Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Hozzászólás előtt olvasd el ezt az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parallaxis
addikt
Én eddig csak olvasgattam a fórumot, de ehhez már hozzá kell szólnom.
Én a SuperPhone-tól vásároltam a Note II-met, a kapott garancián sem hologram, sem IMEI matrica nincs!
Beballagtam a helyi márkaszervizbe, ahol megnézték és leellenőrizték és mindent rendben találtak, az IMEI szám alapján a készülék garanciális és gond nélkül befogadják ha gond lesz vele.
Megkérdeztem őket a hologramról és az IMEI matricáról. Az mondták, hogy több féle hivatalos magyar garanciapapír van forgalomban, a hologram megléte nem követelmény, mint ahogy az imei matrica megléte sem!!!
Ami fontos, hogy legyen minden kitöltve, legyen aláírva és lepecsételve és az IMEI szám legyen regisztrálva a rendszerben. -
Parallaxis
addikt
válasz Markizmark #4070 üzenetére
AMOLED = active-matrix organic light-emitting diode
-
Parallaxis
addikt
Romnak, ha nem vagy szélsőséges kísérletező, akkor Android Revolution HD, vagy Wanamlite aktuális verziója. Ezek nincsenek annyira kiherélve és moddolva, hogy gond legyen velük. Stabilak, gyorsak.
Kernelnek én vagy a gyárit, vagy a Perseust használom, ha nem akarsz nagyobb sd kártyát használni akkor még a Core2Note jó választás, csak sajnos exFat fájlrendszert nem támogatja, így egy 64 GB-os kártya mellett használhatatlan.
De igazából nincs sok különbség gyári és főzött romok, illetve kernelek között, max. témázhatóságban, a Samsung eléggé kiforrott, jól használható romokat ad ki rá alapból. Így csak akkor érdemes ezzel vacakolni, ha sok a szabadidőd és ezzel akarod elütni
-
Parallaxis
addikt
A Revolution nem stock rom, jó pár finomítás van benne, a telepítésnél be tudod állítani milyen patcheket telepítsen, a kernelt is ott tudod megadni.
Ha a Perseus kernelt felrakod, akkor STweak-el tudod finomhangolni, overclockolni (érdemes az XDA-ról frissíteni a 28.2-esre, a Rev.6.0-ban még régebbi van). -
Parallaxis
addikt
válasz Tippmix46 #4519 üzenetére
Gyárilag is tudja a Google szövegfelismerőjén keresztül, de nekem ez kb. viccelődés szintjén működött, mert jókat lehet nevetni a félreértelmezett szövegeken.
Ha valóban használható megoldás kell, akkor a Swype-ot kell telepíteni, aminek kifejezetten jól működik a diktálási része és ugyanazt a Nuance által fejlesztett NaturallySpeaking motort használja, mint a Dragon Dictation amire te is gondoltál, mint iOS-es lehetőség.
-
Parallaxis
addikt
Én rendszeresen használom a Swype-ot diktálásra és teljesen jó, kb. 95-98%-os pontossággal értelmezi a mondandómat. Volt már rá példa, hogy A4-es oldalnyi szöveget így mondtam rá és két szót kellett csak javítanom utólag.
A titka az, hogy kicsit tagoltan, kevés hangsúllyal kell beszélni neki. -
Parallaxis
addikt
Nálam be van kapcsolva az oldalhoz illesztés és működik rendesen.
Kettő kattintásra az előre definiált hasábszélességig nagyít, ha tovább nagyítok két ujjal, akkor nem tördeli, hanem scrollozni kell, de ha ilyenkor még kettőt kattintok, akkor áttördeli az aktuális mérethez.
(ROM: Android Revolution HD 6.0)Flasht innen tudsz leszedni: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Parallaxis
addikt
A "sima" 4.1.2-nél (DLK7) is működött ez nálam, nem csak a custom romnál.
Flash már nincs hivatalosan Androidra, az Adobe leállt a fejlesztésével és leszedte a Playből is (ez is csak a gyári böngészővel és még pár másikkal működik, Chrome-al, Operával nem).
[ Szerkesztve ]
-
Parallaxis
addikt
Ha magyarra van állítva a Samsung billentyűzet, akkor alapból nem jelenik meg a kézírás jele a space melett, hanem a beállítás kis fogaskereke lesz ott.
A megoldás az, hogy ezen a fogaskereken kell hosszan nyomni, mire megjelenik egy kis menü, amiben már látszik a kézírás ikonja, azt kiválasztva egyrészt felugrik a kézírás felismerés panelje, másrészt innentől a space mellett már ennek az ikonja lesz látható. -
Parallaxis
addikt
válasz puskint #4688 üzenetére
Az S3 és a Note 2 csak elméletileg azonos felbontású, mivel az S3 pentile technológiát használ, így lényegesen kevesebb a subpixelek száma, így valóban, gyakorlatilag kevesebb képi információt képes megjeleníteni.
Persze ez nem annyira szembeötlő, de homogén felületeknél (főleg szürkénél), vagy finomabb színátmeneteknél kibukik a gyengébb megjelenítési képesség. -
Parallaxis
addikt
Igen, bocsi, de tényleg elég nagy butaságot írtál, ugyanis a kék szubpixelnek nem csak a kék szín megjelenítéséhez van köze, hanem szinte mindegyikhez, mivel a három szubpixel színkeveréséből jönnek létre a színek, amiket látsz. Pl. a fehér az, mikor mindhárom szubpixel közel teljes intenzitással világít.
Bővebb infóért keress rá az additív színkeverésre és az RGB színtérre.
A Note 2 meg azért képes valóban több információt megjeleníteni, mert minden egyes pixelhez megvan a 3 alpixel, így mindegyik képes a teljes rgb spektrumot megjeleníteni. A pentile mátrixnál ez nem valósul meg, egyrészt szűkebb színtérrel gazdálkodik (sávosodás), másrészt a finomabb íveknél kicsit "szőrösebb" a megjelenítés (ez főleg a betűképnél látszik).
A vitának persze nincs sok értelme, mert egy mobil eszköznél ezek a különbségek nem annyira életbevágóak, inkább csak technológiai érdekesség számba mennek. Az S3 esetén is hiába a pentile megjelenítés, ekkora felbontásnál már 10-15 cm-ről kell nézni a kijelzőt, hogy egyáltalán észrevehetők legyenek ezen technológia hátrányos jegyei.
Egyébként mindkét oldalnak igaza van lényegében, mert az S3 esetén kontrasztosabbnak tűnik a megjelenített kép (ellenben kevésbé részletgazdag, közelebbről picit pixelesnek ható a képi világa), a Note 2 esetén részletesebb a kép, kevésbé tűnik pixelesnek, szebbek a színátmenetek, de cserébe picit olyan, mintha lenne a képen egy kis anti aliasing (élsimítás). Innentől teljesen egyéni preferencia, hogy kinek mi tetszik jobban.
A Note 2 tulajok inkább azért védik a mundér becsületét, mert ha a technológia oldalát nézzük a dolgoknak, akkor ennek a készüléknek fejlettebb a kijelzője, több zavaró hiba, ami pentile mátrixos kijelzőknél jelentkezett (foltosodás, sávosodás, black clipping, hajlam a beégésre) itt úgy tűnik, szépen kijavították.
[ Szerkesztve ]
-
Parallaxis
addikt
válasz charlie1975 #4939 üzenetére
Csak akkor, ha a két szélén gumis, vagyis képes hozzáidomulni a nagyobb készülékházhoz.
Pl. a Brando övtokja ilyen. -
Parallaxis
addikt
Miért, te hol hordod a készüléked?
Csak mert ekkor mobilt nadrágzsebben hordani, vagy állandóan kézben tartani.. nos az tényleg elég ciki
Az övtok nálam egyáltalán nem látszik, csak ha előhúzom a készüléket. Igaz én eleve akkora darab vagyok, hogy egy kézzel is megy a kezelése és nem nagyon tenné szóvá senki, ha cikinek gondolná a tokomat
[ Szerkesztve ]
-
Parallaxis
addikt
válasz Speedricsi #4947 üzenetére
Kicsit megfeküdte valami a Galériád gyomrát.
Az Beállítások/alkalmazások között keresd meg a Médiatárolót és bökj rá az Adatok törlése gombra.
Ezután indítsd újra a készüléket.
Restart után várj egy 5-6 percet és indítsd el a Galériát, elvileg ekkor már jónak kell lennie.[ Szerkesztve ]
-
Parallaxis
addikt
válasz charlie1975 #4969 üzenetére
A Note 2 keskenyebb és picit hosszabb, ezért a gumis szél miatt a tok alkalmazkodni tud hozzá.
-
Parallaxis
addikt
válasz guriga1234 #5600 üzenetére
A beégés teljesen jó szó a jelenségre, mert egy képi tartalom fixen beég a kijelzőbe.
A magyar az aktív fényforrásokra legtöbbször azt mondja hogy ég, függetlenül attól, hogy az jár, vagy sem hőhatással, izzó, neon, halogén, vagy led egykutya (valószínű a szó rövidsége és az évezredekig a fényhez kötődő égés miatt). Szóval lehet, hogy van a képernyő beégésére pontosabb mérnöki szóhasználat, de a köznapi magyar nyelv nem azt használja.A ROM elnevezés meg nem rossz szóhasználat, mert arra amire normál helyzetben használják teljesen valós, az viszont más kérdés, hogy a telefonok rendszerszoftvereit csak a pongyola fórumos társalgásokban nevezik ROM-nak, mivel hivatalosan a megnevezése firmware.
-Gerzson-
Két ismerősöm váltott az elmúlt hetekben Nexus 7-ről iPad Minire és mindketten végtelenül elégedettek a döntésükkel (meglepő, de hiába a kisebb felbontás, mégis sokkal jobb élmény még böngészni is a Minin az eltérő képarány miatt és hiába gyengébb a vas, egy fikarcnyival sem lassabb).
Én is a Note 2 mellett egy iPad 3-at nyüstölök egész egyszerűen azért, mert bár az Androidot szeretem, de tablet téren egyszerűen még kiforratlan és szinte egyáltalán nincs a fejlesztők által támogatva.
Ha tabletet használok, akkor elvárom, hogy az azon futó alkalmazások az utolsó pixelig kihasználják az abban rejlő lehetőségeket és ne csak a telefonos alkalmazásokat kapjam 7-10"-ra széthúzva. Sajnos ma még Androidra szinte jelzés szintű a valódi tabletes alkalmazások száma és sajnos rengeteg témában, amire egy tablet már jól használható egyáltalán nincs is alkalmazás, vagy ha van is, sokkal gyengébb, mint amit iOS-re megkapni.[ Szerkesztve ]
-
Parallaxis
addikt
Sajnos ez nem igaz.
Most még csak a tesztoldalon látja és csak adott színkomponensnél.
Idővel elég lesz elfordítania a kijelzőt és a fehér felületen is ki fog jól láthatóan rajzolódni a beégett terület.Tapasztalat...
(Meg az is, hogy ilyenkor szó nélkül cseréli a gyártó a kijelzőt )[ Szerkesztve ]
-
Parallaxis
addikt
válasz -Gerzson- #5649 üzenetére
Ha meghibásodik, már pedig ez hibának számít, akkor cserélik.
DE nem kell ettől ennyire tartani, nem minden készüléknél jelentkezik és ha igen, akkor sem mindig észrevehető, vagy zavaró formában.
Nekem SGS-nél és az első Note-nál volt gondom kijelzővel, SGS-nél az általam is leírt beégés jött elő fél éven belül és lett olyan szintű, hogy bármilyen tartalom mellett látható volt. Note-nál meg szépen csíkosak voltak a homogén felületek. Mindkét esetben szó nélkül javították és a kicserélt kijelzőkkel nem lett semmi gond később sem (mindkét készüléket ugyanaz az ismerősöm vette át tőlem és a mai napig jól működnek).
Amit neked mondtak, azt én is alátámaszthatom, a Note 2-nél nem igen hallottam, hogy a Note-ra jellemző hibák előjöttek volna (foltosodás, blokkosodás). Szóval nyugodtan megveheted, ezek a problémák erre a típusra nem jellemzőek. A beégés meg minden OLED kijelzőnél előfordulhat, de nem törvényszerű és ha van rendes garid, akkor 26 hónapig nem kell emiatt izgulnod, mert ha elő is jön, szó nélkül kicserélik. 26 hónap után meg már úgy is lecseréled a következő szériára
----
BUÉK minden fórumlakónak!
-
Parallaxis
addikt
Az SNote nem tud ilyet, de ha egy hagyományos jegyzetelő programba készítesz jegyzetet (pl. EverNote) és
bevitelnek a kézírás felismerőt használod, akkor a végeredmény rendesen kereshető szöveg lesz.***
Új kedvencem: [link]
Ezzel beállítható, hogy billentyűzetként a Swype legyen aktív, mert pötyögni azzal szeretek, a cerka kihúzásakor viszont a Samsung kézírásbevitele ugorjon fel, mert arra meg az a jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Parallaxis
addikt
válasz Markizmark #5809 üzenetére
A nem hivatalos csak itt Magyarországon nem hivatalos, a lengyel és francia Note 2 tulaj azt kapja meg hivatalosan, vagyis nem béta, vagy teszt romokról van szó.
Nálam egyébként meg éppen, hogy sokkal jobb lett a fogyasztás 4.1.2-vel.
-
Parallaxis
addikt
válasz guriga1234 #6045 üzenetére
Elem nincs, de egy kondi igen, amit a készülék tölt fel, mikor bent van a silóban (hasonlóan, mint a vezeték nélküli töltésnél, egy tekercsen keresztül).
-
-
Parallaxis
addikt
válasz zsolt501 #6609 üzenetére
A garanciához nincs szükség a számlára, ezt a szerviz nem is kéri.
Amit kér, az a gyári garanciapapír, aminek ki kell töltve lennie és aláírásnak, pecsétnek szerepelni kell rajta.
A törvény is ezt írja elő.A számlára akkor van szükséged, ha regisztrálsz a Samsung +2 hónapos garanciájáért és a készüléket nem közvetlen Samsung partnertől vásároltad (a regisztrációnál nem tudod a boltot a kiválasztani a felsorolásból, csak kézzel beírni), ilyenkor a 24 hónap utáni garancia érvényesítésénél elkérik a számlát is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest