Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- VHS digitalizálás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neoka
aktív tag
sziasztok!
Ezt is lehetne használni ilyenre?
EN8400GS SILENT/P/HTP/512M
-
E1even
senior tag
Eladó egy új Asus GeForce GT 240 512MB GDDR5 videokártya 3 év garanciával. Kiválóan alkalmas PhysX társkártyának.
-
creation
senior tag
Hello!
Leírásban win7 alatt másképp megy...
Én is ezzel szenvedtem 3 napot, mire feldühödtem...
Megoldás a physix beállítására:
ATI kártya kivesz, csak Nvidia hagy bent a másodlagos foglalatban. És erről boot, ha fent a driver megjelenik az opció, bármely driverrel. Helye a 3d beállításokban a 3. helyen lesz.
Beállítod hogy physix az nvidia kártyáról mejen, majd gép resi, visszanázed valóban arról megy e... aztán gép kikapcs, ATI betesz, Boot tetszőlegesen, de mivel ATI a primary-be / master-be kerül így vaszeg arról jön majd asztal, ha nem akkor ATI driver felrak, és beállítod srceen resolution menüpont alatt ATI-t elsődlegesnek, majd Nvidia képét visszavesz 800X600 és felteszed a bal felső sarokba (ennek igen egyszerű az oka, ide tényleg ritkán kóborol az egér) Majd gép resi, és boldogan míg meg nem.
Ha gondod van akkor adatlapomon vannak adataim, skype me
-
iday
aktív tag
Hali.
Valamiért nem akar sikerülni nekem ez a Physix.
Ati HD4850 + 8500Gt lenne a párositásom.
Végigolvastam, a leirt nvidia drivert tettem fel, physix szoftvert is.
1.03 és 1.04 patch-el is probáltam.
2. képernyö be van kapcsolva az nvidia karinak is. Monitor nincs rajta.
Nem jelent meg eggyikkel se a pyhsix opcio.
Win7 64bit alatt probálom.Mit szurtam el?
-
creation
senior tag
Kár hogy a cikk képei már nem élnek... mi lenne ha találnának a kedves cikkírók egy fix tárhelyet maguknak, regelve mondjuk egy ATW-re vagy felkínálna egy kis helyet a PH?
-
Csakii
csendes tag
Üdv
Próbált már valaki egy ATI 48xx-as kártyát és egy integrált Nvidia 8100-ast összebarátkoztatni? Vajon ez így mehet PhysX-szel?
csakii
-
cudar07
senior tag
sziasztok
ezt nem teljesen értem
A radeonra a DVI, a geforcera D-sub kábellel kötjük rá ugyanazt a monitorunkat (DVI-D-sub átalakító...).erről valéaki egy képet?
és ha csak 1 bemenetem van a TFT-n?
akkor nem is működik??? -
cudar07
senior tag
sziasztok
a képeket kérhetjük újra szerkeszteni
nagyon érdekelnének az eredmények!
előre is kösz! -
Dyingsoul
veterán
Respekt+++
Hasonló dologra készülök a közeljövőben egy HD4890 Vapor-X 2GB-el +9600GT 512MB-vel!
Remélem sikerül és írok róla én is egy cikket!
-
Valamiért nem tudtam szerkeszteni a cikket, de egy kis update:
Radeon Graphics + Nvidia Physx frissített beüzemelési útmutató. -
JirForce
csendes tag
Ha mindkét kártya GF, akkor csak elég egy SLI csatlakozóval összekötni őket?
Nem kell két monitor csatlakozó? -
szmore84
csendes tag
181es nv driverrel ment nekem physx, viszont mikor felraktam a 186os drivert akkor nem akar sehogy se menni a physx
nektek mien nv driverek vannak fennt?
Windows7 ultimate 7201 bulid, 4850+8600gt
-
ricsi99
addikt
Win 7 alatt simán megy, engedni kell a másodlagos képernyöt a gforce kártyának s kész nem kell trükközni semmit
Pci-e sávok kiosztásáért az alaplapod biosa a felelös... nézd meg a manuáljában hogy 2 kártyás felálásban milyen kiosztást ad... itt teljesen mindegy a videokarik gyártója ill tipusa -
zannor
tag
Üdv!
Működik még a Radeon mellé Geforce technika? Egy másik fórumban azt írták, hogy szoftveresen le lett tiltva a mutatvány. Egyébként, ha vesz az ember fia egy crossfire képes lapot amiben ha két Radeon van akkor csak 8*-os PCie-re képes, akkor ha berakok egy Radeont és egy Geforce-ot, akkor a Radeon megy 16*-osan és a Geforce (fizikára használva) 8*-osan vagy mindekettő csak 8*-osan fog futni?
-
roliii
tag
szerintem Nvidia PsyhX jó.. Ati-t nem vennék , legalábbis gondolom h jobb.
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Lenne nekem oylan kérdésem, h ha van egy P45-ös lapom (Asus P5Q széria) CF támogatással, benne egy gtx280-al, akkor ha rakok mellé mondjuk egy 86gt-t physx-nek, akkor az sli-nek minősül (mert ez nekem nem derül ki a cikkből, se a hsz-ekből - mert végigrágtam magam az összesen)??
Vagyis nem fog menni CF lapban két geforce??Egyáltalán jó ötlet 280gtx mellé 86gt? Kiszolgálja még a nagytesót játékban, vagy már gyenge hozzá?
Vagy ez így nem sli, és nem kell hozzá alaplapi támogatás?? (mintha csak egy bővítőkarit hazsnálnék dedikált gyorsítónak)
Köszönöm!
-
Auratech
őstag
-Válasz és indoklás
-Mi működik?
-VirtualiSUN jobb
-VégeredményMert a prospektusokban nincs ilyesmi reklámozva.
A pöccre nálam azt jelenti, hogy amire szeretném, tudom használni. Tehát arra, hogy a radeon kártyám és a vele járó alkalmazások mellett az nvidia és az őt támogató, engem érdeklő programok menjenek egy gépen belül.Ami nálam hibátlanul megy.
Fizikailag van két kártya, 4850 a 16x-os slotban, 8600gt a 8x-os slotban (Ga43ep-ds3), (de fizu után jön a 8800gts) Az xpsp3-ra rendesen fel van téve a radeon 9.4cat. Az nvidia driverek nincsenek. Mehetne fel a radeon driver mellé az nvidia is, de jobbat tudok!A SUN virtual machine-ben csinálok egy xp-s gépet. Mikor kész , látja mindkét kártyát. Ide pedig az nvidia drivert, a cuda-t és a phisycs drivert teszem fel. (fw182) ezután a virtuális gépben a radeont letiltom az eszközkezelőben. Ha játszanék, akkor a gazda xp-ben is feltenném a fizika drivert, de nekem csak a cuda kell. Ezért a gazda xp-ben pedig letiltom az nvidiát.
Most van egy gazdagépem a Radeonnal "képesítve" és van egy virtuális gépem, hardveres Nvidia támogatással. Ezek után a két xp teljesen önálló munkaállomásként működik, mindenki a saját gpu-jával. A Radeonon megy amit a Radeon támogat. A V-xp-n pedig minden Nvidiás okosság otthon érzi magát. Így betonstabil.
Viszont mehet, kérdésedr válaszolva, a radeon mellett az nvidia is a korábban leírt módon.
Csak a virtualizációs okosság nekem is új és nem akartam segget csinálni a számból. Inkább alaposan kipróbáltam. -
Auratech
őstag
Nálam megy a két kari durván. 4850 és 8800gts.
Ha a hatékonyságot lefordítom cpu teljesítményre, akkor a gépemben 16magos 50Ghz-es proci dolgozik... -
magyarl
tag
miszösz ennyire pangás van a témában?
-
sereeff
aktív tag
hali vennék ageia physX kártyát, ha tud valaki.. sereeff@freemail.hu
-
tzimash
őstag
válasz
speed3456 #175 üzenetére
ja, c2d e2160@2,7ghz, hd3870+8500gt-vel próbáltam. azzal a physx driverrel ami a játékkal települ nem tudtam rávenni a cuccot a hw-es fizikára, (régebbivel meg kifagyott a játék menübe lépés előtt) de letöltöttem a legújabbat (jan. 30.-i) azzal ok volt, vagyis volt hw-es fizika, de veszettül akadt a game a számításigényes részeknél. lehet már kevés oda a 8500gt.
meg kéne néznem az erősebb vasamon is, de lusta vagyok -
speed3456
aktív tag
Valaki próbálta már ezt a módszert a Mirrors Edge-ben?
-
Yany
addikt
Valamelyest idevágó cikk:
[link] -
Yany
addikt
Várható teszt az új bétával is, esetleg grafikonos formában?
Amúgya cikk!
-
Supr@
senior tag
sziasztok!olyan kérdésem lenne, h ezt sli-hezis lehet használni? most lesz amjd 2db 8800gt sli-ben, és a lapom (evga 680i sli) támogja a 3karis rendszer, vagyis a középső slotba fizikai gyorsítót rakni. na de lenne gyorsulás? mondju ka 2db 8800gt közé egy 8600gt-t, vagy felesleges?
-
v.tom
őstag
Nagy érdekes írás. Hamarosan, ha minden jól megy én is csinálok valami ilyesmit, de én szeretném megfűszerezni a dolgot egy kis crossfire-rel is.
-
válasz
Geller72 #168 üzenetére
Miért használna egy alapvetően játékokra kihegyezett fizikai API-t egy olyan program ami nem végez fizikával kapcsolatos számításokat, vagy ha igen, akkor biztos mások a modellezési és pontossági követelményei, mint amit a Physx nyújt? (Elvileg talán a physx is alkalmas lehetne akár professzionális fizikai modellezésre is, de szerintem a gyakorlatban senki se írt ilyen programot.) Egy Axis WM mellett egy Physx-es játék azért olyan, mint a Photoshop és a Paint.
-
válasz
Geller72 #166 üzenetére
Elvileg azokat is lehetne hackelni, de kár vele vesződni.
A Physx fut CUDA alól, vagyis nem. A CUDA akkor fut, ha arra írt programot használsz. (akkor megkeresi a VGA eszközillesztővel feltelepült cuda.dll-t, és a CUDA megkeresi a hrdware-t, és akkor eléri a program). A CUDA egy HAL-t (Hardware Access/Acceleration Layer-t, hardware elérési/gyorsítási réteget) biztosít a programoknak.
-
válasz
Geller72 #162 üzenetére
Wrapper szerintem már sosem lesz. De nekem sincsenek belső infóim, miután meglátta ennek a cikkemnek a rövidebb angol kivonatát szóba sem ált velem Regeneration (ő régebben azt állította, hogy ez lehetetlen, én meg belinkelgettem, hogy nem az, épp ott ahol kérdőrevonták őt hol tart a wrapper.
)
1: Szerintem nem, menni fog...
2: Szerintem jobb lenne 1 erősebb kártya, mint 2 kissebb, főleg SLI nélkül. A CUDA-s programok talán nem is tudnák egyszerre használni őket, csak ha SLI-ben lennének.
Nem lehetetlen dolog amúgy az SLI CF-es lapban. De nem tudom hogy kell, csak láttam már működni régen moddolt driverrel, meg állítólag X58-as "license lopással" is lehet valahogy újaban
3. számozatlan pontot nem értem.
-
ricsi99
addikt
válasz
hardzsi2 #163 üzenetére
Külön külön moncsi volt vagy felváltva.
Ha meg olyan moncsid van ami több bemenetet kezel akkor nyugodtan használhatod akár mind1 is egyszerre ,ugy is mindig az lessz aktiv amelyikre kapcsolsz, maga a moncsi szétválogatja a jelet, Volt cégemnél több évet ment igy egy monitor 2 gép felállásban -
hardzsi2
aktív tag
Bocs, lehet, hogy hülye kérdés, félreértettem, de egy monitorra kötötted rá MINDKÉT kártyát EGYSZERRE? Vagy a fizikát számoló NVIDIA-nak nem kell monitoron lógnia?
Az én monitoromon (BenQ 241W) van 3 bemenet is (DVI, HDMI és D-Sub), de nem tudom, mi történne, ha egyszerre kapna jelet két kábelen...
Bár van a monitornak PIP funkciója, de az a kompozit, komponens vagy S-video bemenetek egyikére rátett jelet rakja ki jobb felső sarokban kis képre.
-
Geller72
veterán
Sziasztok. Nos, hol tart a dolog? Úgy értem az ATI wrapper dolog..
Lenne két elborult kérdésem..ez a topic amúgy is ilyen..
1.- Adott egy Giga 780-as alaplap. CF-es, 3200-as alaplapi VGA-val.
Ezt a VGA-t lazán fel lehet húzni, hogy tudja a 3450 szintjét. HA ehhez még hozzárakok az egyik x16 foglalatba egy 2600XT-t, CF-ben az IGP-s 3200-al, valamint mellérakok egy Physx képes 8600-at a másik x16-os foglalatba, akkor nagyon összedőlne a rendszer, vagy működőképes lenne e?2.-Másik felállás. Hagyom a francba az amúgy nem gyenge 3200-at, szerzek egy gyengébb nvidia karit, mondjuk egy 8400-at/8500-at, esetleg egy 8600-at, mellé egy 8600-at. Azért mind1, mert SLI nem menne, cf-es lapban. Tehát nem SLI-be kötve lenne e értelme mondjuk két db 8600-nak a te módszereddel, vagy nem. Engem jobban nem a játék része érdekelne, de azt is elmondhatod, hanem a CUDA-s része, mondjuk egy BOINC project CUDA supportjában.
A 8-as sorozat támogatja a CUDA-t. Arra lennék kíváncsi, hogy a Physx verziós felállásban ez hogyan viszonyul a CUDA-hoz számítási teljesítményben.
Amúgy gratula a cikkhez. Meg magamnak is, hogy az összes hsz-t elolvastam..
Üdv:
Geller -
e00dgy
aktív tag
üdv!
ATI VGA driverrel, és Nvidia Physx driverrel hoztad össze? Vagy az Nvidia ra Nvidia drivert raktál ?
A kérdésem ezzel kapcsolatban:
Van egy GIgabyte EP45T-DS3 alaplapom. A 16X PCI e ben egy HD 4870 es kari.
Ha a 8 X PCI e be teszek egy nvidia physx képes kártyát, és csak a physx meghajtót teszem fel, működni fog a hardveres gyorsítása? Vagy kell az Nvidia VGA driver is ? -
ricsi99
addikt
Az uj vindows 7 béta alatt müxik az ati nv kombináció
,csak engedélyezni kell a másodlagos asztalt az nv karin.
-
Peter789
senior tag
és úgytűnik még x1 PCIe kártya se kell, csak fűrész! a különböző sebességű PCIe foglalatok kiosztásából kiderül, hogy a foglalatok tökéletesen ugyanazok, az első 2x18 láb után már csak adat, órajel és hotplug lábak vannak, tehát semmi akadálya nincsen, hogy egy x16 kártya elinduljon egy x1 foglalatban akár - hiszen rengeteg lapon valójában belül csak x4 a hosszú foglalat... szóval próbából leragasztottam a 19-es lábtól a vidkártyám élcsatlakozóját, és ez fogadott az everest-ben ill. az nV control panel-ben bútolás után:
szóval ha minden igaz, már csak le kell majd nyírni a kártya élcsatiját, vagy bereszelni az x1 foglalatot, hogy belecsúszhasson a hosszú él (feltéve hogy elfér, nem ér bele semmibe mögötte az alaplapon)
-
yodayoda
tag
-
kem
addikt
Komolyan mondom, nekem ez a kép jobban tetszik mint bármelyik másik
-
Kaptam egy mailt pr napja, ha minden igaz nemsoká indul az NGO féle beta teszt. (radeon wrapper, GPU-physx gefroce nélkül...)
-
Visormail
addikt
Ahha http://www.hoc.hu/index.php?p=news&y=17040
-
ELP2
csendes tag
Albatron: 1xPCI-X 9500GT, 32SP, 550/1400Mhz, DDR2-DDR3, ha valakinek nincs 2db PCI-X 16x-osa.
Csak lesz valami. -
-
Visormail
addikt
Hehh kemények
PCI
PCI-E 1x csatolós 8400GS-t sehol nem látok neten hogy árulnának, lehet azt kapni MO-on?
Csak kiváncsiságból. -
8500GT csak ímmel-ámmal elég, egy radeon mellé a semmihez képest sokat dob, de egy 9800GTX mellé már többet árt mint használ. Egy 8600GT már épp elég lehet, de gyors VGA mellé belehet ficcenteni a 9600GT-t is hogy inkább tartalék legyen benne mint tüskés limit. Szóval a következő IGP generáció elég lehet, de addigra meg a játékok igénye is megnőhet. (már ha tényleg felfut és lesz játék ami használja...)
Az AMD-nek meg nemigen lesz saját Physx-es drivere, csak NGO féle nemhivatalos wrapper. Ők az új havokot fogják tolni, csak az még messzevan, sokkal messzebb mint az őszi physx-es játékok amik UT3 motorra építkeznek...
-
ELP2
csendes tag
Ha azt nézem, hogy
-a 8400GS csak 1,5-2-szer gyorsabb mint ez a 8200-as (16SP mindkettőben)
-hogy talán hamarosan az NV is alkalmazza a "SidePort" Ramot .....(verseny)
-és talán hamarosan (1 év) tovább erősödnek az alaplapi VGA-k-az AMD is kihozza a maga PhysX driverét
Szerintem nem reménytelen, már ezekkel is érdemes próbálkozni.
-
ELP2
csendes tag
Nah, ezt írtam én is a #70-ben....csak senki nem harapott rá. Ha lenne az integrált nv mellett egy dedikált ram...olyan lapot vennék. Engem inkább az egyéb dolgok érdekelnének, a játék nem annyira....ha progi is van hozzá.
Nem semmi lenne, az alaplappal egyből kapnál még egy procit -
pardee
csendes tag
Vadállat ötlet! hatalmas respect!
-
cowboy_bebop
őstag
Na, erre jó igazán az IGP az alaplapokon.
Ha nincs dedikált VGA-d, van videókártyád, ha pedig van, akkor lehet fizika számításra használni. -
Tudom hogy nem csak olyan van amit már láttam is, viszont érdekes hogy egyesek külön kulcstipust neveznek el a kombájnról, én meg ismerek is párat (régi ruszkitól a GPS-el navigálóig) és azokhoz nem lehet kifelyezett kulcsfélét párosítani ami úgy jellemző lenne a kombájnokra. Azért kérdeztem hátha ez ilyen "városi szleng"...
-
Aláírásod: Mi az a kombájnkulcs? Azok a kombájnok amiket én ismerek többnyire mindeféle sluszkulcs nélkül indulnak gombnyomással, és a fülkéjük se zárható kulcsra. (nem szoktak velük közterületen parkolni
) Az alaktrészek pedig 8-40ig mindenféle méretű csavarokkal vannak felrakva, oda sincs kimondott csodakulcs ha szerelgetni vagy állítgatni kell valamit...
-
Sogron
tag
válasz
janos666 #122 üzenetére
Azért néztem ki ezt, mert itt a kari végén van a venti, és így nem fullad meg a hangkártyám felett, és ahogy néztem a 8600GT-k vagy átlógnak az alattuk lévő slotra(ba), vagy pedig a másik oldalon van a légkavarójuk.
A listában úgy néztem, hogy ami vastaggal van szedve, azok mellett van vmilyen kis kép is(sztem nVidia PhysX) ezek már nVidia féle PhysiX-et használnak, atöbbi pedig még Aegia féle PhysiX-et (szerintem
).
-
-
Én is gondolkoztam 9500GT-n, de ez pl. DDR2-es, és fölösleges az 512Mb, jobb lenne DDR3-256Mb. Meg utánnaolvasva ez ugyanannyit tud mint egy 8600GT (csak az olcsóbb meg van belőle használt is)
A MassEffect amúgy miért van vastagon szedve? Az is tudna hardveres gyorsítást is? (csak mert fent volt a gépemen, mégse teszteltem le mert nem láttam benne ilyen opciót mikor végigjátszás előtt nézegettem a menüjét...)
-
r-chee
őstag
Hy. Rég nem figyeltem komolyabban ezt a PhysX dolgot, és lenne pár kérdésem. Felraktam NVIDIA oldaláról a 177.83-as drivert, ami ugyebár tartalmazza a PhysX drivert is, felraktam az UT3_PhysXModPack-et is. Kérdések
:
1, Be kell kapcsolni valahol külön a PhysX-et a használathoz, vagy feltelepülés után nem kell babrálni vele, megy magától?
2, Szép és jó, hogy vannak rombolható pályák UT3 (multi)-ban, de mi a nevük, milyen játékmódra vannak kihegyezve (DM, TDM, CTF stb.), mert én nem találkoztam egy újjal sem a PhysXModPack feltelepítésem és a legújabb UT3 patch feltelepítése után. Lehet, hogy túlságosan vak vagyok, de nézzétek el, és megértően válaszoljatok
. THX.
-
$p@rr0w
őstag
Ez ilyen 12 éveseknek szóló fostalicska, flame fórum, közősségi lófasz. Sajnos, de máshol nem lehet CS:S-ről informálódni, ez a színvonal, ez a scene, ez Mo. itt ezt is lehet... És nem érzik kínosnak. Ennyiből felrakom az oldalamra a legújabb filmeket odaírom hogy forrás: mozi, és akkor semmi gond nincs.
Amúgy sem értem hogy az oda járók 90 százalékának minek ez a cikk, mivel többnyire egy szaros program telepítését is negyven oldalnyi szöveggel kell a szájukba rágni...
-
-
$p@rr0w
őstag
link
Te ezt hagytad?
-
Én hiszem hogy működik nála, de erősen gyanakszom arra hogy nem is tudja úgy tálalni a dolgot hogy az átlagfelhasználó számára is emészthető legyen. Vagyis hogy Vista x86/x64 alatt is csak lefut egy installer és kész, hanem kézileg kéne lecserélgetni a dll-eket a játékok mappájában (ami még oké, de), turkálni a rendszeren ezt-azt amit nem lehet automatizálni a Vista korlátozásai miatt, és ezek után nem maradnak kellemetlen mellékhatások... Lehet hogy még a CPU-t is zabálja a jelenlegi wrappere. (Persze ha az AMD és az NV is tényleg segít biztos megoldják)
Szóval lehet rá magyarázat miért nem adott még ki beta verziót se. Viszont ha ez az igazság amit a hosszú munkaidőből sejtek akkor az nem sok jóval kecsegtet a végeredményre nézve se. -
azbest
félisten
Lol, az ati-s physx topicot zárolta a gazdája, miután elkezdtek eredményeket követelni és meggyanúsították, hogy átverész az egész... és csak az oldal népszerűsítésére csináltak kamuhírt... háát, lassan illene valamit produkálniuk... nem értem, hogy miért nem tesznek ki videót a működéséről, ha már egyszer 3dmark is lefutott nekik
Posted by Regeneration on August 20th, 2008, 06:36 PM
We will post update as soon as we could. Until then, I’m closing this thread due to exaggerated flaming (advertising revenue? Oh yeah? then where are my millions?). The quiet keeping policy is not against you! Many hostile sources are watching us. -
Az a fluids demó egy áramlástani modellnek is elmenne, ránézésre én simán használnám ha pl. egy csőátereszt kéne tervezni autópálya alá.
Amúgy az nem a legjobb demó benchmarkra, az egyetlen ami nálam nem indult el a hibrid rendszeren (szóval nagyon konkrétban a geforce képességeinek demózására írták, a Radeon OpenGL drivere nem is jó neki). Egy warmonger játéktesztel jobban jártak volna. (UT3-al se az igazi, mert sokat gyorsul ha kézileg felülírogatod a régi játék dll-eket az Ageia driverében lévő újakkal, amit ők ugye nem tennének meg arra hivatkozva hogy mások se fogják)
-
dezz
nagyúr
válasz
janos666 #103 üzenetére
Persze, világos. Mondjuk, PPU esetén több, mint fele fps-hez kevesebb, mint fele CPU terhelés járult. De mindegy, mert túl alacsony volt az fps. A fő problem az, hogy ott egy kártya számolta a fizikát és a képet is, így csak 24 fps-sel ment, de így is 80+% volt a CPU terhelés. Igaz, azt nem írták, milyen procival, illetve az a fluid demó elég "fizika-intenzív" lehet.
-
-
Đ@n!
tag
Készen vagyok a tesztekel és arra kellett jutnom, hogy a HD3850 visszafogja a 88GT-t
Tehát számít az 1. vga számítási teljesítménye is. Képekkel alátámasztva!
Eredmény1: visszafogott CPU score
Eredmény2: 750/1050-en a HD3850Nagyon 5letes a dolog
Még1* köszönöm
Linkek nem sitmmelnek
-
válasz
shankeesham #101 üzenetére
A VRAM mennyisége szerintem tök mindegy. Tapasztalatok szerint a RAM sebessége sem számottevő a shaderclockhoz képest.
De rivatunerrel meg lehet nézni XP alatt a VRAM kihasználtságot. (ha lesz időm rápillanthatok) -
Ez városi legenda szintű mese. Vagyis emelkedhet a CPU használat, csak más a dolog háttere, nem a susmákolás vagy a csalás mint az összesküvéselmélet hívők szeretnék.
No acceleration - Egy 10Ghz-es Core2 mag se lenne elég hogy szépen fusson, tekeri 100-on a CPU-dat és mégis szaggat.
Ageia kártya - Sok terhet vesz le a CPU válláról, de le valami kemény 30-40FPS-ed. Na szép és jó, akadozik meg szarul fut a játék, épp ezért a CPU-nak is sokkal kevesebb dolga van. PPU limit van, ez is olyan mint a VGA limit, nincs min dolgoznia a CPU-nak mert a VGA is a PPU-t várja be.
Geofrce acceleration (persze olyankor ha elég gyors a VGA vagy külön dedikált Geforce kártyát használsz) - PPU helyett vegyeslimitbe kerülsz, vagyis több az FPS-ed, többet kell dolgoznia a CPU-nak hogy kiszolgálja hozzá a VGA-t, és többet kell fáradoznia azon is hogy a több OPS-hez (operation per secund) is kiszolgálja a fizikai számításokat, így értelem szerint nő a CPU használat.
1: Fudzilla is leteszteli hogy néddmá', 2x annyit teker a CPU mikor a geforce Physx-el 60 FPS-el fut a demó mintha Ageia kártyával futna 30-al.
2: Programfüggő, a Fluidmark nálam pl. 10% CPU-t evett mikor a 8500GT kiköhögte a lelkét hogy minél több OPS-t csináljon ahhoz amit a 4870-es renderel. De persze ha 2x ilyen gyors Geforce számolna Physx-et, ahhoz is kétszer annyi CPU idő kéne hogy ellássa a Physx számolót, nameg 2x annyi adatot kéne átjuttatni a másik VGA felé, ami 2x annyi FPS-t renderelne, ami megint 2x annyi CPU időbe kerül.Nem tudom érted-e mit akarok mondani...
Semmi sincs ingyen, ha javul a látvány ahhoz többet kell számolni, ha több adat kering az több CPU idő. Ha nincs semmiféle Physx csak D3D és nagyobb VGA-t raksz be az is több CPU-t eszik...2: És lehet hogy több számítást végeztet az nv driver a CPU-val mint a PPU drivere, de a végeredmény mégis jobb, több lesz az FPS, simábban fut a játék. Akkor mi a jobb? 20% CPU használat, 30FPS, vagy 100% CPU használat és 60FPS?
-
Đ@n!
tag
Nah ma kipróbáltam ezt a cuccost és azt kell mondjam működik
nagyon köszönöm
Ha fenn lesz a windows 7 dobok 1 eredményt vantageból
egyenlőre be kell érnem a furmarkkal vagy mi az
-
shankeesham
tag
Jövő héten a meglévő MSI 8800GTS 512MB-os kártyám mellé azt hiszem, hogy veszek egy 8600GT-t. Szerintem már nem egy akkora befektetés. Kérdés az, hogy 256MB-os elég, vagy esetleg számít az 512MB memória?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Nemrégiben taroltak a 4800-as Radeonok, a napokban pedig PhysX packjával próbálja az érdeklődést visszahódítani az nvidia.
- Új DELL Inspiron 16 5640 Profi Fémházas Laptop 16" -50% Intel core 7 150U 16GB 1TB FULLHD+ IPS
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 8 mag i9, 32GB, 1 TERA, 8GB Radeon, touchbar, garancia ( 18)
- Cryptot (kripto, bitcoin, usdt, usdc, euroc, eth, solana) vennék kp-ért
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest