- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
A baross utcai villamosmegállónál így halt meg egy ember...
Íráshoz kapcsolódóan:
A feltételezés meg, hogy a fék helyett véletlenül gázt nyomott annyira nonszensz, mintha Te véletlenül a piacra menvén egy kiló hús helyett egy traktort vennél.Amúgy én is a szemkontaktus híve vagyok. Eddig bevált mind gyalog/bringával/autóban ülve. Ha nem néz rád, akkor nem lát (vagy nem akar) és 95%, hogy nem fog elsőbbséget (vagy bármi mást) megadni. Olyan meg szerintem kevés van az utakon aki szándékosan keresi a balesetet (legalábbis remélem).
-
Cthulhu Dawn
őstag
Engem egyszer egy olyan zebrán csaptak el majdnem ahol lámpa volt (!). Zöldre vált, elindulok, és egyik irányból az autós gondolta megelőzi a kocsisort ami megállt a pirosnál, és átszáguldott előttem a zebrán
(bmw volt) . -
elektrotank
aktív tag
-
the_blu36
tag
Ugyanez fordítva is igaz. Júzer áll a zebránál, megállok, néz, nézem, intek, int, intek, int, megköszönöm, elindulok, kilép, satufék
Nem egy ilyen van. Meg a másik kedvenc: zebra mellett 10 méterre lelép forgalommal azonos irányba (tehát nekem háttal), nem néz szét, mert a másik oldalt lesi, és elindul 15°-ot bezárva az úttesttel. Na meg ugye van a fekete ruhában kivilágítatlan úton az út jobb harmadán botorkáló népség, általában párban egymás mellett, kézen fogva. -
Simi87
senior tag
válasz
Blindmouse
üzenetére
Ezt itthon is így kéne. Meg a gyalogosoknak is kéne valami retorzió, mert nem állapot amit egyesek művelni tudnak az nagyon durva.
-
bagkri01
őstag
-
bagkri01
őstag
válasz
üzenetére
Amit linkeltél az elől csak hővédő üvegezés van, mint az autók 80%-án, szépen zöldesen, kéken csillan, de tökéletes ki és be lehet látni rajta.
ui.:amúgy van jogosítványod és ha van használod is valamire? Én manapság sokat közlekedem autóval, de amit a gyalogosok művelnek az nem semmi. Mióta behozták a rendeletet, hogy a gyalogosan kelsőbbsége van azóta mennek keresztül kasul, mint a vadbarom, sz@rnak az egészre. Vidéki városokra, de Budapestre mégjobban igaz. -
nyikszi
őstag
válasz
elektrotank
üzenetére
Egyetértek. Sajnos nagyon sok idióta van az utakon, tapasztalom ezt autósként, gyalogosként és kerékpárosként. Gyakran vezetek és ritkán, de hibázok, és ne mondja nekem senki, hogy soha nem hibázott még! De hogy soha nem léptem a gázra a fék helyett az biztos, nem is értem, hogy lehetséges?!
Egyébként valóban, az idősek és a kedves Hölgyek, akik nagyon veszélyesek bírnak lenni. Keresztapám aki már 74 évesen letette az autót, mert volt egy veszélyes szituációja (egy szirénázó mentőnek nem adta meg az elsőbbséget).
-
elektrotank
aktív tag
Előfordulhat, hogy véletlen rossz pedált nyomott, ha olyan cípőben, bakkancsban van, ami nem feltétlen vezetésre való. Egyszer apám is a hatalmas bakkancsába jött, de ő gáz helyett a fékre lépett, igaz szerencsés helyzet volt, mert havas volt az út és mögöttünk nem jött senki... és legalább a féket is teszteltük hogy fog e még

Ugyanakkor lehetett csupám szem*t is. Vagy rossz napja volt stb... sok minden lehetséges. Ezért kell neked is figyelni. Jelen esetben mint írtad, nem lett semmi baj ebből.
Én csak akkor megyek át zebrán autó előtt, ha valaki elmegy mellőllem és lelép az útra (én meg utána megyek 1-2 méterrel, végül is, ha valakit el fognak csapni, ne én legyek az), vagy villant vagy int. Amíg nem vagyok 100%-osan biztos abban, hogy megáll, addig le se lépek. Ha pedig megáll, megköszönöm és tovább lépek. Főleg télen kell figyelni, meg vízes utakon.
Mindenki figyeljen a másikra!

-
merkucyo
aktív tag
Simán lehet, hogy fékezni akart csak nem találta el a pedált, de elég sokan szoktak villogni vagy valami ha át akarnak engedni.
De az idős (80+) sofőrök a legveszélyesebbek, a múlt héten öreg házaspár terelgette előttem a ladát, sík egyenes úton balra indexelt, 30-al ment 50-es körzetben és a végén kövér piroson úgy áthajtott, mintha ott sem lett volna- szerintem tényleg nem is vett róla tudomást...
( Amúgy a szélvédő nem lehet sötét)
-
törölt tag
Nem,nem általánosítás akart lenni
Mert vannak értelmes vezetők,tudom csak
Egy sötétített üvegő autóssal ,hogyan keressem a szemkontaktust?
Egyébként valami Mercedes volt
-
Simi87
senior tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ez itt nem működik. Többet járok gyalog, mint kocsival, mivel 5 perc alatt besétálok melóba. Annak van elsőbbsége akinek megadják.
-
Német általános iskolákban tanítják a gyerekkel, hogy a zebra előtt állva, keressék a szemkontaktust a közeledő jármű vezetőjével. A járművezetők is keresik szemkontaktust.
Ez teremt tiszta helyzetet. Ha a gyalogos menni akar, az látszik rajta, ezért átengedik.
Ha nem akar átmenni, akkor jelzi a szabad utat, az autósnak. (Ott várakozik valamiért.) -
kemotox
addikt
Szerintem csak az általánosításos sztereotípiás dolgokra akart utalni. Ugyebár elég ismert sztereotípia a "köcsög bomcsis". A poszt meg az általánosítás illusztrációja is lehetne a szótárban. (volt egy rossz élményem egy autóssal - > minden autós köcsög)
Különben meg mit magyarázkodsz, köcsög béemvés
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Petyyyyy
addikt
Csak azt tudom javasolni, hogy ha visszaérsz a celládba, húzz egy újabb strigulát és kösd fel a gatyád.
Rengeteg oka lehetett és benne van a pakliban, hogy tényleg csak a határozatlanság miatt történt - részedről és részéről is.
Hetente több ilyet is látok. Kellően határozottan kell fel, akarom mondani lelépni a zebrára - persze nyitott szemmel! - és akkor látni fogják, hogy te ott át akarsz menni és élni fogsz az elsőbbségeddel. A nyitott szemed meg azt figyeli milyen határozott a jármű mozgása. Vajon csak azért lassít, mert kíváncsi, hogy megijedsz-e és átengeded vagy mert pont nem kell nagyot fékeznem és átér, aztán suhanhatok és így tovább...
Ha ő tűnik határozottabbnak és nagyon siet, akkor meg te mondasz le az elsőbbségedről. -
tDr1v3r
veterán
Legalább BMW-s volt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Portal - Midnight Black - Garanciával
- Új ASUS RYZEN 5 7600X GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 750W TÁP 2ÉV GAR
- REDRAGON K530 TKL Draconic Compact RGB Red Switch
- ÚJ GAMER MAX PC CORE I5 14400F 16-32GB RAM 512GB SSD GAINWARD RTX 3070TI 8GB DDR6 750W-TÁP 2ÉV GAR!
- Samsung Z Fold 4 12/512GB garanciális + frissen szervizelt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- 58.5 mm full fém tamper
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G2i - i5-11G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo X280 12" - i7 8550U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mert miért gyorsítani fel amikor látja,hogy megyek át a zebrán?
(bmw volt) .
Nem egy ilyen van. Meg a másik kedvenc: zebra mellett 10 méterre lelép forgalommal azonos irányba (tehát nekem háttal), nem néz szét, mert a másik oldalt lesi, és elindul 15°-ot bezárva az úttesttel. Na meg ugye van a fekete ruhában kivilágítatlan úton az út jobb harmadán botorkáló népség, általában párban egymás mellett, kézen fogva.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)