Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
Az árba nem kalkuláltad bele az új Win 10 árát
Nekem AMD Athlon 64 3000+ Socket 754 volt az utolsó AMD gépem, és most tervezek egy Ryzen 7 2700X -re váltani majd. A mostani i5 3570K is 2012 óta hő társam.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
kovsol
titán
"Tudom tudom, sokat fejlődött a technológia"
Csak mondom, hogy a régebbi flash chipek több írást bírtak, mint a legtöbb új.
Én 2013 óta nyúzom az egyik SSD-met és még mindig nincs baja. A másik is megvan már úgy 5 éve. Annyi, hogy ne SSD-re torrentezz, de játékok, egyéb programok nem fogják haza vágni.És csak mondom, hogy az SSD gyorsít legjobban a rendszer általános sebességén. Rakhatsz te be 4 magos proci helyett 64 magosat, vagy 16GB ram helyett 64GB -t nem fog annyit gyorsítani a gépeden, mintha bedobsz egy SSD -t a programok alá.
-
kovsol
titán
Most látom a szerkesztésed.
Nekem egy Corsair HX650 V2 80+Gold tápom van. Igen nem mai darab már, de én megbízom benne, és a következő gépemben is ezt fogom tovább használni.
Nem egy ismerősöm van aki ilyen no-name lélekvesztőkkel nyomul. Nem is tudom megérteni ezt. Ne a tápon spóroljon már az ember ami egy hosszú távú befektetés, és egy alap komponensnek mondható.Egyébként most az a terv, hogy veszek egy 2700x -t, meg egy olyan lapot amibe a 3900x is tud üzemelni majd. Kijön a 4000-es széria, akkor várhatóan a 3900x ára is csökken valamelyest, és akkor az ugrik be majd a lapba. Fotó feldolgozáshoz, meg a videó vágáshoz jól fog jönni az extra amit tud nyújtani majd egy 12/24-es proci. (Tuning nélkül)
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topic összefoglalójában találtam egy alaplpa VRM táblázatot. [link]
Ott egész jól fel vannak sorolva, hogy melyik lap hogy boldogul egy stock 3900/3950x el.
Biztos ami biztos alapon hosszú távon gondolom nem árt ha azért eggyel fölé megy az ember, hogy azért ne határon mozogjon soha a gép. Akkor esetleg a 3900x OC oszlopból az "Is fine" és a "Minor airflow recommened" értékelést nézve választanék.Itt már kiesik szinte az összes B450-es lap. X470 viszont marad még mindig a képben. És ha figyelmesen nézzük látszik, hogy bizony az x570 esetében sincs mindegyiken erős VRM.
Ami zavar az X570-el, hogy a chipset fogyastása kb triplájára nőtt, és jönnek vissza ezek a mini ventis hűtések. Nincsenek szép emlékeim ezzel kapcsolatban.(#176) BiP én a ritkán nagyot ugrás híve vagyok.
A64 3000+ után jött egy Core 2 Dou, utána i5 3570k, most ez a rekorder gépem kb, mert 2012. szeptember óta nyúzom. Közben erősen elkezdtem foglalkozni fotó szerkesztéssel, és videó szerkesztéssel, és ez miatt jött el az idő a váltásra.Nem tudom a négyes széria vajon mikor jöhet majd? Azt hallottam még idén. Lehet kivárok már addig, hátha valami hatással lesz a 3900x árakra. Viszont igazából a 2700x most annyira olcsó már, hogy arra gondoltam, hogy azzal összedobom a gépet, mert az is nagyjából 3x gyorsabb lenne, mint a mostanim amire használom. Viszont amit bukok utána a 2700x eladásával, lehet pont annyi lenne, amit nyernék egy későbbi 3900x vásárlással. akkor meg tökre fölösleges lenne a 2700x köztes lépcsőfoknak.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Végül berendeltem az új cuccot.
2700X lesz egyelőre, aztán kivárom a 4xxx szériát mit hoz. Utána meg pattanhat bele esetleg egy 3900x, vagy az újak közül valami.May the Force be with you!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Asszociációs játék. :)
- LEGO klub
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Automata kávégépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Ukrajnai háború
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest