- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz
ForRedGlory #8099 üzenetére
Magától nem jelöli annak. Belenéztél esetleg, vagy más is használja az accountodat?
-
ForRedGlory
félisten
Az vajon mitől lehet, hogy egy sorozatnál random lejátszottnak jelöl random részeket? Kissé agyfaszt kapok tőle, mert tegnap még mindet lejátszatannak jelölte, ma meg azt látom, hogy 22 részből már láttam a 7
, 8., 13., 20. részt. -
SutPet
aktív tag
Sziasztok, az mitől lehet hogy van egy sorozat aminek álandóan újra és újra és újra leszedi a metaadatait. kb 1 éve van a mappában, már végig is lett nézve, ennek ellenére mindig látom a logban hogy szedi le hozzá a metadatát. mi ragadhatott be?
Illetve egy másik sorozatból a két utolsó részt nem ismeri fel rendesen. TVDB-n pedig elvileg van adat rendesen, ennek ellenére RARBG_.... nevet ad neki teljesen más releaserrel mint ami valójában ott van. Próbáltam elmozgatni majd vissza de semmi. Metaadat frissítésre se reagál.
-
-
gyugyo79
addikt
A plex oldalán megtalálsz sok leírást.
Creating Libraries
Transcoder - ide került be a
Disable video stream transcoding
Disable transcoding of the video stream in transcoder operations. With this set, the transcoder may still transcode audio as well as remux video. -
vzozo
senior tag
válasz
enginev3.0 #8093 üzenetére
Csinálj a gyereknek külön egy gyerek mappát ami magyar, a másikat pedig állítsd angolra ami a tiéd
Épp az itt a kérdés, hogy ezt hol-hogyan tudom beállitani?
Illetve lehet az a gond, hogy a jellyfin kevesebbet tud, mint a Plex, mert pl. itt nincs kliens oldali "no transcode" beállitás.
Szerk.: #8094 gyugyo79
Köszi, akkor ezt kipróbálom majd.
-
gyugyo79
addikt
Csinálsz a Filmek mellé egy Mesék könyvtárat. A meséket tartalmazó mappát utána ide veszed fel. A filmeknek angolt állítasz a meséknek magyart.
Beállítod, a kliensben (ha tudja az adott kliens), hogy jegyezze meg ahogy a könyvtár nézetet utoljára hagytad. Utána legközelebb már úgy jelenik meg. Tehát könyvtár nézet és ezek közül valamelyik sorrend alapján :
-
vzozo
senior tag
válasz
enginev3.0 #8090 üzenetére
Köszönöm, bár szerintem félreértettél. Épp az a baj, hogy magyar.
Az lenne ideális, ha pl. csak bizonyos kontenthez (amit én választok ki, pl. mesék) tartozna magyar metaadat, boritó, stb. és minden más angolul lenne. Ez megvalósitható valahogy?
Tudom, hogy meg kéne jelennie a feliratnak, de NEM jelenik meg. Épp ezért kérdezem, hogy WTF.
Kétféle klienssel is próbáltam (böngésző, Fire TV stick), ugyanaz, nincs felirat megjelenitve, pedig tudja, hogy létezik, mert ki tudom választani.
Transcoding: úgy látom ezt szerveroldalon tudom állitani per user, próbálkozom.
..
EXTRA kérdés: általában évszám vagy sorozat (pl. Die Hard, 5 film) szerint voltak eddig rendszerezve a filmek, de itt csak ömlesztve jelenik meg minden. Van erre megoldás, vagy készitsek playlisteket?
-
Thome
veterán
válasz
MasterMark #8088 üzenetére
Sajnos nem találtam semmi idevonatkozót, btw telekomos modemrouterről beszélünk.
-
enginev3.0
félisten
Első:
Töltsd le a port.hu plugint hogy magyar infókat töltsön le (nagyrészt)Utolsó előtti:
Ha kiválasztod a feliratot akkor meg kell jelenjen, kivéve ha véletlen forcedot választod kiUtolsó:
Valószínűleg transcodol a szerver és ezért lassú, ellenőrizd hogy direct play legyen -
vzozo
senior tag
Sziasztok, végre (?) csatlakozom a táborhoz, legalábbis mondjuk úgy, hogy próbálgatok ezt-azt. Sok-sok éve jól elvoltam a sima DLNA-val, de gondoltam most adok végre egy esélyt ennek. Ugyan nem Plex lett, hanem Jellyfin, de gondolom nagyvonalakban azért nincsenek itt óriási eltérések.
Három kérdés, ami hirtelen felmerült:
- UI / metadata nyelv: habár nagyon régóta külföldön élek, fogalmam sincs a magyar mozis dolgokról, gondoltam a gyerkőc miatt jó ötlet lesz magyarra állítani a UI-t, legalább a mesék majd egyszerűbben elérhetőek lesznek. Ez eddig frankó, csak közben ott van az a sokszáz (nem gyerek) film, aminek legalább a fele ismeretlen magyar címmel, borítóval, szinapszissal, szóval meg vagyok lőve. Az angol teljesen jó lenne.
Van bármi opció többnyelvű UI-ra, vagy ez account szinten van szabályozva, és akkor az lenne megoldás, hogy legyen egy angol és egy magyar nyelvű account?
- Feliratok kezelése: tudom, hogy ott van az mkv-ban az adott felirat, ki is tudom választani, de semmi sem történik. Ez most akkor mi? Álljak neki mindenhez külön srt-t letölteni?
- Beletekerés sebessége: hát az horribilis. Kb. fél-egy percig lefagy az egész, aztán odaugrik, ahová kb. akartam. DLNA-n ez másodpercekben volt mérhető... Van erre megoldás?
-
Thome
veterán
Sziasztok,
Több mint valószínű hogy volt már hasonló gond, segítsetek kérlek:
Lecseréltem a gépem, s a plex szervert feltettem ahogy eddig is, sikeresen áthoztam a régi gépről.A gond, hogy a kliens (LG tv) nem éri el a szervert. Próbáltam újralinkelni, de akkor sem éri el, próbáltam a tv-n menuálisan beállítani az IP-re, akkor is unreacheable.
Tapasztaltam régen más téren, hogy ha wifi-n van a pc, akkor sokszor máshogy látható a hálózaton, mint ha kábelesen lenne.
Talán a wifi lehet a gondja, nem tudom, kábeles tesztre jelenleg nincs lehetőségem.
Van valami ötletetek, mi lehet a gond?
Természetesen egy hálózaton van a két kütyü.
-
enginev3.0
félisten
Néztünk ma egy filmet, semmi extra, nem 4k, rclonenal gdrive-ból, mint minden filmet, és vagy 4x pufferelt
Helyi hálón volt a tv, kábellel csatlakozva mindenDélben is néztünk egyet az szépen ment, de tegnapi és egy mai film is pufferelt
Na ilyenkor hol kéne keresni a hibát?
Megnéztem mikor pufferelt, nem volt agyonterhelve a hálózatom
Minden direct play természetesen, 720p film
-
justice84
aktív tag
válasz
konigjanos #8080 üzenetére
Szia
Én egy hete vettem LG 43UM7600PLB-t a másik kiszemelt a UM7450 volt, végül UM7600 lett mivel nem volt UM7450 készleten. Az UK 2018 kiadás a UM 2019 elméletileg. 75 inch méretbe viszont nincs UM7450 csak 70 inch-es van vagy az már kicsi? Az enyémen webOS 04.70.20 fut , a plex app 4.25.1
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Nem olyan régen frissült a Sub-Zero bővítmény és bekerült a BSPlayer provider.
Honnan "táplálkozik" ez az a provider? Tölti le a magyar feliratokat a sorozatrészekhez, de fogalmam sincs, hogy ezeket ki készíti! -
Viszlát
addikt
válasz
konigjanos #8078 üzenetére
A 7000PLA-hoz nem adnak magic remote-ot és nem is támogatja egyáltalán, illetve nincs DTS Virtual X, Magic sound és vezetéknélküli szinkronizáció, a design sem annyira trendi (sima fekete, széleken lévő lábakkal). A 75UM7110PLB-t nézted esetleg? A kettő között helyezkedik el árban és tudásban, ebben már van BT is például, de itt a teljes összehasonlítás: [link].
Szerk: jól seggbe kéne rúgni amúgy azt aki a termékinfókat tölti fel az oldalra, nem egységesek az adatok, így van ami kicsit másképp megfogalmazva külön sort eredményez, de van, hogy csak egy szóköz a különbség.
-
konigjanos
senior tag
köszönöm mindenkinek, marad az LG.
A 75UM7000PLA és a 75UM7600PLB között vacilálok, ránézésre semmi különbség, árban viszont 100 ezer. ügyfélszolgálat jelezte, hogy az olcsóbban nincs bluetooth, se jack kimenet, szóval a füles bukta. viszont ha más különbség nincs, marad az olcsóbb. van valamelyik itt valakinke? -
masvilagx3
tag
válasz
enginev3.0 #8076 üzenetére
Köszönöm.
-
enginev3.0
félisten
válasz
masvilagx3 #8075 üzenetére
Nem fog elveszni semmi ha a HDD vagy SSD érintetlen marad amire telepítve van
-
masvilagx3
tag
válasz
sugarforce #8072 üzenetére
Win10
-
enginev3.0
félisten
válasz
konigjanos #8067 üzenetére
Maradj LG-n, én is hülye voltam hogy nem azt vettem, meg sem tudom magyarázni hogy miért
Talán a Samsung vékonyabb és ezért, de mivel falon van, így észre se venni -
Viszlát
addikt
válasz
A helyedben maradnék az LG-nél.
Nemrég épp enginev3.0-val küzdöttünk egy filmmel, mert a Samsung egyre jobban butítja a tévéit. Míg az én régebbi, 6-os széria Samsung TV-men gond nélkül sikerült lejátszani, az ő fiatalabb (UE65RU7102) készüléke már nem bírt vele, ekkor említette, hogy a Samsung support saját bevallása szerint is a 2017 utáni készülékekben több dolgot is letiltottak, köztük olyan triviálisakat is mint a DTS támogatás.
Ezzel szemben nekem volt lehetőségem kipróbálni egy tavalyi belépőkategóriás LG-n ugyanazt a fájlt és gond nélkül megbírkózott vele.
-
sugarforce
addikt
válasz
masvilagx3 #8066 üzenetére
Nem fog a beallitas elmaszni. Milyen oprendszer?
-
sugarforce
addikt
válasz
Samsura nincs xplay, de ha az atmeron kivul a pontos modellt is leirod, akkor az elso kérdésedre erdemben js fog tudni valaki valaszolni
-
Patice
nagyúr
válasz
janosibaja #8069 üzenetére
Be lehet most már állítani a szerveren, hogy a videót semmiképpen ne transzkódolja.
Ettől a hangot még átalakíthatja, és remuxolhatja küldés előtt. -
janosibaja
őstag
válasz
enginev3.0 #8065 üzenetére
Hmm, amikor az ember nem ért a szakmához. Az idézeted minden szavát értem angolul, de mégsem tudom, mit akar ez mondani a gyakorlatban...
-
janosibaja
őstag
.
-
konigjanos
senior tag
Samsungosokat kérdezném: lecserélem a tv-t 75 colosra, LG párti vagyok, de a samsung sokkal jobb árban van. használ valaki hasonlót? megy a plex normálisan? a mostani LG 60UJ6307-ZA tökéletesen megy vele, meg van rá xplay. samsungra is van?
-
masvilagx3
tag
Sziasztok.
Segítségét szeretnék kérni.
Sajnos úgy alakult hogy alaplapot kell cserélnem a szerverben. Ha kicserélem a plex beállítások elvesznek vagy minden megmarad. Esetleg kell mentést csinálni. Hogy zajlik ez
Előre is köszönöm
Szép napot -
enginev3.0
félisten
Lett egy új beállítás:
Disable transcoding of the video stream in transcoder operations. With this set, the transcoder may still transcode audio as well as remux video.
-
haxiboy
veterán
Szia!
Nálam úgy van megoldva a feliratos történet, hogy már a letöltéskor (chrome download router) külön dobálom a különböző fileokat bizonyos beállítások alapján. A deluge ezkeet a mappákat figyeli és labelezi, ennek megfelelően lesz például movie_1080p_hun és _en mappám. Plexben ha minden igaz be lehet állítani az egyes könyvtárakat hogy milyen nyelven van a benne lévő tartalom, és hogy bizonyos nyelveknél rakjon-e feliratot (és milyen nyelven automatikusan) vagy sem. Legalábbis én úgy vettem észre hogy az angol tartalmaknál nálam automatikusan rákerül a magyar felirat az asszony miatt
Nekem is lenne egy kérdésem, transcoding kapcsán. Észrevettem hogy plex passal szépen működik a hardveres átalakítás, és az AMD Gpu-mat használja (RX480). Van valakinek tapasztalata hogy a kártyán lévő VRAM számít-e valamit? (van több kártyám, de ha a kevesebb is elég akkor értelemszerűen a 4gb-os menne a plex szerverhez). -
Mr Bond 007
őstag
válasz
sugarforce #8060 üzenetére
Chrome volt tegnap és este is csekkoltam ott meg az új Edge (elvileg chromium az is). Restart után is ugyanúgy rossz volt. Viszont most safarin működik.
-
sugarforce
addikt
válasz
Mr Bond 007 #8059 üzenetére
Szerver restart megvolt? Esetleg nem frissítettél rá a PMS-re? Másik böngészővel?
-
Mr Bond 007
őstag
Nekem most olyan problémám lett, hogy webes felületen (böngésző) nem tudok semmit lejászani. (hibát ír) iPhone app, Samsung tv hibátlan.
-
sugarforce
addikt
válasz
morpheus133 #8056 üzenetére
pl. Titans, Legends Of Tomorrow, South Park, Fleabag, Arrow, Fargo, Preacher, The Witcher, stb.
Arra sikerült már rájönnöm, hogy a Plex, amikor letölti a metaadatokat, az original title-t nem tölti ki. Ha beírom az original title mezőbe azt, ami a Title-ben van, akkor az esetek nagy részében a SZ nekiáll letölteni a magyar feliratot a feliratok.infóról. De az az érdekes, hogy vannak olyan sorozatok, aminél meg nem kell semmit editálni és ott is üres az original title mező, de ennek ellenére letölti a feliratok.infóról a feliratokat hozzá, ilyen pl.: Supernatural, The Outsider, Suits. Még ha célravezető is ez a megoldás, azért nem feltétlen ok minden új sorozatnál kézzel editálgatni a metaadatokat.
Viszont pl a Shameless(US) magyar felirata a feliratok.infóról ennek ellenére sem töltődik le. Mivel más egzotikusabb nevű, mással összekeverhető sorozatot mostanában nem követek, ezért nem tudom, hogy más sorinál előfordul -e hasonló, majd a többiek mondanak rá valamit. -
kriszrap
tag
Sziasztok tudtok abba segíteni hogy miért csinálja az új videóknál pl frozen 2 1080p,terminátor 1080p hogy szabályosan másodpercenkét bele bele szaggat a videóba ?
CPU-t nem eszi net sebesség jó -
morpheus133
tag
Pontosan mivel nem működik?
Mert most kipróbáltam linux alatti Plex-en SubZeroval és nekem töltött le feliratot. -
morpheus133
tag
Itt valami probléma a plex beépített python librariével van.
Bazarr-al simán megtalálja a feliratokat, és a parser kódja ugyan az... -
sugarforce
addikt
válasz
konigjanos #8053 üzenetére
Jeleztem a hibat par honapja githubon, de erdemi valasz nem jott eddig ra.
-
Danex
addikt
válasz
ForRedGlory #8045 üzenetére
Mikor "kikapcsolod" a shieldet akkor valójában csak standby üzemmódba teszed, de eközben a plex szerver ugyan úgy fut a háttérben és elérhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo PLEX, mint Kodi alternatívaA legtöbb házimozis leírás az XBMC/KODI célszoftverrel foglalkozik, én azonban a kezdetek...
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Már 25 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés.Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest