- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
LeMiki
tag
Ez egy régi erősítő: 5.1 a max, de már trhuehd t is tud.
Nekem van ilyen Extractorom, de ezt csak olyan erősítőhöz éri meg venni, ami éppen lemaradt a Dolby Vision ről anno, de már tudja az Atmost/Dtsx et. Meg egyébként is nagyon jól szól.
Opciók, amiket a rendelkezésére álló infók alapján javaslok:
1.Nem is kell a shield, ha csak steaming van, ui a tv is tudja ezeket, bár nem volt lg oledem sosem, nincsenek ilyen tapasztalataim. Ki kell próbálni.
Közvetlenül mehet a tvből a hang 5.1 ben az erősítőbe.
2. Erősítő csere, ami tudja a Visiont (pl én pioneer vsx-932-vel kezdtem az Atmos/Vision felhasználást a Shield segítségével.
3. Amit fentebb írtam. -
Saughassy
aktív tag
Mit hasznalsz ehhez pontosan? Nekem nincs fent semmi extra app, csak a gyari regi fw. Gombnyomassal szoktam szinkronizalni, de ettol a Max lejatszasa leall es errort dob. Igy aztan nem is szinkronizalodik.
Hogy tudom neki beallitani a default frame ratet? Az Android defaultjat nem akarom 50 ala vinni, mert akkor nagyon darabos a GUIban maszkalas. -
Gabesz87
veterán
Ízlések és pofonok! Nem tudom, mi az, amit egy Plexnek tudnia kéne, de nem tud. Lejátszik mindent, amim van, azt jónapot. Mi mást kéne még tudnia? rtlmost addont furttani a Mónika Show-ért
Szerverem van, OMV-vel, azon fut minden konténerben, Plex szerver is, automata letöltés kezelés, Sonarr, Radarr, Bazarr, qbit...automatikusan szinkronizál Plexre. Szóval egyáltalán nem hiányzik a csilivili színes cicomázható Kodi (skin). Nekem tökéletesen megfelel, és soha nem volt vele problémám. Ettől a "bugxperience" kifejezéstől megy egyenesen a hideg ráz. FireTV-m nekem is van, azt is szeretem. Pont azért, mert nem kell vele ba...kodni mint a KODI-val, kismillió beállítást megcsinálni, aminek a feléről azt sem tudom micsoda. Azon is frankón megy a Plex. -
LógaGéza
veterán
Nekem is ez volt a problémám, hogy egyáltalán nem testreszabható - de hát valakinek ez tetszik, akkor használja egészséggel
Nálam mentek a hangok és a DoVi is jól vele, de amikor változtattak állandóan rajta, és hiába szedtem le az ajánlásokat, mindig visszarakta, akkor lett elegem belőle, és jött a Jelllyfin.
-
lionshamlet
senior tag
Rendben koszi, majd kiprobálom.
Egyébirant erdemes erre a kodi verziora frissíteni?
Miben tér el attol amit linkeltem es te is használtál korabban, van valami extra support a formatumokat illetoen, stabilabb, stb?A korabbi build is tamogatja a Dolby Visiont minden formatumbol.
Mkv, iso... -
tomp
félisten
Igen alapból nem kap teljes hozzáférést...
Megvan. Beadtam neki a fájlt. Be is jelentkezik. Majd tartalomindításnál közli, hogy be kell jelentkezni. Megadom a fájlt, bejelentkezik. Indításnál megint kiírja...szerk.:
Most olvasom, hogy ismert hiba. Megint a Nyetflix alkotott. Feldughatnának maguknak valami vastag kemény dolgot... -
Gabesz87
veterán
Igen, ki kell fogni normális vevőt. Priváttól, akinek nincs semmi "értékelése" (vagy mi is az a rendszer ami ott van), és nem is régóta regisztrált, nem vásárolok. Meg hát eleve úgy keresek, ahol szállítás is lehetséges, de ahogy mondod, akkor sem biztos, hogy hajlandóak külföldre postázni.
Életemben nem használtam még NFS-t amúgy, van valami trükkje? Egy mappa lehet egyszerre SMB és NFS megosztásban?
-
Gabesz87
veterán
Ja, tehát hogy ne használjak PKC-t sem, hanem csak a Kodi médiatár! Médiatár kreálás előtt gondolom az is egy lehetőség, hogy a file kezelőben betallózom a megosztást, és úgy indítom el!?
#3335 Saughassy:
hát ez egyébként tényleg röhej! Ha akad is nagy ritkán valami, az sem hibátlan, ahogy olvasgatom. Na jó, akkor felcsapom az ebay-kleinanzeigung-ot, és vadászok egy Pro-t (szeretem azt az oldalt, tök jó áron lehet venni dolgokat). Denon AVR-S950H-mat amennyiért vettem, szinte ajándék voltÉs olyan, mintha most hoztam volna a boltból!
-
Saughassy
aktív tag
Nem tudom mennyiben releváns most, hogy a streaming szolgáltatók is hajlamosak szetbaszni azt, amin a film készitoi esetenként éveket dolgoztak, de bocs ha nem állom meg amikor egyéni rossz szokások miatt egy jobb minőségű felskálázásról próbálod lebeszelni a gyanútlan usert.
-
gyugyo79
addikt
Ok de akkor miért nem azt írják a linken? Mert az andorid TV alapja is android mint ahogy a Fire OS -és is a fent linkelt leírása szerint.
De pld Fire OS Wiki
"Fire OS is a mobile operating system based on the Android Open Source Project. It is developed by Amazon for their devices. Fire OS includes proprietary software, a customized user interface primarily centered on content consumption, and heavy ties to content available from Amazon's storefronts and services." -
lionshamlet
senior tag
Kodi - Nexus - Zip fájl problema.
Igen, a nexussal van valami bibi Zip fajl ügyben, ahogy olvasom nem igen sikerült orvosolni ezt a problémát, csak valami ftp-s buherállással.
Szoval a shieldben/kodiban az engedélyek megadva ahol csak lehet, megsem látja a zip fajlt.
Aki Nexust használ, hogyan telepítette a Movieshark repót?
- Matrixon megy gond nélkül a Zip
-
Pro!Petya
addikt
Ezek szerint én értettem félre! Nekem úgy jött le hogy a Nexus 20 final az ami 15.-én jött ki és már mindent támogat..
A nightly amiről írtál akkor ez lenne? : "kodi-20230116-052d4afc-Nexus-25688-arm64-v8a.apk"
(ezt az egyet látom ami ma jött ki)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Arra van valami ötlet hogy médiatárba tallózáskor ne kelljen a film nevét módosítani?
"tlotr.tfotr.2001.extended.2160p.dolby.vision.sl-trinity.ts" -> ilyen és ehhez hasonlókat nem veszi be. opensubtitles.org van beállítva. -
lionshamlet
senior tag
Köszi az infót, A dolby Vision filmek úgy néz ki működnek, de csak elinditottam hogy vált-e a HDR.
Ts, Mkv, mp4
A folyamatosan, smooth lejátszás még kérdéses.
A HD Hangok szintén problema mentesek.Egy film volt ami HDR-ben ment DoVi helyett:
godzilla.king.of.the.monsters.2160p. dolby.vision.sl.remux-trinity.mp4
(Bar ez még Dl is lehet)Szóval, úgy néz ki nyugodtan lehet váltani erre a buildra.
-
-
tomp
félisten
Akkor én egy normális illetőt fogtam ki. Jannet a neve.
Közölte, hogy tudnak a dologról és dolgoznak rajta addig nézzem másik eszközről.(köszi...)
Én is leírtam, hogy jelenleg bannol a Netflix egy hivatalosan licenszelt eszköz ESN azonosítóját.
Megéri a problémámat és ő is dühös lenne az én helyemben.
A végén közöltem vele, hogy akkor addig Kodival használom a Netflixet mert azzal megy a 4K mivel átírja az ESN-t.
Válasza: "Megértem"Azért a kilépés a chatből kicsit erős...
Hege1234
24óránként új ESN-t generál a kiegészítő azaz mindig van 4K. -
Pro!Petya
addikt
-
morfondőr
addikt
Sajnos úgy néz ki kidobtam az ablakon azt az 1500 ft-ot a Vimu-ra, mert hol jó, hol nem engine v2-vel. V1-el nincs HD hang passtrough, tunneling-el pedig azonnal recseg, fagy.
lazara007: Kodi simán továbbítja a HD hangokat, ha a lejátszó kompatibilis (a Shield az). Nálam van Dolby TrueHD+Atmos, DTS HD MA és DTS:X MA is. Mindent be kell pipálni a beállításokban.
-
Pro!Petya
addikt
Felraktam a fandango-t , ugyanúgy megmaradt a hiba mint a maven nexus-al.
Amúgy nem rossz a vimu , nekem össz vissz annyi hiányzik csak belőle hogy .ts-ből is mehetne a DV és hogy legyenek bélyegképek. Ha már csak bélyegképeket csinálna már akkor cserélném is a kodit egyből, mert így hogy név alapján keresgélni vagy csak tallózni a filmek között nem valami praktikus....
Utóbbira ha van megoldásod esetleg akkor ne tartsd magadban!
Beállításokban engedélyezve van, de csak az adott film mappájában mutatja... , ott meg már mindegy -
Gabesz87
veterán
Oksa, megköszönöm. Priviben küldök egy mail címet, ha úgy ok. Ha a legújabbal is gondom lesz, akkor felteszem azt. Egyébként ennek a Maven Kodinak nincs vmi angol nyelvű fóruma, merthogy az eredeti német
Még egy kérdés, ami most eszembe jutott. Kodiból lejátszásnál ha nem az alul előbukkanó STOP gombbal állítom le a videót, hanem a távirányító vissza gombjával, akkor a menüben visszalépked, csak a lejátszás közben megy a háttérben. Ilyenkor hogyan tudok visszamenni (előtérbe hozni) a videót? Mondjuk nem tudom, ez skin függő-e esetleg, ESTUARY MOD V2-m van. -
tomp
félisten
Nem szerette volna rögtön felajánlani a Kodit mert mégse hivatalos de ez az egyetlen megoldás.
Megírtam nekik, hogy olvastam a Kodi-s ESN átírásról, hogy utána működik a 4K.
Support:
"I did come across the solution of add-on but I did not want to offer you it because it is something additional which is not related to Netflix core app and do not want to make things complicated later " -
Manimaci
tag
-
gyugyo79
addikt
Ez már nem így van ?
Browser limits
Not all browsers were created equal, either, and that’s especially true when it comes to streaming. While pretty much every popular internet browser is capable of streaming Netflix content in HD, just how HD it is will vary between browsers. Here’s a simple look at what maximum resolution each browser is capable of on a computer:
Google Chrome: Up to 720p (although you can get 1080p using Chrome OS, like on a Chromebook)
Firefox: Up to 720p
Opera: Up to 720p
Safari: Up to 4K (requires a select 2018 Mac or later with an Apple T2 Security Chip and MacOS 11.0 Big Sur or later)
Microsoft Edge: Up to 4K (requires HDCP 2.2-compliant connection to a 4K display, with at least Intel’s 7th-generatio Core CPU, plus the latest version of Windows)Mert ha igen akkor mint ahogy a böngészőben (chrome) is ahhoz, hogy 1080p legyen mókolás (addon) kell, úgy ahogy a Kodiban is csak mókolva van nagyobb felbontás. Ami nem támogatott. Simán előfordulhat, hogy akik bukik azt büntetik, csak ezt nem reklámozzák.
A Chromecast megint másképpen van kezelve. -
jaszy76
aktív tag
Nem adtam meg más eszközét. Azt adtam meg, ami az eszköz (shield) gyári appjában az ESN. De ettől még a TV-n sem jó. Azért mondom, hogy nem csak ESN blokkról lehet szó. A teszteket délután megnézem. Mondjuk nem értem eleve: fizetek a szolgáltatásért, nem lopok semmit. Milyen alapon tilt?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Filmeket lejátszani, nyilván a Shield, de engem már ez a része nem érdekel.
Viszont, ha elindítom a Netflix, Disney, Youtube, Prime, Hbo, Apple tv etc... akkor azonnal induljon és kadenciahelyesen.
A helyes megoldás számomra: Apple tv mellett ott a shield, de inkább jobban örülnék, ha ezt most kukáznák és kidobnának egy vadiúj gépet, ami mindent tud. Mert ez a toldozgatás-foltozgatás kba...szott szánalmas... -
Imi1981
veterán
Köszi. Akkor nem tudom mi lett vele . Kodi 19.4 mátrix (amit linkeltél nekem) és kodi 18.9 leia -n is 950x480. Imputsrem adaptívet nem piszkáltam és egyik napról a másikra lett ilyen. Azóta piszkáltam a beállításokat de nem jártam sikerrel. Mindegy használom a gyári netflixet csak az nem kadenciahelyes és a gombnyomásra váltóval szinte lehetetlen fps- t váltani. Mindkét jó boxomon ( Apple tv és shield tv) gondom van a netflixel. Apple tv-n kis felbontású a netflix(full HD tévén) , shielden meg nem kadenciahelyes a gyári kliens a kodiban meg ez is kis felbontású lett! Kezdem unni,hogy a nezflixel mindenhol szarakodni kell. Csak keresőnek fogom használni és ami tetszik letöltöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motoros topic
- Google Pixel topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- BestBuy topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest