Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Jaja, rezesről mindenhol azt olvasni hogy többet fogyaszt, ami ugye melegebb működést is jelent. Szerencsére tele van a céges szekrény tartalék Cisco optikás SFP-kkel meg optikás TwinAX kábelekkel
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
addikt
Ott van az egyik linken a hőmérséklet/fogyasztás teszt is, optika SFP-kkel/optikai TwinAX kábelekkel nem vészes, azokkal fogom használni (a központi helyen lesz, a régebben említett 4/8x25G+2x10G SFP switchek lesznek a downlinkjei. Ha mégis nagyon melegedne kap egy kicsi Noctuát
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Reggie0
félisten
En ebben a passziv hutesben nem biznek. Marmint elvileg jo, hogy a procit/chipet nem kell, de ha kiszamolod, hogy mekkora a teljesitmenykeret egy sfp modulra es mondjuk annak a felet kapja minden porton akkor vegul megis csak kene egy venti. Foleg, ha rezes modulokban gondolkodsz.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Belebotlottam egy L2/L3 8x10G SFP+ switchbe, ami több néven is elérhető az Aliexpressen (ONTi ONT-S508CL-8S például), itt van két teszt:
link1
link2
Nagy előnye a passzív hűtés na meg hogy ezen az áron eddig unmanaged switcheket árultak.
Kettő darabot tudtam mindenféle CNY kuponnal rendelni ma, darabja ~ 80€-ra jött így ki.
Ha megjön megírom majd a tapasztalatokat."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
addikt
A HP 530SFP+ egy PCIe 2.0-ás kártya, BCM57810S chipre épül. Jó lehet, de nekem nincs tapasztalatom vele.
A 2 portos Mellanox3 kártya HP verzió neve: HP 546SFP+
[ Szerkesztve ]
-
őstag
és @Cifu:
Köszönöm a gyors választ és a kiegészítést.
A sebességgel tisztában vagyok, nem lesz meg a teljes 10G, de ha megtudom közelíteni, az már jó nekem.
A lényeg, hogy bármelyik, akár 2 csatlakozós x8-as kártya is elkocog az x4-es portban.
Itt az aprón is szokott lenni HP 530SFP+ kártya egész jó áron. Azzal van valakinek tapasztalata?
Egy feljebb tárgyalt kínai sitchbe kötnék egy gépet, amin futna OPNSense, valami NAS rendszer és egy Minecraft szerver egyenlőre. Virtualizálva lenne az egész (Proxmox) és ez lenne a kimenet a belső hálóhoz.
Az OPNsense WAN portjára meg raknék egy 2.5 G-s kártyát. -
Melyik Mellanox-ra gondolsz?
A ConnectX-3 esetén PCI-Express Gen3 x8 van a 2x 10Gbps-re, én x4-esként használom, és semmi probléma nincs. Az eBay-en főleg 2 SFP+ csatisok vannak, de egy csatit bekötve is tökéletesen működik.Szóval nem kell aggódni, ha csak x4-esre bedrótozott csatid van.
Egyébként az ASUS XG-100F esetén is ez a helyzet, tehát elég neki a PCI-Express Gen3 x4.
Csak hát egy Mellanox ConnectX-3 kb. fele áron van az eBay-ről. De a másik oldalról az egyik egy használt cucc, ez meg egy zsír új...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Óra topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Delta Force (2024)
- További aktív témák...