Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#20001) Saccco válasza BalanceR (#19997) üzenetére


Saccco
nagyúr

A kis hamis... :C :C :C

Mcfery: grat :D

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#20002) Shad0w


Shad0w
senior tag

Más is észrevette már, hogy a kitchen-el főzött Circle-battery visszajelző rosszul jelzi, hogy az akkumulátor mikor van feltöltve? Most húztam le töltőről, újraindítottam (semmi baja nemvolt, csak játszottam vele) és újraindítás után már csak 85%-ot írt, persze most visszakerült a töltőre, OSmonitor még azt írja, hogy tölt, majd kiderül, hogy ott átvált-e ez a jelzés.

(#20003) 8zabi válasza Shad0w (#20002) üzenetére


8zabi
őstag

ezelőtt is rosszul jelezte
amikor kiírta, hogy feltöltve utána még legalább egy órán át érdemes volt tölteni

(#20004) devast válasza Shad0w (#20002) üzenetére


devast
addikt

OSmonitor drop, helyette használd a Quick system info pro-t. OSmonitor túl sok cpu-t eszik :)

(#20005) gyuszmó


gyuszmó
őstag

Ha pc-ről töltök alkalmazást a telóra az gáz?

Csak annyi hátrányom lesz belőle,hogy a frissités nem játszik?

"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"

(#20006) legiaap válasza gyuszmó (#20005) üzenetére


legiaap
nagyúr

Én szoktam letölteni PC-ről és azok közül volt, amit frissített, volt amit nem. Pl. a Handcent SMS-t nekem nem frissíti így sosem. Mindig le kell töltenem a legújabbat.

[ Szerkesztve ]

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#20007) adamfriday válasza Shad0w (#20002) üzenetére


adamfriday
senior tag

Ha bekapcsolva töltöd, nem akkor van fullon az akku amikor telének látszik az ikon, hanem amikor már nincs benne a 'villám' jel.

(#20008) Shad0w válasza 8zabi (#20003) üzenetére


Shad0w
senior tag

Végigvártam, ugyan rosszul jelzi a feltöltött állapotot, viszont amikor tényleg fel van töltődve az akkumulátor akkor egyszerűen csak kiírja, hogy "100", tehát az jelenti a teljes feltöltöttséget. Ezzel így már könnyen együtt lehet élni. :)

devast: Ahogy néztem CPU-ban egy szinten mozognak, memóriából viszont többet eszik a Quick system info, plusz ez még reklámot is tölt. Amúgy OSMonitort mindig kilövöm amikor már nem kell, így semmit nem fogyaszt. (Eleve csak akkor kell, ha vmi rendellenes dolgot észlelek, mondjuk túl lassú a telefon, akkor ránézek, hogy mi eszi a CPU-t, vagy mondjuk a töltöttség jelző működik furcsán, stb.)

adamfriday: Super Circle Battery. Ezt használom, ofcoz root kell hozzá és ebben már nincs semmilyen villám jel. Csak a töltés utolsó szakaszában már azt írja, hogy "Full", pedig dehogyis...

(#20009) duffbeer válasza gyuszmó (#20005) üzenetére


duffbeer
őstag

Nem gáz, csak a frissítés. Szerintem anélkül lehet élni. Max többször ránézel van-e új.:)

(#20010) gyuszmó


gyuszmó
őstag

Felraktam a GPS testet,eddig csak az ablakba rakva próbáltam ki de kb. 20-30p. alatt semmit sem talált.
Majd kipróbálom szabadban is

"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"

(#20011) mfaka válasza gyuszmó (#20010) üzenetére


mfaka
tag

Hajolj kijjebb! :DDD

(#20012) gyuszmó válasza mfaka (#20011) üzenetére


gyuszmó
őstag

ok.
De v.ki irta,hogy a szobában az ablaktól 1-2m--re is talál jelet,hát ez nem

"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"

(#20013) montyx válasza Skynet258 (#19992) üzenetére


montyx
aktív tag

Ahha, nem vackoltam, vettem egyet a Spídsopba. 2150 volt. Rohadt drága. De már nagyon kellett, mert a gyári matricától martam a falat. Ma este lesz a nagy felheggesztése, mert képernyőt kell előtte takarítani.
Ha felraktam írok véleményt. Meg rendeltem egy 5ös pakkot igazi matt fóliából az eBayen. Azt is le fogom csekkolni, és ha faják akkor szétdobom itt a fórumon baráti áron a segítségetekért cserébe. ;)
Amúgy ma megvettem a LauncherProt, és eskü, hogy jobban megy, mint a törött ugyanebből a verzióból. Nem értem mér, de érezhető. Na mind1 gondoltam megtámogatom őket, hadd heggesszék tovább a cuccot nekem az arcomba bele! :D
Meg toltam 2 dolcsit a ruszki barátunknak is a kitchenezéshez. Megérdemli! :R

Aláírás

(#20014) mfaka válasza gyuszmó (#20012) üzenetére


mfaka
tag

Nekem sem talál. SZABAD rálátás kell az égre, ha még a szobában vagy az árnyékol. Egyébként lehet szerencséje volt az illetőnek. De miért akarná bárki szobában használni a gps-t? Hiszen elvileg tudod hol vagy. ;] Ha már nem tudod hol vagy a gps sem fog sokat segíteni. :)

(#20015) bajnokpityu válasza mfaka (#20014) üzenetére


bajnokpityu
félisten

nem lehetetlen szobában a GPS vétel,de sztem sem alapfeltétel :)

N78on véletlenül elinditottam anno a GPS proggit este.én aludtam mint a tej,de a többiek anyáztak,mikor éjjel elkezdett navigálni,majd leszakadt,majd ujra lett jel...
egyéb "értelmét" én sem látom.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#20016) legiaap válasza gyuszmó (#20012) üzenetére


legiaap
nagyúr

Mondjuk az sem mindegy, hogy az ablak előtt mi is van. Mert ha egy méteres vasbeton fal, ólom betéttel, akkor várhatja az ember a műhódakat, de ha se fa, se semmi sincs és pont azon a felén vannak a műhódak, mint az ablak, akkor találhat jelet.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#20017) montyx válasza orrlyuk (#19996) üzenetére


montyx
aktív tag

Én az Amigo-t használtam. A nyaralás alatt úgy felhúzott, hogy lezúztam a fenébe. Egyszerűen idegesítően gyenge a felülete, és a GPSt se bírja se megtalálni, se megtartani rendesen.
Most szinte minden nap tesztelem a TomTom féle Copilot Live 8ast, és csak azt tudom mondani rá, hogy marha jó. Voltam Dombrádon múlt hétvégén. Soha nem voltam még kocsival, szal toltam a GPSt, mint állat. A legrövidebb útra löktem be Nyíregyről, és tényleg megtalálta. Igaz, hogy valamilyen régi katonai útra vitt rá, de basszus brutálhamar odaértem. Az útról tudni kell, hogy 1 sávos volt, én fel se raknám térképre, de ez a "vacak" simán vágta mi merre hány méter még a puszta közepén is.

Szóval ha megtehetitek akkor próbáljátok ki! (és ugye miért ne tehetnétek meg??? :P ) Ha valakinek kell segítség hozzá szóljon.

Ui.: Amúgy a szüleim utcáját Nyíregyen nem ismeri az Amigo. Névtelen utcaként szerepel, és a belőle nyíló kis földutat nevezi el az utcájuk nevével. Szal ennyit a jó magyar térképekről. A Copilot házra pontosan belövi az utcájukat. :P

Aláírás

(#20018) Steel80


Steel80
csendes tag

Kicsit el vagyok keseredve a spicaval kapcsolatban. Amióta 2.1 van rajta folyamatosan napi rendszerességgel, néha többször is lefagy. Hívnak felveszem, beszélünk és a beszélgetés végén már se kép, se hang. Mintha ki lenne kapcsolva a telefon, nem reagál semmire. Ami viszont érdekes, ha hívom egy másik készülékről azon azt hallani, hogy kicseng pedig meg se mukkan. Ez így gáz, mert nekem a telefon és az elérhetőség hozza az üzletet és a pénzt. Valahogy elvesztettem a bizalmam a telefonban.

Gyári T-mob.-os a frissítésem és gyakorlatilag a minimum applikációk vannak a telefonon. Esetleg valaki járt már így?

A másik, hogy közel 2 perc mire bekapcsolás után használható a készülék ez szerintem nagyon sok! Véleményem szerint 1.5-el stabilabb volt, legalábbis az enyém az volt!

Üdv. Erika

(#20019) montyx válasza Steel80 (#20018) üzenetére


montyx
aktív tag

A bekapcsolás annyira nem sok. Ezen már Operációs Rendszer van rendesen, nem valami vacak beégetett cucc. Attól függ, hogy meddig bootol, hogy mi van rárakva, hány widget van kirakva, etc. Olyan mint a Windóz. Minél több vacak van rajta, annál lassabb. Szal érdemes meggondolni.

Én a független, csupasz Samsung firmware-t kaptam rá a Westend Samsung szervízben anno, és hasonlóan vacak volt. Ezért főztem rá egy normálisat, és bevált. Azóta nem fagy, és minden remekül üzemel, egy dolgot kivéve. Az istennek se tudok rájönni, hogy beszéd közben mitől függ, hogy mikor zárja le a screent, hogy ne nyomkodjam a fülcimpámmal a vacak tárcsázót... :F
Jó mondjuk ennyi bajom lett volna eddig bármelyik telómmal, akkor valszeg azokra függtem volna rá, nem erre... :DDD

[ Szerkesztve ]

Aláírás

(#20020) gyuszmó válasza mfaka (#20014) üzenetére


gyuszmó
őstag

Csak teszteltem a GPS-TESTET

"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"

(#20021) adamfriday válasza Steel80 (#20018) üzenetére


adamfriday
senior tag

A gyári home felületet lecserélted már? Mert az alapból borzasztó a 2.1-en. Tedd fel pl a LauncherPro-t, ég és föld lesz... Ha ezután is fenáll a probléma, sztem vmelyik progi lesz a hibás.

(#20022) Shad0w válasza montyx (#20019) üzenetére


Shad0w
senior tag

Híváskor is le lehet zárni a képernyőt az oldalsó gombbal, a híváskezelő gombok ilyenkor még működnek, ha meg matatni akarsz a menüben akkor pedig fel lehet oldani ugyanúgy az oldalsó gombbal.

(#20023) Steel80 válasza adamfriday (#20021) üzenetére


Steel80
csendes tag

Igen a panteon az egy kudarc! Zeam van fent!

A telepített progik:

APNdroid, Astro, Calltrack, Cools, Google Translate, Időkép, Silent boot, TuneWiki, RealCalc, Zeam

A Not Call Log-ot egyelőre töröltem. Hátha az okozta. De ha így sem jó akkor végképp nem tudom!

(#20024) sssz


sssz
őstag

sziasztok!

eredeti gyári 2.1 android van a mobilom. lassan szembesülök vele, hogy sok, általam fontosnak tartott programhoz rootolni kellene.

elolvastam hát a sokat ajánlott alapozót+segédletet. nagyjából értem is hogy mit kellene csinálom (pedig nő vagyok, bár nem szőke :) )
ettől függetlenül lenne pár kérdésem. nem a telepítéssel kapcsolatban, hanem hogy mi is fog történni ha ezt megcsinálom. ( remélem nem harapja le senki a fejem a feltett kérdésekért, de ha igen, vállalom :) )
szóval:
- mindegy hogy a one package vagy a hagyományos (több fájlos) megoldással kezdem?? miben különbözik a kettő??
- ha nekem csak annyi kell hogy tudjak olyan programokat is feltelepíteni amihez rootolt telo kell, akkor csak a segédlet 12. oldaláig kell végigcsinálnom a leírtakat ugye?
- ha nem kell nekem app2sd akkor azt egyszerűen kihagyhatom és akkor továbbra is a teljes sd kártyámra telepíthetek amit akarok?
- ha megcsináltam a teljes telepítést akkor az újraindítás után minden ugyanúgy lesz a telómon mint addig volt (kivéve hogy rendszergazdai jogosultságom lesz), tehát ha nem akarok foglalkozni illetve továbblépni arra hogy a kitchenben különböző romokat vagy miket csináljak magamnak akkor nem is kell? anélkül is szuperül mőködik majd a telóm (megmaradnak a már eddig telepített progikaim és az eredetiek is) rootolva és tudok rá telepíteni a forumon keringó appokat, amikhez rendszergazdai jogosultság kell?

a kérdések nagyrészére sejtem a választ és tulajdonképpen csak megerősítést keresek mielőtt remegő kezekkel belevágok a rootolásba :)

szabályok:1. privátra illik válaszolni. 2. ha TE jelzed,hogy venni szeretnél tőlem valamit, de utána meggondolod magad, legalább írj egy privit!!!

(#20025) csabooooo válasza Steel80 (#20023) üzenetére


csabooooo
aktív tag

Csak egy tipp: zúzd le a Calltrack-ot is. Hátha.

(#20026) #09908736 válasza montyx (#20017) üzenetére


#09908736
törölt tag

Engem speciel idegesített a Copilot, hogy az utolsó nevenincs úton akart vinni. Próbáld ki Nyíregy-Kemecse útvonalat, legrövidebb opcióval. A végén már az ágak az ablakot verdesték, vissza is fordultam. Akármennyire is szapuljuk itt az igo-t, egyelőre nyertesnek tűnik. Normális útvonalon, normális hangon navigál, nekem seperc alatt talál műholdat nettel és anélkül is.

(#20027) #09908736 válasza sssz (#20024) üzenetére


#09908736
törölt tag

1. Mindegy, ha ugyanaz a verziós rom, akkor ugyanazt kapod.
2. Megnéztem a segédletet, igen, elég a 12. oldalig. :D
3. Ha nem állítasz partíciót és nem kapcsolod be az app2SD-t, akkor olyan marad a telepítés, mint eddig, igen.
4. Ha arra gondolsz, hogy megmaradnak-e a feltelepített programjaid, sms-ek, beállítások, akkor a válasz: nem. Már az első lépésnél, az ODIN-nal kipucolod a telefont, szűz rendszert fogsz kapni.

(#20028) sssz válasza #09908736 (#20027) üzenetére


sssz
őstag

köszi a választ. a 4-hez lenne még egy kérdésem: a szűz rendszer azt jelenti, hogy mint amikor megvettem? tehát az alap, gyári dolgok megmaradnak? amiket én raktam fel, azokat tudom ptóolni nem gond, csak nem akarok sem másik romot- sem főzőcskézni a kitchenben hogy működjön a telefonom.

[ Szerkesztve ]

szabályok:1. privátra illik válaszolni. 2. ha TE jelzed,hogy venni szeretnél tőlem valamit, de utána meggondolod magad, legalább írj egy privit!!!

(#20029) #09908736 válasza sssz (#20028) üzenetére


#09908736
törölt tag

Igen, olyan lesz, mintha most vetted volna.

(#20030) kovacszk válasza sssz (#20024) üzenetére


kovacszk
senior tag

1. kérdés: mindegy hogy one pack-os vagy négy külön fájl lényegi különbség nincs.
2. Igen a roothoz elég az első 12 oldal :).
3. olyan lesz a telefonod mintha gyári resetet csináltál volna és lessz root.

Egyébként én a helyedben végigcsinálnám a kitchent is. Sokkal stabilabb gyorsabb rendszert kap úgy. Amit segédletben skynet ír (jd1 + arm 11) stabil és gyors.

A jó kolléga nem csak igér, be is tart!

(#20031) gyuszmó


gyuszmó
őstag

Ti mennyi home tipust használtok?
Eddig 3 letöltöttem ez,nem befolyásol semmit a gép működésében,eseteleg memória vagy v.mi akadás?
Most épp a GDE-van használatban,de nem tudom a full scrent levenni róla

Amúgy melyik a szerintetek a legjobb,tudom ,hogy szubjektiv de azért kiváncsi lennék

Gde, zeam,launcher pro van fent

[ Szerkesztve ]

"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"

(#20032) duffbeer válasza gyuszmó (#20031) üzenetére


duffbeer
őstag

Zeam, LauncherPro. Bár értelmét nem látom, hogy több legyen telepítve.

[ Szerkesztve ]

(#20033) sssz válasza kovacszk (#20030) üzenetére


sssz
őstag

szivem szerint én is megcsinálnám, de mint írtam már a rootoláshoz is remegő kezekkel kezdek hozzá, a kitchen nekem magas :)

sajnos a környezetemben egyik férfit sem érdekli ez a téma, ezért kénytelen vagyok én nekiugrani, különben már rég valakinek a kezébe nyomtam volna hogy csinálja meg :D

szabályok:1. privátra illik válaszolni. 2. ha TE jelzed,hogy venni szeretnél tőlem valamit, de utána meggondolod magad, legalább írj egy privit!!!

(#20034) gyuszmó válasza duffbeer (#20032) üzenetére


gyuszmó
őstag

Kipróbálok többet,hogy melyik jön be

"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"

(#20035) legiaap válasza gyuszmó (#20031) üzenetére


legiaap
nagyúr

Én az ADW Launcher-t használom. Nekem nagyon bejön. Eddig még semmi bajom nem volt vele.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#20036) Skynet258 válasza sssz (#20033) üzenetére


Skynet258
veterán

A segédletben elolvastad a kiegészítésemet is (20. oldaltól)? Mert ott elég érthetően leírtam, mi merre hogyan ;)

https://geekpulse.hu

(#20037) kovacszk válasza sssz (#20033) üzenetére


kovacszk
senior tag

Ha megcsinálod a rootolást, maga a kitchen és annak a romnak a feltétele gyerekjáték. Ahhoz már nem kell se pc se semmi.

A jó kolléga nem csak igér, be is tart!

(#20038) legiaap válasza kovacszk (#20037) üzenetére


legiaap
nagyúr

Mondjuk a főzés sem biztos, hogy úgy sikerül, ahogy azt szeretné az ember. Már többen panaszkodtak, hogy utána nem úgy működött a jószág, ahogy kéne.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#20039) sssz válasza Skynet258 (#20036) üzenetére


sssz
őstag

igen, átrágtam magam rajta :)
ezért írtam, hogy sejtem a válaszokat csak kellene egy kis megerősítés, amit meg is kaptam és köszönök is.
most már csak bátorságot gyűjtök és nekivágok :D

szabályok:1. privátra illik válaszolni. 2. ha TE jelzed,hogy venni szeretnél tőlem valamit, de utána meggondolod magad, legalább írj egy privit!!!

(#20040) Skynet258 válasza sssz (#20039) üzenetére


Skynet258
veterán

Hidd, el, hogy marha könnyű, a sorrendeket tartsd be, és igazából nem lehet gond. ;) Az első romcserénél mindenki fél egy kicsit, aztán már rutinból megy a pakolgatás :D

https://geekpulse.hu

(#20041) sssz válasza Skynet258 (#20040) üzenetére


sssz
őstag

hát majd talán később azt is. egyenlőre elég lesz nekem a rootolás is :)

szabályok:1. privátra illik válaszolni. 2. ha TE jelzed,hogy venni szeretnél tőlem valamit, de utána meggondolod magad, legalább írj egy privit!!!

(#20042) ibenny


ibenny
senior tag

Ha a kitchen-bol felrakom ezt: DVM ARM11 optimized, akkor annak mik a pro/kontra-i? Jelenleg nincs fent, de ha azt mondjatok erdemes, megteszem, csak nem szeretnem, ha tole instabilla valna a telefon. Ja, es meg egy, ha vmiert nem lenne jo, eltavolithato anelkul, hogy ujraraknam a telefont?

Koszi elore is!

(#20043) devast válasza Shad0w (#20008) üzenetére


devast
addikt

Nálam nonstop fut... kis ikon fent mutatja cpu terhelést :) Mellesleg ami memória használatot mutatnak a programok az kamu :) Valós memória használatot nem is tudom mivel lehetne kimutatni... leginkább semmivel. Nem linux process szinten kellene lekérni, hanem a dvm-től, abba meg nincs is olyan funkció talán.

(#20044) montyx válasza Steel80 (#20023) üzenetére


montyx
aktív tag

Időkép? Van olyan? Én nem találtam. Magyar meg minden? :O

Aláírás

(#20045) konkolyz válasza Skynet258 (#20040) üzenetére


konkolyz
tag

Hello
sssz
Ha csak root kell, szerintem ez is elég odinnal, és megmarad minden telepitett prg. és beállitás.
http://forum.samdroid.net/f9/lk2-08-original-firmwares-root-new-superuser-wifi-tether-bb-12-07-2010-a-1193/
ha tévednék majd valaki kiabál :-)

[ Szerkesztve ]

(#20046) Saccco válasza sssz (#20039) üzenetére


Saccco
nagyúr

Ha elég nagy a tüdőd akkor egy nagy levegővel is tudod flashelni. :) Értem ez alatt, hogy maga a flash kb 1perc 20-30másodperc. A root kernel telepítése 20-30másodperc. :)

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#20047) Steel80 válasza montyx (#20044) üzenetére


Steel80
csendes tag

Igen! Nem rossz progi. Marketről le tudod szedni! Idokep néven fut.

(#20048) Skynet258 válasza montyx (#20044) üzenetére


Skynet258
veterán

Igen van, magyar meg minden. ;)

https://geekpulse.hu

(#20049) Maximum1


Maximum1
őstag

Felcsaptam ezt a kombót ebben a sorrendben :
JD1+Lk2.08.+főzött rom/Kernel [LK2.09.4 (Multitouch from Gabriel-LG v2b + antibyte camera bugfix2 + Superuser 2.3.5)
utána ráengedtem ezt: FrozenEclair prebeta7_6
Ment egy napot, minden jónak tünt, kicsit lassúcska volt.
Most ráengedtem ezt Light pacgage ezt Kernel [LK2.09.5 (multitouch driver as module qt5480.ko.
Nagyon qva jó lett!
Érezhető sebesség javulás!
Sygic röpűl/nagyon/, Igo röpűl, igo megy és még van 40mega!
Ezek az adatok boot után és taskiller nélkűl!

Buildnak ezt írja: ECLAIR.XXJE1 / SamdroidMod 1.2.x /érdekes/

(#20050) montyx válasza sssz (#20033) üzenetére


montyx
aktív tag

A rootolás után a főzés olyan már, mint egy windózos telepítő. Next next finish... :D Szerintem tényleg megéri, de persze ezt te tudod a legjobban.
Amúgy egy kicsit félreérthetően írtad a 3. pontot, ugyanis alapból NEM az SDCARDra telepítesz, hanem a teló belső RAMjába. Az SDCARD csak háttértár, kb. mint egy külső meghajtó. Oda csak másolsz cuccokat, de minden a számítógépről fut. Ezért tudod kivenni menet közben az SDCARDot gond nélkül, míg ha fent van az app2sd, akkor ebben már nem vagyok olyan nagyon biztos. Ezért nem raktam fel.

Aláírás

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.