettel csak a DSLAM-ig epitik ki az uvegszalt, onnan a regi rez vezeteken kuldik a VDSL-t, vagy a vectoringot, amivel elerik az 50 Mbit-et, ill. max talan 200 Mbit-es download sebesseget. Tehat nem azt mondja a nemet hogy legyen FTTx, hanem hagyjuk meg a regi elavult rendszert, mert az ugy jo.
A nemet Telekom FTTH kiepitettesegi terulete: http://www.telekom.de/breitbandausbau-deutschland
-
válasz
H.Istvan25 #68 üzenetére
Pl a problémamegoldó képességük nulla
Ezt a forgalomban is tökéletesen tapasztalni. Amikor a külső sávban haladtam nyergessel és be akart sorolni egy német, menekülni kellett hanyatt homlok. Képesek megállni a gyorsítósáv végén és állni ott percekig. Álló helyből akar becsatlakozni a sűrű autópálya forgalomba? Másik eset hogy megy melletted a gyorsítósávban és amikor az elfogyna, nekimegy oldalról a pótkocsinak. Gondolom megtanulta a kresz órán, hogy a leállósávban nem haladunk és ehhez tartja magát akkor is, ha estig ott áll és nem tud besorolni, vagy ha inkább össze kell törni az autót. Rengeteg ilyen balesetet láttam, szerencsére nekem sikerült kimaradnom belőle, voltak azért necces helyzetek. Tényleg becsülöm a szabálykövetésüket, mert ha korlátoznak 60-ra, akkor ezek 60-al mennek akár 6 sávon egyszerre, de gondolkodni képtelenek ha valamit meg kellene oldani.
Ha át akar sorolni és nem vagy előzékeny, képesek üvöltözni és mutogatni egyből, meg le akarja szorítani a kamiont a pöcsköszörűjével.
Volt hogy több száz km-en keresztül szórakoztam egy sráccal, mert haladt 80-82-vel, nagy nehezen megelőztem lejtőn, visszaelőzött. Egy idő után megint belassult, megint megelőztem, visszaelőzött, majd egy idő után belassult megint. Ez így ment végig. Egyszerűen nem bírta elviselni, hogy megelőzte egy kamion, aki amúgy nem zavarta volna, mert én gyorsabb voltam. Aztán meguntam és kiálltam 45 percre.
-
Keksz
senior tag
Én Németország "lemaradását" azzal magyarázom hogy
"nagy az ország és sok a lakos",
"lineárisan dolgoznak",
"terveznek, engedélyeztetnek és megvalósítanak"
-- több évre előre lefixált roadmap alapján mennek bele dolgokba
-- hiába jön közben jobb vagy olcsóbb megoldás, marad a tervezett és engedélyezett megvalósítása
"csak abban bíznak ami német, ami német szerveren van"
-- ezért van pl paydirekt és nem a paypalt használtják; ezért csináltak saját Office 365 cloud-ot, stb
"személyes adat védelme, megosztása okoz még egyfajta elmaradottságot"
-- a német képes 3 hétre elmenni norvég/nordic körútra KP-val a zsebében, hogy őt nem figyelje meg a bankja
"külföldön tesztelnek"
-- nagyobb cégek elsőre kicsiben tesztelnek vmit, és főleg külföldön (Kelet-Európa), és utána kezdnek bele a dolgokba, de mire megvalósítják a többiek elhúznak (lásd pl. paypass fizetés)Van ami jobb, de eddig nagyon kevés ilyennel találkoztam
- Hamburgban már mobilon tudod nézni hol vannak üres parkolóhelyek és telefonnal tudsz fizetni; Bonnban most akarják kezdeni a rendszer kiépítését
- Online nyithatsz bankszámlát és nem kell befáradnod mert Postident-tel (levélben kapott kód/barcode) egy DPDHL agent webcam-en keresztül beazonosít és másnak kb. küldik a bankkártyát -vagy ha nincs webcam bemész egy postára
