- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
-
LOGOUT
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Silkó
veterán
Az összefoglalóba kukkants bele, ott vannak tippek ennek az orvoslására. Plusz ugye nálad ami a képernyőről látszik, hogy egyrészt megy a Facebook és valamilyen helymeghatározási szolgáltatás éppen, ráadásul 4G-n lógsz. Ezekkel nincs persze baj, csak így együtt jól beleharapnak az üzemidőbe.
A Wi-Fi jóval kevesebbet eszik, mint az adatforgalom, igen. Lehetőség szerint érdemes azt használni, hiába van korlátlan netes díjcsomagod.
A Chromecastnál én is gondoltam ilyesmire, gyanúsan nem zabálta az aksit a több órás YouTube stream.
-
Mr.Silkó
veterán
-
janosibaja
őstag
Tök igazad van, ez a megoldás tényleg nem ér ennyi pénzt. Nekem különben szerelési díjjal együtt 20-ért rakta be a Brodit tartót + noname töltőt a szerviz - azt is sokalltam érte, de működik. Be tudnám linkelni a saját vásárlásomat, de nem erőltetem, így is túl sokat írtam róla.
Peace
-
janosibaja
őstag
Nos hát: a feleségemével együtt a harmadik kocsimban működik, hibátlanul. Én nem ránézésre mondom, hanem nyolc-tíz év tapasztalat nyomán.
A Brodit ára magas, viszont atomstabil és semmi kedvem a kocsi padlóján keresgélni az épp leesett navit, ahogy egy-két gagyi esetében előtte megtörtént.
Valamit félreértettél egyébként, mert a tartó fixen áll, semmit nem tart rajta az USB csatolós táp, az csak táplálja, ha épp beledugod.
Mint az alábbi, internetről szedett képen (nem az én kocsimon) látható, magában, fixen áll. És alá kivezetünk a kárpit alatt hozzá tápfeszkót, hogy tölthessen menet közben, ha akarjuk.
Tokban tilos navigációra használt mobilt használni, mert nyáron, tűző napon amúgy is nyomatja rá az ember a légkondit, hogy ne forrósodjon. S tokban nem tud rendesen szellőzni. (Amúgy a kedvedért ma beraktam tokban munkába menet - most hideg van - 50 percet zötykölődött, s esze ágában sem volt kiesni.)
No, de én isten ments, senki sem akarok rábeszélni, téged se.
-
Mr.Silkó
veterán
Akkor mi lenne, ha torrenteznél is?
Én is tele vagyok amúgy Samsung cuccokkal: telefon (egyébként megvolt az S2, S3, S3 LTE, S4 mini, S5, Galaxy Alpha, S6, S6 edge, S7 eddig), MicroSD kártyák, QI töltő, tévé, DVD. Hirtelen ennyi jut eszembe. De én sem vagyok márka-fanatikus, csak egyszerűen minden termékük baromi megbízhatónak bizonyult az évek alatt. Jó, a DVD lejátszót mondjuk pont rühellem, mert 5 percet kell szüttyögni vele minden egyes filmezés előtt, mire hajlandó lejátszani bármit.
-
Mr.Silkó
veterán
Kicsit se voltunk akkor lemaradva ezügyben!
De ez amúgy tök jó funkció. Most külön értékelem, mivel még pár napig nincs WiFi itthon, a munkahelyemen meg sose volt, így 4G-ről vagyok kénytelen az appokat frissítgetni. A netből meg sosem elég: hiába van havi 10 GB adatkeretem, ebben a hónapban nagyon szűkösen férek csak bele. Ha egyáltalán beleférek.
Mentségemre szóljon, hogy az S8+ előtt - kis szünetekkel - 2 évig iOS-t használtam.
-
Mr.Silkó
veterán
Pont az előbb lett meg a bűnös. Most frissítettem manuálisan a YouTube appot, és máris felajánlotta a 4K lejátszást a kolléga által korábban linkelt videónál. Mondjuk valóban szaggat ezen a felbontáson.
Ami viszont nem szorosan kapcsolódik ide, de nekem újdonság, hogy a Playben a frissítendő appok már sokkal kisebb méretűek, ami egyébként tök jó, de nekem korábbról az rémlik, hogy mindig a teljes alkalmazás méretében (40-50 MB, vagy még több is akár) jöttek le a frissítések.
-
k810
aktív tag
(#15372) zseko:
Jahogyúgy. Na az gáz viszont. (Én érte menősre kértem)(#15288) leslie:
V30-cal óvatosan, a két előd modell úgy merült, mint a Titanic és amiket írtak róla eddig, annyit sem fog bírni a V30.ui: végre egy hét szabi után utolérem magam olvasásban, "csak" 1240 poszt született azóta.
-
icemad
nagyúr
-
khorvat
senior tag
Első alkalommal utánvéttel rendeltem egy feketét és egy barnát! Kb. 4-5 nap után hívtak, hogy fekete nincs, mondom ok barna van? Az van! Akkor legyen 2 barna 2 nap múlva hozta is a DPD futár.
Múlt héten még a neten azt írta utolsó darabok így rendeltem kollegáknak újabb 2db, már direkt barnát pár nap és azt is hozta a futár rendesen mindig mellette a számla is, szal nálam minden ok volt!
Hívd fel őket és szerintem pár nap alatt ha van készleten postázzák is!
Nem vártam sokat ennyi pénzért, de kellemesen csalódtam 2A-t vesz fel és 1A-el tölt és korrekt a dizájn is! -
atti15
csendes újonc
Én is ugyan így jártam. Még akkor megrendeltem, kifizettem a visszaigazolásokat is megkaptam ahogy azt illik. Hétvégén elmentem nyaralni, gondoltam mire haza érek már itt fog várni a cucc. (Azon nem lepődtem meg, hogy nem kerestek más üzletek sem szoktak csak ha valami gond van) De azóta eltelt két hét és semmi, telefonon lehetetlen elérni őket "minden ügyintézőnk foglalt" írtam egy mailt, hogy ugyan már mi van erre visszaírnak, hogy már nincs a fekete de küldenek helyette barnát vagy törlik a megrendelést. Mondom ok de az oldalon még a fehér is van készleten inkább olyat kérek, és itt tartunk most azóta megint semmi. Többet innen semmit!
-
sgeza
veterán
Az más kérdés, az ellen vannak egyéb védelmek.
Nem tudnak semmit kezdeni a telóval, ha lezárod, ha meg nem, akkor tökmindegy.
Attól még mert van mentési lehetőség, nem fog tudni senki csak úgy lementeni a készülékről semmit.
Önmagában azzal, hogy pc-re dugod, semmi többet nem tudsz vele tenni, mint amit kézben fogva. -
-
Átment. Remélem attól senkinek nem lesz tégla a telefonja, hogy a menü nem pont ott van. A root metódus előtt odaírtam hogy saját felelősségre. Szóval kb annyi a garancia mint ha az xda-n olvasnád. Sőt, annyi se.
Csak a magyar nyelv és a tapasztalatok / infók amik többet adnak mint egy külföldi leírás, plusz aki elakad, segítséget kap.
Az asztalomon lévő s8 addig nem lesz rootolva, míg ez csak gar vesztéssel jár. Aki pedig OEM unlockol, úgyis tiszta módszert csinál. A dirty módszerek pedig kockázatosak. Majd meglátjuk mi lesz belőle. Ha csak annyit írtam volna, hogy a YouTubeos videót nehogy bárki megcsinálja, már előny.
A stílusom nem fog sokat csiszolódni, de majd olvassuk egymás hozzászólásat és ki tudja. -
sgeza
veterán
Nem, nem az a baj vele (illetve ezt nem tudom, mert én megvettem, de szerintem más a korlátja).
Csak felhasználói alkalmazások adatait menti, és csak azét tudja, amelyiknél engedélyezve van az adb backup lehetőség.
Eddig terjed root nélkül a képessége, mert ennyit enged a rendszer adb mentési lehetősége.
De még mindig ez az egyik legkezelhetőbb adatmentés. -
"Milyen típusú telefonból vetted ezt?"
Nem tök mindegy? Megtaláltad így is. Semelyikből, emlékezetből írtam be, azt is angolról fordítottam vissza, mert magyar nyelvet nem használok. Gondolom aki fejlesztői lehetőségek után kutat, mert OEM unlockot szeretne, majd csak megtalálja ezt a menüpontot is. Ettől függetlenül Mr.Silkó majd javítja."gyártói értékesítési hálózaton keresztül lett beszerezve"
A szövegkörnyezet alapján ez ezt jelenti hogy nem szolgáltatói (kvázi retail), hanem bolti. Úgymint Samsung Store (Samsung Márkabolt).Attól hogy a Telenornál vásároltad, még lehet az OEM Unlock meződ aktív (nem tudom mivel nincs telenoros készülékem). Az a szolgáltatótól függ, hogy mely zárakat aktiválja a készüléken. Amelyik szolgáltató zárja az OEM Unlock lehetőségét, annál a mező szürke és nem feloldható.
-
Mr.Silkó
veterán
Mint írtam is fentebb, a mélyvíz anyagát nem én írtam, hanem Williamgrant kolléga, így érdemben nem tudok válaszolni a kérdéseidre. Továbbítom neki a kérdéseid, és ha válaszolt, visszajelzek.
-
Zolio3
senior tag
Nem buknád el! Már nem systemless root van alapból állítva! Sem tv go, horizon go, OTP, K&H, stb nem veszi észre, ha nem systemless rootként használod (Magisksu -ban állítható). Gond nélkül megy a banki program is, és persze a horizon go is. Kisebb build.prop szerkesztés után a Samsung heath is elindult.
Írták páran, hogy nem éri meg rootolni. Azok ne rootolják! Ha nem írnának bele ennyi sok szemét reklámot egy appba, ha nem írnák elő a 100 decibel max hangerőt, stb, akkor sokan nem rootolnák a készüléket. Egy készülék pótolható, de amit ideg, meg agysejteket elveszít az ember, az nem pótolható, hogy mindenféle vacak reklám jön a képébe. Én úgy vagyok vele, hogy a készülék van értem, és nem én a készülékért. Ameddig ez így van, addig én döntöm el mit csinálok a készülékkel, és nem a gyártó, vagy a Google.
-
Csapo83
aktív tag
OTP smart bank gond nélkül megy.
Használat függő de 10-20% a reális jó beállítások esetén de akár több is elérhető viszont akkor már a teljesítményből is vesztesz ( hozzáteszem kb semmit nem érzékelsz belőle a napi használat közben ).
Ezek a SOC-k már olyan erősek hogy ha csökkented a kakaót akkor sem veszed észre mert a közelében sincsenek a napi használati igények a hardver adta lehetőségeknek. -
TTTotya
senior tag
Lehet, hogy eredeti és csak azért ennyi, mert nagyon régi model...
Nekem is van egy, még a Nexus 5-höz vettem án ak idején. Tölteni fogja, de gyorstöltés nem lesz.
#12030 Cobra652: Én a egyenesen Samsungtól vettem a webshopjukon keresztül (UK) és én nem kaptam semmilyen papírt hozzá.
-
heidrich
senior tag
Szép is lenne... ha egész nap melózok és nem nyomkodom a készüléket, nagyon tud merül a készülék. Ha itthon vagyok pl. hétvégén és egész nap buzerálom 4-5 óra SOT-ot simán lehet vele hozni, itthon a készenlét is sokkal jobb pedig itthon meg szarabb a térerő, nem igazán értem. Hétköznap a rosszabb készenléti idő miatt max 3 óra... Nem nincs beragadva semmi és a hálózati lefedettség is hibátlan.
Gear S3 állandóan megy BT-n + AOD.
-
janosibaja
őstag
Csak egy ötlet (felelősséget nem vállalok érte, hiszen nem próbáltam, mert az én független telómban benne van a szolgáltatás, csak nem szeretem).
Mi lenne, ha kipróbálnád a Hiya-t? Ez szerintem nem csak hasonló, hanem pontosan ugyanaz, amit a Samsung fölrakott...
-
sgeza
veterán
Az engedély nem kell. Nekem sincs megadva, mégis működik. Az ahhoz kell, hogy megossza a te adataidat is. Én azt nem engedtem neki.
Egyébként engedélytől függetlenül - ha elérhető - látnod kellene! Bármi más alkalmazást is el tudsz indítani attól még, mert valamilyen engedély nincs megadva, ami egyébként kellene a funkciója kihasználásához. -
Mr.Silkó
veterán
Ezért írtam, hogy javasolt az alkalmazás adatainak és gyorsítótárának a törlése, mivel így véleményem szerint elő kellene jöjjön neked a megfelelő beállításoknál. Lehet, hogy csak az érintett híváskezelő alkalmazások használatával jön majd elő. Illetve ha van csúszka az engedélyeknél - ha erre gondoltál előbb -, akkor add meg az appnak az engedélyeket. Javaslom, az utóbbival kezd, hátha már ez is elég az alkalmazás szolgáltatásainak aktiválásához.
Ami az app rejtettségét indokolhatná, az pedig vagy az, hogy az első beállításoknál véletlen letiltottad/elutasítottad az engedélykérését, vagy az, hogy valami egyedi szolgáltatós rom beállítás az oka, amit nem fogunk tudni így módosítani.
-
Mr.Silkó
veterán
Igen, valószínűleg a telenoros rommal frissülhetett, nálam még az eggyel régebbi telekomos szoftver van.
Viszont úgy látom, nincs megadva neki engedély, ott lehet a bibi. Nálam a névjegyekhez és a tárcsázóhoz engedélyezett hozzáférése van. Ha nem találsz erre csúszkát itt, akkor próbáld meg ennek az appnak a gyorsítótárát törölni (nehogy magát az appot töröld!).
-
Mr.Silkó
veterán
Több helyről is elérhető, ahogy felettem írja is a kolléga (speciális funkciók; tárcsázó beállításai).
Magam részéről hasznos cuccnak tartom. A saját számodat nem kötelező benne megosztani, van erre egy külön csúszka, kikapcsolható. Nálam már bizonyított: volt már olyan bejövő hívás, amit spamnek jelölt - nem is vettem fel -, illetve a legtöbb esetben azonosítja a hívandó számát és nevét, ha arra valamilyen (gondolom online) adatbázisban rábukkan. Ez többnyire céges számokra vonatkozik.
-
Chrys_
addikt
Így van, én is használok néhány programot, aminek így meg lehet adni az írás jogot. De nem minden programnak ajánlja fel a rendszer a jogosultság beállítását. Ez az, amit nem tudom, hogyan lehetne manual indítani ezeknek az appoknak (ha egyáltalán lehetséges, szerintem nem).
-
Chrys_
addikt
De pl. az ACR már nem tud bárhová menteni. Vagy a Total Recall. Ezek csak egy előre meghatározott könyvtárba, a többit csak olvasni tudják. Talán még a Titanium Backup is ilyen, bár azt csak a Note 3-n használom, az meg rootolt és xposed sd card fix modul fut rajta.
Még az iGO sem fut rendesen SD-n enélkül. Vele pedig tökéletes.
Amit jó lenne tudni, hogyan lehet programoknak a teljes SD-re írás jogot adni. Néhány app indításakor ugye ezt be lehet állítani, de nem mindnél. -
thebear007
aktív tag
Figyi. Négy előfizetésem van, ebből 3 korlátlan beszélgetéssel, kettő 7 gb egy 12gb nettel, egy kártya autóban, 2gb és 300 perc. Ez bruttó 45.És nem azért, mert telefont vettem, ez a csomagunk volt előtte is. De ez egy üzleti telefon, sokan vesszük cégesen. Így nettó az ár. Ja, a cég is az enyém. Abban egyetértek, hogy ha valaki azért vállal 2 évet egy nagy csomagra, higy ilcsón vegye, az marhaság.
-
A listaárat kell nézni, ami most 215380ft! Ez lényegesen barátibb, mint a MM, Edigital, stb árak. Én nem kapok készülék kedvezményt, mert nem publikus tarifacsomagom van. Listaáron kaptam meg a telefont, 22 hó 0% THM-re, ami így havi 9790ft. A tarifám meg korlátlan beszélgetéssel + 7GB nettel 11e ft. Ez két év alatt 498960ft. Ez nem sokkal drágább a legkisebb csomagnál és korlátlan + 7GB net. De akkor is felesleges így számolni. A listaár a Telekomnál a legkedvezőbb.
-
Mr.Silkó
veterán
Megerősítem. A napokban hívtam a 1430-at, ugyanis egy összegben kifizettem egy korábban elhozott készülékem maradék törlesztőjét online, és megkérdeztem az ügyintézőt, hogy ki lehet-e a Telekomnál függetleníttetni a telefont, amire azt mondta a csóka, hogy igen, de 15000 forintba fáj. Bár elvileg majd ezen módosítanak idén az új parlamenti rendelet nyomán.
-
-
-
leslien
nagyúr
Mellesleg anno
anno nekem is volt nagyapám...de felesleges is most bármelyiket fényezni mert egy kutya mind... mindenesetre próbálj most vmelyik nagyágyút venni a Telenóritól és ha független akkor én tortát sütők.. btw most már a Telekomnál is vmi hasonló áron veszik le a hálózati zárat ha mégis függő lenne..
-
OCTAMD
őstag
Ő így gondolta,de nem így van.
Ahhoz,hogy neked több garid legyen,bele kell nyúlnod a zsebedbe még 100000Fttal.SES MM stb.
Nem is lenne ezzel baj,csak ilyenkor kapjál már minimum 5 év garit.Mivel irreális a különbség,így nagyon kevesen válasszák.Nagyon nagy a Webshopok forgalma.Nem ritka az olyan Webshop aki napi 8Milláért rendel kintről.
Ráadásul a Tmobile is kissé beszívatta a hivatalos eladást.
-
A prémium garancia csak a Samsung Magyarország Zrt. nagykerein (Strong&Uniqe, Cellect, stb.) keresztül forgalomba hozott készülékekre él. Minden EU készülékre 1 év gyártói garancia van.
Más: Nem értem, hogy ha van egy majd 20e ft-os wireless töltő, akkor miért nem fér bele a csomagba egy gyári töltő + kábel? Így nem opció, hogy van egy utazó töltőd a táskában és egy fix otthon az asztalon! Bosszantó! Ráadásul elég kényes a kábelre! Nekem gyári fast Charge töltővel (note 4),. Blitzwolf kábellel ( ami elvileg tudja a fast charge-ot) csak 74% tölt, majd ott megáll... Nagyon bosszantó! Most vehetek még egy gyári töltőt is.
-
Chrys_
addikt
Ez egész jónak tűnik, bár nem cipelnék semmit pluszban. Akkor már inkább SG Note.
A Note 3-ban lévő pen annyira vékony, alig lehet stabilan fogni Note 3-hoz megfelelő kézmérettelValami olyan pen kellene, ami kihúzáskor a középső részen valamilyen mechanizmussal kiszélesedik, majd akár egy retesz oldásával visszarakáskor összecsukódik.
-
SharpSA
veterán
Például T9 keresés nem csak a nevek elején, hanem akárhol, a névjegyek bármelyik adatában. Kényelmesebb elérni a tárcsázó számait, így egy kézzel tudom használni. Én például a fenti keresőt sosem használom, mert lassabb és kényelmetlenebb. A névjegy fényképére nyomva annak adatai, a mellete levő sorra nyomva a korábbi hívások jelennek meg (ezeket így állítottam be). Egyébként probléma nélkül működik a névjegyzék melletti betűoszlop is. Nekem 879 névjegyem van, annyit így számomra sokkal könnyebb kezelni. A szinte szabad témázási lehetőség is adott.
-
laci0530
senior tag
Nincs fekete, ezek az eléggé "nem túl maszkulin" színárnyalatok vannak, és ha jól értelmezem, nincs olyan opció, hogy áttetsző legyen minden alkalmazásban.
A Vernee Mars ilyen megoldást használ gyárilag, áttetsző navigációs sáv háttérrel (a jobbszélső gomb az állapotsor lehúzására szolgál, az is hasznos, de kedvelem a másodpercet is kijelző órát is, jó funkció):
-
TTTotya
senior tag
A frissítés után vagy elrejted a navigációs sávot (ilyenkor előhúzáskor mindenhol átlátszó), vagy állandóra hagyod, de gyárilag csak világos színárnyalatokat kapsz. Navbar apps-al beállíthatsz bármilyen egyedi színt, vagy akár alakalmazásonként változó automatikus, vagy egyedi színeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- iPhone 11 128GB fekete, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 87% akku, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB FEHÉR, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 94% akku, doboz, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB fekete, gyárilag független, karcmentes kijelző szép állapot, 86% akku, legjobb ár!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Update 08.08. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest