Új hozzászólás Aktív témák
-
ecchphoto
csendes tag
Én is jól megszoptam belpiacos P780-as Lenovoval. Ha utazás közben stabilan akartam netet, át kellett tenni a 2-es foglalatba a sim kártyát, hogy ne akarjon üzemmódot váltogatni folyton. Cserébe tetűlassú lett. Városban nem volt gond, ott SIM1-ben használtam. Sebaj, azóta alaplaposra dobáltam, úgyhogy hagymaszeletelésre még jó lehet.
[ Szerkesztve ]
-=ecchphoto=-
-
Saccco
nagyúr
Van saját fóruma itt PH!-n, ott jobban tudnak neked segíteni.
Egyébként ebay-ről ne vegyél ilyet, csak értelmes webshoptól. Pl.: Etotalk
Esetleg vess egy pillantást a Redmi Note 3-ra.
Etotalk Note 3 (3/32gb) $210 + áfa = kb.77eft
Etotalk Note 2 (2/32) $173 + áfa = kb 64eft
Etotalk Note 2 (2/16) $139 + áfa = kb. 52eft
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
NorbixD
tag
Helló
Ezzel a Xiaomi note 2 mobillal szemezgetek. A leírásba ez szerepel:
2G: GSM B2/B3/B8
3G: WCDMA B1/B2/B5/B8 (Only used in China)
4G: FDD LTE1800/2100/2600MHz (Bands: B3/B1/B7)(Only used in China)Ezekszerint lefedi a hazai hállózatokat, de mit jelentet ez a Only used in China mondat? Használható lesz nálunk a 3G és 4G?
Egyébként mik a tapasztalatok, kiszúrnak a vámosok egy ilyen csomagot??
-
NorbixD
tag
Hello
Ezzel a Xiaomi note 2 mobillal szemezgetek. A leírásba ez szerepel:
2G: GSM B2/B3/B8
3G: WCDMA B1/B2/B5/B8 (Only used in China)
4G: FDD LTE1800/2100/2600MHz (Bands: B3/B1/B7)(Only used in China)Ezekszerint lefedi a hazai hállózatokat, de mit jelentet ez a Only used in China mondat? Használható lesz nálunk a 3G és 4G?
Egyébként mik a tapasztalatok, kiszúrnak a vámosok egy ilyen csomagot??
-
Lacuss20
senior tag
Üdv, ha egy kínából vett mindenben jó kivéve az, hogy kínában viszi csak a 3-4G-t ( itthon 2g) nem tudom ezt hogy , akkor nem lehet módosítani itthoni használatra? ROM esetleg valami egyéb csere trükkel?
Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
Saccco
nagyúr
Itt próbáld meg a kérdést, hátha tudnak segíteni:
mobilarena.hu/tema/android_dual_sim_ket_sim_okostelefonok_topikja/friss.html
Egyébként abban nincs 900MHz 3G, ha jól rémlik.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
móres
csendes tag
Sziasztok! Rendeltem Kínából egy csoda lenovo A706-ot. A teló jó nincs is vele baj. Csak adatkapcsolatra képtelen pont amire szántam volna. Érdekes módon a háttérben fel/le töltöget magától nem tudom mit mert se a böngészőt se pedig semmit nem tölt be. Ismeri valaki problémát? Köszi
-
SzervaUr
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy mi a véleményetek az új Umi Iron telefonról? Nézem a review-kat meg olvasom a külföldi leírásokat, de magyar véleményt még nem találtam. Nem tudom itthon használja e valaki, de a leírás alapján teljesen működő képesnek tűnik hazánkban is. És ha minden igaz van Eu-s garanciája (vagy csak bolt nem tudom pontosan). Annak a honlapját még nem kerestem meg. Szerintetek megérheti az árát ~ 52000 ft plusz a szállítás ha van? Nekem egyébként tetszene nagyon így "látatlanban" leírások videók alapján.
A válaszokat, véleményeket előre is köszönöm!
-
Saccco
nagyúr
Úgy nézem :
Telekom LTE 800/1800/2600
Telenor LTE 800
Vodafone LTE 800A Telenor és a Telekom valamilyen kapcsolatban is van egymással hálózatmegosztás szempontjából.
[ Szerkesztve ]
-
pzol
csendes tag
Köszi!
Egybként milyen LTE hálózatok vannak itthon, vagyis milyen jelölésekre kell figyelni a specifikációkban?
Keresgéltem hosszasan, és találtam is mindent elnyert tenderekről és frekvencia tartományokról, de hogy a közeljövőben és most milyen sávban van elérhető 4G hálózat, azt nem találtam meg.
Viszont összeírtam egy listát, hátha jól jön...
B1 2100 MHz
B2 1900 MHz
B3 1800 MHz
B4 1700/AWS
B5 850 MHz
B7 2600 MHz
B8 900 MHz
B11 1500 MHz
B18 800 MHz lower
B19 800 MHz upper
B20 800DD
B21 1500 upper
B25 1900
B38 TDD 2600
B40 TDD 2300
B39 TDD 1900
B41 TDD 2500[ Szerkesztve ]
-
pzol
csendes tag
Segítség!
Megjelent egy új Huawei, de nem vagyok biztos benne, működik-e nálunk?[ Szerkesztve ]
-
kayman
senior tag
M0 pecelnel 120nal le 4,25 fel 2,95
HyperTransport az úr!
-
Saccco
nagyúr
Szerintem mobilra ez teljesen jó. Elvileg H+ max 21 mbps-et tud. Eddig nem nagyon volt nekem sem 7-8 felett.
-
Saccco
nagyúr
válasz mrgergoke #247 üzenetére
Most így hirtelen nem tudom melyik lenne jó.
De nézz be a dual simes topikba is. [link]
Esetleg Elephone P6000?
-
mrgergoke
aktív tag
Halihó!
Tudtok olyan kínai telefont ajánlani, aminek nagyon jó a kamerája, meg lehetőleg az üzemideje is? Elsődleges szempont a kamera. A kinti ár határa mondjuk 70k, de legjobb lenne 35-40k környékén. Félreértés ne essék: nem 70-magos csúcskészüléket keresek, de ha csak annak jó a kamerája, akkor azt. Példának okáért a THL 5000 képeivel nagyon elégedett vagyok, meg az üzemidejével is, de muszáj leváltanom. Azért írtam hozzátok (is), mert érdekel a 900 MHz 3G. Van javaslatotok? -
-
HENE
aktív tag
-
Saccco
nagyúr
-
HENE
aktív tag
Köszönöm az eddig javaslatokat. Kicsi teszteltem a telót.
A készülék tehát egy THL 5000, custom rom van rajta. Alapból elvileg nem tudja a 900MHz-en a 3G-t, de van hozzá patch és a custom ROM is tartalmazza. MUT BAND MODE is ezt mutatja. (persze, azért nem vennék mérget rá)
A helyszín Budapest XX. kerület, szolgáltató: Vodafone.
Tapasztalatok:
- a házon kívül (kertben) szépen megy a 3G-n az adatforgalom. Mindegy melyik slotban van a kártya, engedélyezés kérdése csak.
- a házban nem nagyon megy a 3G-n - pedig kiírja. 2G-n ott is megy szépen
- próbáltam még Kerepesen, ott a házban is megy 3G-n az adat.
Mivel Budapesten vagyok, így gondolom 900 Mhz 3G nem játszik szerepet, de javítsatok ki. Itt csak 2100 Mhz-e szórnak, nem?
Nem értek a mobil-adatátvitelhez, csak egy picit az informatikához és a fizikához. Ez alapján a következőket vélelmezem:
A telefon a 2G/3G váltást a 3G jelerőssége alapján teszi, ha nem elég erős a 3G jel, átvált 2Gre. Lehet, hogy a telómnál ez a váltási érték rosszul van beállítva, a házban még tartja a 3G-t közben meg adat nem jön.
Egyébként 4-ből 2 pálcika látszik, a le fel nyilak is villognak. Van hogy behozza a 3G-n is az oldalt, de nagyon-nagyon lassan, van, hogy kiírja, hogy nincs adatkapcsolat.
A házban persze van wifi, de gondolom, hasonló helyzet máshol is előfordulhat, így jó lenne megoldást találni rá. (már ha van, persze) -
Saccco
nagyúr
Másik szolgáltató kártyád van esetleg, amivel ki tudod próbálni? Kiderülne, hogy hardveres hiba-e.
-
HENE
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég jött meg az új telóm, egy THL 5000. Minden szuper, mindössze a 3G-vel van probléma. Budapesten vagyok, így elvileg van 2100 MHz. AZ APN-t átállítottam, így most már 2G-n megy. Látja a 3G-t, sőt a HSPA-t is, de azon keresztül nem működik a net. Ha automatán van akkor 3G-re kapcsol és semmi.
Van valami ötletetek?
-
Cyborg
őstag
A Huawei Honor 3C valahogy eddig kimaradt a listából. Van belőle 1/2G Ramos, LTE-s, igaz egy SIM-mel.
-
Cyborg
őstag
Coolpad F2 - 5,5", HD, 2500mAh akksi
-
Saccco
nagyúr
válasz csonkasz #223 üzenetére
Az első link nem működik. A második alapján itt nem tudod használni, illetve telefonálni lehetne vele, de a mobilnet az nem működne.
Keresgéltem máshol, azt írják, hogy egyelőre csak a TD-LTE verzió kapható belőle, azaz még csak Kínában használható.
-
csonkasz
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e, de még ezt a topikot találtam a problémámhoz legközelebb állónak, legalábbis a cím alapján.
Szóval készülök rendelni kínából egy Lenovo Golden Warrior A8-at. ( http://www.aliexpress.com/item/5-0-inch-Lenovo-A8-MTK6592-Octa-core-Moible-Phone-Android-4-4-FDD-4G-2GB/2020504599.html , http://www.aliexpress.com/item/Android-4-2-5-3-Lenovo-S8-smart-Phone-MTK6592-Octa-Core-2-0GHz-Gorilla/1888952521.html , http://www.aliexpress.com/item/Original-Lenovo-Golden-Warrior-A8-4G-LTE-black-MT6592-8-core-1-7ghz-5-0-HD/1993237416.html )
Most, hogy élesedik a helyzet, elkezdtem nézegetni őket és feltűnt, hogy van TDD és FDD hálózatokon működő verzió is.
Namost itt akadtam el. Melyik lenne jó idehaza? Mert az egyiknél pl. írja is, hogy a TD 3G/4G kínában használják csak.Ha ebben tudnátok segíteni, megköszönném.
-
tolvaj!
őstag
válasz proScout #220 üzenetére
Ha van rá cm szvsz mindenképpen jobban jársz, mint a gyári rommal ( bocs tw ellenes vagyok nagyon) és ha hiányozna egy-két program, azt vissza tudod tenni egy gyári romból (pl naptár, vagy hasonló). Hátha helyre rázza a hálózat kezelést.
Ha aki mer az nyer, akkor aki merít az nyerít?
-
proScout
tag
Értem .... hát az hogy Korreai az tuti és az is hogy ott helyben az SK telekom boltban lett véve.
Esetleg akkor az elképzelhető lenne hogy egy cyanogen mod al vagy ilyesmi alternatívával helyre jönne ez a hiba? Vagy mivel hogy Korreai piacra szánt telefon így jobb ha a saját rendszerével használom mert így minden működni fog benne ?
maximum akkor átváltok Telenorra ...
-
tolvaj!
őstag
válasz proScout #218 üzenetére
hardveresen nem függ a készüléked, a sim lock ki van kapcsolva benne, különben a pinkód kérése után semmit nem tudnál csinálni ( hívás, sms, stb). Lehet ostobaság amit írok, de mi van ha az skt a telekom kóreai változata? olyannal már találkoztam még a régi gsm időkben, hogy angol vodás telefon fügetlenítés után szépen ette a westeles és pannonos kártyát, a saját MAGYAR vodás kártyával, nem lehetett sms-t küldeni. elképzelhető, hogy itt is hasonló a helyzet, de azt biztosra veszem, hogy nem a frekvenciákkal van a baj, különben a másik két szolgáltató sem tudna kommunikálni GSM-en kívül.
-
proScout
tag
Más T-s kártyával sem megy helyben próbáltak 3 különböző próbakártyát... Gőzöm sincs mi lehet.
Sk telekom logo jön be ha bekapcsolom és valóban volt egy nagy frissítés amit leszedtem és így ha a menüben rá akarok menni hogy "szoftverfrissítés" akkor kér egy Sim kártyát és ez az eredeti szolgáltató sim e ( korreai)
Szóval akkor ez azt jelenti elvileg nekem hogy T-s hálózatról nem fog menni a net, és hogy lehet függő a telefon ha minden kártyát megeszik és gyári szoftver van rajta?
[ Szerkesztve ]
-
tolvaj!
őstag
válasz proScout #216 üzenetére
Egy közös van a hiba jelenségben, a T kártya. Másik T kártyával is próbáltad/ták? A kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye . Ha minden más hálózaton üzemel, akkor csak a simkártya marad hibának. A frissítés: nem tudom, koreában milyen szolgáltatok vannak, de van egy selytésem, hogy a készüléked függő lehetett eredetileg és az új firmwarerrel megkapta a knoxot ha eddig nem volt rajta, vagy az update aktiválta. Próbáld meg wifin sim nélkül.
-
proScout
tag
Na már gép előtt vagyok ... így sokkal könnyebb írni is.
Mindent leelenőriztek, ami létezett beírták a készülékbe . Mindenhol megy minden kivéve a tmobil hálózaton a mobilnet,
Kártyafüggetlen a készülék és tényleg meg is eszi a kártyákat megy is a tmobilos hívás stb viszont ameddig belerakok pl egy telenoros kártyát és azzal pikk pakk megy a net is addig a tmobilos kártyámon akármit lehet csinálni nem megy a net.
3 szervizes-t is megkérdeztem és 10-20 perc nyomogatás után visszaadták a készüléket és mondták hogy a készülékkel lehet a baj, mivel nem tmobilos a készülék így nem az ő kompetenciájuk ez a probléma...
Mondtam nekik hogy ha a telefon hibája lenne akkor nem menne a többi hálózaton a net akkor mindenhol rossz lenne... és nem csak a tmobil hálózata nem menne. 4.4.2 es kit kat van rajta (2 napja frissitettem 250mb os csomagott szedet le rá , nem tudom mi lehetett rajta) és hogy ha most rámegyek a menüben a szoftverfrissítésre akkor egy SK telekom kártyát kér ha frissíteni akarom.
-
tolvaj!
őstag
válasz proScout #214 üzenetére
És az apn beállításokat megnéztétek? Általában vodafonenál szokott gond lenni, de lehet most itt. A frekvencia 3G-n biztos nem lehet, aki ezt mondta neked hülyébb a sok évi átlagnál... MO-n mindhárom szolgáltató gerinc hálózata 2100-on sugároz,a voda ami használ 900-at is.
Beállitások/ hozzáférési pontok
Név: web’n’walk
APN: wnw
Proxy: <not set>
Port: <not set>
Felhasználónév: <not set>
Jelszó: <not set>
Szerver: <not set>
MMS-központ: <not set>
MMS proxy: <not set>
MMS port: <not set>
MCC: 216 (honos hálózat esetén automatikusan kitöltésre kerül)
MNC: 30 (honos hálózat esetén automatikusan kitöltésre kerül)
Hitelesítés típusa: PAP
Hozzáférési pont típusa: default,supl (gyárilag ez szerepel, de utólag létrehozott profil esetén, a listából az internet lehetőséget válassza)[ Szerkesztve ]
-
proScout
tag
Sziasztok!! A nagyon nagy problémàm a következő: van egy galaxy s4 es készülékem de ez nem a normàlis megszokott hanem a tipusa: galaxy s4 (shv-e300s) 8 magos processor dvb-t antenna stb egészen pontosabban a Korreai piacra szánt verzió ez és a problémám az vele hogy minden kártyát megeszik tényleg független ahogy mondták megy minden rendesen (telefonalas stb) viszont a telekomos kártyánál a mobil netet sehogy nem lehet bekapcsolni. A t-s üzletben már 3 szervizes is megnézte de sehogy nem jöttek arra rá hogy miért nem megy miközben telenoros vagy vodafone os kartyaval automatikusan fel tud lepni 3g re LTE re stb viszont tmobil os kártyaval semmire se megyek vele .... A 10. Gsm boltba mentem be reménykedve hátha valaki okosabb mint a szervizes emberek es a 10. Boltban 20 perc molyolás után azt mondja az eladó hogy megtalálta mi lehet a gond mégpedig az hogy ez a shv-e300s készülék nem bìrja venni a tmobile mobilnetes frekvenciáját a többit meg azért tudja mert ők (vodafone, telenor ) olyan frekvencián sugároz amit képes venni a készülék. .. valaki aki ért hozzá rá tudna keresni hogy valóban ez lehet a baj? Nagyon furcsa ez nekem ...
-
tolvaj!
őstag
Xiaomi redmi note wcdma tesztelve, balaton környékén, működik.
-
Cyborg
őstag
Huawei Honor 6 - 5", Full HD, LTE, 3100mAh akksi, és 379USD
-
Cyborg
őstag
Elvileg a Coolpadok is tudják a 900-as 3G:
Coolpad F1 - 5" HD ,GG
Coolpad 7320 - 5,5" HD
Coolpad K1 - 5,5" qHD LTE[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
Paypalon indíts egy reklamációt, és vissza kell küldeni. Aztán full refund.
Itt a PH-n is vannak akik telefonnal foglalkoznak, és ha nem akarsz kínával kínlódni, akkor lehet tőlük vásárolni. Ahogy néztem az árakat kb a kínai ár+áfa. Mint amikor kínából veszed és megvámolják max +1-2 eFt. Nem tudok linket adni, mivel tabletről írok.;) - The Power of the Light Side
-
bpmcwap
senior tag
válasz Anonymus23 #207 üzenetére
gyönyörű!!!! de tényleg, a hardwer pont elég... egy h9007es csak rossz helyről rendeltem
egyébként ajánlanám, mert szép a kijelzője, csinos a fogása, meg a tokja meg minden csak hát a ramja sérült, de erről lehet a NAV tehet.... 5.-e óta bent fociztak vele....[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz Anonymus23 #205 üzenetére
ááá kész.... az enyémmel tele lett a hócipőm.... 12óra nyúzás után kiderült hogy ram hiba.... 5.-e óta fociztak vele a NAVnál, ha legközelebb beragad egy csomagom át se veszem, vissza küldetem az tuti mert a köcsögök biztos minimum kosaraztak vele.... Remélem ez nem akad fent mert 6000 volt csak az ÁFA meg a vizsgadíja..... everbuytol többet soha semmit...... most baltáztak át másodszor és szóba nem állnak velem még paypalon sem.... remélem minideal nem ilyen ótvar webshop kategória. 80+105$ meg a vám és már itthon is vehettem volna valami xart..... remélem legalább valamit sikerül visszalapátoljak paypalon keresztül.... ciki csak az ha vissza is kell küldeni mert akkor az már tiszta ráfizetés
ami másik ilyen gagyiwebshop a lightinbox.... na azok még egy szemét banda....
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
-
Anonymus23
veterán
De 2 féle G2F van, ami támogatja a WCDMA 3G-t, az kisebb felbontású kijelzővel jelent meg, míg a kínai verziós (TD-SCDMA), az nem támogatja a helyi 3G-t, viszont nagyobb felbontású a kijelzője.
Nekem a WCDMA verzió lesz!
Most nézem, hogy a WCDMA verzió árát levitték 69,99 USD-re, na mondom, most rendeltem 104,99 USD-ért, csak hát a special price verzió Out of stock. Marketing na.
[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
bpmcwap
senior tag
-
tisszekreny
tag
válasz Anonymus23 #199 üzenetére
Amennyiben helytálló, hogy a Vodafone lefedettségi térképén 3G/HSPA-t választva a piros terület a 2100 MHz-t, a sárga pedig a 900 MHz-t jelenti, akkor igen, támogatja.
Pont most próbáltam ki Hajdúszoboszló 15 km-es körzetében több helyen is, és végig HSPA-val tudtam netezni. Véleményem szerint ezt az is igazolja, hogy amikor távolodtam a várostól, már kb. 10 km-re voltam, és több erdő is "árnyékolta" a 2100 MHz-s elérést mindkét település irányából, egy kb. 2 mp-nyi időre átállt EDGE-re, majd vissza HSPA-ra. Úgy gondolom ekkor állt át 2100 MHz-ről 900 MHz-re.
Kíváncsian várom majd a te beszámolódat is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bemutatkozott az ASUS ROG NUC mini PC idei kiadása
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autóhifi
- MIUI / HyperOS topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- 1 V 15
- További aktív témák...
- Dell Optiplex 3080 Micro i5-10500T, 32GB RAM, 256GB + 512GB SSD, Intel WiFi
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD IPS Érintőkijelző, i5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W10/11, 27% áfás
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD IPS Érintőkijelző, i5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás sz
- - Ninento Switch OLED Full Full Extra Csomag - Hibátlan, újszerű állapotban 1,5 év garanciával
- Steam Deck LCD 256 GB