- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
msgt.fubar #14 üzenetére
Köszönöm. Most néztem meg. Az alapfokon rész is elég húzós
Mármint elég sok ahhoz képest hogy alap! De lehet, h hamarosan szükség lesz a még nem létező fotós tudásomra, szóval mindenképpen végigolvasom előbb utóbb. Thx !
-
válasz
msgt.fubar #12 üzenetére
nem gáz a kritika, sőt, egyet is értek... 4-es út mellett megálltunk és ott lőttem a képet, nem volt igazán idő és lehetőség témát keresni, csak jól néztek ki a felhők + nap nagyon. volt amúgy olyan expóm is, ahol nem volt direkt alálőve, de mondom, az alsó sáv jobb feketén, mint normálisan
no mindegy, igazából bizsergett a tenyerem, h lőjek egyet a 11-22-vel, azért készült a kép
-
rdi
veterán
válasz
msgt.fubar #14 üzenetére
Főleg ma van ez így, amióta a képkészítés semmibe nem kerül csak tárhelybe.
Anno a feleségem meggondolta, mire lövi el a képet, ma meg mindenfelé lövöldöz... -
msgt.fubar
senior tag
Nem szörnyű, de nem is kimagasló. Átlagkép, nevezhetjük tanulóképnek is. Mert igazából a fotós legtöbb képe ilyen tanulókép... mindig kicsivel közelebb kerül a tökéletességhez, persze elérni azt sosem lehet. Ha megnézed a nagy fotósokat akkor a munkásságuk igen kicsi töredéke maradt fenn a köztudatban, mivel azok az igazán jók. A legjobb példa Robert Capa A milicista halála című képe. Tényleg nagyon jó kép, de rengeteg fotót készített amíg oda eljutott.
Ha érdekel a fotózás technikai része, akkor ajánlom neked a pixinfo oldalát. Ha legörgetsz a lap aljára, majd kiválasztod az Alapfokon szekciót akkor temérdek cikket találsz a témában. Jó olvasgatást
-
rdi
veterán
10tára, mint R2 csinálta volna, miközben Skywaker simogatja a tirisztorát
balra fönnt azért nincsenek felhők, mert az erő ami nem volt veled, elvitte... -
msgt.fubar
senior tag
Naplemente fotózásakor ismerős dolgok. Én általában úgy komponálom (vagy vágom utána), hogy a földből csak egy egészen vékony sáv maradjon. Drámaiságot növelhetsz igényes (nem PS) utómunkával is, kontraszttal és színhőmérsékletekkel. Ebben sokat segít ha nem jpg-ben hanem raw-ban fotózol. Most látom, hogy egy korábbi írásodban írtad hogy raw ruláz, így van
Középre kompnálás nem bűn, de unalmas a legtöbb esetben. Én ilyenkor körbejárom a témát és keresek valamit ami támpontot ad harmadolásra, illetve amivel kicsit izgalmasabbá tudom tenni a képet. Persze a napot nem tudod körbejárni, illetve sokszor naplementekor nincs is túl sok idő erre. A kritika lehet hogy kemény volt mindkét hsz-ben, nem rosszindulatból írtam. -
Dany007
veterán
válasz
msgt.fubar #8 üzenetére
Azért én mint hozzá nem értő kiváncsi lennék, hogy miért olyan szörnyű ez a kép ?
Okés a kompozícióa az alső tök fekete sáv kicsit bántja a szememetDe ez ellen nemhiszem, h lehet tenni valamit.
Ahogy én észrevetetm full amatór fotózásban egy átlag géppel a nem megfelelő fényerő okoz zajosságot. Amit mellesleg Photoshoppal már elég szépen ki lehet szedni
Amúgy van már olyan topic, ahol szépen leírják, hogy mikre kell odafigyelni a fotózásnál?
Úgyértem, sajnos nekem az iso400 sem mond sokatMax annyit, hogy biztos v.mi szabványról lehet szó.
-
válasz
msgt.fubar #8 üzenetére
azért hozzátartozik, hogy:
- az égbolt alatti rész (= föld) marha unalmas volt, nem lett volna mit mutatni rajta
- ha nem expózom alul, az égbolt nem ilyen "drámai" (nem volt semmilyen szűrőm)
- a középre komponálás nem vmi 100%-os bűn, sajnos nem voltak például átlósan futó szőlőtőkék, vagy valami hasonló, ami vezette volna a szemed egy jobb kompozíciónál -
msgt.fubar
senior tag
Valóban nem egy díjnyertes fotó, de hisz tudod: az amatőrnek 100-ból 99, míg a profinak 100-ból csak EGY fotója sikerül. Az hogy látod a képed hibáit már haladás, akkor fognám a fejem büszke lennél erre a képre
Ahogyan akkor fogtam mikor először megláttam, ahahKözépre komponált, alulexpózott és ugyan nem látszik a képről, de írtad hogy iso400, szal szép zajos is lehet
-
Dany007
veterán
Szerintem szép lett akkoris.
Mint fotós sajnos nem tudom nézni a dolgot, viszont mint grafikus igenSzóval grat. A látószög tényleg sokat dob rajta!
Persze azt hozzá kell tenni, hogy nemsok olyan képet találtam amibe ne nyúltam volna bele egy kicsit is Photoshoppal =)
-
nike_
addikt
Szerintem szép.
-
rauschie
senior tag
Ez mien gyújtótávolság?
(és milyen lencse?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- Milyen routert?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi hangfal építés
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged