Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hakudoshi

tag

válasz Dany007 #88 üzenetére

Üdv újra!

A #38as poszt 4-6. bekezdését olvasd el még 1x pls. ;)

"...egyedül innen lehet megfigyelni, és tudományos felfedezéseket tenni az univerzumról..."

Ezt viszont nem értem, honnan veszed. A természet törvényei az egész Univerzumban (legalább is a belátható részében) azonosak. Egy másik csillag körül keringő bolygón (legyen az akármelyik galaxisban) ugyanúgy adott a törvények, és a Világegyetem szerkezetének felderítésére a lehetőség.

"...ahol nem vesznek körbe minket sűrű csillagrendszerek, ezért van lehetőségünk megfigyelni távoli galaxisokat..."

A Világegyetem nagyléptékű szerkezetének ismeretében ezen csak mosolyogni lehet.
    Aki ilyet állított, az nem igazán tudta, hogy miről is beszél, szvsz. :U Ehhez még vegyük hozzá, hogy a "távoli galaxisok" (nem a néhány millió, hanem a néhány milliárd fényévre lévők) felfedezéséhez nem a látható spekrumban végzett megfigyelések vezettek, hanem elsősorban a rádiócsillagászat. A rádióhullámok pedig a sűrű csillagközi felhőkön is képesek áthaladni. :)

"Aztán szó esik a Holdunk méretérül és a Nap-Hold-Föld távolságról is. Ami szintén tökéletesen optimális, hogy teljes napfogyatkozáskor megfigyelhessük a napfelszínt..."

A Hold távolsága a Földtől jelenleg optimális ehhez. Azonban a múltban közelebb volt a Földhöz, és folyamatosan távolodik tőle; igaz csak évi néhány cm-t. Párszor tízmillió év, és a Földről sosem lehet majd újra teljes napfogyatkozást látni. :(

Új hozzászólás Aktív témák