Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16629) ugyes válasza intuicio (#16624) üzenetére


ugyes
aktív tag

Próbáltad-e már a Shield-et, mint Plex szerver? A Pro-n megy. Csatlakoztatsz egy HDD/SSD-t, első lépésben kiteszed a Plex adatbázist erre a HDD/SSD-re. Majd rámásolod a filmeket SMB-n keresztül. Felismerteted, stb.
FullHD átalakítás általában megy, kivéve speciális formátumú feliratok. A 4K több 10 GB Remux, DTS átalakítása nem megy. Viszont direkben, saját magán lejátszva, az is működik. Szerintem egy próbát megér. Hátránya, hogy a Shieldről költözés akár linux, akár windows irányába az adatbázis szerkesztését igényli. Nem elegendő csak átmásolni a metaadatokat és az adatbázist (és fordítva is igaz).
Ha mégsem ebbe az irányba mennél, akkor minimum intel 11th gen processzort vásárolj. A HDR tone mapping funkció (4K átalakításkor ajánlott) ettől a gentől kezdve jó, illetve windows alatt lesz majd jó (éppen béta teszten van). Ha tuti biztosra akarsz menni, akkor GTX 1050 alatt nem veszel dedikált kártyát és i3-as alatt processzort. Ez már elbír majd 2-3 db párhuzamos 4K átalakítást speciális formátumú feliratokkal együtt. 16GB-nél több memória nem kell bele, legalábbis a Plex miatt.
Ha nem nézel feliratos filmeket (anime-ékat), akkor szkutyi ajánlotta N100 is elég lehet. Asrocknak van m-ITX-es alapja, ebből építhetsz silent PC-t. Itt erről egy jó videó. A mini PC-k gyakran hangosak (az intel NUC-om pl. mindenképpen az).

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.