Új hozzászólás Aktív témák

• Sequadon

tag

Sziasztok!

Először is köszönöm a cikket, jó ötleteket merítettem belőle. Új vagyok még a Pi/Linux vonalon, így lenne pár kérdésem, hátha kapásból tudtok rajtam segíteni.

1. 2,5 külső HDD-t a monitoromba épített HUB-on keresztül csatlakoztatom a Pi-re, egyelőre így tudom csak a tápellátását megoldani. A problémám az, hogy ha nincs művelet x ideig a vinyón, akkor leáll és nem is érem el többé. A könyvtár ahová be van csatolva üres. Csak újraindítással tudom orvosolni. Windows vonalon ez úgy nézett ki, hogy leállta vinyó, ha viszont megnyitottam a meghajtót akkor 5-10 mp felpörgés után elérhető volt. Erre van valami megoldás? Azt nem szeretném ha éjjel nappal menne, de ne is kelljen minden leállás után újraindítanom.

2. Transmission web interface időnként nem elérhető, mobilos alkalmazás szintén. Status-ra active/running-ot ír. transmission-daemon stop, majd transmission-daemon start kelti csak életre újra. Ezt vajon mi okozza? Log errort produkál, de tudtommal ez nem akkora gond és pláne nincs köze a webes interface-hez.

Ha van valami ötletetek azt megköszönöm.

Üdv: Seq

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés