Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benőke
őstag
válasz #56573440 #142 üzenetére
Mondjuk nagyon nem mindegy hogy Win üresjáratban "dolgozott" ameddig vacsoráztál, majd Linux alatt egy néztél egy filmet és közlöd hogy a Linux jobban melegíti a gépet. Ráadásul érezhetően. Így szemmel elnézve az adatokat nem látok eltérést a gépen hőmérsékletben. Üzemidőben pedig teljesen használat függő.
-
lapa
veterán
válasz #56573440 #166 üzenetére
próbálj ki egy ubuntu 10.04-et és egyből nem lesz meleg a palmrest. letölteni meg usb-re karcolni tényleg nem nagy idő.
itt egy jó nagy táblázat notikkal, elég nehéz lesz ezeknek a közelébe menni winnel.
a helyzet az, hogy a 2.6.35-ös kernel óta bekerült pár csúnya bug, bár elvileg ezek nagyrészt egy boot paraméterrel (aspm vagy mire keress) orvosolhatók, másrészt megint elvileg a 3.2-es kiküszöböli őket.
a 10.04-ben még 2.6.32-es kernel van, nagyon keveset eszik. ha meg az ember rátol egy alulfeszelős kernelt azzal menet közben is sok wattot lehet spórolni.
-
ViZion
félisten
válasz #56573440 #170 üzenetére
nem kell, elég az apt-get szendvics
Ubuntu topikos poén (má' nem tudom ki volt, bocs ):
-Hogy lesz Ubuntun rendszergazda jogom?
- sudo
-De az mi és hogy?
- man sudoB. Gates hogy cserél villanykörtét? Sehogy, a sötétség lesz a szabvány
SEO tanácsadó bemegy a bárba, bisztróba, kocsmába...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
lapa
veterán
válasz #56573440 #201 üzenetére
ha ez 10.04, akkor én elsőre nem erőltetném a laptop-mode-ot. a vinyó leállására meg általában a mégjobbabb energiatakarékosságra is van egy parancs, ill pársoros script. ha kell akkor berakom az ubuntu topikba mindkettőt. az advancedebb cucc a phc kernel, de ott már kicsit kell varázsolni. meg nemtom milyen vga-d van, a diszkréteknél valszeg lehet még kapcsolgatni energiatakarékosságot.
@hcl: nemtom milyen gpu-d van, de a vdpau-t én is csak addig akartam míg végre össze nem raktam. aztán 1080p-n csíkoz mint állat, 720p-n se győzött meg. inkább a cpu. mondom, elvileg gpu-függő, nekem régebbi van (quadro nvs 140 vagymi). amúgy meg nekem a yavdr ppa-ból a stable-vdr lett aktiválva, és apt-get vdr. az felrakott mindent, vdpaus mplayerestől. most hogy a vdr-t használod-e utána az részletkérdés, ha van tuner akkor azért lesz pár jó percetek (ahhoz kelleni fog vdr-plugin-xineliboutput meg xineliboutput-sxfe).
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz #56573440 #207 üzenetére
ide leírtam. milyen gép amúgy?
@hcl: nem vágom mit sugallsz ezzel a 3d dologgal. hol csinálom ezt? nv driver panelben? nincs semmilyen compiz csicsa bekapcsolva, még animációk se.
@ViZion: mondjuk én csak fogtam aztán rátoltam a 3.2-t az ubuntu 10.04-re, de azon pár naponta úgy elszállt valami usb-s cucc, hogy öröm volt nézni. persze olyankor restart kellett, mert builtin az usb modul. az viszont szép volt, hogy minden dzsunka cuccot felismert.
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz #56573440 #217 üzenetére
gyárilag? ha jól nézem ezekben p volt eredetileg, ha csak belefabrikáltad akkor talán annyit nem nyertél az su-val (minden szabályzó egység sokkal feljebb van tekerve a nagyobb procihoz). azért egy 8w csak kijön belőle, de ez csak tipp. én is vettem egy u7600-at anno, de sokra nem mentem vele. terhelés alatt persze igen, a tiéd is fog tudni 0 0 0 vid-et ha odáig eljutsz.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz #56573440 #319 üzenetére
Örülünk -Azért az még béta, de kihegesztik szépen az LTS-t, az biztos.
Namelesske: azt nem lehet, egyszerűen az más disztróban nincs. Ebben az esetben Virtualbox-ot, és abba telepítést javaslom. Ha valamelyikbe "beleszeretsz", akkor utánajársz a telepítésnek, mert lehet virtuális gépből is natívot.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Új 26" Schwalbe Marathon GT 365 HS475 Dualguard 4 évszak kerékpár gumi
- 4U 24 3,5" SATA/SAS Ház+i3 8100+P840 RAID kártya+SAS Expander+15 1TB SATA HDD
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB 6GB RAM Dual kek színű TELJESEN UJ bontatlan
- Lenovo IdeaPad 1 15IGL7 15.6", 4 GB RAM, 128 GB SSD eladó.
- Lenovo Legion Go Z1-Extreme 512 2027 -ig garanciális
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest