Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2451) _Dumber_ válasza _Dumber_ (#2450) üzenetére


_Dumber_
őstag

Az előző erre ment válaszként:
(#2448) Lalll

(#2452) Lall válasza _Dumber_ (#2450) üzenetére


Lall
veterán

Ha nem fizikailag, akkor hogy?:-) Fel lehet. Nem a Tréj vállalja a garanciát rá hanem a Samsung. Ebből következően ha a Samsung ad ki egy frissítést amit te felteszel az teljesen normális (szerintem).

Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?

(#2453) piny


piny
tag

FIGYELEM! BÉTA! BÉTA! FIGYELEM!
!! Csak saját felelősségedre, könnyen tégla lehet a telefonodból !!
Csak akkor próbálkozz vele, ha tényleg tudod mit csinálsz.

Unofficial Android 2.0 beta, Google programokkal[link]

Unofficial Android 2.0 beta[link]

Kb. minden OK, bár néha reboot (aránylag sokszor). Lényeges rész sokaknak: BT filetransfer megy ;)

FIGYELEM! BÉTA! BÉTA! FIGYELEM!

Minden általam leírt dolog, csak és kizárólag, az én véleményemet tükrözi. Vagy nem, de azt majd én eldöntöm ;)

(#2454) DeadMeat válasza piny (#2453) üzenetére


DeadMeat
veterán

a gugli programok mit takarnak?Szerintem én megvárom a hivatalost,ill a nem béta verziót. :B

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#2455) Teko001 válasza DeadMeat (#2454) üzenetére


Teko001
őstag

Market, meg ezek is benne vannak ha jól tudom.

[ Szerkesztve ]

(#2456) _Dumber_ válasza Lall (#2452) üzenetére


_Dumber_
őstag

Én csak a a Nokia 5800-ból indultam ki (ne piszkáljatok hogy az egy másik készülék :) tudom.. :) ). Ott csak a tré által jóváhagyott brandelt fw mehet rá. Igaz ott van egy trés kódja a telefonnak, és ha erre hivatalosan nem fogadott el a Tré akkor nem is lehet rárakni csak hekkelve...)
Azért kérdeztem, mert páran mondták, hogy a pannonos bejelentekő animot törli.. Ezért fordult meg a fejemben, hogy ez a szolgáltatók által támogatott FW-e vagy nem.

(#2457) ngabor2 válasza DeadMeat (#2449) üzenetére


ngabor2
nagyúr

jelenleg a legzavaróbb hiba az akku töltöttségjelzője, pontosabban annk működőképtelensége. feltettem helyette egy widgetet, az jól jelzi, de a felső panelen (vagy hogy hívják itt) mindig 100%-on van.

ezen kívül nem igazán hibának, hanem inkább váltás utáni hiánynak érzek pár dolgot. (kezdőképernyős widgetek, illetve kezdeti információhiány miatt még nem tudtam a wm6-os pda-ról áttenni a névjegyeket teljesen, de ennek előbb utánaolvasok, addig nem kérdezek.)

azt olvastam valahol, hogy a fizetős cuccokat nem lehet közvetlenül amarketből leszedni. ennek van valami kerülőútja? természetesen a készítőnek ki akarom fizetni, tehát warez nem érdekel, amíg legálisan megoldható.

jól sejtem, hogy házi sw upgrade az automatikusan garvesztéssel jár?

(#2458) Skynet258 válasza ngabor2 (#2457) üzenetére


Skynet258
veterán

Nálam a blogon ezt írta egy srác:

" jelenleg van 11 orszag amibol vasarolhato fizetos app. az azonosito nem az IP hanem a kartya, tehat ha magyarorszagon beteszel egy mondjuk angol O2 kartyat roamingba es felkapcsolodsz wifi-re akkor vigan letolthetoek a fizetos app-ok. jo vasarlast :) !"

Hogy mennyire működik, azt nem tudom, nem próbáltam ;)

https://geekpulse.hu

(#2459) DeadMeat válasza ngabor2 (#2457) üzenetére


DeadMeat
veterán

Van utja persze.Kinézed a market gyüjtő honlapon (nem jut eszembe a neve :U ) aztán leszeded a készítőtöl,vagy valami warez oldalról,és fizetsz a készítőnek.Sajna magyarország még nincs benne a fizetős dologban.

Igen az akku töltöttség jelzője vacak,én is widgeted használok.A névjegyek áttételének megvan a módja,sajnos a guglit nem tudod megkerülni vele.(valahol az eleje fele keresgess,kell hozzá a thunderbird,ha jól emlékszem) aztán ha kész vagy kitörölsz mindent a guglitól,és kikapcsolod az automata syncet.

A gari vesztés jó kérdés.Elvileg a pannon(ezt tudom,mert itt vagyok) a samsung központi szervizbe viszi a telót,ha baj van.Ott meg gondolom az adott szervizestől függ.. Rá kell kérdezni trénél.

Mesélj hogy tetszik a telefon?"lassú mint állat"?ahogy a milyen okostelefont vegyek topikban a lokal csóka próbált elriasztani?Tapasztnyalatokat kérünk :K

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#2460) ngabor2 válasza DeadMeat (#2459) üzenetére


ngabor2
nagyúr

a google kikerüléséről már letettem, felőlem ott is lehet a lista. már csak a wm-ből kellene oda átvinni, ezt a megfelelő topikban meg is fogom kérdezni (egyetlen winem azon a telefonon van, a gépeimre nem kúszik fel, az biztos :D)

pillanatnyilag az androidzoom.com-on nézelődök kiegészítők után a beautiful widgets tetszene... csak ugyebár fizetős. no, majd utánajárok.

a sebességgel nincs gondom, bár néha-néha tényleg belassul pár másodpercre. utána viszont megint gördülékenyen megy tovább. csak annyi a baj, hogy elég csendesen csörög, és elég gyengén rezeg az előzőhöz képest. de ez leginkább megszokás kérdése.

(#2461) Jabby válasza ngabor2 (#2457) üzenetére


Jabby
őstag

Nokia telefonból kivett SIM kártyáról közvetlen át tudtam tenni a névjegyeket a Spicara (de azt nem tudom, hogy majd a Spicaba létrehozott új névjegyeket hogyan fogom a SIM-re menteni).
Esetleg ha van kéznél egy Nokia, próbáld meg a WM6-os névjegyeidet beolvasni, s azt vissza a Spicaba.

(#2462) xcad


xcad
csendes tag

Sziasztok!
Egy ilyen telefon megvételén gondolkozom, és felmerült bennem egy kérdés. Sok helyen olvastam h ezt a telefont, és az összes androidost nettel érdemes használni, amihez ugye nemárt egy mobilnet előfizetés :) az lenne a kérdésem hogy mekkora adatforgalmú csomagot érdemes választani? Amire kellene az egy kis böngészés a neten esetleg msn, és persze amit maga a rendszer és a programok tölt le magának.Előre is köszi a választ!

(#2463) Zolesz007 válasza xcad (#2462) üzenetére


Zolesz007
őstag

Ha van otthon wifi-d és a programokat azon keresztül töltöd le akkor szerintem egy minimál 100-200 megabájt elengedő lehet. Én pl heti 2-3 szor netezek mondjuk fél órát telón (plusz néha MSN) és átlag 70-80 Mb szokott lennia forgalom és ebben már youtube videó is van.

Fold 5

(#2464) DeadMeat válasza Jabby (#2461) üzenetére


DeadMeat
veterán

Contact2sim ;)

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#2465) ktp


ktp
csendes tag

Sziasztok!

Tulajoktól kérdezném, hogy valamilyen fényhatással jelzi a telefon a nem fogadott hívásokat?

És még egy kérdés, hogy lehet gmail fiókból kijelentkezni vagy visszaállítani a gyári beállításokat (gondolom akkor kijelentkezik)?

[ Szerkesztve ]

(#2466) vadászcsiga válasza ktp (#2465) üzenetére


vadászcsiga
félisten

1.Nem jelzi semmilyen fénnyel.
2.Gmail fiók kijelentkezés

[ Szerkesztve ]

(#2467) m.jeno válasza ktp (#2465) üzenetére


m.jeno
senior tag

Amikor valaki hív, akkor minden fénylik és hanghatás is vam még ha közben beszélgesz is, a nem fogadott hívásokat a hívás után csak a felső soron egy kis ikonnal jelzi, a hívánaplóban tudod megnézni, hogy ki hívott.

Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.

(#2468) Skynet258 válasza m.jeno (#2467) üzenetére


Skynet258
veterán

"Amikor valaki hív, akkor minden fénylik"

Ha jó drogot használsz, akkor mindenképp :D Szerintem a kérdés arra vonatkozott inkább, hogy van-e valami visszajelző led, mint sok más készüléken; itt nincs, tehát semmi ilyen jellegű fényhatás sincs ;)

https://geekpulse.hu

(#2469) Teko001 válasza Zolesz007 (#2463) üzenetére


Teko001
őstag

Ha nincs, akkor is csak sajnos a legnagyobb csomag a Pannonnál 200MB-os, szerintem azt érdemes választani, annál nincs túlforgalmazási díj (Mobil Internet Plus), illetve szerintem msn, netes rádió, netezéssel ellehet használni. Van még egy 100MB -os csomagjuk (Mobil Internet Classic), és egy 20MB-os (Mobil Internet Mini). Illetve a korlátlan, drága adatforgalommal ;).

T-Mobilenál van egy 40MB-os, egy 100MB-os, és egy 500MB-os. (Plusz ugye a drága forgalomdíjas). Itt mindegyiknél van túlforgalmazási díj, viszont az 500MB-os egy árba van a Pannonos 200MB-al, így szerintem ott is ezt érdemes választani ha náluk vagy (és 2,5x többet netezhetsz vele mint pannonnál), de ott figyelni kell valami programmal, hogy hol tartasz ;)

(#2470) ktp válasza Skynet258 (#2468) üzenetére


ktp
csendes tag

:D
Igen, erre vonatkozott, köszi!

(#2471) Jabby válasza DeadMeat (#2464) üzenetére


Jabby
őstag

Köszi, kipróbálom. De jó lenne ha a SIM kontaktokat nem cseszné el, azt utána "hagyományos" telóval is kiolvasható legyen.

ktp:
Nem fogadott hívások és SMS-ek jelzésére hanghatást lehet varázsolni pl a Missed Reminder app-el, jól konfigurálható (hangjelzés kiválasztása, hangereje, ismétlések gyakorisága).
Fényjelzés nem is lesz, mert a készülékbe egyetlen LED-et sem gyömöszöltek bele. Tehát még bill. világítás sincs, de ez pár nap alatt megszokható.

[ Szerkesztve ]

(#2472) ngabor2 válasza Jabby (#2461) üzenetére


ngabor2
nagyúr

Az a baj, hogy a simre kevesebb cucc fér rá, mint ami a kontaktokban van. Sőt, úgy tűnik, elég szelektíven vitte át a sim-re is a cuccokat.

(#2473) xcad


xcad
csendes tag

Köszi a válaszokat! T-mobilenál venném, és van itthon wifi. Én a 100mbosra gondoltam, mivel annak a havidíja nem olyan vészes, és nem használnám túl sokat sem, csak ha mégis kellene valamiért akkor ottlegyen :)

(#2474) Skynet258 válasza Teko001 (#2469) üzenetére


Skynet258
veterán

Na meg van a Pannonnál pl. a MobilKvartett 150 nevű csomag, amiben van 150 perc telefon, 15 mms, 150 sms, és 150Mb adatforgalom, 5k-ért. Ez sem rossz, én legalábbis ebben a csomagban vagyok ;)

https://geekpulse.hu

(#2475) _Dumber_ válasza xcad (#2473) üzenetére


_Dumber_
őstag

Válaszd a media mania S csomagot.
Van benne kb 190 perc (26Ft/perc) beszélgetés, 500Mb internet 50 SMS (és 10 óra mobiltv).. és alig 5000 Ft.

[ Szerkesztve ]

(#2476) Teko001 válasza Skynet258 (#2474) üzenetére


Teko001
őstag

Igen, ha valakinek az megfelelőbb, nyilván megéri szerintem is ezeket a kombinált csomagokat választani, de ha valaki nem sms-ezik sokat pl, és telefonálni se telefonál órákat, akkor pl. Pannon 35 + Netcsomag-al olcsón megúszhatja. :)

(#2477) Lall válasza ngabor2 (#2472) üzenetére


Lall
veterán

Én a HD-mről egyszerűen átküldtem Bluetooth-on. Simán átment. Mondjuk az ékezeteket nem igazán kezelte jól.

Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?

(#2478) weberm


weberm
csendes tag

Hello

Segítséget szeretnék kérni a frissítéssel kapcsolatban.
Nekem is hansoló problémám van mint Lalllnak volt, miszerint a setup connection-nél megáll és nem lép tovább. Lalll azt írta hogy sikerült megoldani, de ezt nem derült ki itt hogy hogyan.

Előre is köszönöm

(#2479) ruadi


ruadi
csendes tag

Hello!
Én (még) nem vagyok Android használó, de valószinűleg Spicát fogok majd venni. Azonban az lenne a kérdésem h. az androidhoz miért annyira szükséges a folyamatos internet elérhetőség? Nekem az nem fontos h. azonnal értesüljek ha pl e-mailem érkezik... én azt otthon vagy a suliban ahol van wifi ott is meg tudom nézni, vagy magához a telefon működéséhez szükséges a net?
Előre is kösz a választ...

[ Szerkesztve ]

(#2480) Plumpy válasza weberm (#2478) üzenetére


Plumpy
aktív tag

Fogadjunk automatikusan települt a driver a telefonhoz... Kicsit visszább leírtam...

Plumpy - A kultúrbölény

(#2481) weberm válasza Plumpy (#2480) üzenetére


weberm
csendes tag

Amikor firmware módban rádugom akkor új hardverként érzékeli és ehez a drivereket kézzel állítottam be, az odin a telefont tökéltesen felismeri csak épp nem lép tovább

(#2482) Sword válasza ruadi (#2479) üzenetére


Sword
őstag

Természetesen nem, csak azokhoz a funkciókhoz, amik megkülönböztetik egy 198-as tégla ericcsontól ahhoz kell :D

The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...

(#2483) Plumpy válasza weberm (#2481) üzenetére


Plumpy
aktív tag

De csak megadod a driver helyét,éskijelenti, hogy a jelenleginél jobb drivert nem talált hozzá, nem? A swallowtail drivert kézzelkell kiválasztani, hogy temondod meg, melyik drivert és honnan telepítse. Illesztőprogram - Frissítés - Keresés a számítógépen - Választás a számítógépen található listából - Sajátlemez - Swallowtail megkeres, és úgy.

Plumpy - A kultúrbölény

(#2484) Sword


Sword
őstag

Újabb dolgot vettem észre a telefon újraindulások kapcsán.
Tehát:
-ha wi-fi ki van kapcsolva, nem indul újra
-nem a Beutiful Widget miatt indul újra, mert levettem 4 órára a frissítést és mégis újraindult
-ha töltöm a telefont, nem indul újra (persze wi-fi be van kapcsolva)!

Ami nem biztos, hogy de mintha úgy rémlene, hogy 50% töltöttség alatt indult újra csak, fölötte még nem.

The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...

(#2485) weberm válasza Plumpy (#2483) üzenetére


weberm
csendes tag

Kézzel adtam meg pontosan a helyét a Swallowtail mappát.

(#2486) ruadi válasza Sword (#2482) üzenetére


ruadi
csendes tag

még egyszer kösz a kimerítő és egyértelmű választ...

(#2487) Jabby válasza ruadi (#2479) üzenetére


Jabby
őstag

Net csak azért szükséges, hogy -ahogy említetted is- azonnal értesülj az érkező emailkről, frissüljön pl. az időjárás előrejelzés, tudj app-eket telepíteni, ha Google Maps-t használsz, tudj térképet letölteni és hasonlók. De ha állandóan neten vagy akkor az akksi se bír ki még 1 napot se, ezért nem hiszem, hogy nagyon sokan lógnak vele egész nap neten.
Ha meg tudod oldani, hogy naponta 1-2 alkalommal kapcsolódj vezetéknélküli hálózatra, pl. WiFi-re, akkor nyugodtan választhatod a Spicat, ki tudod használni az előnyeit.

(#2488) vadászcsiga


vadászcsiga
félisten

Névjegy témához hozzászolva: ha sikerült a telefonra korrekten feltenni az összes kontaktot, jegyzetet, emailt stb., érdemes szinkronizálni a gmail címtárával egy későbbi sikeres visszatöltés,és a könnyebb szerkeszthetőség miatt is.

(#2489) Plumpy válasza weberm (#2485) üzenetére


Plumpy
aktív tag

Akkor nincs tippem. Nekem akkor csinálta ezt,mikor egy olyan gépen próbáltam futtatni az odint, amire előtte telepítve volt már a gyári CD-ről a driver. Hiába uninstalláltam, és tettem újra csak a swallowtailt,nemvolt hajlandó tovább lépni. Aztán egy samsungszűz gépen fölraktam a swallowtailt meg a másikat, rádugtam, kicseréltem az automatikus drivert a swallowtailre, és voilá, elsőre tökéletesen működött...

Plumpy - A kultúrbölény

(#2490) weberm válasza Plumpy (#2489) üzenetére


weberm
csendes tag

Én már két gépen próbáltam :D windows7-en és xp-n is, az egyiken nem volt samsung driver és ott is ugyanez, de van még egy gép amin ki lehet próbálni. Mindenesetre köszi a segítséget

(#2491) tyaptyap válasza weberm (#2490) üzenetére


tyaptyap
csendes tag

Swallowtaillal(lel?) nálam sem indult. Felraktam a Shrewsbury-t is, utána elsőre.

¥ € $

(#2492) Plumpy válasza tyaptyap (#2491) üzenetére


Plumpy
aktív tag

Shrewsburry nálamis fel volt rakva, de azt csak simán setup exe futtatás, azt csókolom. De én a swallowtailt adtam meg az USB-s eszköznek. De mellé alapvetően fel volt telepítve a Shrewsburry is.

Plumpy - A kultúrbölény

(#2493) tyaptyap válasza Plumpy (#2492) üzenetére


tyaptyap
csendes tag

Így kezdtem én is, de Odinnál hiába nyomtam Startot, csak downloading percekig 0 csíkkal. Onnantól lett jó, mikor eszközkezelőben modemeknél mind2 látszott.
De míg idáig eljutottam anyáztam 1/2órát rendesen. :W

¥ € $

(#2494) honeker


honeker
őstag

mijen blut alkalmazást telepítsek hogy képet zenét tudjak küldeni....???? :(( :(( :((

http://www.youtube.com/results?search_query=honeker%40&o

(#2495) vadászcsiga válasza honeker (#2494) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Android 2.0-át :D

(#2496) Plumpy válasza honeker (#2494) üzenetére


Plumpy
aktív tag

Köszönjük a kérdőjelekt!

Bluetotth file transfer sajna nem megy Android 1.5-ön,majd ha itt lesz az Android 2.0, akkor majdmenni fog. Mondjuk akkor is kell hozáá progi. A Bluetooth File Transfer nevű...

Plumpy - A kultúrbölény

(#2497) mg105


mg105
senior tag

sziasztok!

a nokia 5800 és a spica között vacillálok. internetre nem akarok előfizetni, csak wifin neteznék vele. a spica esetén milyen navi létezik, ami használható offline? mert a nokia ovimaps-e használható és ingyenes, de az android esetén csak a 2-es verziótól lesz navis a googlemaps, és az is csak internettel :S

(#2498) Teko001 válasza honeker (#2494) üzenetére


Teko001
őstag

Nos, ha a blut alatt a bluetooth-t érted, akkor semelyiket, ugyanis nem működik még, 2.0-án ha minden igaz már jól fog működni.

A milyen-t azt ly-al írják ;)

[ Szerkesztve ]

(#2499) Teko001 válasza mg105 (#2497) üzenetére


Teko001
őstag

Spicához igo-t adnak Magyarország térképpel 1 év frissítéssel, ami ha jól tudom, itthon a legjobb navigációs térképpel rendelkezik :)

[ Szerkesztve ]

(#2500) mg105 válasza Teko001 (#2499) üzenetére


mg105
senior tag

a mobilarena-s tesztben azt írták, nagyon lassú és instabil :F

"Nehéz eldönteni, hogy a szoftver, vagy a telefon az oka, de tény, hogy elég nyögvenyelősen történnek a dolgok. Mindig van egy kis késés az ujjunk mozgása és a képernyőn való történesek között, ráadásul a program kétszer is úgy döntött, hogy mostantól inkább magába fordul, s ezen csak a telefon újraindítása segített. Sok a felhasználói panasz is, néha nem indul el, magától kilépked... ezek bizony nem örömteli dolgok."
forrás

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.