Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robag1984
csendes tag
Sziasztok!
T95N mini+ androidos tv box-om van. A problémám, hogy elmegy a szín. Frissíteni akartam az androidot, de nem jött össze. Most bekapcsolva nincs kép nem tölt be csak a kék led világít. -
bézoltán
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném...
Tulajdonképp egy működő Con-cord MK808b Finless 2.1-re való frissítés során
usb csatlakozási hiba lépett fel.
Addig jutott hogy "dowload IDB OK"
aztán "reset device OK" majd ezután lecsatlakozik és hibára hivatkozva leáll a frissítés.
"wait for loader rock usb timeout"
Mindent lépésről lépésre a leírtak szerint tettem. Ezekután a készülék TV-re dugva nem csinál semmit.
Sok fejvakarás közben eljutottam oda ha lecserélem a loader fájlt (első sor a finless progiba) egy random rk30xx loader fájlra akkor legalább végigfut a frissítés, de ezek után ismét TV-re dugva fekete kép fogad.Hagytam 1 órát hátha de semmi....próbáltam másik kábel másik gép de ugyanaz.
A tv felismer valami jelet mert írja hogy 1080p kapcsolat de azon kívül nem történik semmi..
2Ah tápom van. nagyon hálás lennék ha valaki tudna ebben nekem segíteni.. nagyjából ott elakadok hogy mi a verziószámon kívül a külömbség loader és loader közt.Remélem még van remény.....
Előre is köszönöm.
-
thotzoltan
tag
Sziasztok..sikerült a gyári beállításokkal kínaira állítanom a nyelvet egy MK808B plus smart tv kütyün..segítsen már valaki,hogy visszaállítsam angolra..
-
cibak185
csendes tag
válasz
dcsaba1212 #49 üzenetére
Nekem ugyanez történt. Feltöltöttem rá a leírásban szereplő Finless Bob 2.1 romot és működik!
-
dcsaba1212
csendes tag
Sziasztok
Srácok vettem egy android média box lejátszot és azt szeretném megtudni,hogy mi tudok tenni,hogy müködésre birjam?Az történt ugyanis ,hogy egyik kikapcsolás után másnap bekapcsoláskor a box nem hajlandó betölteni a rendszert ,mert csak a kezdőképernyő töltödik és töltödik (android felirat)
Próbáltam a reset és powergomb együttes megnyomását és max előjön a "kisrobot" és frissit DE a betöltödés az android feliratnál megakad!Kérem aki tud segitsen!
Mit lehet tenni,hogy a rendszer újból müködőképes legyen
tipus: http://www.ebay.com/itm/CS918-Quad-Core-Android-4-2-TV-Box-Player-HDMI-1-8GHz-WiFi-1080P-2GB-8GB-EU-Plug-/371049058719?pt=US_Internet_Media_Streamers&hash=item56643f519fválaszokat előre is köszönöm
-
Slapy
aktív tag
Sziasztok!
Először is köszi a leírást
a Kizs féle kernelt le lehet még valahonnan tölteni? mert a leírásban lévő linkek halottak sajna...
-
vatomi
aktív tag
A fenti rom jó lehet Point Of View HDMI Smart TV TV-HDMI-KB-01 kütyüre is? Szintén RK3066 procis.
-
csjohnny
tag
Azért lett samsung ,mert a playról így több mindent tudsz telepíteni az MK-ra .Visszalehet.Kell pl.egy root explorer vagy olyan fájlkezelő szövegszerkesztő melynek roor jogosultsága van.
Keresd meg a system mappát, ebben van egy fájlt : build.prop
Ezt a fájlt nyistd meg egy szövegszerkesztővel.
Az alábbi sorokat keresd benne:
ro.product.model=
ro.product.brand=
ro.product.name=
ro.product.device=
Az egyenlőség jel után neked az van hogy I9000, samsung stb.
Változtasd meg erre:
ro.product.model=MK808
ro.product.brand=rk30sdk
ro.product.name=rk30sdk
ro.product.device=rk30sdkDe szerintem jobb ha a samut hagyod.
-
vensoft
csendes tag
Hali! Flash sikerült, minden jól működik!
Egy észrevétel: miért lett a Rockchipből Samsung???
Legalábbis amikor a Play-ről telepítek most Samsungnak látja.
Vissza lehet ezt valahogy írni az eredeti Rockchipre??? -
RufuszX
senior tag
válasz
Avicularia #38 üzenetére
Szia!
A kernel csere agyon egyszerű.
A flash toolt megnyitod, betallózod a megfelelő kernelt, ahogy leírásban is szerepel, majd minden más elől kiveszed a pipát és mehet is.
(ebben a topicban hamarabb kapsz majd választ a későbbiekben. És itt van egy hsz amiben szájbarágósabban is le van írva, de nem kell átnevezni semmit csak az elérési utat beállítani.)Egyébként MK808B-n tudtommal nem működik a Bluetooth és a wifi Kizs kernelével, (mert MK808-ban elve nincs Bluetooth és eltérő wifi vezérlő chip van benne.)
-
Avicularia
veterán
Szia
MK808B-n szeretném kipróbálni a KIZS féle 720-as kernelt. Gyári állapotról az 1.7-es Finless romra váltottam, most is az van rajta. Milyen módon tudom csak a kernelt cserélni vagyí ehhez újra kell raknom a romot is?
-
-
tboy72
aktív tag
Én tegnap hoztam vissza a halálból egyet, a freaktab-on van fönn leírás hogyan kell. Röviden:
A házat szétpattintod, és a hűtőborda alatt van a nand chip. Balról a 8-9. lábakat rövidre zárod egy varrótűvel, és közben dugod fel a pc-re az USB-t, ekkor másik módban csatlakozik fel, és simán tudod a nandit, az idb-vel együtt törölni, utána jó lesz a flash is!
(remélem nem késtem el a válasszal)
Ja a legfontosabb!!!
Cserélj miniUSB kábelt, valami használhatóra, mert nagyon válogatós!!!
-
tyrtaios
csendes tag
Hi!!
Flasheltem,működik....de még az 1.5ös verziót tudtam csak.
üdv Ty. -
tyrtaios
csendes tag
Hali!!
Nem tudom letölteni a filet,miért?Rákattintok és semmi...
üdv Ty. -
tutucs
csendes tag
Hali!
Lehet, hogy az első vagyok, de nem sikerült!
Mindent a leírás szerint csináltam, pláne lassan, óvatosan, és az erase nand még jó volt, utána a flash rom gomb után error: idb hibával a futás leállt.
Azóta fel sem ismeri!
Szóval féltéglásítottam, vagy van még esély?
Tutucs -
törölt tag
válasz
Alamogordo #30 üzenetére
Hali,
Pár hete szereztem be én is ezt a kis dongle-t Kínából (geekbuyings), és nagyon meg vagyok vele elégedve. Megpróbálok válaszolni, de nyugodtan javítsatok, ki ha tévedek:
- gyári rommal az a baj, hogy - ahogy említették is - tele van szemetelve felesleges app-okkal (így 2 Gb-nyi terület elvész a memórián), talán a proci órajele is alacsonyabb (alapból valami 1.2 Ghz), alapból nem tudsz Xbox kontrollert használni (custom rommal nagyon állat, több játék élvezetes vele). Konkrétan a HD lejátszással kapcs. nem tudom megmondani, milyen a gyári rom, mert nem sokáig használtam. Egyébként ahogy korábban is írták még, nincs kikapcsoló gomb, ergó csak áramtalanítással kapcsolható ki gyári rom-mal, ami árthat neki hosszútávon.
- nálam nem dobta még el a wifit (sem original, sem custom rom-mal), viszont hasít rendesen,
- XBMC telepíthető rá, de ahogy a hivatalos oldalon is írják, még nem műxik rendesen:"Several features, such as hardware video decoding, better touch support, and more, are still under development."
Itt van egyébként a leírás: [link]
Tehát videólejátszásra nem érdemes még XBMC-t használni MK808-on (bár a 480p szintű videókkal elboldogul, 1080p lejátszásra azt a Video Player-t használd, amit alapból felajánl a rendszer (custom rom esetén), az gyönyörűen viszi.Egyébként lemértem a fogyasztását: nálam 1W-ot eszik idle-ben, 3W-ot használat közben, tehát igen jó a fogyasztása. Xbox kontroller pedig kiválóan működik, a játékok listája itt lesz:
[link] -
Alamogordo
csendes tag
Most tervezek ilyet beszerezni .
A kérdésem a következő volna: (nézzétek el hogy nem ismerem még a cuccot)
- mi a baj a gyári Rom-al? (hd lejátszás, stb...)
- a flashelés után mit takar, hogy eldobja a wifi sebességet?
- XBMC telepíthető-e rá? -
janos.cs
tag
még egy nagyon fontos kérdés, romot amit felteszek az 4.1 android lesz majd?
-
janos.cs
tag
ezt windows 8al (32 bit) is meglehet csinálni? szóval amikor tallózni kell az eszközkezelő résznél akkor meg fogom tudni csinálni?
-
djjwill
csendes tag
ajajj és megcsináltam a flashelést de annyi történik hogy a kezdő boot-olós háttér után nincs kép! a tv nem mondja hogy nincs jel tehát az gondolom van csak se kép se hang!
a flashelés simán ment hiba nélkül. és nekem 2A-os táppal küldték tehát elvileg nem a táp a probléma
de vajon akkor mi?na most pedig kipróbáltam a telefonom töltőjével ami 1a sincs de annyiban másabb
hogy nem simán sötét a képernyő hanem bevillan folyamatosan egy világosabb csikos kép -
Hulioboy
tag
Szia!
Köszönöm a gyors válaszodat. sajnos annyira nem vagyok ebben a témában jártas hogy mi az a kernel, de tudsz esetleg olyan embert, vagy ha neked van erre időd, energiád? Nagyon megköszönném, és nem lennék hálátlan semGondolom aki csinált már ilyen annak ez nem egy nagy történet...
Van esetleg erre mód?
Köszi előre is -
RufuszX
senior tag
A tápnak jónak kell lennie, mert én is ezzel használtam (még overclockolt állapotban is).
Véleményem szerint ebben az állapotban tudod flashelni és szerintem segít is a problémádon.
Eleve egy olyan kernellel tenném fel amiben javítva van a "feketeképernyős" hiba.
(Igazából nem ronthatsz a helyzeten.Ez a topic nem különösebben megy (azért ha kérdést látok be-be nézek), de azt javasolnám, hogy itt tegyétek fel kérdéseiteket/kéréseiteket. Sokkal jobban pörög és nálam még kompetensebb kollégák is szívesen segítenek.
-
viperabácsi
addikt
Hali a flash tool -t feldobhatnád valahova , hogy ne kelljen regisztrálgatni .Köszi.
-
Z_T
aktív tag
Az utolsó két hozzászóláshoz: nézzétek meg, hogy 2A-s tápegységet használtok-e vagy 1A-s, netántán a TV USB-ről kapja a tápot? Csak a 2A jó!
A második megjegyzés inkább technikai: gyertek az mk808-as fórumba az ilyen jellegű kérdésekkel, ez ITT a firmware upgrade részletes magyar leírása!
-
Hulioboy
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni... Vettem én is egy MK808-as androidos cuccot (ebay, kína) Bekapcsoltam beállítottam a wifit, át állítottam magyarra, kikapcsoltam, és azóta nem indul el. Konkrétan ez történik: Video a hibáról Az lenne a kérdésem, hogy ha Flashelném a cuccot, ha egyáltalán lehet így ebben az állapotában akkor van-e rá esély, hogy felépül??? -
Patesz7
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy ilyen cuccot. Fel is tettem rá az 1.6os rom-ot. Működik is rendesen minden. Egyelőre két kérdésem merült fel...de ezek igen amatőr és esztétikai kérdések. Az első: az oké, hogy most már szoftveresen is kikapcsolható, de mi van a bakapcsolással? Az továbbra is kihúzom-bedugom módszer, vagy van rá valami megoldás (pl: Vezérlő ami tudja ezt)? A második: az csak esztétikai dolog, rom-olás előtt ugye a boot képernyő az egy google tv logo volt és egy android felirat, most meg egy elég ocsmány villogó logó ami gondolom az 1.6ot készítő műve. Erre van lehetőség, hogy a rom megmaradásával együtt vissza lehessen állítani kezdeti állapotára? Tovább az merült még fel benne, hogy vissza lehet-e állítani a gépet eredeti gyári rom verzióra? Köszi szépen! Üdv.!
-
Dr.GodMan
csendes tag
Sikerült belőni a billentyűzetet, bár sajnos fizetős a teljes verzió így a demót tettem fel aminél a space lenyomásakor kiírja, hogy demo
Előszedtem egy usb-s hangkártyát és kezeli, bár nem valami csúcsminőségű a hang amire képes ez a 500Ft-os hangkártya! A gyári rom-al nem kezelte.
Köszi a segítséget! Remélem mielőbb felbukkan az infó , hogy miként tehető rá kiforrott jó oprendszer!Egy személyes kókány észrevétel... Kipróbáltam ugyan ezt a rom-ot egy ICOO D70pro táblagépen (kb ugyan az a hardverfelépítése mint az MK808) Az 1.5-ös rom tökéletesen működik rajta illetve ha az 1.6-os verzióban a system-et az 1.5-re kicseréljük akkor is működik. Sajnos a táblagép saját kijelzője bekapcsoláskor és kikapcsoláskor csak felvillan kis időre és csak HDMI porton van kép rendesen. Sajnos a táblagép gyári szoftvere egy 230MB-os képfájl így én nem tudtam a rendszert külön kicserélni benne. A rom flash tool-al külön kicserélve nekem nem működött.Hozzáértő ember biztosan megtudja csinálni, hogy rendesen menjen rajta a Finless Bob féle verzió vagy más oprendszer.
-
RufuszX
senior tag
válasz
Dr.GodMan #15 üzenetére
Első problémádra megoldás az External Keyboard Helper nevű program. Play-ről tölthető le, sokunknak nagyon jól bevált.
A második kérdésedre nem tudok biztos választ adni, mert én nemhazsnáltam még küldő hangkártyával, de ebben a topicban biztosan segítek Neked. Ahogy emlékszem van aki nagyon olcsó külső USB-s hangkártyával használja.
-
Dr.GodMan
csendes tag
Remélem mielőbb elkészül a stabil és megbízható verzió!
Sajnos ami ubuntut futtattam az MK808-on az is csak alfa verzió és fejlesztők illetve hozzáértők tudják valamire is használni.
Ahol láttam és bemutatták, hogy puppy 528-at futtatják az MK808-on, ott semmi infót nem osztottak meg, hogy miként futtatható és mennyire stabil, megbízható rajta a rendszer.Most feltettem ezt az újabb 1.6-os rom-ot az 1080-as kernellel. Így már tetszetősebb képe van és használhatóbb monitoron mint a régebbi illetve a gyári verzió! Így már rendesen lehet rajta netezni és szöveget szerkeszteni stb...
Viszont amit én nem tudtam beállítani rajta az az USB-s billentyűzeten az ékezetes karakterek. Csak angol kiosztással működik. Erre esetleg van valami gyógymód?
Illetve a monitoromon nincsen hangszóró.Így a HDMI audió hiánya miatt nincs hangom. USB-s hangkártyával működik a hang? Így sima analóg jellel kis hangfalon tudnám hallani a hangot.Köszi!
-
RufuszX
senior tag
válasz
Dr.GodMan #13 üzenetére
Sajnos az RK3066 alapú rendszerekre még nagyon kezdeti állapotban van a Linux.
Egy hasznos oldal ha minden képpen ezt szeretnéd feltenni rá:
http://ubuntu.g8.net/A hivatalos realese jan. 15. lesz. Addig is van pre alpha 0.3-as verzió. De tényleg csak tapasztalt felhasználóknak ajánlott, mert akad benne hiányosság.
De reméljük, hogy nemsokára teljesértékű rendszer lesz és persze hardveres videó gyorsítás linux alatt.
-
Dr.GodMan
csendes tag
ÜDV mindenkinek!
Úgy mint sok más embernek, nekem is megtetszett ez a kis kütyü...
Én meglátásom szerint ez az MK808 hardveres felépítése már elegendő teljesítményt nyújt ahhoz, hogy teljes asztali PC-ként lehessen alkalmazni. Persze csak általános felhasználásig ami internet, letöltés, kisebb játékok, fotós, grafikai és média lejátszási cél lenne.
Sajnos az android oprendszer szerintem nem a legjobb asztali géphez, illetve szoftveres támogatottsága sem az igazi. Nézelődtem a neten és több helyen olvastam, hogy Ubuntu, Puppylinux és egyéb linux változatokat is futtatnak ezen az MK808-on.
Próbáltam én is futtatni elsőként ubuntu 12.10-et de nekem valahogy nem jött be (persze még csak alfa verzió).Sajnos én ezen az ubuntu-n kívül mást nem tudtam elindítani.
Régebb óta próbálgatom asztali PC-n a Puppy linux változatait és én hatalmas potenciált látok ebben a kicsi és egyszerű de komoly oprendszerben.Esetleg nem lehetne ezt a topikot kibővíteni ezzel a kis puppy linux kitérővel, hogy miként lehet futtatni az MK808-on?
Előre is köszi a segítséget!
-
Indiant
addikt
A 4. pontra van egy alternatív ötletem. Mivel nálam a tallózás ablak az istenért nem jön fel...
Én a FinlessROM mappában cseréltem ki a kernel-t és a systemet a KIZS félére, viszont az eredeti neveket (kernel.img és system.img) megtartva.Kösz a leírásért!
-
coo
csendes tag
Hali!
Szeretnék flash-elni, mindent az előkészületek szerint csináltam, de "no Found RKAndroid Loader Rock Usb" van a Rom Flash Toolban alul...XP-n nyomom.
Segítsen valaki plíz...
-
RufuszX
senior tag
- Rootolt
- Felesleges kínai alkalmazások eltávolítva
- Teljes init.d támogatás
- Alkalmazások 2012.11.03-ig frissítve.
- RK Launcher hozzáadva (amit az MX1 és UG802 is használ), szabadon választható melyik launcher fusson
- Újraindító alkalmazás (segítségével ki is kapcsolható a szerkezet áramtalanítás nélkül)
- Alkalmazásokhoz szükséges hely megnövelve 2 GB-ra
- Wifi finomhangolva (valakinél még mindig ejti a sebességet, de lényegesen jobb mint a gyári rommal)
- XBOX kontroller kompatibilisAbból indultam ki, hogy az fogja használni, aki a topicban már olvasgatott és esetleg van is ilyen kütyüje, tehát tudja mivel jár. De kiegészítettem a leírást a rom fontosabb tulajdonságaival.
-
RufuszX
senior tag
Tessék: http://bit.ly/SlO0FR
Viccet félretéve egy Android alapú "mini pc", alapvetően médialejátszási és tv "felokosítási" céllal.
-
Végig az a kérdés motoszkált a fejemben: Ezmiez? Szóval ez mi?
-
StLui
veterán
Szenzációs vagy, ezer köszönet, és gratuláció! Holnap tudom csak próbálni megcsinálni, de szerintem így menni fog.
-
Sennalacy
aktív tag
Köszönet az írásért, be is lehetne tenni róla a linket a kütyü topikjában az első hsz-be az éppen aktuális leginkább ajánlott rommal együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Mindenki a saját felelősségére hajtsa végre a következő lépéseket és a készülék flashelését. Véleményem szerint elég...
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Politikai mémek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Telekom mobilszolgáltatások
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest