Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • schawo

    titán

    válasz hcl #4 üzenetére

    Az alapmenüt megszakításokkal fogom vezérelni, egy megszakításrutinban a delay pedig maga a halál :)

    (#3) lapa
    1. Minden húsfajtának megvan a maga receptje (hőmérséklet, idő). Ha az összes mérési ponton eléri a kívánt hőmérsékletet a víz, akkor indul a főzési idő.

    2. Igen, a főzési időre van hatással. De az állaga is más egy kuktás ételnek, mint egy nem kuktásnak. Ugyanígy különbözik állagában a 100 fokon és az 50-70 fokon készített étel. Ezen kívül az étel nem érintkezik sem vízzel, sem oxigénnel.

    3. Valóban nincs effektív vákuum. Azért kell vákuumfóliázni, mert így a zacskóban nincs jelen hőszigetelő levegőbuborék, ami miatt nem lenne garantálható a maghőmérséklet, továbbá se a főzés során, sem pedig a későbbi tárolás során nincs jelen levegő, így az étel nem oxidálódik, jobb az íz, és tovább eltartható.

    Ez első rész, a cikk következő részében lesznek képek, Arduino kód, videó.

    (#4) hcl
    Az ábrák painttel készültek :D

    (#5) sonar
    Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó :))

Új hozzászólás Aktív témák