- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chp
őstag
Véletlenszerűen találtam rá erre az irományra és örömmel látom, hogy másnál is létezik az említett jelenség.
-
HuMarc
veterán
Amit írsz, hogy egy unalmas munkafolyamat közben, ha nem is hatékonyabban, de az biztos, hogy jobb közérzettel dolgozol, ha van valami szórakozófaktor is. És ha jobb a közérzeted, hatékonyabb is tudsz lenni (szvsz).
-
r-chee
őstag
Előfordult már, hogy vezetés közben nekiálltam töprengeni egy dolgon, majd ennek megszakadtával azon kaptam magam, hogy levezettem 15km-t úgy, hogy nem is emlékszem rá, hogy közben mi történt az adott útvonalon. Csak simán túl voltam rajta, baleset nélkül. Kicsit ijesztő is volt.
-
Lewzke
őstag
ez teljesen elfogadható elmélet ... sok olyan munka/tevékenység van, hogy nem kell sokat agyalni rajta mert már rááll az ember keze, az agy nem csak gondolkodásért hanem sok minden másért is felelős, tudatalatti, tudatfölötti, szervezet működése, művészi hajlamok, koordináció, képek, hangok stb. szerintem maga a gondolkodási folyamatunk nem képes egyszerre több dolgot feldolgozni, csak szekvenciálisan, de ha már valamit annyira elsajátítottál, hogy nem is gondolkodol rajta akkor simán megy mással párhuzamosan. vegyük példának csak a vezetést, addig nem vezetsz jól amíg azon agyalsz, hogy na most akkor melyik pedált kell nyomnom? a gondolkodási folyamat így teljes mértékben a körülötted lévő eseményekre összpontosul ...
-
Blindmouse
senior tag
A sör túl sok... Megmelegszik, elmegy a hab satöbbi.
Témához szólva, így szoktam általában szisztematikusan elballáriballáromozni dolgokat. És kb fél órával későb bveszem észre, hogy minden amit azóta csináltam, ugyanúgy van elrontva. Különben is, olyan jó végre valamikor nem gondolkozni valamiről.
-
kemotox
addikt
Van egy elméletem. Mint elhangzott, többeknél is fenn áll az a dolog, hogy ha valamit csinál, nevezzük A cselekvésnek, és közbe meg B-ről morfondírozik, akkor A jobban megy. Na figyeljetek innen jön a brainfarting. Lehet, hogy arról van szó, hogy ha A mellet még ott van B-is, akkor ugye nem tudsz 100%-osan A-ra figyelni, sőt, szinte semennyire sem, hanem inkább B-re koncentrálsz. És amíg ez van, addig az A cselekvés teljesen ösztönösen, "tudatalatt" megy. Többen említették az autós játékokat. Lehet, hogy ha csak az A-ra figyelsz, az autózásra, akkor egy nehéz kanyaron csomót filózol (persze ez a "csomó" maximum néhány másodpercet jelent), és meg van az esély arra, hogy tévedj, hibázz. Ha meg nem figyelsz oda, akkor teljesen reflex szerűen megy, kizársz mindenféle gondolkodást ez illetően, hogy hogyan is vedd be a kanyart. Csak beveszed és kész. És ezért megy faszán.
Hú ezért minimum valami nobel-díjat érdemelnék. Vagy egy sört. -
Honkydoo
őstag
Vannak akik tudnak egyszerre több felé figyelni. Én úgy hallottam a nők jobban a férfiak kevésbé.
Bár biztos vannak ellenpéldák is. -
Crystalheart
őstag
Édesanyám tévét néz, frivolitásozik, beszélget és számol is egyszerre. o.O Énnekem meg még egy dologra is különösen nehéz stabilan odafigyelnem, szórakozott vagyok.
-
greenity
senior tag
Nekem egyenesen jót tesz, ha több dolgon agyalok egyszerre
Bár az is igaz, hogy vannak pillanatok, amikor konkrétan elhajtok mindenkit magam mellől.
-
Szoszo94
őstag
Rengetegszer járok így, hogy másra figyelek és mégis 100%-osan teszem a dolgom
Legtöbbször szgépes autósjátékoknál, mikor verseny közben elgondolkozok valamin és azon kapom magam, hogy hiba nélkül nyertem azon a versenyen, amit vagy ötödjére próbálok meg
-
szoke12
őstag
Nekem sokszor úgy telnek meg oldalak a füzetemben előadáson, néha még gyakszin is, hogy egyáltalán nem emlékszek rá, hogy azt én írtam. De tudom, mit tervezgettem fejben azalatt.
A legdurvább, amikor ráébredek, hogy "Te jó ég, írok!" - És észreveszem, hogy gyártom a sorokat.. Ilyenkor persze mindig elírok valamit, amit felébredek. -
marositech
senior tag
A WC az achievementek megdöntésének melegágya. (többszörös tapasztalat)
Mondjuk a férfi alapból nem tud multithreadingra.
Ha focit nézek, akkor hiába kérdez a párom, a válaszom mindig teljesen homlokegyenest eltér a témáról.
- Drágám kell venni, egy serpenyőt, válaszom: - Ok délután 3-kor Józsinál...
Ha full monoton melót végez, az már full megszokás, van egy ismétlődő folyamat, azt végzed. Így az agyad terhelési kapacitása 0,1 %. -
kemotox
addikt
Én ha a WC-n ülök, akármennyire is próbálkozok, nem jön az ihlet. Ezért szoktam vagy telefonon játszani közben, vagy rejtvényt fejteni. Ha nagyon belelendülök a játékba/rejtvénybe, akkor megy legjobban a kulálás...
-
Szatyor95
senior tag
Hány ilyen volt velem is.
Legutóbb például épp egy osztálytársammal beszéltem órán arckönyvön, hogy miért nem jött be a suliba. Közben a tanárunk épp diktálta a Bánk Bán cselekményét, de gondoltam majd gyorsba lemásolom padtársról. Végül rájöttem, hogy semmi értelme, mert míg beszélgettem, a kezem önállósította magát, és hallás után írta a dolgokat.
Kicsit csálé, kicsit kusza, de az enyém (és olvasható).
-
Akybron
aktív tag
-
Phvhun
őstag
Nyiljmeg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Érdekes élményben volt részem épp most.Egy borzalmasan monoton és repetitív munkafolyamat közben saját magam...
- Ukrajnai háború
- eBay-es kütyük kis pénzért
- LEGO klub
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- 6 DARAB ! GAMER TERVEZŐ VÁGÓ LAPTOP -20 -50% NVIDIA 4050 , 4060 , 3070 , 3080 , Quadro 1000-5000
- 8 DARAB! HP ELITEBOOK LAPTOP (Tartós, Elnyűhetetlen) 850 G7, 850 G8, 830 G8 x360
- 9 DARAB! DELL Latitude Laptop (Tartós-Golyóálló-Üzleti) 7410, 7430, 7440, 7320, 7320 x360,
- Új Acer NITRO V 15 Gamer Tervező Laptop -30% 15,6" RYZEN 5 7535HS 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD 144Hz
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e / 9070XT 340e / RTX 4070Ti S 405e / 5070 280e / 5070Ti 400e / 5080 540e
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest