Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Hozzászólás előtt olvasd el ezt az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
beleszólok
senior tag
válasz MaCS_70 #30750 üzenetére
Ha nem androidon formáztad, akkor kb. bármivel (pláne, ha mondjuk FAT32 van rajta, amit szerintem tud írni/olvasni az android, bár még nem próbáltam), miután az emlegetett védelmet a linuxos fájlrendszer jogosultságkezelésével és a SELinux feature-ökkel valósítják meg, ha jól értem.
Szóval pánikolás előtt én megvárnám, míg látok közelről egy ilyen készüléket.Egyébként meg...
1. Most is van beépített file managered.
2. Amennyire értem a változást, mindössze annyi történik, hogy az eddig csak a belső kártyára érvényes korlátozásokat terjesztik ki a külső SD-kre is. Ami nálam van file manager alkalmazás, az hozzáfér a legtöbb könyvtárhoz a belső kártyán is. Szóval egyelőre úgy látom, nem lesz zavaró a változás, csak megfelelően formázott SD kártyákon egy fokkal nagyobb biztonságban lesznek az adataid.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
zsolt501
nagyúr
válasz beleszólok #30753 üzenetére
És hogy fogod megadni rootolatlan telefonon?? Céges telefont nagyon sokan nem fognak csak úgy rootolgatni.
Az a baj, hogy sokan egy játékszerként tekintenek erre a telefonra, mások, mint én is munkaeszközre és megélhetést lehetővé tevő eszközként, ami ha tönkremegy akkor nagy bajba kerülünk.[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
beleszólok
senior tag
válasz zsolt501 #30754 üzenetére
Az enyém nincs rootolva.
A Play áruházból root joggal telepítesz, amennyire tudom (lásd setuid! - csak találgatok, nem néztem utána, de root jog nélkül nem tudnál új felhasználót létrehozni, márpedig az androidon minden alkalmazás saját usert kap, hacsak nem vagyok félreinformálva) és telepítéskor a programok jelzik, mihez kérnek jogot. Ha elfogadod, megkapja.
Viszont, hogy milyen kérhető jogok vannak az androidban, azt nem tudnám felsorolni, de a fejlesztők biztosan ismerik őket.[ Szerkesztve ]
Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
zsolt501
nagyúr
válasz beleszólok #30757 üzenetére
Ebbe nem vagyok biztos, hogy root joggal telepít, inkább valami más az de nem root.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Weeman1
veterán
válasz beleszólok #30757 üzenetére
A Play-ről biztos nem telepítesz root jogokkal.
Miután felraktál egy alkalmazást,megnyitod,és utána fog esetleg root jogot kérni.Xiaomi 11T Pro
-
beleszólok
senior tag
-
beleszólok
senior tag
válasz zsolt501 #30758 üzenetére
Pontosabban én sem tudom, utána kellene nézni, de az biztos, hogy olyan jogai vannak a Play-nek, amivel az általa telepített alkalmazásoknak tud gyakorlatilag bármilyen jogosultságot adni (ami nem magasabb a sajátjánál)
Terminálom van a note-on, de a ps kimenetében nem találom a Play alkalmazáshoz tartozó processzeket.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz beleszólok #30752 üzenetére
Szerintem meg nem ez történik. Éppen az történik -- a leírtak szerint --, hogy a külső kártyára alig kapnak a programok jogokat. Használhatják a saját könyvtárukat és mehetnek a multimédiás fájlok. De egy fájlkezelő már nem fogja látni ezen felül a kártya tartalmát, kezelni meg pláne nem.
Az idézett cikk ezt írja:
"A különbség abban rejlik, hogy az Android 4.4 szoftveres telefonok esetében a third-party (külsős) applikációk nem képesek csak úgy szabadon irogatni a memóriakártyára. Így például egy fájlkezelővel nem tudunk állományokat másolni a microSD-re, vagy például egy navigációs alkalmazás képtelen a kártyán elmenteni a legfrissebb letöltött térképeket.
Egyedül a first-party (belsős) appoknak van jogosultsága a memóriakártyákra történő íráshoz, a third-party appok esetében pedig annyi mozgásterünk van, hogy ezek az alkalmazások létrehozhatnak egy dedikált privát könyvtárat, melybe szabadon írogathatnak. Érdemes odafigyelni azonban arra, hogy amennyiben leszedjük az appot a telefonról, az magával rántja a dedikált könyvtár tartalmát is."Vagy:
"What this means is that with KitKat, applications will no longer be able create, modify, or remove files and folders on your external SD card. As a for-instance, you can no longer use a file manager to copy files from your computer to the SD card over a network. This ability, which has existed since the beginning of Android, has been taken away."
Egyébként olvastad a linkelt cikket, vagy csak úgy írogatsz?
Üdv: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
beleszólok
senior tag
válasz MaCS_70 #30762 üzenetére
https://developer.android.com/about/versions/android-4.4.html
Nézd meg az összes olyan részt, amiben "external"-t emlegetnek!
Készül kifolyni a szemem, nem tudtam alaposan áttanulmányozni, de nekem úgy tűnik, hogy a READ_EXTERNAL_STORAGE és a WRITE_EXTERNAL_STORAGE jogok birtokában továbbra is működni tudnak a file managerek.
Tévedés joga persze fenntartva.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
nagyj74
senior tag
Sziasztok. Tegnap előttig nem volt gond a telommal.
(lte 4.3 t-s rom)
Aztán kb. 6x fagyott le úgy, hogy csak az újraindítás segített. hibával leállt a tuch wiz, az üzenetek, stb.
Ez mitől lehet? Remélem nem hal be a telom. -
SimonJanos
aktív tag
Jól gondolom ugye hogy minél több app-nál kilövöm az "értesítések"-et, annál kevésbé fognak betöltődni (feleslegesen)?!
stuffZ - értékelések stb.: https://prohardver.hu/tag/simonjanos.html
-
félisten
válasz beleszólok #30764 üzenetére
Őszintén szólva nem értek hozzá, viszont én is kockásra olvastam a szemem, és nekem tucatnyi fórum/cikk elolvasása alapján az jött le, hogy a Google úgy döntött, hogy a nem beépített tárhely legyen csak szépen médiatároló, amit a jelen állapot szerint csak roottal lehet kicselezni.
Amit legfőképp nem értek, az az, hogy mindez miért nem rengette meg az androidos világot, miért nem sípol a sok (pozitív értelemben vett) szabadságharcos ezellen az alapelveket súlyosan sértő korlátozás ellen.
-
beleszólok
senior tag
válasz SimonJanos #30766 üzenetére
Szerintem az értesítések letiltásával csak az update-ekről nem fogsz értesítést kapni, nem fog pofázni, hogy frissítés érkezett az adott alkalmazáshoz.
Lehet, hogy én tudom rosszul?Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
beleszólok
senior tag
válasz MaCS_70 #30767 üzenetére
Nekem ebből az egészből annyi jött le, amit már korábban is írtam: eddig csak a belső SD volt védett, most ezt kiterjesztették a külsőre is. Én egyéb különbséget nem láttam a doksiból. De talán jár erre valaki, aki foglalkozik androidos fejlesztéssel és meg tudja mondani, hol van az igazság.
Vagy ha sikerül elindítanom valahol egy x86-os kitkatet, akkor megnézem, hogy is áll a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
lajozs
aktív tag
válasz beleszólok #30769 üzenetére
Az én értelmezésem - a navigációs utalásból kiindulva - az, hogy a jelzett/feltételezett konkrét esetben a külső SD-ről indíthattad a navi teljes telepítését (értem alatta, hogy PC-ről rámásolhattuk a teljes könyvtárszerkezetet, térképestől-mindenestől), majd róla indítva az .apk-ját, a belső SD-n telepítette magának, amit kellett, de térképekhez, poi-khoz stb. visszanyúlt az extSD-re. Ezt nem fogja tudni majd megtenni. Tehát éppen hogy a belső "nem lesz védett" (mert hozzáférhetnek a programok), a külső kap egy ál-védelmet.
a levélbomba vékony, könnyű, de rossz a felbontása
-
félisten
válasz beleszólok #30769 üzenetére
Valahol nagyon elbeszélünk egymás mellett.
Milyen belső SD védettségét terjesztették ki a külsőre (fizikai SD-re)??? A belső SD-re úgy írok-olvasok, ahogy akarok -- legalábbis az általam felhasználható részt hívják így az alkalmazások. A rendszerterülettel már más a helyzet, de arról nem volt szó.
De könyörgöm, mi a fészkes fenével magyarázható az, hogy a saját magam által bedugott kártya használatát kényszerítetten, választási lehetőség nélkül, brutálisan korlátozza a rendszer??????? Mi ez, ha nem durva funkcióvesztés?
-
fRooStzzZ
senior tag
válasz MaCS_70 #30772 üzenetére
En is epp ezen gondolkodom, hogy a gyarto, vagy nevezzuk aminek akarjuk mi jogon korlatoz bennunket azzal, hogy letilt xy funkciokat..
Az en telefonom, hisz megvettem.
Az en sd kartyam, hisz megvettem. A telefon is es az sd kartya is a sajat tulajdonomat kepezi.
Abban egyetertek, hogy az android az oveke, azt csinalnak vele amit akarnak. De engem senki se korlatozzon mar abban, mit tehetek a sajat keszulekemre (ami nem a rendszert erinti) es a sajat kartyamra..
Ha ez miatt biztonsagi res keletkezik, az az en hibam legyen, ne az oveke. Ha jol vettem ki a szavaikbol, hogy ez miatt korlatoznak..
tehat ennek az egesznek nem ertem a lenyeget. De ha ez igy lesz, szerintem sokmindenki el fogja felejteni a droidot, akinek arra szuksege lesz, es nem akar rootolni, custom romot telepitgetni stb stb..
Kivancsi leszek ennek a vegere, meddig fogjak ezt tartani. Ha van eszuk, nem teszik meg ezt a lepest.. De en mar semmin sem csodalkozom. -
SimonJanos
aktív tag
válasz beleszólok #30768 üzenetére
Tuti nem!
http://webisztan.blog.hu/2012/04/19/meggyilkoltam_a_mobilomon_az_ertesiteskuldest
Csak azt nem értettem hogy itt miért nem láttam erről vmit...
Pl. a Facebook még akkor is zabál ha totál le van kapcsolva minden, így kevésbé.
Olyasmi ez mint iOS amikor egy alkalmazás értesít de emiatt a háttérben kell futnia, pl. hogy ha multiplatform alkalmazásokat nézem amivel legutóbb foglalkoztam: Duolingo napi nyelvgyakorlás - nem értesít, Simpsons - Tapped Out játékban történtek! iOS sokat segít ha lekapcsolom őket hiszen akkor nem futnak a háttérben (már amelyik nem "túl erőszakos") és Android is így lehet.
Én szinte mindent lekapcsoltam, Gmail, pár hasznos, értelemszerű cucc maradt.
[ Szerkesztve ]
-
SimonJanos
aktív tag
válasz zsolt501 #30745 üzenetére
Mi miatt nem éred el az SD-t? (Tényleg érdekel.)
Én is munkára használom: egy Smart Dock Multimedia Hub dock dokkolóval (EDD-S20EWEGSTD) 3 USB, HDMI, audio out! KOnkértan ha vidékre / irodába megyek, már nem viszek semmi netbook-ot, notebook-ot, stb.
A root már csak a nagyobb külső 1 TB-os HDD-im elérése miatt fáj: ezek exFATra vannak formázva (NTFS felejtős) és root-olva (4.1.2) a stickmount nagyon tuti volt ilyeneket kezelni...
-
SimonJanos
aktív tag
4.1.2 root-olva volt, utána töröltem mindent, lekaptam a 4.3 TMH-N7105XX... T-Mobile firmware-t (ROM) és azóta tökéletesen elégedett vagyok.
Nőtt az üzemidő, SD-re át tudok tenni appokat: "elférek a készüléken root nélkül".
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz SimonJanos #30775 üzenetére
Nem érted vagy nem olvastad a lenti hozzászólásokat, mert úgy látom hogy nem.
Nem a 4.3-as szoftverról van szó, hanem ami most akar kijönni, a 4.4-es szoftverről, ami korlátozni fog.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Rabidsnail
senior tag
Elkezdenek korlátozni és ha átléped a korlátozásokat,akkor meszeltek a garinak,így megszabadulnak egy rakás garanciális kötelezettségtől. Márpedig Samu minőség ide,vagy oda,jönnek ki gyári hibás készülékek rendesen!
Samsung galaxy Note 4 (N910f) Root, MM 6.0.1 "Ember embernek farkasa!"
-
aicon
senior tag
válasz Rabidsnail #30779 üzenetére
Minden ilyen lépés mögött többnyire anyagi érdek van, a többi porhintés. Már rég nem a felhasználó a fontos, csak a pénze.
======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
Tv
senior tag
Azt szeretném kérdezni, hogy egy 4.3-ra frissített készülékre vissza lehet tenni a 4.1.2-t garivesztés nélkül? Úgyértem nem volt piszkálva a "Knox bit 0". Ha visszeteszem rá a régi rendszert, akkor így is marad?
-
Nazara
őstag
Sziasztok,
Vettem a minap egy T-mobile-os, LTE tipusú készüléket, 4.3-as Ditto Note-tal, rootolva. Szeretném gyári állapotba hozni, hogy a knox se kavarjon be. Ha Sammobile-ról leszedem a T-s 4.3-as firmware-t és az első hsz. alapján megcsinálom a gyári visszaállitást, (két flash-sel, ugye a root és a triangle away), akkor ugye nem ugrik a gari a knox miatt?
Előre is köszi!
Rudimentary creatures of blood and flesh, you touch my mind, fumbling in ignorance, incapable of understanding.
-
Nazara
őstag
válasz Weeman1 #30786 üzenetére
+ (#30787) dancsuri:
Köszi a válaszokat, de most ez kicsit ellentmondásos, szóval kérdeznék még:
Mindenképpen a hivatalos ROM-ot szeretném használni, mert se időm, se lehetőségem nincs mással babrálni. Ezt a 4.3-as Ditto-t vissza lehet állitani gyári 4.3-ra, hogy a gari is megmaradjon, vagy már bukta?
Rudimentary creatures of blood and flesh, you touch my mind, fumbling in ignorance, incapable of understanding.
-
Tv
senior tag
4.3 root-olható már garivesztés nélkül?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv, ha valakit érdekelne MHL -> HDMI kábel dobjon egy privit.
Két méteres, piros, van rajta USB csatlakozó is töltéshez.Azt hittem jó lesz a Sony-hoz, de kiderült hogy a Note2-nek más az MHL csatolója.
-
s3nsitivity
addikt
Tudom nem szabad hirdetni de gondoltam megemlítem, hogy van egy utángyártott aksik note 2 -höz
Apróim között megtaláljátok ha érdekel valakit." Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
senior tag
Sziasztok. Beléptem én is a klubba.
Nem vagyok otthon note2 témában csak s3-ban. A kérdésem, létezik-e olyan root ehhez a verzióhoz, ami nem ugrasztja a knoxot? Ez a fentebb linkelt saferoot jó a képen látható verzióhoz? Használta már valaki közületek? Kösz.
Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/
-
Nazara
őstag
válasz dancsuri #30789 üzenetére
És esetleg némi támpontot kaphatnék, hogy hogyan? Ha a rootolt, 4.3-as Ditto romon nyomok egy triangle away-t, és arra rárakom Odinnal a T-s 4.3-at, az úgy jó lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest