Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz CPT.Pirk #1749 üzenetére
Igen, én is észrevettem, így minden második nap megfordítom az egész tálcát, így mindenki mindig ugyanannyit kap most már. Szerintem csak május eleje felé számíthatunk rá, hogy ki lehet őket ültetni.. De reméljük most már sokat fog sütni a nap a következő hetekben.
(#1750) chef_ryo
Szépek.
-
TeeJay
félisten
mikor szoktak az első természek beérni amiből már lehet kóstolni?
nyár elejére még esélytelen?[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Gumiember
csendes tag
Hali milyen tápot ajánlotok? Van itthon muskátli táp azzal csak ártok vagy érek is valamit?
-
MarioAna
senior tag
Nálam úgy néz ki a helyzet, hogy a Tabascoknak nem volt megfelelő a körülmény, mert egy mag sem bújt ki . A Habanerok közül talán kettő palánta tűnik életképesnek, a Jalapenok viszont elég szépen nőnek. Ma reggelre az egyik palánta viszont teljesen le volt borulva a földbe, a vékony szára nem bírja megtartani a levelet...a többi is eléggé meg van nyúlva .
-
-
-
escape
aktív tag
válasz MarioAna #1760 üzenetére
Remélem nem a magok voltak rosszak, ugyanabból ültettünk, és nálam minden rendben eddig.
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
MarioAna
senior tag
Nem tudom, mert ugyanolyan körülmények között a másik kettőből nőttek (a Jalapenoból szinte az összes, a Habaneróknak kb a fele csírázott ki - persze első próbálkozásom volt, szóval biztosan én is elronthattam valamit...nem elég meleg, nem eléggé vizes föld pl ).
[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
Nekem is összesen 9 cserepem van, és jelen állás szerint 9 palántám, így most pont egál . Plusz még van az az 1, aki ma elfeküdt..de nem úgy tűnik, mint aki már feléledne. Köszönöm egyébként a felajánlást, majd átültetés után visszatérhetünk rá, ha valami nagyon nagy arányban nem élnék túl.
Btw ma kb 1,5 centit nyúltak felfelé az izzó irányába, nagyon zsiráfok már megint . Nem igazán akarnak bokrosodni, jelenleg így néznek ki:
Itt odaraktam az ujjamat is, viszonyítási alapnak (+ látható az akasztott palánta...szegényt próbáltam kikarózni de most tényleg egy kivégzéshez hasonlít jobban így).
-
escape
aktív tag
válasz MarioAna #1766 üzenetére
Jah, azt hittem rosszabb a helyzet. Holnap megpróbálok összehozni nekik valami nagyobb ládát, és kiültetem a maradék kilencet is, hadd nőjenek. A héten pedig beszerzem a Volldüngert, aztán már nincs megállás az első termésig.
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
MarioAna
senior tag
6500K-s fényt kapnak (1300 lumen) kb napi 10-12 órán át+ami az ablakon bejön természetes fény (észak-nyugati oldal, szóval direkt fény nem nagyon). Az izzó most olyan 10 cm-re van a palánták fölött, de tegnap látványosan megnyúltak. Előtte magasabban volt, viszont azt hittem, hogy amiatt döglődtek, mert nem kaptak elég fényt, így a doboz tetejébe került vissza a foglalat. Most viszont így szerintem túlságosan közel van, amiatt nyúlnak így .
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz MarioAna #1771 üzenetére
Sajnos pont nem jó a 6500K, a fordítottját adja annak, amire a növénynek szüksége van. Az ideális arány másfél, kétszer annyi piros, mint kék, itt meg a kékből van kétszer annyi. A kék fény energiát ad és emlékeim szerint serkenti a növekedést, ez magyarázhatja a megnyúlásukat.
A bal oldali a tied, a jobb oldali meg egy 3000K-s meleg fehér fényforrás.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
bzoley
veterán
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ezt nem támasztja alá a saját tapasztalatom, meg a növények fényelnyelési grafikonjai sem.
5-6 centi magasak a töveim de 5-7 levél van rajtuk már most. Mindezt úgy, hogy 40-50 centi átlagos magasságról világítom meg őket egy szem 3W-s ledes izzóval.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz CPT.Pirk #1776 üzenetére
Ki kell javítanom magam, miután jobban utánanéztem a dolgoknak. Több oldal szerint kezdetben hideg fehér fényre van szükségük a palántáknak, később a virágzásos szakaszban meg meleg fehérre, az ösztönzi a virágzást, stb.
Ettől függetlenül jó tapasztalataim vannak a 3000k-s leddel is.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Sorry, 6W-os led, nem 3. Elírtam.
Ezeket mértem luxban egy rendes kézi műszerrel:
10cm: 22000
15cm: 16000
20cm: 10000
25cm: 7000
30cm: 5000
35cm: 3700
40cm: 2800
50cm:1600
60cm: 1300
100cm: 600Most vissza kellene számolni a lux értékeket lumenbe, de annak a pontos mikéntjében nem vagyok biztos.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Átlagosan 45 cm távolságról 40*40-es felületet. Gyakorlatban azt mondanám, hogy két balkon ládát lehet jól megvilágítani egy ilyen led lámpával, meg még kettőt gyengébben.
(nem pont középen van a lámpa, hanem a ládák mellett áll a szobai álló lámpám)szerk: egyébként arra számítók, hogy a hétvégétől már kint lehetnek az erkélyen legalább nap közben.
bzoley: miért furcsák?
[ Szerkesztve ]
-
szokeherceg
aktív tag
Milyen hideget viselnek még el a palánták? Nagyon ki kellene már őket ültetnem, de félek egyenlőre.
Kétfajta motoros van: aki már esett, és aki esni fog...
-
bzoley
veterán
válasz szokeherceg #1785 üzenetére
A múlt héten egy éjszakát kinn töltöttek, 4 fok volt. Néhány nagyon kétségbe esett reggelre, lógtak a leveleik. Amíg nincs 10 fokos a föld talán nem kéne. Nekem is hasonló gondom van. Benn már eldobáltak minden virágot, lógnak a levelek, alig élnek
Legjobb esetben is csak pénteken vihetem ki őket, pár napra éjszakára is, de a kiültetés még odébb van. -
sisu2
aktív tag
válasz szokeherceg #1785 üzenetére
Ha éjjel 12-15 fok van már ki szokták ültetni.
De ma reggel is csak +4 volt meg ügye Májusban vannak talajmenti fagyok . -
chef_ryo
csendes tag
Igen, jöhetne valami jó idő..
Megjelentek az első bimbók, csak már kezdik kinőni a növények a rendelkezésre álló helyet -
-
MarioAna
senior tag
Életre kelt az első tabascom is, így 4 héttel az ültetés után . Igaz még eléggé kicsike a többiekhez képest.
-
Thrawn
félisten
Tudtátok, hogy ez a topik is "fent" van Facebookon?
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Lol, akkor nyáron meg majd posztolhatják ki az addigra megjelent Chili termesztéses logoutos cikkemet, már javában írom. Meg C-ben, meg Pascalban. Csak tudnám kik azok a kockák, ez biztos valami városi szleng...
-
escape
aktív tag
-
sisu2
aktív tag
Volt a Jalapenokon pár bimbó én levágtam róla mert még csak 15 -20 cm magasak .
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB - független, 91%, Apple garancia
- Apple iPhone 14 256GB - független, 87%, Apple garancia, doboz
- Zephyrus G GU502DU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 3750H GTX 1660 Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- Apple Iphone 13 Mini 128GB Starlight 3 Hónap Garancia
- Apple Iphone 11 Pro 64GB Green 99% Akku 3 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest