- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ulkesh
őstag
-
dadada
tag
-
biker
nagyúr
nehezen viselem, ha hülyének néznek, csak neked elmondom, hogy a MICROSOFT OLDALÁRÓL IDÉZTEM, neked ITT A LINK IS
remélem olvasni tudsz
2005-ben vett gépekben ugyan volt DX9 vga, általában egy gef 5200, 64mb rammal, ez nem 128mb, amit a jobb vista kér, ergo a legtöbb eye candyt kikapcsolta egyből.
és ekkoriban 1GB ram 28-30.000Ft volt, ezért általában 256-512m rammal adták őket.nem az a kérdés, mára feljavították-e őket, hanem az eredeti állapotukban mire képesek.
-
Ulkesh
őstag
-
dadada
tag
-
dadada
tag
-
dadada
tag
-
biker
nagyúr
Figyelj mar akkor most mondjam, hogy Te is elszurtal valamit, mert az a fajl amit kuldtel, azt sikerult megnyitni egy ingyenes programmal, ennyi, ami az Office resze. Ennyi, akkor most mirol beszelunk.
ezt úgy érted, hogy a Pénzért vett Office része, vagy úgy, hogy warezolt ingyenes office része?
-
virkir
veterán
Tényleg jó lenne ha nem írnál még véleményt sem PC-s hardverről mert sikerült megint melléfognod.
A Win7 alapkövetelménye egy erősebb PIII-nak felel megy és amennyiben felismeri a hw. komponenseket gond nélkül fut is rajta.A ZdNet portál információi szerint amennyiben bekapcsoljuk az XP-módot a Windows 7-ben, további 15 GB-nyi szabad lemezterületre és legalább 2 GB RAM-ra lesz szükségünk.
Attól, hogy valakik a neten publikálnak még írhatnak marhaságot.
Az Xp módot nem bekapcsolni kell hanem letölteni és telepíteni ugyanis az egy virtuális környezet.sok 2005-ös gép bír 1-2GB rammal, valóban, meg DX9-es kártyával
Ismét csak azt tudom mondani, hogy lövésed nincs a PC-ről, ugyanis igen, teljesen elterjedt mivel az volt pl. a northwood-ok kora amik ma is elfogadható teljesítményt adnak bizonyos feladatokra és igen akkor voltak elterjedtek a dx9-es vga-k.
Mi már a dx11-nél tartunk.
A mac hol is?
Az 1 GB memória meg ma ezekben a gépekben is általános. -
biker
nagyúr
feltéelezem, ha angol videót linkelsz, akkor beszélsz angolul, es az ekezet nelkuli irasod is hasonlot feltetelez
a videón a kérdés: Az adatok túlélik?
nem az, hogy a gép túléli-e, ami EGY beépített funkciónak köszönhető, ami a macbook-ban is benne van (sudden motion sensor)a másik egy hülye reklám, mit kell értsek belőle? hogy a marketinges mit tud? vagy mit?
-
negyedes
addikt
-
dadada
tag
-
hibavissza
veterán
Philoxenia:
Kikérem magamnak kezdetű mondatodra engedd meg, hogy reagáljak:
1. nem azt írtam, hogy minden user lop, hanem azt, hogy túlnyomó többség
2. akinek nem inge.....akinek a háza ég...... -
Ulkesh
őstag
-
biker
nagyúr
-
Alex91
félisten
-
dadada
tag
Igen egy ket nyeklo nyaklo teszt amit APPLE termekekrol nem lattunk:
http://www.youtube.com/watch?v=YHZgA6x62a0
http://www.youtube.com/watch?v=1qmyJ16zzMc&NR=1
A Mac nagyon stabil, es eros is ez igaz, es senki nem mondja, hogy szar lenne. De azert a PC piacon is vannak stabil dolgok.
-
Dave™
nagyúr
-
Alex91
félisten
-
Alex91
félisten
-
dadada
tag
-
dadada
tag
-
dadada
tag
Biker:
Te most komolyan kiforgatod a szavaimat, de komolyan? Senki nem mondta, hogy szar a macbook, vagy barmelyik mac, csak a ThinkPad, Latitude, Tecra, ThoughBOOK megha darabokbol is van osszerakva, mar bizonyitottak.Csak par pelda: ThinkPad: Nasa, Himalaja stb.
Jo hogy ezert valaszoltal hog ertelmetlen hulyeseget irjal.
Igen a ThinkPad, ThougBOOK, meg a Latitude nyeklenek nyaklanak igen igazad van, csak errol nem tud a fel vilag
,
, 
Aludtal ejjszaka, hogy ilyen tenyeket irsz le...

-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
A Mac arakat azota nem ertem, miota x86! Mert igazabol a notebookjai igen csak nem erik el azt a szintet amennyibe kerulnek.
Csak arra tudok gondolni, hogy a szoftver dobja meg az arakat.valóban, szerintem is az egy darabból készült alu borítás lényegesne gagyibb, mint a darabokból összerakott, recsegő görbülő müanyag ház, és érthetetlen, miért drágább.

-
Alex91
félisten
Hu, mar ne haragudj... Beszolsz, aztan nem tudod elmagyarazni, hogy mit ertettel a hozzaszolasodban az XMS alatt!
Hogy idezzelek...:
Igen Windows-nal az SQL a meno, bar az hol van az XMS-hez kepest, tényleg..., Ja es egy komoly helyen, ahol mondjuk 20 - 30 gep ezzel foglalkozik ott az XMS tenyleg bejon, mert baromira kompatibilis mindennel, tényleg hhmmm...
Ez az elcseszett PC vilag meg az SQL-t FoxPro-t meg a tobbi szart nyomja... -
dadada
tag
Egyreszt a G4 kicsit mas architekture, mint az x86. Es sokkal jobban illik a MacOS-hez, mint az X86, mar csak tortenelmi okokbol is. A RISC hatterrol meg nem is beszelve.
A Mac arakat azota nem ertem, miota x86! Mert igazabol a notebookjai igen csak nem erik el azt a szintet amennyibe kerulnek.
Csak arra tudok gondolni, hogy a szoftver dobja meg az arakat. -
hibavissza
veterán
Érdekes vélemény. A supportban és mari néniben igazad van. Az apple nem is célozza őket, inkább aunt Mary-t célozza, mivel neki nem 200 dolláros nyugdíja van.
-
biker
nagyúr
Ezzel magyarázta valaki, hogy ennyi ideig tart.
Most kipróbáltam, 85 db, összesen 35MB PDF a kukába másolása 6mp volt, közben a szabad területem nem változott, majd visszaállítottam mindet, és 1Mb-al fogyott a tárterületem

fura...újra törölni 1mp volt
fogyott 0,1MB táram
visszaállítás 1mp, megint fogyott 0,1Mb---
azt hiszem, a megoldás ott leledzik, hogy ha egyszer a kukába raktuk a fileokat, akkor a korábban hitt tömörítés helyett egy file listát készít a rendszer, ami idő, és másodikra ha ez a lista megvan, akkor már gyorsan bekerülnek a kukába ismét.
-
dadada
tag
Ezt senki nem vitatja, nekem is ThinkPad-em van, es en is a T400 utodjat fogom venni, ha ez a T61 lassucska lesz majd.
Az OSX tenyleg sokkal obb, mint a Windows, csak nem mindenre, ez teny. -
dadada
tag
-
dadada
tag
-
dadada
tag
-
didyman
őstag
Én a teszt értelmét annyiban látom, hogy esetleg rávilgíthat arra, hogy egy régi megoldás, mai szemmelszinte elavult valami hogy képes kiszolgálni a felhasználó reális igényeit. Reális, és nem azt, amit a média és a marketing mesterségesen gerjeszt. Ilyen szempontból majdnem bármelyik mai mainstream noteszen a Vista közrö-hejj tárgya, nemritkán szárnyakat kapnak ezek a gépek a házon belüli, eggyel korábbi óperenciás rendszerrel, felmerül hát a kérdés, hogy egy XP+Vista UI csomag (beépítve annak számos látványelemével, kényelmi megoldásával) vajh miben nyújt kevesebbet a komfortosabb működéssel szemben. Egyáltalán egy mai notesz miben nyújt többet a sokévessé öregedett Pentium M vonallal, melyre épült gépeket a mai napig jellemzően untig jól lehet hazsnálni (magam egy 2GHz-en ketyegő Dothan magos celeron M ellőtt ücsörgök és nem tudom, miért kéne váltanom ezen a gépen, melyet főként netezésre, és ezzel összefüggő munkára használok, egy DVD játékos dobozában
). Ezek a mai, sokmagos gépek nekem alig nyújtanak valamivel is többet. Átlagos felhasználó nem fog videót sem kódolni ezeken, csak preziket meg divx filmeket virítani rajta, és amúgy is, a sok mag mellé jön egy valamennyire elbakkantott körítés, olyan merevlemezzel, amilyennel, meg olyan VGA-val, ami mellé az erős vas is kevés. Persze, jövőbe mutató. Mire ki lesz használva, már tönkre is fog menni, mert egy év gari volt rá, amortizált a harmad árára, nem éri meg javítani, különben is a teszkóban most akciós a nyolcmagos. -
didyman
őstag
míg a Win azokat tömörítve helyezi el, hogy kevesebb helyet foglaljon
Ezt honnan tudjuk? Sose foglalkoztam a lomtár mélyebb lelki világával, de relatív gyakran szoktam bele, vagy belőle fájlt mozgatni-másolni windows commander-rel. Nyoma sincs tömörítésnek és azt sem vettem észre, hogy masszív lomtárműveletnél csökkenne, vagy nőne lemezterület (leszámítva azt, ha a lomtár megtelik és emiatt kiesik belőle pár dolog a devnullba). -
nemethbalazs
tag
-
Alex91
félisten
-
negyedes
addikt
Uhhh, birjatok meg a szocsatazast? Van par valaki aki ertelmesen probal hozzaallni, a tobbi meg ontja a marhasagokat. Bar egy ilyen "teszthez" szerintem nem lehet ertelmesen hozza allni. Kicsivel ertelmesebb cikk mint a tiff fileos volt, de meg mindig santit, szerintem.
Ha ez eloben(szemtol szembe) menne, akkor nekiesnetek egymasnak, vagy meg se szolalnatok?(gondolok itt az okoskodokra....). -
biker
nagyúr
Gondoltam, kipróbálom azt, amit mindenki ajánlgatott, hogy tegyem fel egy régi gépre a win7-et, és azzal teszteljem, mert akkor lesz egyenlő eséllyel a két gép.
érdekes lenne, mert fel sem megy "régi" gépre
[I]Röviden és tömören: a Microsoft frissítette legújabb operációs rendszerének hardverkövetelményeit:
* 1 GHz órajelű processzor 32 bites és 64 bites rendszerekhez egyaránt
* 1 GB RAM a 32 bites, 2 GB RAM a 64 bites rendszerekhez (korábban mindkét rendszerhez 1 GB RAM-ot írtak elő.)
* 16 GB szabad lemezterület 32 bites rendszerekhez, 20 GB szabad lemezterület a 64 bites rendszerekhez (korábban mindkét rendszerhez azonos, 16 GB szabad lemezterületet írtak elő.)
* DirectX 9 grafikus megjelenítő WDDM 1.0 vagy ennél magasabb verziószámú eszközmeghajtóval (korábban megkötés volt a legalább 128 MB RAM-mal bíró videókártya.)
A ZdNet portál információi szerint amennyiben bekapcsoljuk az XP-módot a Windows 7-ben, további 15 GB-nyi szabad lemezterületre és legalább 2 GB RAM-ra lesz szükségünk.[/I]
sok 2005-ös gép bír 1-2GB rammal, valóban, meg DX9-es kártyával
Ezzel szemben amiért megy a leo is régi gépen:
867Mhz G4, G5 vagy Intel processzor, 512Mb ram (mindegy milyen rendszer) és 9Gb HDD, és megkötés nélkül, bármilyen korábbi rendszerről tud frissítéssel települni, nem úgy, mint a win, hogy csak Vistáról lehet frissíteni Win7-reígy marha nehéz lesz letesztelni, maradok a vistánál, ami CSAK ennyit kér:
[I]
Windows Vista Home Premium, Windows Vista Business, Windows Vista Enterprise, and Windows Vista Ultimate:• 1-gigahertz (GHz) 32-bit (x86) processor or 1-GHz 64-bit (x64) processor
• 1 GB of system memory
• Windows Aero-capable graphics card
• 128 MB of graphics memory (minimum)
• 40-GB hard disk that has 15 GB of free hard disk space[/I]ja, nem, ez is ugyanannyit kér, akkor ezt se tudom feltenni, csak ha az agyonbutított home basicet választom, ami talán elmegy 512Mb rammal, és nem kel neki 128mb video ram sem.
-
biker
nagyúr
-
Alex91
félisten
-
biker
nagyúr
-
lúzer
veterán
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
Csak hogy kicsit leszalj a magas lorol, meg a pofatlan lenezesrol, amit a tesztirotol le lehetett tolteni az TIF volt csak szolok, es tudom, hogy majdnem TIFF mielott, csak igy APPLE-s kenyelemmel kioktatnal.
A TIFF [Tag (elterjedtebben, de kevésbé helyesen: Tagged) Image File Format] az egyik legelterjedtebb képek tárolására alkalmas fájlformátum. Kiterjesztésként a .tif használt. (Vigyázat, mert megtévesztő: a rövidítés TIFF, míg a kiterjesztés csak .tif. Előfordulnak olyan szoftvertermékek is, amelyek a .tiff kiterjesztést használják, főleg az Apple Computer által gyártott számítógépeken, de nem gyakoriak).
----
szerintem pihenj kicsit, mert durván egyre nagyobb baromságok születnek feléd.
-
biker
nagyúr
-
Alex91
félisten
-
philoxenia
MODERÁTOR
Kikérem magamnak a tisztességes felhasználók nevében . A leírt programokból csak az XP és a Vista ami kell nekem, a többiből ingyenes programokat használok. Abból is bőven elég a Home Edition....
Másrészt a flamehez, próbálnék józan gondolatokat hozzáadni. Falun lakom, szerintem nincs két Mac a faluban összesen, én egyről sem tudok. Ha valaki olcsón szeretne gépet itt, akkor vesz használtan, amit akár már tíz-húszezerből meg tud oldani. Ha vesz vele, vagy hozzá XP-t is, akkor is kijön 30-40k -ból. Ezzel nem tud versenyezni az Apple, ráadásul a support nem tudom milyen szintű az országban, de szerintem és ez alapján, Mari néni , Jóska bácsi, és a szomszéd Danika nem sokra menne... Míg XP-s PC-hez valamelyik szomszédban talál segítséget, nem beszélve a fórumokról. Márpedig a tömegtermékhez ez is hozzátartozik. Magyarországon a jelenlegi jellemzők fennmaradása esetén nem lesz soha tömegtermék a Mac, nem a lopás miatt, ami egyébként szerintem az USA-ban is előfordul elég sűrűn, a statisztikákat gyártótól függenek mindig az arányok...
Másképp indult nálunk anno az Apple, érdemes elolvasni Bojár Gábor könyvét..... Akkor megalapozódott egy réteg, akik Mac fanokká váltak, de Ők nem a szegény rétegekből toborzódtak. Akkoriban a PC is marha drága volt még, mások voltak az arányok az árakban. Amíg a PC az IBM-et jelentette, volt árverseny esetleg. Most mikor a PC alkatrészek túlnyomó többsége Ázsiából származik és könnyen összerakható, már nincs. Gondolom ezért nem is erőlteti az alma. A PC-k számára nemcsak hátrány a modularitás, könnyen javítható a teljesítmény a feladatokhoz igazítható a konfiguráció. Igazából a Mac gyakorlatilag egy univerzális célhardver, meghatározott feladatokra, míg a PC-k sokkal szélesebb spektrumban használatosak. A winek ehhez kell, hogy alkalmazkodjanak. A Mac OS-ek elenyésző számú különböző konfigon futnak a winekhez képest, nyilván sokkal stabilabbra és profibbra tudják készíteni. Nevezhetnénk az Apple OS-eket "munkakonzol"-nak akár...
-
joey04
titán
Értsd meg, hogy az értelmesebbnek nem az eredményekkel van baja, hanem ahogy az kijön. logikátlan összevisszaság ez a 2 rész. szóval hagyd, csinálja csak meg, jól kezdi, gyűjti az ötleteket (más kérdés, hogy Ulkesh megérkezésével ismét elment a topik értelmetlen vita irányába, így kevesen veszik észre szegény kezdeményezését.)
egyébként a cím továbbra is helytelen, pont egy XP-vel szerelt gépre nem igazán mondhatni, hogy kamasz. szóval akárhogy kapálózol bármilyen indokkal, rossz a cím is.
a pontozás is. külső programok nélküli teszt kéne első körben akkor pl a tiff fájl esetében 1:0 lenne a macnek. szóval ahogy írtam, még az osx javára javulna az állás, nem windows mellett beszélek. Más kérdés, hogy a képnézegetőt is több fájltípussal kéne letesztelni, és ebből lehetne kivenni a ki a győztes ezen a téren.
na mindegy látom fölösleges írni, főleg most, hogy átalakul a topik szokásos mac vs pc flame topikká. -
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
Időm sajnos nem sok van, de ami nagyobb név és kijön Mac-re kipróbálom, néha Windowson is izzítok ezt azt, de ami rendszeres az Counter-Strike 1.5 crossoverrel vagy bootcamp win-en.
Viszont ma az új Sims3-at próbáltam Mac-en, utoljára az 1-el játszódtam pár napot érdekelt mit hoztak ki belőle.
Egész aranyos.
Mellesleg, minden ami megjelenik ugyan úgy megy szignifikáns különbség ebben nincsen.
-
Xero
nagyúr
A gép 266e bruttó a monitor 210e bruttó ez akárhogyan is számolom 476e bruttó körül alakul inkább.
Szóval ha iMac-hez hozzácsapom a 3 év garanciát (ami egyébként 48e), még mindigg jobban jövünk ki. Viszont ekkor már azt mondom én is elgondolkoznék a PC-m mivel lényegesen gyorsabb és bővíthetőbb is.
Mind1, kinek a pap kinek a papné. -
azbest
félisten
csináltam 57000 fájlt, mind ugyanolyan 1 bájtos.
fájl törlés tesztre alkalmas [link] csak ~6 mega betömörítve.Tömörítés tesztre rendes adatfájlok kellenek, arra nem jó,
Figyelem: az előbb írtam már törlés tesztről... hiába ért véget a folyamat, továbbra is teljesen leterhelte az egyik processzormagot az explorer.exe. Ezen az intéző ablakok bezárása sem segített. Kézzel kilőttem és újrandítottam, hogy magához térjen és ne egye a procit a semmiért.
57e fájl lomtárba helyezés kérdését asszem nem várom meg
mindjárt reggel... már 6 perce várok a megerősítő kérdésre és azt hiszem az még soká lesz. (összes kijelölt file, del gomb a billentyűn... majd várok... várok... aludni megyek
) -
azbest
félisten
-
bullseye
addikt
-
azbest
félisten
generláltam 32000 fájlt vista alatt, 1byte-500kbyte méret közt vannak, együttesen 2.19GB méretben.
nyomtam egy shift-delt intézőben... remélem reggelig megjelenik a a törlés megerősítésére rákérdező ablak... már vagy 20 perce várok arra az intéző ablakra, de még mindig gyűjti az információt a fájlokról... már vagy negyed órája megy.
cpu 80% körül pörög, sokáig kerregett a winyó, de most az is elcsendesedett, még mindig várok... most elkezdett szaggatni a kurzor és némi késéssel jelennek meg a betűk ebben a szövegdobozban.
Ha jól látom a feladatkezelőben az explorer.exe 50% körüli cpu-t felemészt (egyik mag csak vele foglalkozik) a kernel time pedig a másik mag nagyrészét foglalja le.
Úgy veszem észre, hogy miél több fájlt generálok, annál nagyobb a várakozási idő (exponenciális).
gépem: amd x2 2000mhz, 3GB* ram 32 bites Vista sp1 (*: 6GB van de a többit csak 64 bites win os alól tudom használni)
szerk:
most 60% körül dolgozik a cpu... winyó pihen... de még mindig semmi... nem fagyott le szerintem, csak valamit nagyon számol. (ez csak a sima törlés, lomtárba nem helyezné... ha az is lenne, akkor még arra is kéne várni miután végignyálazta a fájlokat és rákérdezne, hogy valóban törlés/lomtárba rakás legyen-e)
lassan a 30 percet is elérem, ha így halad -
lezso6
HÁZIGAZDA
Ennyit tudok hozzátenni:
Az osx könnyen használható.
A linux végtelenül testreszabható.
A windows meg tömegtermék.
-
dadada
tag
KB 450 - 500$ Ekkor kijon 380-ra, amiben van egy
9800 GT, 9400 helyett,
egy QuadCore
És ami fontos legalabbis nekem 3 ev garancia.
A HDD valoban kisebb, de egy nagyobb + 10 000 Ft.Ha ezt hozzatesszuk az IMac-hez mennyi is a jotallasbovites? 80 - 100 000 Ft, akkor maris elbukta az arversenyt nem kicsit.
-
Xero
nagyúr
-
dadada
tag
http://www.dunaelektronika.com/index.php?id=termekek&art_id=3998&nyelv=hun
Ugyanonnan!
Szerintem, ha már választani kellene.
Amit te választottal, az erosen Business, es azert van olyan ara, mert jar hozza az eleg durva support, kiszallas 3 evig meg hasonlok, ezert annyi, csak, hogy tudj rola. Ugye az osszehasonlitas azert is santit, mert az Apple, mint ahogyan Te is irtad garban meg supportban igen csehul all itt nalunk.A Vostro az csak small business igy olcsobb.
Sakk Matt? Osszevetetted a ketto gep teljesitmenyet? Helyben az IMAC jobb ez teny.
Mert akkor lehet, hogy elcsodalkozol.
-
Xero
nagyúr
-
{Zodiac}
senior tag
-
Xero
nagyúr
Domain?
mivan? 
Játszom a Mac-emmel.
Ismerőseim terveznek a Mac-jükkel. (Igen Cad/Cam rendszerek, mint mondtam szerszámgéptervezők, de ha akarod tudok mondani még jópár vonalról.) Ettől függetlenül a Cad/Cam rendszerekhez, sőt a legtöbb tervezést igénylő mérnöki feladathoz egy Windows sokkal alkalmasabb, mivel számos software csak Win-re készült el. -
CimbiX
aktív tag
Csakugy, ahogyan az elsö teszt is, ez is reszrehajlo es felesleges. De ez nem is baj, hiszen en is reszrehajlo vagyok. Amire en hasznalom az en gepemet, arra az en gepem az en az en az en az en a legjobb. Gratulalok magamnak! Ragyogo befektetes volt, büszke vagyok magamra. Mert ez en vagyok. Es en, csakis en vagyok a legjobb. Könyörületböl azert meg nektek is megengedem, hogy latszolag egyenerteküek legyetek velem. Ezert legyetek halasak nekem. Ez en vagyok.
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
-
dadada
tag
-
dadada
tag
-
{Zodiac}
senior tag
és ez így fog menni a 2000. hozzászólásig... és mindenki használja továbbra is azt, ami neki jó....

-
dadada
tag
-
dadada
tag
-
Xero
nagyúr
A tököm sem isteníti, majd ha megfizetnek érte istenítem, viszont az irracionális marhaságokat igenis meg fogom cáfolni. Ugyan így kardoskodom ha valaki debian, solarist, vagy aix-et szid mivel a maguk területén ezek mind tökéletesek.
Márpedig jelenleg a legtöbb területen a legjobban egy OS X tudja kiszolgálni az embert. -
Xero
nagyúr
-
dadada
tag
-
dadada
tag
Igen es megnezted a teljesitmenyet is, csak kerdezem, mert ennyiert a MAC egy ocskavas, sebessegben, csak szolok.
"A TIFF ökörködésedet meg már nem bírom tovább, legalább nézz utána miről beszélsz ember:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tagged_Image_File_Format"Csak hogy kicsit leszalj a magas lorol, meg a pofatlan lenezesrol, amit a tesztirotol le lehetett tolteni az TIF volt csak szolok, es tudom, hogy majdnem TIFF mielott, csak igy APPLE-s kenyelemmel kioktatnal.
OK legyen Ultimate, + 30 000 Ft. -
Xero
nagyúr
-
{Zodiac}
senior tag
Végülis jah, ez is az eddigi tapasztalatainkból tevődik össze, tehát szubjektív, hogy mely rétegnek mit gondolsz célszerűnek. Én el nem tudnám képzelni a cégünk informatikai rendszerét a te elméleteddel... ha a főnököm egy linuxos nettoppal rohangálna prezentációkra, szerintem vinné magával az egész informatikai gárdát!
Ha meg a vállalati rendszer nem linuxos szervereken és levelezésen alapulna, akkor beköltözhetne a nod32 teljes személyzete az épületbe, 24 órás műszakban!
Mondjuk mac-el lehetne avid-et futtatni, de az csak 7-8 embert érintene és a mov-ból a végén úgyis avi-t kellene csinálni. Bár az most is így megy, csak windows-on... ehh, mindegy, szívás lenne átállni. 
-
Xero
nagyúr
-
dadada
tag
OK Számoljunk! De csak mert kérted!
Egy barmilyen komolyabb de nem nagy teljesitmenyu PC, de ne legyen gagyi, mondjuk legyen csucs:
Enermax tap. (Ugye ez jelenleg a csucs, kenterbe veri az Apple tomeg Delta tapjait)
Egy jobbacska Asus alaplap.
Egy Core 2 E8300
Egy nVidia, Ati xxxx kártya. (pl: asus 9800gt)
Egy Audigy4
Chieftec haz200 000 (A Lista nem teles, de alapjaiban a lenyeg.)
egy 24"-os samsung
65 000
Vista Business (Bar ebbe benne van a Domain támogatas, es halom adminisztracio, ami a macosben nincs, de legyen)
36 000
Office Home & Student 15 000 (Hogy az ilyen elvetemult TIF-eket is tudja kezelni)
Corel Videszerk: Corel VideoStudio Pro X2 IE
22 000
330 000 Ft.
Akkor most mirol is beszelunk?
Ehhez kepest egy IMAC leggyengebb kiszerelesben, eleg gyengusz hardverrel, az apple.hu szerint:
420400 Ft. Akciosan 404 ezer Ft.
Hmm...
-
Xero
nagyúr
Akkor sorolom ezzel a gondokat:
A gép teljesítménye korrekt, csak éppen az a Chieftec ház pontosan akkora mint a ház. Nagy és töménytelen mennyiségű kanóc kell hozzá. Mondjuk bővíthetőségben üti az iMac-et ez tény.
Az a monitor ne egy fos TN panellel szerelt valami legyen már könyörgöm. Minimum P/MVA panel, de méginkább S-IPS.
Vista Business? Legyen inkább Ultimate, OS X-ből sem butítottat kapsz.Legyen akkor is az ár 330e. Na, és van egy nem brand összerakott géped amivel ha hazamész még szüttyöghetsz 2 napot.
Egy 24-es iMac 390e. Nincs ház, nincs annyi felesleges hely zabálás, elegáns, csöndes. Hoppá..
A TIFF ökörködésedet meg már nem bírom tovább, legalább nézz utána miről beszélsz ember:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tagged_Image_File_Format -
dadada
tag
-
dadada
tag
"Utolsó soroddal mééééélységesen egyet kell hogy értsek. Legszívesebben tökön rúgnám azt aki kitalálta a glossy,shine,crystal bright meg pöcsöm tudja hogy milyen parasztvakító néven futtatott okádék csillogó kijelzőket. Életemben egyszer, a MacBookomban, használtam huzamosabb ideig ilyet. Nos ki nem állhattam!"
Igen ez nagy találmány, azzal magyarázzák, hogy sötét helységben sokkal jobb a hatásfoka, Azt ne kérdezd, hogy ez kinek jó!

-
{Zodiac}
senior tag
Na ezaz, mert neked az a célszerű. De eszedbe jutott volna összehasonlítani a teljesítményét egy tök más céllal készült oprendszerrel? Hiába tudom én is, hogy ha linuxot tennék minden gépre, amin dolgozom, akkor olyan plusz kapacitások szabadulnának fel, mint az állat, de ha a munka a többszörösére nőne vele, hogy "közérthetővé" tegyem, semmit nem értem el vele. Kompatibilitás és célszerűség über alles!

-
madgie
titán
-
dadada
tag
OK Számoljunk! De csak mert kérted!
Egy barmilyen komolyabb de nem nagy teljesitmenyu PC, de ne legyen gagyi, mondjuk legyen csucs:
Enermax tap. (Ugye ez jelenleg a csucs, kenterbe veri az Apple tomeg Delta tapjait)
Egy jobbacska Asus alaplap.
Egy Core 2 E8300
Egy nVidia, Ati xxxx kártya. (pl: asus 9800gt)
Egy Audigy4
Chieftec haz200 000 (A Lista nem teles, de alapjaiban a lenyeg.)
egy 24"-os samsung
65 000
Vista Business (Bar ebbe benne van a Domain támogatas, es halom adminisztracio, ami a macosben nincs, de legyen)
36 000
Office Home & Student 15 000 (Hogy az ilyen elvetemult TIF-eket is tudja kezelni)
Corel Videszerk: Corel VideoStudio Pro X2 IE
22 000
330 000 Ft.
Akkor most mirol is beszelunk?
-
Xero
nagyúr
Azt most fejből mondom, hogy PS gyorsabb LR lasabb Aperture pedig nyilván nem összemérhető, viszont egyéni preferenciám alapján jobb mint a LR.
Utolsó soroddal mééééélységesen egyet kell hogy értsek. Legszívesebben tökön rúgnám azt aki kitalálta a glossy,shine,crystal bright meg pöcsöm tudja hogy milyen parasztvakító néven futtatott okádék csillogó kijelzőket. Életemben egyszer, a MacBookomban, használtam huzamosabb ideig ilyet. Nos ki nem állhattam!
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
-
hibavissza
veterán
-
{Zodiac}
senior tag
Ennek a tesztnek nem igazán látom értelmét... baromira nem szempont egyik tesztelt funkció sem, ha olyanok a körülményeid, hogy ezt vagy azt az oprendszert CÉLSZERŰ használnod.
Példa: a volt főnököm esküdött a Mac-re... vett is egyet, behozta a céghez és onnan kezdve egyetlen levelét sem tudtuk elolvasni, csak 10 perc állítgatás után. Mert az egész cégnél windows oprendszert használunk, ms office-al. Hiába jött mutogatni, hogy "így-meg-úgy dejóez", nekük nem volt jó!

Na, szerintem: népnek windows, feladatra linux, nemtokiknek Mac. Nálam a célszerűség határozza meg, hogy mit használjak. Ettől kezdve tökmindegy, hogy milyen gyorsan tömörít, mert nem szempont. Písz.

-
madgie
titán
-
madgie
titán
Egyik (PH!-s) ősmerősöm megmondá volt: a Mac itthon főleg yuppie státuszszimbólum. Szerintem kő igaza van.
-
Xero
nagyúr
Inkább a probléma az, hogy a magyar user nem lát tovább az orránál.
Nem egyszer nem kétszer szemléltetve lett, hogy egy brand géppel egy árban vannak, sőt akár olcsóbbak is lehetnek a Mac-ek. Ha pedig valaki bővítést sem tartja szem előtt ott vannak az iMac-ek, amelyek helytakarékosak és szépek is.
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Dell XPS 13 Plus 9320 i7-1260P 32GB 512GB 4K+ TouchScreen 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 840 G8 14" i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)