Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• spidersoft

senior tag

Sziasztok! Épp 23.6"-os monitor vásárlása előtt állok, viszont a környéken nem leltem CPVA, sőt, semmilyen PVA paneles monitort, mindenütt "rendelésre" tudnának csak... így meg nem könnyű megállapítanom, hogy megfelelő lenne-e számomra... Mostanság egy TN-es monitor olyan 50 körül van, ez meg futárral 70 alatt kicsivel. Eizora nincs pénzem, előre kijelentem, ez a 70 a max :)

Jelenleg egy Samsung 931BF-em van, amivel a problémám az, hogy ha a képernyő felső felében szeretnék valamit nézni, akkor ha épp lejjebb van a székem állítva, akkor nyújtózkodnom kell, mert a megszokott testtartásban normálatlan színei vannak (ha meg fent van a székem, akkor meg a monitor alja ramaty, és hajolni kell...), még így is, ahogy nekem kellemes a beállítása: fényerő: 19/100, kontraszt: 30/100. Ráadásnak ahány TN-es monitort láttam, a CRT-kkel ellentétben többé-kevésbé mindnél tapasztalható volt valami megfoghatatlan rezgés a periférikus látástérben, ami hosszú távon elég zavaró számomra. A Samsung állítása szerint ez a modell "színhelyes", tehát ennél ezek a dolgok nem tapasztalhatóak?

Um... ez a színhelyesség-dolog így elég szubjektív a székkel... szóval máshogy kérdezem: a cégnél is egy TN-es Samsungot használok, viszont az pivotos, és ha elforgatom a kijelzőt, akkor, mivel a két szem különböző szögben nézi a monitort, így más képet is lát, egyik sötétebbet, alacsonyabb kontrasztút, a másik világosabbat, kontrasztosabbat, és (számomra) *nagyon* zavaró, egy percnél tovább nem tudom nézni (így nem is értem, hogy minek tesznek alá pivotos talpat... egyedül annyi értelme van, hogy meg lehet ültetni 5-6 centivel a panelt, nem kell olyan magasra emelni a széket). Szóval ha egy ilyen CPVA-s monitort az ember elteker 90°-kal, vagy ha normál pozícióban nézi akkor ez az "effekt" nem jelentkezik? Valahol olvastam ezt a "black crushing" dolgot, hogy ennél a monitornál ez *vízszintes* helyzetben jelentkezik, volt ott egy youtube video is. Élőben mennyire lehet ez zavaró? (ha feltételezem, hogy nagyjából középről, de két szemmel szeretném nézni)

A válaszokat előre is köszönöm: Peti

Új hozzászólás Aktív témák