- Több helyen van mobil app helyi közlekedésre, vagy chipkártya
- Fagyizóban kasszagép van, így a kiszolgáló nem fogdossa össze a koszos pénzt és utána nem úgy hadonászik a termék fölött a pultban
- Van Amazon, van Amazon prime
- Netflix, Amazon video, stb --> a németek a szigorú internetes letöltési bírságok/eljárások miatt mindent megvesznek, streamelnek, stb. Az okosabb persze "ügyeskedik", de 82 millió emberből inkább ők vannak kevesebben. Nem éri meg. Egyszerűbb vkinek fizetniAmi igaz hogy minden drágább, alsóhangon ami szolgáltatás, az olyan 3x többe kerül
De az internet "piszokdrága", én is láttam a gigabites csomagokat otthonra havi 200 €-ért25€-ért van 120/10 Unitymedia (aka UPC), ahol egyébként 50 hibrid Telekom adsl+lte lehetne még
De ez is nagyon kevés helyen van
LTE lefedettség, 3G lefedettség nagyon vékony
(Nagy az ország)De van hogy simán belvárosban a telefon "E"dge-ben virít és semmit nem tudsz megnézni.
Ja és minden be van lassulva
Előre terveznek
Pár startup, néhány cég él a jelenben, a többiek évekre előre tervezve "kullognak"Hivatalban nincs hívópult meg témakörök és jön a szám a monitoron, hanem van a falon 1 papírcetli-tekercs számokkal, húzol és várod hogy "kiáltsák" a számod.
Azaz van ilyen is... :-D Alig találtam meg először hogy honnan lesz számom. -
total90
veterán
válasz
Avicularia #64 üzenetére
Értem, tehát érzelmi okok miatt. Nálam ez nincs meg.
(#63) H.Istvan25
Nem biztos, szerintem ott mindegy mid van, ha akarnak úgy is beléd kötnek.
(#65) Avicularia
Ilyen nekem is volt, a müncheni reptáren kérdezték, hogy mi a beutazásom célja. Mondom itt élek... ja ok, akkor cső
-
Avicularia
veterán
válasz
H.Istvan25 #63 üzenetére
Valszeg, de nem gondolom, hogy jobban szeretnek az oroszok minket mint a németeket. Főleg, hogy múltkor olvastam valami statisztikát és a megkérdezett oroszok valami 50%-a mai napig helyesnek véli az 56-os bevonulásukat.
Meg ha mész Izraelbe, akkor utána nemigen tudsz azzal az útlevéllel arab országba beutazni (és fordítva is ha jól tudom), kettőt kell fenttarts erre a célra.
Mikor jöttünk nyaralásból haza Thaiföldről és leszállt a gép Koppenhágában és a belépésnél a határőr látta a magyar útlevelemet kérdezte angolul mit keresünk itt? Amikor svédül válaszoltam neki, hogy Malmöben lakunk, akkor csak intett, hogy menjünk -
H.Istvan25
senior tag
válasz
Avicularia #59 üzenetére
Utazáskor is helyfüggő hogy hol melyik állampolgárságra hogy néznek. Pl. Oroszországban jobban néznek a magyarra mint a németre
-
total90
veterán
válasz
Avicularia #61 üzenetére
Nem tudom miért nem, de... Én ezzel nem érzem azt, hogy a magyarságom veszteném el. Család van otthon, de semmi nincs a nevemen és a családon kívül semmi, ami oda kötne. Így nem érzem nehéz döntésnek.
-
total90
veterán
válasz
Avicularia #59 üzenetére
Tisztában vagyok vele és nem látok benne problémát.
-
Avicularia
veterán
Csak német állampolgárságnál le kell mondanod a magyarról. Szerencsére svédek elismerik a kettős állampolgárságot, nem szívesen mondtam volna le a magyarról, mikor megkaptam a svédet.
Sokat nekem sem jelent a svéd állampolgárság, max annyit amit te is írtál, hogy utazáskor másképp néznek egy svédre vagy egy németre, mint egy magyarra.
Mondjuk ha finnekhez utaznék, akkor inkább a magyar útlevelemet vinném magammal, amennyire a svédeket szeretik -
total90
veterán
Köszönöm
Ami az állampolgárságot illeti, szerintem nagyon is sok hasznos dolog van, de igazából ez, akkor jó ha a privát biztosított vagy és ha eljön a nyugdíj (esetleg céget akarsz nyitni stb. hivatalos dolog).
Pl. a nyugdíjnál (nagybácsimnál tapasztaltam) minden apró *art kérnek, innét is és Magyarországról is, holott 40 éve itt van. Baromi hosszú huzavona lett belőle és azóta is, ha Mo.-n van 1 forint emelés, azt rohanni kell bejelenteni, mert aztán meg bünti van.
Szomszéd arc német és meddig tartott neki? Kb. bejelentette, hogy nyugdíjas lesz és egy 1-2 hét múlva jött a papír, hogy "oké".
Utazáskor is van előnye... pl. idén voltam Spring Breaken. Nem nézek ki huligánnak, sőt... ennek ellenére az agyon tetovált, színes hajú arcokat német útlevéllel nem, de engem simán átnéztek.
Én úgy gondolom, van elég okom cserélni. Attól kezdve is magyarnak vallom majd magam, mert attól az maradok, csak az állampolgárságom lesz német.A jó kereset részben azért fontos. Ha küzedeni kell a napi betevőért, akkor azért nem buli.
31 éves leszek, bőven az átlag feletti keresettel, jó pozícióban a munkahelyen, iszonyat flexibilis munkaidővel (ha épp 1 nap nem megyek be és nem szólok, akkor sem veszik le a fejem)... halom juttatás és ezt nem csak anyagi részre értem.
Ezek a dolgok azért hozzátesznek ahhoz, hogy jobban érezzem magam.
Mindezek ellenére, én eleinte is megváltásként éltem meg ezt az egészet. Amikor 42 m2-es lakásban ketten voltunk egy nem jó környéken. Akkor is jobban éreztem magam, a közeg, a mentalitás és az egész atmoszféra miatt.Azt viszont tudom, hogy ez nem mindenkinél van így. Van akinek honvágya van és akár évek után is, de hazamegy. Nekem soha nem volt, én itt találtam rá a magam boldogságára és nagyon nagy változás kellene ahhoz, hogy én innét elmenjek.
Van egy haverom, angliába ment ki... elég jó állás, ottani barátnő, gyerek, ház... és 4-5 év után azt mondta nem bírja tovább, haza akar menni. Nem jött be a közeg, annak ellenére, hogy más minden jól alakult.
(#56) Hieronymus
Én az IT szegmensben azért azt tapasztalom, hogy nagyon nagy százaléka német. Pl. itt a cégen, vagy is házon belől vagyunk most kb. 600-an és közel 500 német van.
-
Mentalitásról annyit, hogy a "futár" DHL-csomagomból úgy kilopták még a német oldalon a VGA-t, mint a sicc. Ráadásul tagadták is, a magyar oldali jegyzőkönyvvel még be se tudtam hajtani rajtuk, pedig dokumentálva volt a súlyhiány.
Amúgy azok a csilivili fizetések rögtön más aspektusba kerülnek, ha két gyerkőc után kell bölcsit fizetni, illetve ha nem lepukkantfalva végén bérel az ember kicsit nagyobbacska lakást (Mo.-gon ugye megveszi a sajátját). Persze, talán még így is több marad mint Magyarisztánban, de azért ez már messze nem a "hirdetésen szereplő" 3-4x-es életszínvonal. Mondjuk azt, h legjobb esetben 2x-es (ami persze továbbra is óriási előny).
-
"Lehet az akármilyen munkaerő, ő a hans, a német, a többi ember csak alattvaló.."
A multinacionális cégeknél alig van már német alkalmazott.
A kisebb vállalkozások esetében már 40%-ot is eléri a német alkalmazottak aránya.
A többiek migránsok vagy már Németországban született migrációs háttérrel rendelkező dolgozók. -
Bizony. A fizetés, a pénz mit sem ér, ha nem boldog az ember, nem érzi jól magát ahol van. Tökéletes hely nem létezik. Azt a helyet kell megtalálnunk, ahol jól érezzük magunkat és boldogok vagyunk, a jövedelem gyakorlatilag mindegy. Munka ugyan ez, hiába kerestem félmilliót, ha utáltam mint a szart. Az ember tönkremegy lelkileg, fizikailag. Ahol 80 ezret kerestem, oda szívesen jártam dolgozni, pedig melózni ott is kellett.
-
Stanlee
őstag
Gratulalok. Az allamporgasag felvetelen gondolkoztam, de nem tudtam ravenni magam arra, hogy megcsinaljam. Elonyom nem szarmazik belole, akkor meg minek.
Amugy a jobb kereset sem tul fontos. En kb. 2-3 eve vagyok ugy, hogy nem erdekel a nagyobb kereset. Szerintem boldogabb voltam Mo-n harmad ekkora fizetessel, ketszer ekkora hitellel, es semmi megtakaritassal. Szoval Lauda szavai csengenek vissza, hogy akkor mennyé vissza!
-
törölt tag
Az ok, hogy nálunk lehet venni pályamatricát online, de felszámítanak egy ilyet: kényelmi díj.
nekem ez a nevetséges.
-
total90
veterán
Én lassan 7 éve vagyok itt és el nem tudom máshol képzelni. Bő egy év és felveszem az állampolgárságt is.
Munka terén nagyon lehet előre haladni. Amíg otthon laktam és dolgoztam kb. semmire nem jutottam, hiába hajtottam mint a bolond. Itt meg? 7 év alatt a cégnél egy nagyon jó vezető pozícit értem el, anyagi téren egy cseppnyi problémám sincs. Rengeteget tudok félre tenni és ezt otthon soha nem értem volna el.
Egészségügy... hát, nekem eddig nagyon jó tapasztalataim vannak itt.
A mentalitás meg kiderül...
-
Stanlee
őstag
En lassan 15 eve kisebb nagyobb megszakitasokkal itt elek, tanulok, dolgozok vagy jottem asszonypajtashoz amilyen surun csak tudtam. Kb. 5 evvel ezelottig annyira nagyok voltak a kulonbsegek Mo- es Nemeto. kozott, hogy nem tudtam elkepzelni, hogy ne itt eljek. Azota nagyon elkezdett csokkeni a kulonbseg, ami meg mindig megvan, az az, hogy a sok penz miatt tobb a lehetoseg. Itt szakmailag tud az ember nagyon fejlodni, mert a lehetoseg megvan ra, Mo-n amiben en dolgozom iparag nem tudnek akkorat fejlodni, mint Nemetorszagban. Jo a fizetes is, tobbet tud az ember megtakaritani, ha nem el nagylabon.
De itt meg is allt a sok elony, hiaba mondjuk, hogy az oktatas meg az egeszsegugy, esetleg mas teruletei az eletnek. Lattam az egeszsegugyet is, itt ugyanugy varsz a CT-re, vagy barmi masra, mint Mo-n, talan nem annyira gagyik a kortermek, de itt is bekerulhetsz egy zsufolt korterembe. Szakorvosra vannak 3 honapos varakozasi idok nemetben. Tavaly nyaron baratnom CT-re vart 2 hetet,
Az emberek mentalitasara, vilagnezetere pedig csak annyit tudok mondani, hogy varj 10-15 evet, es utana beszelgessunk el rola, hogy mennyit valtozott az orszag. UK is nagyon megvaltozott az ott elo emberekkel, Nemetorszag is meg fog valtozni sajnos az elkovetkezendo evtizedben.
-
total90
veterán
Én is benéztem, azt hittem a DE miatt volt a komment
(#47) darthsith
Üvegszálas tuti fincsi lesz
(#48) Stanlee
Én csak a digitalizálásban látok lemaradást, de azt nagyot... másban nem. Igazából nekem itt, ami megfogott az a mentalitás. Azért sem mennék sehova máshová, azért tervezem a maradék éveimet itt leélni.
-
Stanlee
őstag
Remelem erezheto volt a poszt vegen levo mondatbol, hogy szemely szerint nem latom a nagy fejlodest Nemetorszagban. Amit en erzek az az, hogy fejlodes szempontjabol vannak olyan teruletek, ahol sokszor egy kelet-europai orszag is jobban teljesit, mint Nemetorszag. Nem szidni akarom Nemetorszagot, de igenis elmaradottak digitalis teren.
Megengedhetik maguknak a draga dolgokat, de attol meg nem fejlodnek es nem fognak okos, jol ertekesitheto termekeket letrehozni es eladni. A lehetosegeikhez kepest nagyon alacsony szinten vannak.
Mar emlitettem az online bankolast, fizetesi lehetosegek hianyat, az egyedi ut a nemeteknek alapveto, tehat penzt es energiat nem sajnalva fektetnek olyasmibe, amit aztan nem hasznalnak. Ahelyett, hogy a sajat kis vilagukon kivul is ertekesitheto dolgokat hoznanak letre behataroljak magukat a nemet nyelvteruletre, a gepiparon kivul nincs szinte semmi ahol vilagpiaci szereplok lennenek.
Felesleges ezen lovagolni, valtozni ugysem fog semmi. asszem Lauda irta egyszer nekem, ha annyira nem tetszik Nemetorszagban akkor hazamehetek Mo-ra
-
darthsith
tag
Én Konstanz-ban lakom, Baden W. legdélebbi részén, és itt is borzalom ami van...50es T-kom netet fizetek, de csak 25 használható belőle, annyit bír a hálózat az alatt csak 16-os volt....
Hál istennek az itteni Stadtwerke most saját üvegszálas netet indít, ami az eddigi tesztek alapján faxa lesz.
Januártól nálunk is fut a 100Mb-es üvegszálas net havi 40-ért. Adatkorlát nélkül. -
total90
veterán
Én egy amerikai cégnél dolgozom, itt ez nem jellemző... de nem esik jól a németnek ha a felettevaló nem német.
Egy kollégám ki is fakadt annó, amikor 1 év után, még nem is túl jó német tudással előléptettek és ő, aki már akkor 7 éve itt volt még fel sem merült alternatívának
Akkor volt egy beszélgetés vele, hogy pofát befog, azért, mert valaki külföldi még dolgozhat jobban és itt bizony az a lényeg.
A pláne még az volt, hogy azon, akkor kis csoport vezetője lettem, ahol ő is volt -
A jó szó nem tudom mi lenne ide, amire gondolok, az a demográfia problémája. Rengeteg az "idegen", néhol katasztrófális állapotok és ez még az afrikai hullám előtti időszak.
Másik probléma szerintem, a hans mindenki előtt. Lehet az akármilyen munkaerő, ő a hans, a német, a többi ember csak alattvaló.
-
total90
veterán
válasz
H.Istvan25 #38 üzenetére
Sajnos DE ezen a téren messze van Magyarországtól
-
válasz
H.Istvan25 #38 üzenetére
A fizetésekhez van értelme hasonlítani egyedül. A román fizetések is alacsonyabbak, a reálértékük pedig még rosszabb, mint itthon.
-
Stanlee
őstag
válasz
H.Istvan25 #38 üzenetére
OECD statisztika: Mo-n a lakossag 18%-a van uvegszalon, ugyanez Nemetorszagban 1,8. Olyan pocskoszoru orszagok mint Csile vagy Kolumbia is megelozi a nemeteket. http://www.oecd.org/sti/broadband/1.10-PctFibreToTotalBroadband-2016-12.xls
Ugye ez nem azt jelenti, hogy a teljes lakossagon belul Nemetorszagban ennyit is tudnak elerni, mert persze tobbet, de maga a technologia nincs igazan elterjedve. Persze ha 25 euroert huseg nelkul adnanak mondjuk egy optikat en is befizetnek ra, de ilyen nincs sajnos.
-
total90
veterán
válasz
H.Istvan25 #31 üzenetére
Épp most olvastam utána és itt átlagban 24,99 eurót fizetnek az emberek egy 16 Mbites netért...
-
Stanlee
őstag
válasz
H.Istvan25 #33 üzenetére
Nem fizet ki ennyit, csak azt akartam szemlelteni az arral, hogy Mo-n is nagyon draga lehet egy fapados DSL.
-
Stanlee
őstag
válasz
H.Istvan25 #31 üzenetére
Anyukamnal Mo-n ugyanez a sebesseg DSL-en 10 ezer. Szoval ahhoz kepest olcso.
-
Stanlee
őstag
válasz
H.Istvan25 #27 üzenetére
Nekunk itt a lakasban 25 euroert suvit a 11mbit-es DSL, ehhez jon meg hozza nemet vezetekes iranyba korlatlan beszelgetes. Ha 50 Mbit-et akarnek, az 10 euroval tobb havonta. Ha ennel jobb netet akarok, jobban a zsebbe kell nyulni.
Van itt kabelnet a Vodafonetol, meg uvegszal a telekomtol, de egyik semi igazan mozgatja meg a fantaziam, mivel amennyivel dragabbak nem adnak tobbet. Amiert most 25-ot fizetek az az elozo szolgaltatomnal 40-be kerult a husegido lejarta utan, es nem voltak hajlandoak kedvezmenyes elofizetest adni, el is jottem toluk egy olyanhoz, ami husegido nelkuli.
-
válasz
H.Istvan25 #27 üzenetére
Rossz helyen lakik.
Nekünk vezetékes telefon van. A 25 Mbit/s korlátlan internet, német vezetékes telefon flat, 3 telefonszámmal kedvezményes magyar telefon hívással, 39 euró havonta.
Ez még így is drága, de az olcsóbb (kábeles) szolgáltatóhoz nem lehet átvinni a régi telefonszámokat.
(Indulóban van felénk az üvegszálas kábel. Majd kiderül mikorra ér ide.)A kábeltv esetében csak valami karbantartási díj van, kevesebb mint 3 euró évente. Előfizetéses csomagokat több szolgáltató is kínál a kábelen. Azokra lehet előfizetni, ha valaki akar. A közszolgálati és privát FTA csatornákért nem kérnek díjat.
-
Most láttam a hírt. A németországi digitalizálás hatására, megszüntetik a
királyinémet posta, napi szintű levélkihordási kötelezettségét.Mondjuk eddig sem hordták ki naponta a leveleket. 2-3 naponta érkezett valami. Bár akkor egyszerre több is..
Szerintem azzal spóroltak eddig is, hogy eltérő napokon hozták ki, a páros és páratlan házszámok küldeményeit. -
Avicularia
veterán
Igaz nem német, hanem svéd, de nálunk a társasház nem vezettette be a fibert mert drága és hátul van a listán (220.000 svéd korona lenne a bekötés) ezért az egyetlen megoldás fos 30/5-ös tanyanet adsl 469 SEK ért havonta (15K HUF)
Ugye mindig azt hallom magyaroktól, hogy itt milyen jól lehet keresni, de mikor valamiért (főleg szolgáltatásért) a sokszorosát kell fizetni arról nem tudnak. -
"A hétvégén jött az első nagy fejlesztésről a hír, miszerint megnyílt Németország első (ezt nem hiszem), de a környéken az első élelmiszer üzletben üzemelő önkiszolgáló kasszája."
Az Edeka-Simmel, Unterhaching üzletében évek óta van önkiszolgáló kassza. Induláskor külön voltak áruszámlázó és fizető gépek. Mára lecserélték "egybe" gépekre a rendszert, hogy több helyen tudjanak fizetni.
-
Stanlee
őstag
Az online banking az egy erdekes allatfaj, mert van bizonyos fejlodes, csak itt is kb. 10 evente ugranak szintet, de oda, ami mar mashol evek ota mukodik.
A masik nagy kedvencem a fizetes. Ott van pl. a pay direkt. Ugye azt a bankok azert hoztak letre, hogy legyen egy fancy paypal-hoz hasonlo fizetesi rendszeruk, aminek a mukodeset annyira tokeletesre fejlesztettek, hogy nem hasznalja a kutya se.
Vagy a payback pay. Szuper, hasznalnam is ezerrel, de most ugy allok, hogy mar meguntam a probalkozast a penztaraknal, hogy lehet-e hasznalni vagy a penztaros tudja-e hasznalni a QR kodos fizetest. A rewe-ben folyamatosan az a mondas, hogy az adott kassza nem kepes ra, csak sok boltban pont az a kassza nem mukodik. A masik ahol tudom hogy megy, mert a legoregebb penztaros neni is tudja hasznalni, csak az uj penztarosok meg sose hasznaltak es meguntam, hogy egy 40 ezres varosban, ahol van kb. 10 ezer egyetemista-foiskolas en vagyok az elso, akinel a sokadik penztaros elesben probalja ki ezt a modszert.
-
lambda5
tag
Én München-től délre vagyok Pöckingben és már nálam is az M-Net robog kemény 25/2,5 MBit-el...
Elötte az 1&1 DSL-t használtam ami 16 MBit elméleti mellett 6/0,5 Mbit-re volt képes.
Ez már tényleg fejlődés errefelé...Nincs térerő a telefonáláshoz, vagy a főúton közlekedve is megszakad, az Online bankolás a legmodernebb ... szerintük, de egy vidéki Takarékszövetkezetnek is sokszor modernebb és felhasználóbarátabb felülete van. stb. stb. stb. -
fordfairlane
veterán
És így akarják megtámadni az USA IT ipari egyeduralmát, hogy olyan, szerintük elmaradott országokban mint mondjuk Mo már rég használt dolgokat (legyen akár app-es parkolás, vagy érintéses fizetés a legkisebb boltban) majd egyszer elkezdenek bevezetni és még reklámozzák is. A fejemet fogom ilyenkor kínomban...
Pedig szerintem nem ártana az IT iparágnak, ha valahol kialakulna egy európai "szilícium völgy".
-
Stanlee
őstag
válasz
fordfairlane #12 üzenetére
Münchenben nem lehet a parkolásért app-en keresztül fizetni. Állítólag az egyik gazdaságilag legerősebb városa/régiója Németországnak, meg itt szájkaratéznak a startup-ok, hogy most München vagy Berlin az innovatívabb, de még mindig érmével fizetsz a parkolásért, vagy ha működik a GeldKarte csipolvasó, akkor azzal.
És így akarják megtámadni az USA IT ipari egyeduralmát, hogy olyan, szerintük elmaradott országokban mint mondjuk Mo már rég használt dolgokat (legyen akár app-es parkolás, vagy érintéses fizetés a legkisebb boltban) majd egyszer elkezdenek bevezetni és még reklámozzák is. A fejemet fogom ilyenkor kínomban...
-
-
válasz
fordfairlane #12 üzenetére
Pedig münchen még a nyugat német részen fekszik ráadásul. Bár ebből a szempontból nem tudom van-e jelentősége. A kelet német rész egyébként most is úgy néz ki javarészt, mintha lengyelországban lennél, borzalmas különbségek vannak a volt ndk/nszk között.
-
fordfairlane
veterán
Azta, lassan betör a digitalizáció és vezető nagyhatalom lesz Németország ezen a területen is.
Hát nem egy Tigris tank, tény. Feltételezem, az országon belül nagyok a területi eltérések az infrastruktúra fejlettségét illetően.
-
-
total90
veterán
Akkor nem vagyunk messze egymástól
Lassan, de biztosan elérhető lesz a 100+Mbites netek. 120-ért sok, vagy is annyit nem adnék ki csak netre.
Nekem kell a sávszél, szóval általában LTE-n keresztül oldottam meg, amikor kellett.
Céges csomagban van 200 GB-om és ahol lakom, ott megy olyan 120/50-el... csak hát 200 GB gyorsan elmegy ha sokat felhőzöl. -
Stanlee
őstag
Mi Freisingben lakunk, itt a hazban van most egy opcio, hogy 70 euroert adnak 500 mbit-et uvegszalon, 2 ev huseggel. A 200-at elirtam, mert csak 120 euro lesz a gbit-es net. Az uvegszal doboza itt van a pinceben, de egyetlen lakas sem kotott meg ra, mert nem kell senkinek. Mi is a jo oreg 11 Mbit-et ado DSL-en logunk, mert az is eleg.
-
total90
veterán
Hol vagy, München melyik részén?
Nekem is csak pár hónapja van, előtte volt a kiépítés... addig 6 Mbites netem volt
Amíg bent laktam a 3 Ringen belül, nem volt gond, de utána, ahogy USH-ba kiköltöztem, na az volt baaaammmm
Most a 300/50-es csomag van. Volt valami megnyitó akció, 49,90-et fizetek 2 évig. -
Igen, az osztrák szitu nem olyan vészes. Anno olaszoknál és franciáknál volt, h konkrétan egész órát rohadtunk egyetlen dugóban mire átengedtek a kapun, és ha az embernek pechje van (nekünk volt, lévén augusztusban tudtunk csak utazni) ezt egy hosszabb úton többször is eljátsszák, több órával is megdobva a menetidőt. (+nem beszélve arról, hogy míg egy osztrák 1000km-es út 9EUR-ba kerül az embernek, ugyanezért az olaszok 3x ennyit kérnek.
-
total90
veterán
Sajnos a digitalizálódásban nincs toppon DE. Voltam münchen külvárosában 6 Mbites nettel egy ideig meg hasonló...
Most viszont az M-netes üvegszálas net elég jól darálja.Kellene már egy Ph-s DE találkozó.
-
Stanlee
őstag
Ausztriában ha minden igaz 2018-tól bevezetik az elektronikus matricát és meg lehet majd venni az ASFINAG saját app-jével.
Azért nem semmi, hogy az osztrákoknak is sikerült eljutniuk arra a szintre, ami nálunk már évek óta van. Havonta utazok haza, autót bérlek, így minden alkalommal vennem kell matricát, nem vág agyon az a 10-15 perc, de ha mondjuk otthonról intzéhetném, az azért egyszerűbb lenne.
-
Amitől a falramászok, azok a középkori útdíj-beszedési módszerek szerte a "fejlett" világban. Mo.-gon egy SMS-el lerendezed az egész országra szóló matricát a határon, míg az olaszoknál-franciáknál(+horvátoknál, bár ők balkán) megrohadsz a dugóban, mert a bódéban ülő IQ-bajnoknak munkahely kell. +persze a teljesen felesleges csinovnyiksereg fizetését is a kedves autósközönségnek kell állnia.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Az elmúlt héten akkora fejlesztesék értek be itt a környékünkön (München és körzete), hogy mindenféleképpen kell róla...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest