Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Polllen

félisten

válasz Johnnyxy27 #170 üzenetére

Én abszolút nem értem ezt az ssd őrületet. Van egy 240 GB-s a gépben, mert azt gondoltam, hogy mégse egy wd red-n legyen a rendszer meg a fő játékaim, de számomra érdemi gyorsulást nem hozott. Gyorsult, csak nem verdesem a seggem a földhöz tőle. Diablo 3 és Bf4-ben elsők között tölti be a pályát és aztán várok a többiekre.
    Néhány játékom egy usb 3.0-s rackben lévő hdd-re van telepítve és onnan tolom őket, szóval van összehasonlítási alapom. Nem zavar a különbség.

Amúgy az ssd nem arra van, hogy a swap gyors legyen. Legyen elég memóriád és nem fog se a hdd se az ssd tekerni, mint a barom.

Illetve ezt az 5 vs 120 másodpercet átgondoltad? 24 a szorzó... :U Egy játék betöltésénél sem lesz ekkora különbség.

Az, hogy csendes, meg nem melegszik és kicsi áldás a kis méretű gépemben, de 20k azért, hogy gyorsabban töltse be a játékokban a pályákat olyan extra, amit a lista végére kell szerintem tenni, amikor racionális gépfejlesztésről beszélünk. 20k-ból 16 GB ram-t, cpu-ból meg vga-ból pedig egy kategóriával jobbat lehet venni.

Kisebb SSD esetén meg azt mondom, hogy az oprendszer indulás, böngésző megnyitás és oprendszer leállítás egy hdd-vel sem tétel, felesleges is felhozni. Akkor is, ha kis hisztis gyermekként ragaszkodunk ahhoz, hogy nekünk minden kell és azonnal. 1-2 másodpercet sem szabad várni arra, hogy a firefox elinduljon egyszer egy nap. Szóval ebben az esetben is extra, a fejlesztés legvégére érdemes tenni.

Persze ez csak az én véleményem.
    Hja és a céges notimban van SSD, a sajátomban még nincs és vígan elvagyok mindkettővel. Ezen nem sok múlik.

• Praston

tag

válasz Johnnyxy27 #170 üzenetére

A kötelező és az ajánlott között van egy elég nagy különbség. SSD ajánlott de nem kötelező. Nem gazdag emberkéről beszélünk aki dobálja a pénzt, hanem olyan valakiről aki örül, hogy össze tudott tenni egy játszos gépet és ő egyelőre ezzel teljesen elégedett. Azt nem vitattam egy szóval sem, hogy az SSD nem javít a gépen, főleg open world játék esetén egy HDD zavaró tud lenni, de ha kevés pénzel gazdálkodsz, akkor nem egy SSD-n fogsz egyből gondolkodni, remélem ez világos. Az építő jellegű dolgokkal nincs baj, de amikor átmegyünk parasztba, hogy "némmá, ennek az embernek krumpli gépe van, de gáz" az cink, így az veszi magára aki akarja.

Új hozzászólás Aktív témák