Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
A ryzen 3 5300u simán körözi a ryzen 5 3500ut. Ég és föld lenne +8GB rammal. Abból 2Gb menne a vieónak. Így csak 512 jut. Meg a dual channel. Meg persze az akap mennyiség miatt is.
-
válasz
Hieronymus #24 üzenetére
Elnézést, rosszul fogalmaztam. A két forrás különböző, a nullás gépeket nem refin keresztül szereztük, az más beszerzés volt. Ismerős számára is jutott onnan ThinkPad x230. Ezek úgy nulla üzemórás gépek, hogy mi vágtuk át a gyári doboz leragasztását és húztuk le a védőfóliákat. A T430 például döglött akkuval jött, amiből ki is tudtuk olvasni, hogy 0 ciklus. Persze hogy is lenne benne ciklus, ha csak a dobozban állt egész életében. Szó nélkül rendelték is mellé nekünk a gyári csereakksit.
Külön elnézést, hogy elment privát üzenetben is, telefonról vagyok és igazán aprók így a gombok.
-
Hieronymus
veterán
"Az, hogy refurbisher mond valamit?"
Igen mond, felújított gép. Átnézik és a nagyon gázos állapotú alkatrészeket rendbe teszik végszükségben cserélik. Nyilván a felújítás után mindegyik 0 üzemórás.
Nem érdemes új eszköznek tekinteni a refurbisher eszközöket.Más
Nyilván az amortizáció időszakának végén selejtezhető a gép. De te nem fogsz ilyen gépet kapni. Megy felújítókhoz. Esetleg nonprofit szervezetek kapják meg támogatásként. -
válasz
Hieronymus #19 üzenetére
Az, hogy refurbisher mond valamit? Barátnőmnek 0 üzemórás Precisiont szereztünk kevesebb, mint a bolti ár harmadáért. Jó, ez extrém példa, de került a családba szintén 0 üzemórás T430, mellette nagyon sok alig használt hardverrel. Ha érdekel, hogy kik hozzák nagy tételben valami EU-n belüli refurbishertől, szívesen megírom privát üzenetben. Az itthoni használtpiacot inkább hagyjuk. Előbb veszek valamit a németektől, mert ott nem használják agyon és jelentősen olcsóbb is.
-
Goose-T
veterán
válasz
Hieronymus #19 üzenetére
Adózási okokból adják el az üzleti laptopokat és az autókat is. Szokott lenni általában 3-5 év, amíg le lehet írni költségként az eszközök amortizációját, addig csökkenti az adóalapot. Utána ha nyereséges a cég, akkor dönthet, hogy leadózza a teljes nyereségét év végén, vagy inkább újabb eszközbe fektet be, hogy újra csökkentse az adóalapját a következő pár évre.
-
Armagedown
őstag
válasz
Hieronymus #19 üzenetére
Ha még olyan jók, akkor miért adják el a felsőkategóriás BMWket és Merciket?
Nyilván, mert megtehetik, hogy újat vegyenek, nincsenek azok elhasználva. -
válasz
Hieronymus #19 üzenetére
Cégeknél 2-3 évente cserélik a laptopokat, gépeket, így ezért adják el, ez nem nagy titok
.
-
Hieronymus
veterán
"VEGYÉLHASZNÁLTÜZLETIT!"
Vagy még használtabbat! Annál jobb, minél használtabb.Ha még olyan jó, hogy tényleg jó, akkor mért adják el? Főleg mostanában, az elszabadult árak mellett.
Ha valaki stabil eszközre vágyik, akkor nem a belépőszint aljára pozicionálja az igényeit.A nagymama régebben kapott egy Dell XPS 15-L502x használt notebookot. Ingyen jutottam hozzá, mert eladhatatlan volt. Betolták az egyik USB portját. Kicseréltem a panelt. A nagyi szétütötte a billentyűzetét, cseréltem. Most kezdi megadni magát az eredeti merevlemez. Ha nem jutok egy másik "hulladék" géphez, akkor SSD-t kap a noti.
Már elmúlt 10 éves, de még tartja magát a nem üzleti notebook. Az üzletire sem kellett volna kevesebbet költeni az életciklusa alatt. -
-
zolikaDB
veterán
Szintén Zbook-ot használok. Kint a "gányban", CAD-CAM-re. És tudja - és tudja.
Sose vennék ennek ismeretében ilyet, mint ez. Nevetséges. -
Armagedown
őstag
Ha silány minőségű terméket veszel, akkor azzal a hulladékgyártást támogatod, ezért meg sok más miatt sem érdemes konzumert venni.
A forrasztott memória miatt ráadásul kevesebb újrahasznosítható része van. -
Azért az a furcsa, hogy pl. az én gépem topicjában egy panasz sincs. Van külön IdeaPad topic is, ott se szidják őket. Ettől még elhiszem, hogy van amelyiknek törik a zsanérja.
Nyilván egy üzleti gép strapabíróbb, mert nem műanyag házas, csak nem biztos, hogy az ember kifizeti érte azt a pluszt újonnan. 3 évet elmegy a konzumer is, hiszen adnak rá annyi garanciát. Az is benne van a pakliban, hogy amit hurcolásznak napi szinten, odacsapják, kapja az ütéseket előbb-utóbb szétmegy.
Van egy Hp 6470-es probookom is, na azzal verekedni is lehetne. Azzal meg szoftveres gond van. Arra is majdnem ugyanannyit kellett költeni, mint a használt ára. (új töltő, aksi, ssd, ram, 4 magos proci upgrade)
Munkahelyen asztali HP-k vannak, ~60db azért akad gond velük is, pedig van amelyik még csak 1 éves. Ok, az meg desktop, nem laptop.
Ettől még nem ipari hulladék minden HP nem? -
-
Ezek sajnos hulladékok. A Lenovo olcsó cuccai mind törnek, nyeklik nyaklik, időzített bomba.
Konzumer vonalon én a HP-ket jobban bírom, de a Fujitsu A3510-re is hamarabb befizetek.
-
-
Mennyi?
3 éve 135e körül mentek ezek (idepad 330 + AMD Radeon 540 2GB)
A burkolata még mindig olyan, mint új korában, semmi gondja. Billentyűzet kopott meg picit, de lehet hogy csak dzsuvás. 256GB ssd + a gyári 1TB hdd nekem elég is bőven. -
RawrrSoul
csendes tag
Hasonló modell van a feleségemnek is, csak 3. generációs Ryzen-el, meg 14"-os FullHD kijelzővel... Mondjuk ez 120 pénz volt...
A RAM dettó 4 GB, forrasztott kivitel, meg ebben nem SSD van, hanem egy 1 TB-os HDD... Ilyen árral megérte, feleségem amúgy is ritkán használja, de amire neki kell bőven elég (YouTube, egy kis közösségi média, filmezés), őt még a RAM se különösen zavarja...
Nekem már a legelején rángatózott az ideg a szemem alatt, mikor beállítgattam neki, az én HP 250 G6-om fényévekkel gyorsabb, pedig abban i3-7020U van, viszont SSD + 8 GB RAM...
Mondtam, hogy vegyünk bele plusz RAM-ot, de "én csak az ő laptopját ne szedjem szét!"... Hát oké...
-
válasz
Plazmacucci #1 üzenetére
Bizony druva árak vannak.
-
Silεncε
őstag
220 ezer forintert 4GB RAM egyszeruen nevetseges
-
200e pénzért valóban elférhetett volna benne 8G RAM, de nagyon felmentek mostanában az árak. Az anyaghasználat szerintem sem a legjobb, de pl. egy HP ugyan ezért az árért még ennyit sem tud (G széria). Mindent egybevetve az ideapad 100 fiaskó után eléggé összeszedték magukat.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Modell: Lenovo IdeaPad 3 15ALC6 (Part Number : 82KU005EHV)Ez a masina került hozzám egy kis utósimításra. Elég...
- Steam Deck
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen egeret válasszak?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Bundle topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Cooler Master ma824 stealth . D15 killer :D
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest