- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
-
LOGOUT
Hozzászólás előtt olvasd el ezt az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parallaxis
addikt
válasz
korcsillio #25358 üzenetére
Netezés, főleg, ha van flash az oldalon, akkor jobban terhelheti a gépet, mint a játék
-
Parallaxis
addikt
válasz
Levente #25355 üzenetére
Szerencsére csak az mk4-el vannak problémai, sem a régebbi kiszivárgott 4.3-aknál, sem az alfás 4.4-ekkel, sem a régebbi 4.1.2-es romoknál nincs ilyen újraindulgatós/lafagyós bánata.
Nekem egyetlen ilyen volt
Nekem egy se legyen, az elmúlt 1 évben egyszer sem csinált a készülék ilyet, elvárom, hogy ezt a jó szokását megtartsa. Inkább kivárok még pár build-et a 4.3-ból (vagy ha kinövi a gyerekbetegségeit, akkor ugrok egy verziót és használom inkább a CM-es 4.4-et)..
-
Parallaxis
addikt
válasz
Bélaaaa #25351 üzenetére
Nincs konkrét program, szerintem a video driver a bugos.
Sok alkalmazás futtatásakor és köztük való gyors lépkedésnél teljesen váratlanul Samsung logó, vagy kidermedt képernyő, amit ki lehet kapcsolni, de a power gomb újbóli megnyomására nem a lock screen jön be, hanem a fagyott képernyő és innen csak a 10 másodperces power nyomásra lehet továbbjutni.
Volt hogy pár perc után a frissen telepített romnál tudtam produkálni és volt, hogy fél nap után jött elő a már belakott rendszernél. Nem köthető semmihez, véletlenszerű.Ez eddig mindegyik mk4-en alapuló rommal előjött nálam. De itt is olvasom, hogy másnál is előfordult újraindulás és ismerősöm, aki a teljesen stock mk4-et rakta fel bootloaderestől, mindenestől, aktív Knox-al, teljes factory reset után, rootolás és minden varázslat nélkül, nála is előjött már párszor.
-
Parallaxis
addikt
válasz
axlfsi #25326 üzenetére
Azert egy picit pontositanek; ezt nem a Samu "adja", hanem ez(ek) tobbynire, melyekrol itt beszelunk, tapasztalatcserelunk, azok fozott ROM-ok...
DE a Samu adja, az mk4-es sajna még nem stabil.
Komolyabb grafikai terhelésre bizony eldobja az agyát és újraindul. vagy kidermed, függetlenül, hogy gyári stock root nélküli, vagy főzött megoldás van a készüléken. Mielőtt valaki bedobná, hogy haldoklik az eMMC-m, a visszarakott DME6 hibátlanul teszi a dolgát.
--
A Note 3-as böngészőtől sírni tudnék egyébként, mi a frásznak kellett ennyire kiherélni a gyári böngészőt??
-
Parallaxis
addikt
válasz
Bélaaaa #25043 üzenetére
A formázás mindent töröl, teljesen üres lesz a partíció, ha nem hiszed nézd meg formázás után terminálon keresztül.
Vicces lenne, ha egy formázás után bármi is maradna ott.Bezavarni meg semmi nem zavar be, ha megveszed a készüléked és használod, majd jön az üzenet, hogy frissítés érkezett, akkor nem kezdesz ész nélkül törölgetni, hanem elfogadod, települ és használod tovább, hidd el a Google és a Samsung mérnökei értenek azért picit ezekhez a dolgokhoz
De ha ettől jobban érzi magát valaki, akkor törölgessen csak nyugodtan, csak azután ne csodálkozzon, ha a telepített cuccai (főleg a játékok) ismét lehúznak a netről pár giga adatot feleslegesen.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Bélaaaa #25040 üzenetére
Az sdcard-on nincs semmiféle 4.1.2 szemét, a telepített alkalmazások adatai vannak ott (régen rossz lenne, ha onnan bármi bezavarna, hisz normál esetben OTA-n frissítenél és akkor fel sem merül, hogy törölgess bármit is), de ha törölni akarod, akkor ne az Aroma-val vacakolj, hanem formázd le a CWM-ből, akkor tényleg üres lesz.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Levente #24972 üzenetére
A durcizás helyett esetleg leírhatnád, hogy mit csinálsz a készülékkel, pontosan mik futnak, mikor nálad ez jelentkezik (hogy reprodukálható legyen más számára is és így kiderülhetne, hogy mi az igazság). Én semmivel nem tudtam előidézni és mint más is írta nála sem jött ilyen elő.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Levente #24953 üzenetére
az Android témájában sok butuskaságot írtál már…
Nem igazán, veled ellentétben..
Ismét melléfogás, több okból. Sok custom ROM
Nem részleteztem, hogy milyen custom romra utaltam, mert egyáltalán nem találkoztam egyetlen rommal sem, aminél ez problémát okozott volna, de ha létezik ilyen, az biztos attól van, hogy aki készítette elszúrt valamit.
Gyári alapú rendszernél nem lehet probléma az SD terület, mert a gyárilag elvárt használat alapja az OTA frissítés ahol fel sem merül annak törlése. Így annak 100%-osan üzembiztosnak kell lennie. Másrészről, tekintve, hogy ott nincs is semmi rendszer közeli beállítás ami problémát okozhat, így alapból butaság az egész. De nyugodtan szajkóz valamit amit valahol olvastál, de megalapozni értelmes indokkal nem tudsz érvelni.Érthető persze, amit írsz, de megsúgom, mind a Ditto, mind a Joel ROM megoldotta ezt
Nem oldotta meg, mindegyik ugyanazt a video drivert használta (sőt megvigasztallak, még a 4.3-as CM romok is ugyanezzel a problémával léteznek, hidd el, kipróbáltam az összes lehetőséget).
Mint írtam, a netezés zsebtévén nekem nem életforma
Azért engedtessék meg, hogy egy ekkora kijelzőn olvashasson az ember és ha gördíteni szeretné az oldalt, akkor az ne 1-2 másodperccel később reagáljon (halkan jegyzem meg, hogy ekkora kijelzővel van Kindle olvasó is, szóval az, hogy neked csak 20"-on megy az olvasás, az a te egyedi problémád).
De elmondom, sokkal pontosabb lett volna, ha nem egy custom ROM verziószámával határozod meg a dolgot,
Mivel a 4.1.2-es és az MK4-es 4.3-as romok között kiadott összes rom hibás e-tekintetben, így elég pontosan meghatároztam szerintem.
Azt meg kifejezetten szeretem, hogy egy kattintással nemcsak, hogy elérhetem, amit esetleg mobilon olvasnék tovább, de azt offline is megtehetem…
Ahogy a gyári böngészőnél is, csak ott van még jó pár feature, amit a Chorme csak patcheléssel, vagy egyáltalán nem tud.
boldogan újságoltad, hogy fix 76 fokon pörög, azt fel sem fogva, hogy az valami korlát és 77 fokos sose lett…) és azt nem túl meleg (kb 20 fokos) környezetben 6 perc alatt elértem ma…
Lehet el kéne azon gondolkodnod, hogy ha nálam és még pár ide író embernél ezt az állapotot semmilyen terheléssel nem lehet elérni, akkor a hiba nálad van.
Én a Stability Test-el párhuzamosan futtattam a Navigont a háttérben, és indítottam 3D-s játékot és bár a fullra terhelt vas miatt minden akadozott, de az órajel nem ment lejjebb és a hőmérséklet sem feljebb. Ezt közel fél óráig futtattam, de semmi változás, szóval a probléma nálad van.aki sikeresen kitesztel egy dolgot, míg neked nem sikerül, ennek okán nem létezőnek titulálod azt…
Tévedés, én nem azt állítom, hogy nem létezik, ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy írtam, hogy extrém hőmérsékleti viszonyok között ez biztosan igaz, de normál körülmények között nem.
Az, hogy nálad ez pár másodpercen belül bekövetkezik, az egyértelmű, hogy hiba. Pont ugyanolyan hiba, mint az EMMC hibája (az sem fordult nálam elő, de ettől még létező probléma).Mint már kértelek, fogadd el, hogy más is megtapasztal dolgokat és ne próbálj csupán elméleti oldalról közelíteni ezekhez, vagy, ha mégis, hát fogadd el, ha a gyakorlat mást mutat és nézz utána!
Ha nem tűnt fel, én mindig a gyakorlatban megtapasztalt dolgokról írok, sőt már pár screenshoottal is alátámasztottam ezt, de neked semmi nem elég. Hidd el, engem hidegen hagynak az elméletek, pl. piszokul nem érdekelne, hogy elméletben nem tudom használni a megszokott alkalmazásaimat egy ROM-mal, ha a gyakorlatban működnének
--
Kis vitáink (ha nem mennek el személyeskedésbe), akkor hidd el több információt jelenthetnek az olvasóknak, mint az unalomig ismételt témák, amik hetente előjönnek és már a kutya nem akar rá válaszolni, mert elég lenne pár oldalt visszaolvasni
-
Parallaxis
addikt
válasz
Levente #24924 üzenetére
Nálam nem volt SymLink, illetve én nem vetettem be, de míg nálam nem volt ilyen gond, ugyanazzal a ROM-mal másnak volt.
A Samsung alapból használja kompatibilitás megőrzése miatt az sdcard symlinket, függetlenül attól, hogy te mit gondolsz, vagy mit csinálsz
Egyébként ez a mappastruktúra (/storage/emulated/0 - x) a 4.2-től jött be, mert a több felhasználós módot így oldották meg (sajna a Samsung ennek kihasználását nem teszi lehetővé).
Lehet amúgy, és vágom, hogy ez Linux feature, amiben nagyon nem vagyok otthon, de az biztos, hogy nem úgy van, ahogy mondod.
Ha te mondod
Bár kérdés, hogy akkor miben is vagy otthon, mert az egész Androidnak ez az alapja.Felfelé is voltak gondok
Custom romoknál lehet, gyárinál nem.
De mondjuk customnál sem igazán lehet, mert az sd-t használó rendszer közeli alkalmazások (Gallery, Mediaserver, Browser, allshare stb.) ugyanoda írnak és nincs eltérés az adatok között. Az utólag telepített alkalmazások mentései és adatai szintén nem okozhatnak problémát. Szóval lehet ezzel mókolni, csak sok értelme nincs. De nyugodtan írhatsz konkrét valós példát, ha tudsz, hogy mi mivel akadhat ilyenkor össze...Azt, hogy V3-ig kuka, miért nem írtad be a topik-jába,
Ismét figyelmetlen voltál... Nem az említett cusotm romokkal volt a gond, hanem az alapját képező gyári rommal. Ha nem hiszed, telepíts fel egy Feedly hírolvasót és nézd meg, milyen diavetítést rendez scroll címén egy cikkben (gyakorlatilag nem találtam egyetlen alkalmazást sem a témában ami ezt megoldotta volna a kiszivárgott romokon. A gReader Pro már használható volt, de az is jóval lagossabb, mint bármi máson). Mielőtt azt írnád, hogy az említett alkalmazások vannak rosszul megírva, megsúgom, hogy az mk4-es romokon és az alfás 4.4-es CM-en is hibátlanul működnek.
de írj azért, mert mulattató!
Az írásaiddal valahogy én is így vagyok
-
Parallaxis
addikt
válasz
Levente #24917 üzenetére
Nálam (meg ne kérdezd, hogyan értem ezt el, mert titok, ugyanis nem tudom
) a belső tárhely elérhető az összes módon, tehát ezeken:
SymLink a varázsszó.
Az ln paranccsal te is létre tudsz hozni ilyet, így akár levente néven is hivatkozhatsz az /storage/emulated/0 mappára.
Ha 4.1.2-ről lépsz felfele 4.3-ra, akkor elméletileg semmi értelme az SD-t törölnöd, mert a telepítés során minden a helyére fog kerülni mert az első indításkor átmozgat mindent a rendszer (tekintve, hogy normál OTA frissítés után is működni kell mindennek, ez természetes is). Max a régi már nem használt hulladékok kiseprésére jó ilyenkor a törlés. A mókolt romoknál lehet itt is gond, de ezekkel más szempontból is előjöhet inkompatibilitási probléma.
Gond a visszafele iránnyal van, mikor valakinek nem jön be a 4.3 és visszalép 4.1.2-re, ilyenkor meglepve tapasztalja, hogy a nandroidos mentést visszaállíva, vagy Odinból újrahúzva a rendszert üresnek tűnik a belső sd, mert természetesen a régebbi rendszer nincs felkészítve arra, hogy mindent visszapakoljon a helyére, így minden ott fog figyelni egy 0 nevű mappában.
Én a Ditto ROM-ot figyelem egy jó ideje és a V3 már hozta elméletben, amit kívántam
V3-ig kuka a cucc, mert az előző kiszivárgott romokra épít, amikben még nagyon bugos a video driver (ha valaki hírolvasásra is használja a készülékét, akkor felejthetők, mert én speciel nem találtam alkalmazást, amiben normálisan ment volna a scroll).
A V3-at most néztem, de teljesen üres gépre telepítve, minden plusz telepítés nélkül is lassú a cucc, a Wanamhoz képest egy tetű. -
Parallaxis
addikt
válasz
Levente #24890 üzenetére
Kérlek, fogadd el, hogy van nálad jobban 'Power user"!
Én bármit elfogadok, de amit leírtál az alapján csak azt látom, hogy feleslegesen bénázol és ezt előnyként akarod feltüntetni. Ezért kértem, hogy írj konkrétumot, hogy mit és miért, mert amit általánosságban leírtál, az nem állja meg a helyét.
Ha valóban minden telepítés után napokig kéne pakolgatni az alkalmazásokat, akkor nem igazán hinném, hogy sokan foglalkoznának ilyesmivel
Az, hogy a te szintedhez képest én még hány dolgot teszek meg, azt meg ezek szerint nem érted, fogadod el.
Nem igazán írtál semmi olyat, amit én ne használnék, szóval ez megint csak félrebeszélés.
legfőképpen nem annyit, mint a Chrome-ot, ami elsőnek nyújtott szinkronizálási lehetőséget a PC-immel.
A Chrome még nem is létezett Androidra, mikor a gyári böngésző már képes volt szinkronizálni.
A Chrome nálam is fent van, de alig használom, mert lassabb és sok tekintetben butább, mint a gyári megoldás.Örülök, hogy büszke vagy arra, mennyire képben vagy e marginális témában
Én is tanulhattam valamit ma ezek szerint, hisz a készülék alap szoftvereinek és beállításainak ismerete marginális tudás
de felesleges úgy érezned, hogy mindenképpen diadalt kell aratnod felettem
Rajtad kívül nem hinném, hogy bárki úgy gondolná, hogy ez erről szól.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Levente #24866 üzenetére
Passolom a dolgot, nálam minden alkalmazás és a hozzájuk tartozó beállítás visszaáll a TiBi mentésből (igen, az Xposed-es modulok, DPI beállítások és még a Nova desktop is).
Csak és kizárólag a rendszer beállításait kell végigvinni egy új telepítés után, minden más megoldott a TiBi-vel, régen rossz lenne, ha napokig kéne vacakolni ezekkel.
Bár azért kíváncsi lennék egy részletesebb leírásra, hogy miért így telepítesz, mert én ennek semmi értelmét nem látom (1-1,5 éve még voltak olyan alkalmazások, amik TiBi-vel visszaállítva nem működtek jól, vagy egyáltalán, de ezt a betegséget már rég kinőtte).
Egy teljesen belakott rendszer indítása a kezdeti 1-1,5 perc helyett olyan 8 perc körülre tehető nálam
Ha a készülékem 1-1,5 perc alatt bootolna ki is vágnám a francba, nem hogy 8 percig.
Nálam a belakott és optimalizált rendszer 15-20 másodperc alatt eljut a pin kérésig, onnantól még 5 másodperc, míg betölti/frissíti a widgeteket és használatra kész (mindezt 182 telepített alkalmazással).A Samu böngésző valaha tudott Google fiókkal szinkronizálni?
4.x-es rendszerek használata óta alapból tudja ezt, ami nem mostanában kezdődött..
-
Parallaxis
addikt
válasz
dancsuri #24846 üzenetére
Igaz, bár én jobb szeretem, ha a ROM alapból választhatónak mutatja a nyelvet és a megfelelő CSC-ket is tartalmazza, azzal később sem lehet gond.
---
Levente:
Bár, mire azok felkerülnek mind, az kb. 2 nap.
Menteni te nem szoktál? Mindig mindent nulláról telepítesz?
Titaniummal nekem 17x app is fent van 10-15 perc alatt mindenestől és a rendszer kézi beállítgatása is megvan fél óra alatt. Ha két napig kéne vacakolni vele, kivágnám a fenébe, vagy soha nem romolnék
-
Parallaxis
addikt
válasz
dancsuri #24837 üzenetére
Ott akkor nálad lesz valami gubanc, nálam reggel 8-tól délután 6-ig 100-ról 88%-ig merült, ebben volt 3 óra telefonálás és 1 óra 21 perc kijelző idő.
Nálam kiválóan teljesített a Wanam akkuidőben.
-----
Nagymelák:
Nem, az eredeti indiai stock gyári rom nem tartalmazza a magyar nyelvet, sőt a legtöbb európait sem, a főzött romokba már belerakják ezeket, ott már nincs gond.
-
Parallaxis
addikt
válasz
axlfsi #24683 üzenetére
Ezert nem volt eddig gond es ezert vannak most gondban a szakacsok, hiszen a BL-bol mar nem tudjak eltavolitani es az elso telepites soran "beeg" az (feltehetoen) eMMC chipbe.
Egyelőre ez nem probléma, mert a köztes MJ5-ös bootloaderrel gond nélkül működnek az MK4-es romok, már van pár fent az XDA-n.
-
Parallaxis
addikt
válasz
axlfsi #24656 üzenetére
3. egyelore nincs megbizhato forrasbol bizonyitek, hogy barki is miutan felrakta, vissza tudna lepni ugy a 4.1.2-hoz, hogy ne kapott volna 0x1 flag-et.
Jelentkeznék
MJ5-ös bootloaderre raktam fel Mobile Odinnal az MK4-est és később vissza tudtam lépni DME6-ra.
Egy apró bibi volt, hogy először a visszalépést nandroid restore-al csináltam, ami működött, de a root jogokat folyton elvesztette a rendszer, majd az újrarootolást követően összeomlott.
Desktop Odinnal telepítve minden helyrerázódott és az eredeti DM6-hoz tartozó bootloader is visszaíródott. -
Parallaxis
addikt
válasz
Levente #24410 üzenetére
Nézed a CPU hőmérsékletét? A shot-on nem látni. Felforrósodott úgy a gép, ahogy szokott, ha terheled? Kétlem.
Stabilan 76 fokos a CPU.
Leírtam teljesen normálisan, hogy ez a program nem hajtja ki rendesen, azt is, hogy miért, más is írta, de ti erősködtök?
Érdekes, mégis, mi számít kihajtásnak, ha a teljes hardver 100%-on történő terhelése szerinted nem az?
De a lényeg, hogy végre napirendre térj a dolog felett:
Nem érdekel, hogy nálad mi és mivel terhelődik, adott ez az alkalmazás, ezzel az S4 és a Note 3 már pár másodperc után visszaveszi a teljesítményét, a Note 2 meg 5 perc után sem. Ez a tény erről szólt itt pár hozzászólás. Az, hogy extrém hőtermelés esetén a Note 2 is leszabályoz, azt senki nem vitatja, de normál körülmények között a Note 2 teljes kapacitással, normál környezeti körülmények között, gyári szoftverbeállításokkal, normál használat mellet nem kerül ilyen állapotba (normál esetben egyetlen hétköznapi alkalmazás sem hajtja 100%-on az összes magot és a GPU-t is megszakítás nélkül folyamatosan).
-
Parallaxis
addikt
válasz
Levente #24379 üzenetére
""A lényeg, ugyanazzal a prg-vel mérve az S4 leszabályoz hamar, míg a N2 nem melexik, stabil marad a freq."
Ezt azért nehéz megvédeni, főként azért, mert nem igaz...
"
Fogalmazz helyesen. Nálad, a mókolt romoddal és kerneleddel ez nem igaz.
Gyári rendszernél és kernelnél meg tetszik, vagy sem, de igaz.
Amint látod 5 és fél percig futtattam a tesztet és biza nem szabályozta le az órajelet, míg S4-nél és Note 3-nál 10-20 másodperc után már leveszi azt.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Levente #24337 üzenetére
Én néztem ezt a Stability Testet Note 2-vel, de nem veszi vissza az órajelet fél óra nyúzás után sem, nemhogy 1-2 percen belül (gyári kernel és rendszer).
Szóval nem tudom, hogy te mivel tudnád jobban terhelni a készüléket, mert ez 100%-on járatja az összes magot és a GPU-t is.
-
Parallaxis
addikt
válasz
szokeherceg #23846 üzenetére
Az üzenetek nem fognak megjelenni a kezdő képernyőn, mint iOS-en, ilyet a gyári rendszer nem tud (illetve a státusz sorban igen, azt meg ott is le tudod húzni).
A friss Facebook bejegyzéseket viszont kikérheted a kezdő képernyőre:
Beállítások/Képernyő lezárása/Zárolt képernyő opciói/Információs szalag/Tartalom típusa/Facebook--
Még lehetőség, hogy a Facebookban aktiváld, hogy az kezelje a lock screent, de nem ajánlom, mert eléggé érdekes szembetalálkozni a készülék feloldásakor elveszett kisgyerekek, vagy kibelezett kutyák fotójával, amit valamelyik lelkes ismerős osztott meg éppen.
-
Parallaxis
addikt
válasz
techergo #23415 üzenetére
nem hátrány a note 2 rosszabb kamerája
Elnézve az S4-es topicba linkelt fotókat, úgy gondolom annak van rosszabb kamerája (a megapixel nem minden).
A kijelző szerintem egyáltalán nem rosszabb, ha nem nézed nagyon közelről, akkor itt sem látsz pixeleket.
A sebességre természetesen gyengébb, könnyebb megakasztani, de átlagos használatnál nem fogod észlelni a különbséget.
-
Parallaxis
addikt
válasz
zsolt501 #23278 üzenetére
Ennél még az Apple is jobban odafigyelt a szoftverre.
No az lenne a csoda, ha Samsungéknál is azonnal telepíthető lenne a legújabb rendszer a megjelenés pillanatában, de ez sajna csak álom marad. Sajna ezen a téren az Apple egyedülálló, még a Google sem képes azonnal elérhetővé tenni a rendszerét a Nexusokra, vacakolnak ott is a régiókkal...
Nézegetem még a windows telefonjait is, de ott meg az SD kártya hiányzik nekem
Sok minden hiányzik a Windows Phone-ból, de speciel az SD kártya támogatás az nem.
Még a filléres 520-asba is rakhatsz. -
Parallaxis
addikt
válasz
SimonJanos #22929 üzenetére
Nálam a céges 4S-nek szinte mindig jobb a térereje, mint a Note 2-nek, de telefonálásnál jobban merül (2-3 órával kevesebbet bír, mint az N2), ellenben netezésnél, általános használatnál meg jobban bírja a kis gyíkfingnyi akkujával. Érdekes.
Nálam az iOS7 (igaz teljes gyalu és mindent újrarakva) jobb üzemidőt hozott.
trobi28:
A belső tárhely nem fat32-es, hanem ext4-es, így azt nem kell ez ügyben piszkálni.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Levente #22593 üzenetére
Ezt letöltve talált midi file-t a PDA-n és szépen játsza a sajátjain túl.
A midi az egy interface szabvány, a kóbor kutyát nem érdekli, hogy adott player le tud játszani egy midi fájlt
A lényeg az, hogy nincs rendszer szintű midi támogatás, így nem tudsz rádugni egy épkézláb zenei hardvert, mert nem tud mit kezdeni vele.Egy kis példa és ez még csak nem is pro kategória: [link]
Egy video Youtube-on:
Igen, ha megírod a teljes cuccot az alkalmazáshoz, akkor működik, de egyrészt nem lesz pontos, másrészt a nagyobb zenei cégek körberöhögik ezt a megoldást.
Ha megnézed nincs olyan nagynevű, zenével foglalkozó cég, amelyik ne támogatná az iOS-t mint platformot, mert ott rendszer szinten adott a dologhoz minden. Ezen a téren az Android nagyon messze le van maradva.
De mondjuk az sem véletlen, hogy adott autóknál nem Androidos eszközt támogatnak a beépített fejegységek, hanem Apple cuccokat, mert a microUSB ugyan szabványos, de kőbuta megoldás az Apple interfészeihez képest (no meg nem sok droidos készüléknek van digitális, meg vonali kimenete, plusz közvetlen hardveres vezérlésre lehetősége). Ezen dolgok miatt nem fogsz túl sok színpadtechnikai, világítás vagy hangtechnikai szoftvert/hardvert találni Androidhoz, mint ahogy a járműdiagnosztikai szoftvereket sem ide készítik.Az Apple Lightning csatlakozója, az adaptív technológia miatt korszakalkotó lenne, ha nem az Apple fejlesztette volna ki (így sajna soha nem lesz szabvány, pedig évtizedekkel a microUSB előtt jár).
--
Én szeretem az Androidot, használom is szívesen, de mint mindegyik rendszernek, ennek is vannak korlátai, ezeket meg illik elismerni és nem szemellenzősen köpködni a konkurenciát, ha az meg ezen a téren jóval erősebb.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Levente #22576 üzenetére
Tény, hogy régebben valódi oka volt a zenei programokból profi darabok hiányának, nevesen az Android késleltetése, de ez egyrészt javult (vagy talán már teljesen megoldották)
Midi támogatás hiányában nem sok esély van normális zenei alkalmazásokra Androidon.
Igaz, orvosi progikból is inkább iOS-re van, de ez megint nem az Android hibája. Simán lehetne rá.
Ez inkább a microUSB hibája, mert speciális eszközöket megfelelő digitális vezérlés hiányába nehéz kifejleszteni.
Szóval, ezt akkor hagyjuk, mert nehéz lesz olyat hozni, ami értelmes dolog és Android nem tudja.
Linux is minden értelmes dolgot tud, mint a Windows, csak éppen rengeteg alkalmazást nem írnak meg alá, így lehet, hogy ez a fejlesztők hibája, de a végfelhasználót mindez kevéssé érdekli.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Levente #21813 üzenetére
Vagyis, ha elindítasz egy erőforrásigényes progit és átlépsz egy másikba, akkor nem hagyja az elsőt abba és majd csak akkor folytatja, ha visszalépsz rá, hanem a háttérben teszi a dolgát.
Mintha eddig azzal dicsekedtél volna, hogy milyen expert vagy mobil témában
Nos ez kezd megdőlni.. Az iOS eddig sem függesztette fel a háttérbe küldött alkalmazást (illetve igen, ha jól tudom a 4-es verzióig), mert a szükséges szálak futnak tovább, pl. egy navigáció sem áll le a háttérben, hanem mondja tovább az utat.
Az iOS7-től meg ezt is bővítették és teljes elvileg innentől a multitask. -
Parallaxis
addikt
válasz
nggabi #21553 üzenetére
Ezt egy fogyasztóvédelmi perben azért lehet cáfolnák, mert fődarab csere esetén minden alkalommal az eredeti 12 hónap újraindul (régebben még az is kitétel volt, hogy a 3. csere, vagy javítás után a vásárló új készüléket kérhetett, vagy eltekinthetett a vásárlástól és visszakérhette a vételárát, ez sajna már megszűnt).
-
Parallaxis
addikt
válasz
nggabi #21548 üzenetére
A Korlátozott Samsung Jótállás azt jelenti, hogy a készülék esetleges meghibásodását díjmentesen kezeljük, de a jótállás nem vonatkozik a készülék tartozékaira, illetve fődarabcsere esetén a jótállási idő nem indul újra.
Korlátozott Samsung Jótállás a második 12 +2 hónapra vonatkozik, ezt a Samsung saját feltételei szerint vállalja. Az első 12 hónapra viszont köteles a törvény által előírt feltételek szerint vállalni a garanciát, ami a fődarab csere esetén, bizony előírja a garanciális idő (a törvényi 12 hónap) újraindulását.
Ami miatt mégis neked van igazad az az, hogy a meghosszabbított törvényi garancia nem tolja ki a Samsung saját maga által vállalt jótállás idejét, így a meghosszabbított és a korlátozott gari fedi egymás.
Az viszont már érdekes kérdés, hogy mi történik akkor, ha a fődarab csere az első év végén következik be és ugyanez az alkatrész meghibásodik a 24. hónapban is, hisz akkor erre a törvény által előírt gari is vonatkozik és az ismételt cserénél ismételten meg kellene hosszabbodnia 1 évvel a törvényben előírt garanciának.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Levente #21179 üzenetére
Gratulálok mindazoknak, akik így élik az életüket, komoly hatalmakat tesznek elégedetté vele...
Nem tudom, én úgy töltöm a készülékem, hogy este rádugom a gyári töltőre és reggel, mikor elindulok otthonról lehúzom. Ezt immár több mint 1 éve így teszem és az akkum pont úgy teljesít, mint amikor megvettem. Ha meg mégis gond lenne vele 2 év használat után, akkor veszek egy újat 5-6 eFt-ért, de erre kicsi az esély, mert nem hinném, hogy komolyan károsodna ennyi idő alatt, másrészt a készüléket is lecserélem 1 évente valami másikra. Szóval kb. 0 értelme van ezzel bűvészkedni.
-
Parallaxis
addikt
válasz
persnongrat #21148 üzenetére
Bár ha azt veszem alapul, hogy egy hónap után is érzékelhetően romlott a teljesítménye...
Az akkunak semmit nem romlott a teljesítménye, ellenben a Google Now és a lokalizációs szervizek lényegesen több energiát használnak el, mióta frissültek. Aki nem hiszi, kapcsolja ki ezeket és meg fog lepődni a megugró készenléti időn.
Nekem így 1 éves készülékkel és aksival is lazán összejön átlagos használattal az 5-6 órás képernyőidő és csak e-book olvasgatással a 10-11 óra is (Wifi, 3G, szinkronizációk végig bekapcsolva). -
Parallaxis
addikt
--
-
Parallaxis
addikt
válasz
Markizmark #20727 üzenetére
De biztos kapunk.
A Gear bemutatóján feltüntették a Note 2-t is, mint amivel rövidesen használható lesz, az meg csak 4.3-al működik együtt.Az más kérdés, hogy valószínű elcsúsztatják a megjelenést, hogy ne legyen visszatartó erő a Note 3-ra váltáshoz
-
Parallaxis
addikt
válasz
zsolt501 #20353 üzenetére
Én nemzetközi szinten 10-20% közé tenném a hibás darabok számát, ami még nem is sok, de nem is kevés.
Ha 1-2 millió hibás darabról lenne szó, akkor az egész tech sajtó erről csámcsogna, ebben biztos lehetsz.
Egyébként hazai és szlovák szervizstatisztikákat tudok, de itt még az ezen a piacon eladott készülékek fél százalékát sem érintette a gond.
-
-
-
Parallaxis
addikt
válasz
lugosi #19985 üzenetére
Ez az illető eladja a telefont.
A szolgáltató NEM FELTÉTELEZHETI, hogy a készülék eladásra került, mint ahogy azt sem, hogy az ügyfél rendelkezik másik, a szolgáltatás igénybevételére alkalmas mobilkészülékkel, így mivel a jelenlegi szabályozás szerint NEM korlátozhatja a kimenő hívásokat (amíg magát a szolgáltatást fizeti), így a készüléket sem zárhatja ki a szolgáltatásból semmilyen módon.
-
Parallaxis
addikt
-
Parallaxis
addikt
válasz
ricshard444 #19043 üzenetére
Wifi, mobilnet, facebook ; valamelyik aktiv a hatterben folyamatosan?
Wifi, mobilnet végig aktív, nem kapcsolgatom.
Facebook, Twitter, Viber és Google szinkronizálás aktív.--
Ez az idő Twitter és Facebook böngészéssel, hírolvasással és ebook olvasással jött egyébként össze, de volt benne 43 perc beszélgetés is.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Levente #17203 üzenetére
Hiába is szeretnél erről vitázni, nem fogok.
Valamit félreértettél, nem akarok vitázni erről!
Igazából egy Note 2 képernyője mögül nem is lenne ez korrekt vita a részemről
Persze, ha gondolod privát beszélgethetünk a témáról, de úgy érzem már most több szó esett ITT erről, mint kéne.
-
Parallaxis
addikt
Egy normális black list progi nem volt rá, pedig azt nagyon vadásztam.
Mint ahogy testreszabásban és rendszer utilityk szintjén is a béka segge alatt van az Androidhoz képest. Ez igaz. Ezt írtam is, de ezek a funkciók az átlag felhasználót nem érdeklik, én ugyan az átlagnál jobban kihasználom a készülékem, de engem sem létkérdés szintjén érdekelnek (egyébként ha jól tudom blacklist van már egyébként az iOS-ben rendszer szinten).
Ellenben alkalmazások terén amik valóban alkalmazások és nem kis utilityk már nagyon nagy az eltérés, irodai alkalmazások (Office cuccok, adatbázis kezelők), netes alkalmazások (pl. iOS-re ingyenes a LogMein), zenei appok (ezek szinte teljesen hiányoznak Androidra), specifikus alkalmazások (mérnöki, orvosi, szervizdiagnosztikai) amikkel valóban munkára lehet fogni egy mobil eszközt sajnos Androidra vagy nagyon gyerekcipőben járnak, vagy teljesen hiányoznak (engem konkrétan a zenei alkalmazások hiánya zavar legjobban).Ahogy feloldottam a kijelzőt, összeomlott az iOS, és se újraindítás se semmi nem tudta helyrepofozni.
Gondolom a napon, 60 fokban megadta magát a flash, szerencséd, hogy újra lehetett formázni. Ez nem éppen normál használat és bármilyen készülék meghibásodna, vagy hibásan működne ilyenkor.
Más körülmények között az iOS nem igazán képes összeomlani (Androidot sem nagyon láttam még magától megpusztulni, ott is külsős alkalmazások tudnak keresztbe tenni, ami iOS-en a sandbox miatt nem lehetséges /az más kérdés, hogy a sandbox, más irányból nézve meg egy átok/).--
Azt írták ha írunk Androidos aspektusból cikket, azt is kirakják az iPhoneclub.hu-ra.
Nincs értelme. Ha szakmai oldalról csinálod, akkor mindkét oldalt ki lehet hozni nyertesnek, vagy vesztesnek. Ha meg úgy mint a cikkíró tette az Androidot jól ismerő embernek adsz a kezébe egy iOS eszközt, az is ugyanúgy szerencsétlenkedni fog, mert a vakon ismert megoldásokat fogja keresni és nem feltétlenül akar ezeken a szokásokon változtatni.
A legjobb teszt egyébként az, ha olyan ember kezébe adsz ilyen készülékeket, aki eddig nem használt még egyáltalán sem érintőképernyős, sem smartphone-t. Csak az lesz majd a gondod, hogy Android oldalról ez garantált bukás lesz.. Mi a cégünknél próbáltuk, 50 kiadott Androidos készülékből (Xperia P-k) 41 fiókban végezte és a kolléga visszatért a régebbi kőbuta Nokiájához. Az 50 iPhone 4S-ből viszont mind az 50 használatban maradt, még ha legtöbben csak alap mobilos funkciókra használják (a felhasználók nagyjából hasonló kvalitású emberek, a kiosztás véletlenszerű volt, nem kívánság alapján és a flottás kedvezménnyel ez a két készülék azonos árban volt).
-
Parallaxis
addikt
Én is 4-esről jöttem (még SGS-re és onnan végig a teljes választékon
), de ha az Apple kihozna egy N2 méretű készüléket, akkor gondolkodás nélkül váltanék vissza.
Szeretem a Note 2-t, de a cikkíróval egyet kell értenem pár dologban, az Android rondább és sok tekintetben gyengébb mint az iOS (az alkalmazások is valamiért, ha multiplatformosak, akkor a droid változat legtöbbször szegényebb funkcionalitásában és sokszor tényleg jóval magasabb verziószámnál éri el a használható stabilitást).
Ez van, nincs mit szépíteni rajta, egyrészt az inverz színvilág önmagában zavaró számomra, de az, hogy ahány alkalmazás annyiféle UI elképzelés, hogy nincs egységes felület (annak ellenére, hogy azért a Holo már elég hosszú ideje irányt mutat, de a legtöbb fejlesztő tojik az egészre), hogy egy 8 magos hiperhardvernél is azon kell sírni a tulajnak, hogy lagol és akadozik.Igen, az iOS zárt és sok minden nem, vagy csak körülményesen oldható meg, mint droidon, viszont ezek pont, hogy a legtöbb ember számára lényegtelen dolgok. A fontosabb, napi szinten ezerszer használt funkciók viszont gyorsabbak, kézre állóbbak és ami nagyon lényeges stabilabbak.
A Note 2-t én 2-3 naponta újra szoktam indítani, mert ha ezt nem teszem meg, akkor jönnek az anomáliák, belassul, adott alkalmazás kilépeget, elfelejt ébreszteni stb. az iPadem általában 2-3 havonta indítom újra és akkor is csak azért mert jött hozzá frissítés és az restartolja, egyébként teszi a dolgát ahogy a felhasználó egy mobil eszköztől elvárja (nem Levente, nem elfogadható egy terméktől, hogy hibázik, mert nem azért fizetek, hogy hibás legyen és nehogy már vegyek egy vekkert a mobil mellé, mert az nem tud stabilan futtatni egy ébresztő alkalmazást).
Nem én vagyok az eszközért, hogy tanuljak, fórumozzak, utánolvassak, főzött romokat, kerneleket kajtassak, hogy a gyártó tökéletlen eszközét használhatóvá faragjam (a Note 2 mondjuk e tekintetben valóban elég jó, mert a gyári rommal is el lehet lenni), hanem elvárom (főleg ilyen árért), hogy közel tökéletes legyen (hibátlan szoftver nincs, ezt elfogadom, de azért van egy határ ami után elgondolkodik az ember, hogy miért is fizetheti a gyártó a fejlesztőit, ha ilyen hibát megengedhetnek maguknak és ezt most platformfüggetlenül értem).--
Ez csak kikívánkozott, nem akarok vitatkozni erről, szeretem az Androidot és a Note 2-t is, de tisztelem az iOS stabil és gyors működését és napi használat közben még lassan 4 év után is van, hogy visszavágyom rá, meg az ott megszokott minőségibb alkalmazásokra. Ez van
-
Parallaxis
addikt
válasz
nggabi #16704 üzenetére
Garanciális javítás volt, ami majd egy hétig tartott (nesze neked szervizfutár és helyszíni javítás) és visszakapás után 3 nappal újra elkezdett szarakodni.
Nem vártam meg, míg újra megdöglik, gyorsan eladtam és vettem egy újat (naná, hogy ez is hibás chipes, de lekopogom, egyelőre nincs vele gond). -
Parallaxis
addikt
Amikor a Note 2-met vettem, akkor ugyanolyan konstrukcióban (T) majd 30 eFt-al lett volna olcsóbb az iPhone 5, szóval az ár eléggé kétesélyes, főleg most az S4 indulása után
A szerviz meg nagyon jó, de jobb szeretem, ha nincs rá szükség, volt iPhone-om három is, de egyikkel se volt soha semmi szervizes probléma, Samsungot az S-S2-N-S3-N2 vonalon végigvittem, de eddig mindegyik készülékem járt szervizben és nem, nem kaptam újat, mint ahogy azt iPhone-nál tennék, hanem javították (N2-t én is inkább eladtam BGA-ztatás után, mint egy másik fórumtársunk és vettem egy újat, mert nem volt kedvem a folyamatos szervizelgetéshez).
Szóval mókás az írásod, de a valóság lényegesen árnyaltabb.
-
Parallaxis
addikt
25ó készenléttel 1ó10p kijelzővel 42%-on vagyok. Ez azért cseppet sem rossz, ahhoz képest, hogy 2x nagyobb a pixelszám, 70% erősebb GPU és 700mAh kisebb aksi...
Ez a tegnapi eredmény:
Ez netezéssel, hír- és ebook olvasással, 45 perc telefonálással, 1,5 óra filmnézéssel jött össze (fényerő automatán).
Majd szólj, ha ilyesmit tud az S4-edBár a hátlap itt is műanyag, de klasszisokkal jobb minőség mint Note2 esetében.
Ezt kifejthetnéd, mert én akárhogy nézegettem semmi különbséget nem láttam anyagminőségben, vagy bármiben, ugyanaz a műanyag kasztni egy kis fémes kerettel, ami sokak szerint csak a Samsung marketinganyagaiban tartalmaz fémet, a valóságban nem igazán.
de a magyar 2 év garis I9505 S4 pöpec kis gép lett.
Az S4 topicjában lévő rengeteg panaszt olvasva ezt nem igazán hiszem el.
-
Parallaxis
addikt
válasz
kisspepe #15090 üzenetére
Szerintetek garancia szempontjából gond, hogy nem egyezik a telefon hátulján és a szoftverben lévő IMEI szám?
Ha a két szám nem egyezik, akkor egyáltalán nincs rá garanciád!!!
Vagy lopott a készülék és egy tönkrement készülék IMEI-ét (efs) pakolták át rá, vagy maga készülékház származik egy donor készülékből. Egy biztos, amit vettél az nem új készülék és semmilyen gyártói garanciát nem tudsz érvényesíteni vele kapcsolatban.A saját telefonszámod miért ismeretlenként szerepel a listában?
-
Parallaxis
addikt
válasz
Markizmark #14845 üzenetére
Most egy odex DMC3-as rom van fent, ami csak rootolva van (előtte ARHD 17 volt, de voltak vele fagyások, így most egy sima gyári romot toltam fel, amivel semmi gubanc nincs).
A számomra felesleges hubok és egyéb vackok tiltva és azok az alkalmazások, amiket nem akarom, hogy a háttérben fussanak, azok egyrészt az Autorun Managerrel letiltva, így maguktól nem töltődnek be, másrészt ha én indítom el és háttérbe küldöm, akkor a Greenify-vel hibernáltatva.
Így csak a rendszer processek és a számomra fontos alkalmazások (gmail, Hangouts, Viber, Total Recall stb.) futhatnak a háttérben.
A TB szerint 171 alkalmazás van most a készüléken, szóval belakott rendszerről van szóWifi-t nem kapcsolgatom, az állandóan működik, BT-t nem használom, GPS-t csak akkor aktiválom, ha szükséges, szinkronizálások névjegyeknél, naptárnál, g-mailnél, időjárás appoknál aktívak. A mobil net, amit 2G/3G között váltani szoktam attól függően, hogy kell-e nagyobb sebesség, vagy sem (e-mail-hez, hangout chet-hez elég a 2G).
--
Simán beszélgetéssel egyébként nagyjából 17 órát képes elmenni a készülék egy töltéssel, szóval az nem nagyon meríti az aksit.
-
Parallaxis
addikt
válasz
komarci #14842 üzenetére
A beszélgetés nem nagyon használja az aksit (legalábbis én alapból 2G-re állítom, mikor nem netezem rajta).
Reggel 8 óta volt 1 óra 41 perc beszélgetésem és 44 perc képernyőhasználatom és 81%-on állok.
Kijelzőhasználat meg függ attól, hogy mit csinálsz, netezésnél, hírolvasásnál nálam 5-5,5 órát kibír, de e-book olvasásnál már volt, hogy 9 órát is elment úgy, hogy 15% még maradt benne
-
Parallaxis
addikt
A vírusirtós megoldást nem szeretem, mert az is sokat felemészt feleslegesen és a rizikó még úgy is nagy lenne. Megveszem, és nyugodtan alszom, és bankolok.
Én AVG-t használok és már több alkalommal riasztott malware miatt Play-ből letöltött alkalmazás miatt.
Szóval attól, hogy kizárólag Playből töltöd le az alkalmazásaid, még nem alhatsz nyugodtan, az ottani ellenőrzés enyhén szólva is hiányos. -
Parallaxis
addikt
válasz
axlfsi #12618 üzenetére
Hidd el, senkinel sincs az ARHD16-os rommal a viderogzitesnel hang (tehat nem a mar meglevo videokrol beszelunk, hanem amit most, ezzel a rommal keszitesz videot, annal nincs hang; tesztelted?).
Igen teszteltem és igen a felvett videónak van hangja.
Én nem olvastam erről XDA-n, tegnap kérdezték itt, erre megnéztem és nálam működik, de halkan megjegyzem, hogy a deodex stock XXDMD2 rommal is működött nálam. -
-
Parallaxis
addikt
válasz
Markizmark #9788 üzenetére
14605 körül mozog az S4 Antutu-ban: [link]
(Legalábbis az, amit tegnap az USA-ban megnézhettek az újságírók.) -
Parallaxis
addikt
válasz
Hauptmann #9468 üzenetére
Igen, a kézhezvételtől számítva van 8 napod arra, hogy elállj a vásárlástól, ilyenkor még indoklásra sincs szükség. A boltnak kötelessége visszavenni és a vételárat visszafizetni.
S e t h:
Semmit nem kell indokolnod, nem kell a termék és kész, kapod vissza pénzed (maximum 30 napon belül kötelesek visszautalni, de én eddig 3 esetben éltem ezzel a jogommal és azonnal visszakaptam a vételárat).
-
Parallaxis
addikt
válasz
S e t h #9459 üzenetére
Én még véletlenül sem mennék el személyesen átvenni a készüléket, mert ha 1-2 nap múlva fedezel fel valamit, akkor vacakolhatsz a garanciával. Ha futár hozza, akkor 8 napon belül minden indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól, ennyi idő meg elég arra, hogy kiderüljön, ha valami nincs rendjén.
A garanciapapír meg mint írtam matrica nélkül is szabályos, van ismerősöm aki Samsung márkaboltban vásárolt és ott is matrica nélkülit kapott.
-
Parallaxis
addikt
-
Parallaxis
addikt
válasz
S e t h #9015 üzenetére
1./ Telefon alkalmazásban menü gomb és Hívás/Hívásátirányítás
2./ Az ékezeteket minden készülék kevesebb karakterből álló üzenetben tudja csak elküldeni az unicode kódolás miatt. Amelyik nem, ott a szoftver automatikusan lecseréli küldésnél ezeket ékezetmentes, vagy fordított ékezetes karakterekre. Szóval nem létezik olyan alkalmazás, ami magyar ékezethelyes megjelenítéssel képes 160 karaktert egy SMS-ben elküldeni.
3./ Az OLED kijelzőknél a kék subpixel az, amelyiknek a rövidebb az élettartalma, így statikus tartalomnál a kék szín, vagy azon szín, ahol a kék subpixel is nagyobb fényerővel működik, kerülendő. Bár az is hozzátartozik a dologhoz, hogy a készüléknek elég hosszú a garancia ideje és ezzel a problémával szó nélkül cserélik a kijelzőt.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Balage180 #8994 üzenetére
Note 2-re nincs Photoshop, csak az Express [link], ami pár effektet tud csak, szerkeszteni nem lehet vele.
A Photoshop Touch sajnos a Note 2 gyári DPI-jén nem működik (a Play nem is engedi letölteni), mert kilógnak minden irányba a kezelőpanelek.
--
A készülékhez is van szerkesztő program, amit úgy érsz el, hogy a Galériába behívsz egy képet, megnyomod a Menü gombot és kiválasztod a Szerkeszt menüpontot, itt a Fényképszerkesztőt választod, mire felajánlja a telepítését. De ez is csak alapszintű állítgatásra elég, Photoshop szintű szerkesztésre ne számíts.
-
Parallaxis
addikt
válasz
ZoliM@ster #8521 üzenetére
Elnézést. Igazad van.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Levente #8518 üzenetére
Nem fizetsz az Androidért, nem fizetsz az ingyenes programokért, nem fizetsz a Facebook alkalmazásért sem
Azt ugye tudod, hogy nincs olyan, hogy ingyen ebéd?
Mindenért fizetsz, vagy így, vagy úgy.Az Android illesztéséért a telefonodhoz valóban, de az összár messze nem az iOS-es készülékek szintjén van, pont ezért.
A Note 2-met keményen 10 eFt-al vettem drágábban, mintha iPhone 5-öt választottam volna (T-Mobile), ha meg magasabb díjcsomagot használnék, akkor az még olcsóbb is lett volna. Szóval ez lehet, hogy igaz független készülék esetén, de a vásárlók zöme a szolgáltatótól szerzi be a készülékét, így az érvelésed ezen a szinten bukik.
Sehol nem írtál alá olyan szerződést a telefonod megvételekor, hogy az életmentő készülék lenne
Ha a készülék miatt sérülés, vagy bármi kár ér, akkor igen keményen perelhető a gyártó és a szoftver készítője is és hidd el meg is nyerhető egy ilyen per. Rengeteg példa van már rá.
Autó? LG? Ha te LG-t vettél, akkor az ára árulkodó volt ugye?
Nem volt árulkodó, mert nem volt olcsó, mivel ez volt az első többmagos SOC-al szerelt készülék, nem is volt akkor konkurense a piacon.
Áttérhetsz iOS-re, kétlem, hogy jobban járnál, sőt...
Használok most is iOS-t (iPad) és szoftver téren pontosan látom, hogy piszokul nincs igazad. Az Apple szigorúbb feltételei és az App Store nagy választéka miatt a fejlesztők rá vannak kényszerítve, hogy minőséget adjanak ki a kezük közül, mert ha hibás akkor visszadobják, ha meg gyenge, akkor soha nem kerül előre, hogy bárki megtalálja.
Szimpla szoftveres evolúció, csak a legjobb marad fent, a gyenge elbukik, a felhasználó meg csak jól jár.De mint mondtam, ha valaki a gyenge bétás szoftvereket szeretné tesztelgetni az nem gond, de ezek legyenek megkülönböztetve. Én nem a kezdő fejlesztők ellen vagyok, hisz eredeti ötletekre szükség van, de és itt a lényeg, a felhasználó tudjon róla, hogy amit kap, az rizikós fejlesztői változat.
-
Parallaxis
addikt
válasz
unrealnoise #8506 üzenetére
Egyébként is ki vagy te, hogy megmond milyennek kellett volna lennie egy appnak a kiadáskor?
Ki vagy te, hogy elvárd azt a fejlesztőktől, hogy olyan alkalmazást adjanak ki, amire jószerivel adott esetben több év lenne szükséges?Röviden?
A vásárló, aki fizet és elvárja, hogy a pénzéért ne szemetet kapjon!
Ha te szívesen fizetsz azért, hogy bétatesztelj egy lusta fejlesztőnek/gyártónak, az a te problémád.
Ha a kedves fejlesztő lusta, vagy csak tanulásként próbálkozik, azzal sincs baj, adja ingyen a termékét és jelölje meg a nevében, hogy beta és nincs gond, aki letölti, az tudni fogja, hogy mire számíthat.
DE manapság teljesen természetessé vált, hogy kereskedelmi termékek (mobiltelefon, TV, szoftver stb.) még félkész állapotban sincs, de a felgyorsult fogyasztói társadalom miatt piacra dobják és jó esetben menet közben kijavítják a hibát, rosszabb esetben meg soha.
Ajánlom, hogy vásárolj LG Optimus 2X-hez hasonló mobiltelefont, meg félkész szoftvereket, jó szórakozást a tesztelgetéshez és a fagyásokhoz, én kihagynám.
--
Levente:
Az autóipari hasonlat nem igazán jó, itt nincs emberélet veszélyben és sokszor nem is fizetős, vagy alacsony árú alkalmazásokról beszélünk egy INGYENES oprendszeren, míg az iOS nem kicsi ára meg is látszik a készülék árába épített áron.
Egy mobilkészülék működésén bizony emberélet is múlhat, ha a vészhelyzetben nem tudsz mentőt hívni, mert egy rosszul megírt alkalmazás leszívta az aksit, akkor nem fog vigasztalni, hogy amúgy ingyenes volt.
Mellesleg az Android a gyártónak ingyenes, Te fizetsz érte, mégpedig nem keveset, a készülék árával (ugye nem hitted, hogy a rendszer készülékhez illesztését, az egyébként felesleges plusz felület elkészítését és a plusz alkalmazásokat a gyártó ingyen készíti?).
-
Parallaxis
addikt
válasz
unrealnoise #8493 üzenetére
Amennyiben pedig az a kiaknázható segítség, amit már említettem, miszerint MI VAGYUNK a tesztelők sem segít, akkor pedig kukázható egy program.
És mi van ha nincs épp elég időd a garázsban fejleszteni az appot, de azért az a kis minimális bevétel mondjuk jó lenne a fejlesztés alatt, aztán erre a google törölné arra hivatkozva, hogy "szar vagy ecsém! mész a levesbe"...Elég szomorú, hogy mind desktop, mind mobil fronton ennyire elterjedt a nézet, hogy teljesen természetes, hogy a vásárló, a felhasználó majd teszteli az alkalmazást, a rendszert stb. és majd az x-edik verziónál már talán lesz olyan a termék, mint amilyennek akkor kellett volna lenni, mint mikor kiadták.
NEM! Aki nem képes normális, használható alkalmazást készíteni, az húzzon a fenébe és adja át a lehetőséget annak, aki tud! A felhasználó nem azért vásárol meg egy készüléket, operációs rendszert, alkalmazást stb., hogy tesztelgesse az impotens fejlesztőnek, hanem azért, mert használni akarja!
Nem tudom mit szólnál, ha az autóiparban is így működnének a dolgok.
Bocsi, a mostani verziónál még nem megy rendesen a fékezés, néha leblokkol a kormány és az is előfordul, hogy berobban a tank, de semmi gond, már dolgozunk a javításokon, a következő frissítésnél már talán a hibák nagy részét kijavítjuk, addig vezessen nagyon óvatosan -
Parallaxis
addikt
válasz
Levente #8485 üzenetére
Én ezt értem, de te kit bíznál meg a döntéssel?
Ez legyen a Google gondja, az Apple képes megoldani egy sokkal szigorúbb szabályrendszer alapján ezt az ellenőrzést, akkor a Google-nek is képesnek kellene lennie arra, hogy letesztelje a felkerülendő alkalmazást, hogy legalább alapszinten működik és nincs benne kártékony kód.
SoC-k, GPU-k, stb. kombinációja mentén fel tudnád-e állítani az aránypárt?
Igazad van és nincs igazad
Igazad van, mert sok ezer Androidos készülék van.
Nincs igazad, mert ezen platformon sincs akkora hardveres különbség, 3-4 SOC alap az ami a jelenlegi készülékekbe kerül és kb. 4-5 különböző felbontás amit figyelembe kell venni (ha régebbi vasakat kompatibilitási okokból kizárjuk, akkor még kevesebb a variációs lehetőség), ennyit egy iOS-es fejlesztőnek is számba kell vennie.Nem, éppen ez a vicces benne, hogy a valós használat nem ezt mutatja a log-ok összesítése szerint, ezt írtam!
A vicces az, hogy nem létezik olyan log egyik platformon sem, ami alapján ilyen felmérés elkészíthető, max egy adott fejlesztő kaphat képet az alkalmazásáról, ha ilyen logolást elrejt benne, de ez csak az Ő alkalmazásának hiányosságait mutatná. Szóval ez csak egy sac per has statisztika, aminek nem sok teteje volt.
Aztán rengetegen vannak igen profik, akik programjai mindig is kitűnőek voltak, de ha csak ők lennének jelen a Play-en, akkor a rengeteg már módosulna és kevésnek minősülne!
Örök igazság, a kevesebb néha több
Egy jó megoldás lenne, ha megmaradna a jelenlegi Play, de lenne egy védett területe, ahova kizárólag a Google által leellenőrzött és a felhasználók visszajelzései szerint is kiváló alkalmazások kerülhetnének. Így aki a biztonságot és a minőséget tekinti fontosnak, eleve csak itt böngészne, a vállalkozó kedvűek meg továbbra is használhatnák a teljes piacteret.
Ha egy letöltött progi nem jó, törlöd, sőt a pénzed is visszakapod
Rossz esetben, ha a letöltött alkalmazás kártékony kódot tartalmazott és lenyúlta így, vagy úgy a pénzed, akkor meg futhatsz utána. (Nem, nem mondom, hogy ez mindennapos dolog, de jelenleg ez is benne van a pakliban, max. eddig szerencsésen húztál
).
--
Félre ne értsd, nem kívánok x vs y flamewart, ez csak egy elmélet... Ismerve, hogy mennyire vörös posztó nálad az Apple, ezt igyekszem előre bocsájtani
-
Parallaxis
addikt
válasz
Levente #8480 üzenetére
Ha valaki szeretné használni így is, mondjuk nem csak a Facebook alkalmazására gondolok, hanem egy esetleg másik, még szintén nem tökéleteset, akkor hadd használja, ne döntse már el más, mi mehet, mi nem.
Ezzel nincs gond, csak esetleg ezeket az alkalmazásokat meg kéne jelölni, lásd pl. a Chrome beta-ját.
Apple alkalmazások sem tökéletesek, sőt, ha olvastad azt a cikket valahol, ami erről szól, sajnos még százalékos arányban is több az iOS-en elszenvedett fagyások száma.
A valós használat mást mutat, azért sajna ma még az Androidos alkalmazások sokszor gyengébbek minőségben, még akkor is, ha ugyanazon alkalmazásról van szó a két platformon (a Facebook és Twitter appok csak egy-egy példa).
De az ellenőrzés hiánya inkább a kártékony kódok kapcsán problémás a Play-ben, lehet köpködni az almára, de a store-jukba ilyen probléma nem fordulhat elő: [link]Nem akarom bagatellizálni az iOS-re fejlesztést, de mégiscsak szinte egyetlen eszközre kell fejleszteni ott.
2-3 féle Ipod Touch, legalább 3 féle iPhone, 4 féle iPad amire elvileg tesztelniük kell, ez 9-10 készülékfajta, sajna a legtöbb Androidos fejlesztő még ennyi készüléken sem teszteli az alkalmazását.
Szerintem a Facebook alkalmazás is megjavul
Szerintem is, mivel eleve az a gond, hogy alapjaitól újraírták az alkalmazást a jobb teljesítmény miatt, így bár az alap alkalmazás több éves, de most amit letölthetünk gyerekbetegségekkel küzd.
Mindenesetre én örülnék, ha a Play Store is alkalmazna valami szűrést és ellenőrzést. Ez lehet, hogy többlet munkát adna a fejlesztőknek, mert a Google visszadobna olyan appot is, ami most gond nélkül felkerülhet, de a felhasználók nyernének vele, mert stabilabb és biztonságosabb alkalmazásokat kapnának.
-
Parallaxis
addikt
az elbeszélt perceket valahol számolja a rendszer, vagy erre valami app?
Én a PhoneUsage-t használom erre: [link]
Esetleg nem tudjátok, hogy hogy / mivel lehet beállítani a billentyűzetet, hogy automatikusan ékezeteket írjon/javítson?
Ha bekapcsolod a javítást, akkor a gyári billentyűzet is korrigál elvileg, de a helyes szót pár karakter után megpróbálja felajánlani, az biztos. Ha ennél többet akarsz, akkor rakd fel a Swype-ot: [link] ezzel szépen tudsz akár magyarul is diktálni neki (sokkal pontosabb, mint a Google féle szövegfelismerő) [link].
-
Parallaxis
addikt
Az hogy lehet, hogy mindkettőnek más adatokat tölt le?
Egyszerű a válasz, Budapest elég nagy ahhoz, hogy több időjárás állomás adatai is befuthassanak az adatbázisba. Amit fixen állítasz be, az egy átlagos érték, amit a GPS-hez/cellainformációhoz adsz meg, az meg a legközelebbi állomás értékét adja.
Vidéken még jobb a dolog, mert ha cellainfók alapján próbálkozik, akkor van, hogy a fixen beállított város és az észlelt cellainfó között 5-10 km is van (ez még a Google Now esetén vicces, mikor otthon ülve megkapom az infót, hogy ideje indulnom hazafele és 10 perc lesz a menetidő, mert egy erősebb, de jóval a városon kívüli adótoronyhoz kapcsolódva a készülék azt hiszi, hogy máshol vagyok
).
-
Parallaxis
addikt
Az S jegyzetelős dolgoknál ahol eddig lehetett az alsó sávba írni és felismerte, na, az eltűnt, és helyette a billentyűzet jött elő. Nem tudom sehogy eltüntetni... hogyan kellene?
A szóköz mellett balra van egy T betű tollal, ha arra ráböksz, akkor visszajön a kézírás felismerő felület.
Ha ott egy fogaskereket látsz, akkor nyomd hosszan és felugró menüben már meg fogod találni.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Ha valaki azt hitte, hogy a Galaxy S III nagy, akkor most le fog esni az álla. A Note 2 ugyanis óriási, ugyanakkor finom szolgáltatásokkal rendelkezik.
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 128gb, független, vadonatúj,aktiválatlan.
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest