Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNPSP
aktív tag
Élmény volt olvasni, mint az összes többi hasonló cikket az USA-ról.
Köszi!http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=HUNPSP @@ https://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=HUNPSP&submit= @@ https://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_4/keres.php?stext=HUNPSP&submit=
-
Hát ezt nagyon jó olvasni, de ennek még kell egy két nekifutás Grat hogy ilyen jól megszerveztétek az egészet. Ügyesek vagytok. És jó ilyeneket olvasni, tök olyan mintha ott lettem volna.
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
tkesy
őstag
Csak annyit fűznék hozzá, hogy amikor kimentem, nem tudtam, hogy ennyi magyar lesz kint, és annak is a 90% a konyhán dolgozik... Így az angol tényleg kiesett, mert a társaság másik fele meg a spanyolt használta... azt meg ne mondja nekem senki, hogyha napi szinten kell gyorsan és hatékonyan együtt dolgoznia anyanyelvét használó csoportban, akkor nem azt fogja használni...
A munka meg olyan volt amilyen, tény hogy itthon is csinálhattam volna, de ez esetben kevesebbet kerestem volna, és nem jutottam volna el oda, ahová végül is sikerült...no igen, az ösztöndíj kicsit más, mintha munkát vállalni mennél ki..
[ Szerkesztve ]
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
grc999
tag
Igen, már látom, hogy nem te írtad, sorry... ezúton akkor az idealista jelzőt is visszavonom,
sőt, még magyarázatot is adok a legelső kommentemre: senkit nem akarok leszólni, ehhez még akkor se volna jogom, ha én is ugyanúgy kint dolgoztam volna.... de néha bekattanok az amerikaiak mentalitásán, és, bár általában ilyet nem csinálok, most kivételesen szóvá tettem. Béke van?"Sometimes it is hard to decide which side of the fence to be on. But to straddle it will just make your balls hurt."
-
grc999
tag
Egyébként annak kifejezetten örülök, hogy a kontinens néhány természeti kincsének meglátogatására volt időtök, nekem ez például már nem sikerült a berlini látogatás során, pedig németország is gyönyörű, főleg télen
"Sometimes it is hard to decide which side of the fence to be on. But to straddle it will just make your balls hurt."
-
ABE
őstag
Ezt a cikket nem én írtam, az enyém egy másik volt.
A német példád ott hibázik, hogy itt nem ösztöndíjról, hanem fizetett melóról van szó. Úgy megy ki az ember, hogy tudja előre, hogy mit vállal el, mik a követelmények, és azért kapja a fizetést.
Táboronként eltérő, hogy mennyire tudja az ember tanulni a nyelvet, a mi konyhánkon csak 5-en voltunk magyarok, de a külföldiekkel nyilván angolul kellett kommunikálni. A konyhán volt nálunk amerikai, mexikói, angol, skót, kolumbiai, azerbajdzsáni és magyar munkás is, mindenki elvégezte a melót. Persze a táborba jelentkezésnél lehet választani a konyháson kívül karbantartói melót is (ezt nálunk szintén amerikaiak végezték, pedig nem álommeló), vagy megfelelő angol tudással irodai és gyerekfelügyelői állás is kifogható.
Nem vagyok idealista, de mint írtam, együtt dolgoztam különböző nemzetiségű emberekkel, és ezek a mexikóiakra nézve kicsit bántónak, és alaptalanul lenézőnek érzem, amit mondtál.
[ Szerkesztve ]
-
grc999
tag
Nincs bizony!
Az aljamunka talán kicsit durvább kifejezés, direkt nem is használtam, de látom, így is személyed elleni támadásnak vetted.
A cikkben említetted, hogy a nyelvet nem is igazán volt alkalmad gyakorolni, mivel konyhán voltál, "magyar ajkúak" közt.
Ha megbántottalak, ne haragudj, a véleményem viszont az idealizmusodtól független, nem változik.Egyetemi ösztöndíjasként voltam kint tavaly Németországban, Berlin nevezetességeit néztük meg (Brandenburgi városkapu, Alexanderplatz, ilyenek), és a német elhelyezőknek még csak meg sem fordult a fejükben, hogy mosogattassanak velünk. Mondjuk 5 nap volt az egész., nem több hét, mint nálad.
"Sometimes it is hard to decide which side of the fence to be on. But to straddle it will just make your balls hurt."
-
ABE
őstag
A mi táborunkban helyiek főztek, a külföldiek a konyhán kisegítők voltak. Alja munka? Ja, nem álommeló, de hozzáállás kérdése. Mégis milyen melóért kéne kimennie egy felsőoktatásban tanulónak? De azzal látom nincs etikai gondod, hogy a mexikóiak végezzenek el bármi melót...
Pozitívumok:
- folyamatosan kell használni az angolt
- szabadidőben és szabadnapokon változatos lazítás
- ha jó a társaság, akkor munkaidőben is sok mókázás
- táborozás után utazás, világlátás
- alázatot tanulsz az alja munka után
- az egész egy nagy kaland, életre szóló élmény[ Szerkesztve ]
-
grc999
tag
Amcsikra főzni? Kövezzetek meg, de nekem ezzel etikai problémáim vannak....
Használják ki a mexikóiakat, nem érdekes, de európai ember (még ha Kelet-Európából való is) ne azért menjen már ki, hogy elvégezze a "dirty job"-okat
Ahogy látom, egyetlen pozitívuma az egésznek, hogy ha akad némi szabadidőd meló után, gyakorolhatod az angolt."Sometimes it is hard to decide which side of the fence to be on. But to straddle it will just make your balls hurt."
-
Norbi21
senior tag
Nagyon jó kis cikk volt, jók ezek a képes-szöveges beszámolók. Csak ne enne ennyire a sárga irigység
-
LA_COSTE
senior tag
Örültem a cikknek. Jó volt a képeket nézegetni. Nekem is tervben van USA vagy Kanada.
-
tiv83us
veterán
Kedves Cikkiro,
Nagyon megbantanalak vele, ha atirnam az iras cimet "A summer in the USA..."-re?
Csak mert akarmikor ranezek az elmentett topikjaimra, kicsit b@ssza a szemem[ Szerkesztve ]
Always Outnumbered, Never Outgunned
-
HaZsolt
őstag
Te se unatkoztál a nyáron, a cikk nagyon bejött. Majd ha lehetőséged lesz rá kukkants be Miami-ba is
Én nembirtam volna hazajönni a helyedbe.
-
bobalazs
nagyúr
Én négy évig voltam az USAba. Ott érettségiztem.
-
törölt tag
Én idén Camp Takajoba megyek (Maine állam), az indíttatást kizárólag ABE fórumtárs írásának köszönhetem, (persze régi álmom volt kijutni), már meg van a repülőjegyem is. Kb 1450 dollárt fogok keresni 9.5 hét alatt.
-
kenguroo
tag
válasz Mr.Csizmás #87 üzenetére
hát bizony engem is megeszik az irigység, de egyszer én is kijutok ami késik nem múlik!
-
Mr.Csizmás
titán
végig se tudom olvasni mert megesz a sárga irigység
este befejezem egy sörrel együtt
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
JanFe
aktív tag
Tetszett a beszamolo.
"There is nothing permanent except change"
-
vamzi
senior tag
Sajnos nekem már nem állja a táborom a felét a repjegynek, mint tavaly, mert ugyan oda megyek vissza. Ellenben a fizetésem is magasabb mint tavaly.
Itt Debrecenben az IT Services-nél már elhelyezkedtem volna, ha lenne német tudásom, de sajna egy szót nem tudok, az angollal meg kitörölhetem a seggem, mert még az ügyfélszolgálatot is németül keresik fel... Harmadik nyelvként a németet szeretném tanulni(a másodikat most tanulom, jelnyelv) -
Egészen biztosan nagy élmény lehetett, köszi az élvezetes beszámolót!
-
Bulitt
addikt
Köszi a beszámolót, nagyon jó volt olvasni. Kicsit irigykedek is
-
csaabz
őstag
Grat a cikkhez!
Nagyon klassz lehetett!https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
Atos23
senior tag
Szép és jó.
Én ott csesztem el anno, hogy németet választottam angol helyett valamikor 1993-ban, kisiskolás koromban, így többnyire német ajkú utazások csúsztak be.
Gyermekeiteknek angolt válasszatok, ez a tanácsom
-
vamzi
senior tag
Á, nem titok
Kamp-A-Kom-Plish, MD
Washington DC-től kb 1,5óra autókázás. A kérdés jó és jogos: Árfolyam függvényében most tart 171.000Ft-nál. Júni 11én indulok pénteken Lufthansa-val (tavaly airfrance-szal voltam). Mikor voltam interjún, az egyik lánynak is visszadobták az útlevelét
A táborban először ketten volzunk magyarok, aztán berendeltek még egyet. Idén viszont nincs hír magyarról, szóval úgy néz ki, hogy egyedül leszek.
Konyhán fogok idén is dolgozni, de most egy venezuellai társam lesz, a séfről semmi hírem, oda próbálnak CL-ék egy magyart bejuttatni. -
tkesy
őstag
És hol van a táborod, ha nem titok?
Remélem a barátnődet sikerül elhelyezniük minél hamarabb... ÉS kb mennyi lesz így a jegyed? No meg mikor indulsz? Pont július 7.-én?
Az vicces lehetett De legalább megvan... ismerek olyat, akinek a kérelmét visszautasították pár hete...>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
tkesy
őstag
A menetrend a CL-nél kb. úgy néz ki, hogy októbertől január vége - február elejéig lehet jelentkezni, utána van némi papírmunka, áprilistól indulnak a vízuminterjúk, ha az megvan és van már táborod akkor pedig a repülőjegy foglalás... Kiutazás pedig június közepéig, max végéig...
-
vamzi
senior tag
Ejha, gratulálok neked.
Engem már második éve ők utaztatnak ki, viszont a barátnőmet még mindig nem helyezték el, ami nagyon nem jó, mert a repülőjegyemet nem tudom lezárni. Vízumot idén is megkaptam, bár a nagykövetségen a magyar oktatásról beszéltettek...
Még két hetem van hátra, aztán 3 hónapig kint leszek. -
student
őstag
ez király. idei nyári táborra még tudok jelkezni vagy már tul késő?
-
7
addikt
"Gondolom a CCUSA is szervez vidéki vízumpapír és szerződés aláírásos napokat mint a CL"
Erről ugyan nem tudok, de tény, hogy felvettem a kapcsolatot a sokadik alkalmas magyarokkal (a webfelületen megjelennek azok, akiket ugyanoda helyeztek el), nekik sem kellett elmászni Pestre a vízum miatt, megkapták látatlanban.
Viszont az aláírásos hececáréra visszatérve: Elméletileg egyébként az Area Representative-oknak kellene mozgolódniuk az iroda és az elsőalkalmas jelentkezők között, de tekintve, hogy csúnyán megnyirbálták az anyagi támogatásukat, így időnként azért elképzelhető, hogy a jelentkezőnek kell felugrania.
[ Szerkesztve ]
-
tkesy
őstag
Hmmm...
A listából ezek nincsenek a CL-nél:
- megerkezeskor fogadobizottsag, egy ejszaka biztositasa egy helyi Hostelben
(szállást foglalnak ők is, ha csak másnap jön érted a táborod, de azt nem tudom ki fizeti)
- egy taborborze, ahol 20-30 tabor kepviselteti magat (ha addig meg nem vettek volna fel, ott jo eselyed van ra)
- akit a taborborze utan sem tudtak elhelyezni, azokrol rovid video keszitese, hogy noveljek az eselyeketa többi megvan/volt itt is... Én személy szerint 3x voltam bent a pesti irodában az idei nyár ügyintézése közben:
- szerződés aláírásakor (bár ezt is meg lehetett volna csinálni személyes megjelenés nélkül)
- vízumpapírok átnézése, aláírása, útlevél leadása
- útlevél visszavétele.
Még vízuminterjúra se kellett mennem, mert megkaptam a tavalyi alapján....Gondolom a CCUSA is szervez vidéki vízumpapír és szerződés aláírásos napokat mint a CL.
a #28 hsz-ben meg elírtam az erkölcsi bízonyitvány árát, idén már 3100 HUF volt nem 2200 mint tavaly.
-
7
addikt
CCUSA-val kicsit mashogy alakultak az idei koltsegek elsoalkalmasoknak (mondtak tobben is, hogy iden baromira felugrottak a koltsegek a tavalyihoz kepest):
- 495 EUR alapdij (-50 EUR, ha januar 15-ig jelentkeztel)
- 131 USD vizuminterju
- 3100 HUF erkolcsi bizonyitvany
- 1000-2000 HUF vizumkep (attol fugg, hol csinalod)Ezert a koltsegert cserebe:
- oda-vissza repjegy
- a taborba jutas koltseget az USA-n belul is ok alljak + szervezik le (a visszautat az utazgatas miatt mar nem)
- megerkezeskor fogadobizottsag, egy ejszaka biztositasa egy helyi Hostelben
- ingyenes CCUSA-s segelyhivoszam, amig kint vagyunk
- Support Staffosoknak szinte biztos elhelyezes
- Counseloroknal is ritka, ha valakit nem helyeznek el
- egy taborborze, ahol 20-30 tabor kepviselteti magat (ha addig meg nem vettek volna fel, ott jo eselyed van ra)
- akit a taborborze utan sem tudtak elhelyezni, azokrol rovid video keszitese, hogy noveljek az eselyeket
- kifejezetten korrekt webes felulet (egy halom kitoltendo adatlappal)
- nem kell folyton interjukra rohangaszni (egyet azert meg kell ejteni az elsoalkalmasoknak, ezt egy CCUSA-s Area Representative kesziti veluk)
- egy meglehetosen boseges tajekoztato
- egy rovidebb tajekoztato azoknak, akik a bosegesen nem jelentek meg
- sok egyeb, ami most nem jut eszembeAzert nehanapjan fel kell battyogni a pesti irodajukba, azt nem ussza meg az ember, de nem tul surun.
Termeszetesen ha valakit nem tudnak elhelyezni a szerzodesben foglalt hataridoig, visszafizetik neki a 495 EUR-t.
9 hetre a Counselorok alapdija 1210 USD, a Support Staff alapdija 1290 USD. Ha valaki az eredetileg kiszabott munkaidejen felul meg vallalja, hogy a taborban marad dolgozni, akkor Counselorkent napi 30, Support Staffkent 40 USD uti a markat.
Az alapdij azt az osszeget tartalmazza, amit a taborok minimum (es altalaban) fizetnek, de ennel tobbet is adhatnak, ha ugy gondoljak (csak nem jellemzo).
[ Szerkesztve ]
-
qestion
aktív tag
másodszorra miért?
a pálya
-
tkesy
őstag
A Taco Bell-t főként mexikói behatás miatt választottuk. Mikor csak a személyzetnek kellett főzniük, akkor a mexikóiak azért igyekeztek hozni az őnáluk megszokott ízeket...
De köszi a tippeket, ha lesz rá lehetőségünk ki fogjuk próbálni azokat a helyeket is...Na nálunk, ez nem volt lehetséges, hivatalosan a konyhások se vihettek ki semmit.. max némi gyümölcs (1-2 alma vagy banán)... Ha kis mennyiség maradt, akkor azt inkább kidobták...
Pl.: a parent's day vacsorájánál - akkor szinte minden gyerek kapott valamilyen süteményt otthonról, amit vacsora után megkóstoltak - történt az, hogy mindent, de mindent, még akkor is ha hozzá se nyúltak, vagy csak 1 szelet hiányzott a tortából, kidobtak. Ezt külön a konyhafőnök és felesége csinálta, a két étkezés után kb. 8-9 nagy fekete szemeteszsák lett tele csak süteménnyel...[ Szerkesztve ]
-
tkesy
őstag
Lufthansa járaton ez volt... Swiss-en már kicsit gyengébb volt a menü, más légitársasággal meg csak az államokon belül utaztam...
Az biztos, hogy szererik a cukrot.. mi akkor néztük nagyokat, mikor a juharszirupot még megcukrozta egy-két gyerek...
-
tkesy
őstag
Igen, tavaly novemberben jött e-mail, hogy szeretnék, ha idén nyáron is náluk dolgoznák, és adtak 3 időintervallumot, mettől-meddig alkalmaznának... Abból választottál egyet, aztán küldték a szerződést, a CL-es profil aktiválás után, meg egyből le is foglaltak.
-
Tubi2
senior tag
Az újabb, fantasztikus nyárról is jöhet majd egy beszámoló.
[ Szerkesztve ]
- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen
-
Pubszon
veterán
Nagyon de nagyon irigyellek, nekem is ez az egyik "álmom", hogy ki juthassak az államokba.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
gaborbol
őstag
$12.56 az valami eszmeletlen ar, azon a reszen meg nem jartam. Annyiert Itt DC kornyekent siman kapsz Buffet(all you can eat) azok olyan $7-8 tol indulnak.
Taco bell
Harom ev alatt ketszer votam, nekem nagyon nem jon be, viszont olcso Subway ($5 foot long) vagy ha nagyon ehes vagyok Chipoltle, Panera Bread, Buffet,esetleg par helyi gyorskajalda 5 dolcsi korul.Mult evben voltak nalunk valamelyik taborbol 8-an, azok mind konyhasok voltak,reggel jovok ki,konyhaasztalon annyi kaja, azt hittem leszakad, es csak pakolnak ki. Mondom ez mi?
Mielott elindulnak kirandulni, 2 szemeteszsakot meg szoktak tolteni kajaval aztan kisetaltak veluk a kapunEn British Airways-t valaszrom mindig.Iszonyat igenyes, soha nem volt meg gond, a kaja meg nivos etterem minosegenek felel meg.Ha idoben foglalsz jegyet, vagy sokat nezed egesz olcson ki lehet fogni szintre mindig.
[ Szerkesztve ]
-
fenergie84
addikt
Hát, q....ra irigyellek, hogy ezt mind láthattad élőben
gratulálok az íráshoz!!! -
Devid_81
félisten
Ne idegesíts már, hogy ilyen kaját kaptál.
American Airlines gépen olyat kaját kaptam, azt hittem viccelnek, hogy ezt meg kell enni.
Na meg az a süti...én valami csomagolt (kekszhez sem hasonló) fiszf@szt kaptam, ami biztos, hogy 5dkg sütiben legalább 6dkg cukor volt
Mondjuk ez igaz az Amerikai süteményekre általánosságban....
-
se4ever2
aktív tag
Mi hiányzik a képről?-a kerítés?
ja,már megelőztek.[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Grat, látom ha már ott voltál mindent megnéztél, ami híresebb.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
DerDer
tag
Kisvarosban a mcdonalds, es hasonlo gane ettermek iszonyat olcsoak! (kisvarosban!)
pl. dupa sajtburger $1
-
tkesy
őstag
Te akkor most visszatérő vagy? Mert ott is vannak különbségek, és a visszatérők szerződése alapból más mint az elsőéveseké.
Visszatérőknél 3 lehetőség van:
- az egészet te fizeted,
- bizonyos részét a tábor átvállalja,
- az egészet a táborod fizeti.Nálam az első eset áll fenn, ezért fizettem én azt a 395 USD-t most... amúgy valamikor decemberben közepén aktiválták újra a profilom, nem sokkal azután, hogy a tábortól megjött a visszahívó e-mail és a szerződés...
-
gaborbol
őstag
Jo iras, meg a vegen en is kedvet kapok a taborozashoz!
Nem kell ide akkora angol, ponyvaregenyt nezzetek meg meg angolul kb 10X szer es az mar eleg is lesz
Egy menu meg a MCdogleszbe inkabb olyan 7-8 docsi korul van, ha 9 az mar nagyon fullos.
[ Szerkesztve ]
-
kuchera
tag
Nem is tudom hogy tudtad szavakba önteni ezeket az érzelmeket grat hozzá!
Üdvözlettel: Kuchera
-
kmisi99
addikt
Nagyon jó cikk lett Én úgy tervezem hogy tanulok mint a hülye hogy lehető leg többet kereshessek majd és egyszer kb 1 évre ki megyek oda de csak szórakozin
Nekem ez az életem egyik álma A másik hogy az egész világot körbejárom[ Szerkesztve ]
-
leyo76
senior tag
...életem álma nálad valósult meg.
-
tiv83us
veterán
"Amiről a szülői nap kapcsán már tettem említést, de nem fejtetem ki bővebben, ez a cock-out. "
Cock-out?? Milyen sicko fucko taborban voltal te?
#4 Menalcas: Meg a gyalogosok....
[ Szerkesztve ]
Always Outnumbered, Never Outgunned
-
tkesy
őstag
Jogosítvány csak akkor kell, ha akarsz autót bérelni... a diákot meg nem biztos, hogy érdemes kiváltani, mi csak egy helyen, az Empire State Building-nél tudtuk használni.
Algollal elég gyengén , egy középfok egyébként simán elég...
Fizetés: nálunk kb a tábor feléig heti utalás volt, és a fennmaradó részt az utolsó napon utalták át egy összegben.
-
Jhonny06
veterán
Köszönöm a választ. A jogosítvány kötelező, vagy csak jó ha van az autóbérlés miatt? Az angollal hogy állsz?
Nekem a beszéd annyira nem az erősségem, bár nem megy rosszul, csak még szokni kell. Középfokú nyelvvizsga azért megvan. Ez mennyire elég egy ilyen helyre?
Mod: Ja igen, még annyit, hogy a fizetést egybe kapjátok a végén, vagy fokozatosan, hogy tudd költeni?
[ Szerkesztve ]
-
tkesy
őstag
Én nekem ez az utolsó évem, jövőre is szívesen mennék, de ahhoz nagyon el kéne csúsztatnom mindent...
Én most 3 hétre lőttem be az utazást, meglátjuk mi sül ki belőle...
Én is sajnálom, hogy nem kapcsoltam előbb, bár akkor valószínűleg teljesen másképp alakultak volna a dolgok, és lehet soha nem ismerem meg azt a fantasztikus társaságot, akikkel töltöttem a tavalyi nyarat...>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
ABE
őstag
Még egy apró esélyem talán van, hogy jövőre kimenjek. De ha nem, akkor is ki fogok még utazni, csak nem táboros szervezésben. Viszont ha megyek, akkor minimum 3 hétre, még nagyon sok hely van, amit szeretnék ott megnézni. Meg ki tudja, mit hoz a jövő... Kár, hogy nem hamarabb ismertem meg ezt a lehetőséget, de azért így is boldog vagyok, hogy egyszer kimehettem. Sokaknak ez sem adatik meg.
-
tkesy
őstag
Köszönöm a gratulációkat...
#6 ja, annyi volt, és az még olcsóbb hely volt Genf-ben... A szomszédos McDonald's-ban hasonló menü 17 CHF volt... Én is néztem nagyokat az árakon...
#4, #19, #20 : én speciel a kerítésre gondoltam, de szemét se sok volt...
ABE Sajnálhatod is, mert a nyugati part szerintem nagyon jó.. főként Vegas...
#13 Angol tanulás nem sok volt, ennyi magyar között képtelenség megállni, hogy ne az anyanyelvünket használjuk, nomeg a szlovákiai magyarok tudtak meglepetéseket okozni....
A mexikóiak se voltak nagyon pengék angolból, úgyhogy őket szinte csak spanyolul hallottuk beszélni, bár a a lányok kedvéért nagy szorgalommal tanulták a magyart...[ Szerkesztve ]
-
tkesy
őstag
Akkor az anyagiakról:
Tavaly én aránylag későn jelentkeztem, így emlékeim szerint az alábbi tételeket fizettem:
- 5000 HUF - programdíj
- 320 EUR - repjegy hozzájárulás
- 131 USD - vízuminterjú
- 2200 HUF - erkölcsi biz.
- 1000 HUF - fénykép a vízumhoz
+ nemzetközi jogosítvány, nemzetközi diákigazolvány.A tábori fizetésem pedig kb 1800 USD volt (11 hét!), + az, hogy ha vittek valahova (bowling, mozi) azt is tábor fizette. Összességében szerintem 0-ra jöttem ki, bár a forint alapú kártyámat rendesen lemerítettem, ellenben a táboros kártyámon most is rajta van a fizetésem durván 55%-a...
És akkor jöjjön az idei év.
(Ez már teljesen a tábortól függ, szóval lehetőleg ezt senki ne hozza fel példának a CL-nél, vagy bárhol máshol... Nem egy olyan visszatérőről tudok, aki 3 év után is csak 1800 USD körül keres, igaz 9 hétre...)Költségek:
- 131 USD - vízuminterjú
- 2200 HUF - erkölcsi biz.
- 1000 HUF - fénykép a vízumhoz
+ nemzetközi jogosítvány, nemzetközi diákigazolvány.
- 395 USD - szükséges papirok, stb
- repülőjegy. (nekem személy szerint 139 000 HUF)Na most, lehet ezért sokan nem fognak szeretni, de a szerződésemben 3600 USD fizetés + 400 USD repjegy támogatás szerepel az idei 12 hétre. (Nem, nem írtam el... ) A többi szerintem ugyanúgy lesz mint tavaly... (pl.: bowling, mozi)
Még egy apróság: tavaly nyáron 185 Ft körül volt a dollár árfolyama, most pedig 225 Ft. Ez sem elhanyagolható tényező....
[ Szerkesztve ]
-
jorden06
senior tag
Én (a program szempontjából) nagyon későn jelentkeztem, ezért nekem 390 euro volt a szerződésem maga, plusz 5000 ft regisztációs díj. Erre jött még ugye a vízumdíj (121$), de ez ugye nem a cégedtől függ. Más költséged nincs.
Viszont - számomra - a legmeghatározóbb dolog a CL mellett, hogy az ég világon semmit, de tényleg semmit sem kellett intéznem az ügyeimmel kapcsolatban. Onnantól kezdve, hogy a szerződést aláírtad, már csak a CV-t kell megírnod, de azzal kapcsolatban is rögtön telefonáltak (nem emailekkel bobáztak, amit lehet el sem olvasok éppen), ha valamelyik ponton szerintük javítanom kellett, hogy még jobb legyen. Megmondták mikorra menjek és hova, (pl. személyes állásinterjú egy hotelban Bp-en, vízuminterjú, és maga az egész vízum elkészítésének procedúrája, munkavállalási engedély, tábori szerződés és ügyintézés, táborba jutási terv elkészítése), és nekem gyakorlatilag csak magamat kellett adnom, azon kívül minden egyes pont 100%-ig el volt intézve.
A kérdésedre visszatérve, ha korábban jelentkezek akkor csak 330euro a szerződésem, visszatérőként a fele, negyede kb. A CCC-nél úgy tudom alapból 400euro felett van a regisztráció - újoncként, de javíts ki ha tévedek. Ugyanis visszatérőnek csak akkor minősülsz, ha ugyanabba a táborba mész mint ahol előző évben is voltál, ha a CCC-n belül más tábort választassz, már újonc vagy. A CL-nél ez nem így van. Plusz a CCC-s srácok azt mondták, nekik rengeteg ügyet kellett maguknak elintézni, rohangálni, szervezkedni, szinte teljesen egyedül. Akikkel beszéltem 350euro-t fizettek a CCC-nél visszatérőként.
Neked hogyan alakultak a költségeid? Hova mész illetve hol voltál már?
-
jorden06
senior tag
Ez nem feltétlenül igaz minden táborozóra. Vízuminterjún találkoztam CCCUSA-s srácokkal, és 250K körül kapnak majd visszatérőként, több napot dolgoznak majd mint én fogok, ráadásul maga az egész programjuk is többe került mint a campleaders-nél. Tehát ez eléggé változó, de a CL-nél 1260$ az alap a support staff-nak.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Szerintem az én cikkemben, illetve ott a hozzászólások között ez elég részletesen ki lett tárgyalva.
A lényeg: 1260 dollár az alapfizetés, ezt mindenki megkapja, de táboronként kicsit változhat. Ebből kell finanszírozni a tábori szabadnapokat, az utazást, illetve adott esetben a kijutás költségeit. Ha ez utóbbira azt mondod, hogy megy saját zsebből, akkor is el fogod költeni a pénzt a tábor alatt, illetve utána egy 1-2 hetes utazás során.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Tudom, hogy a másik fórumtárs által írt cikkben ez már ki lett tárgyalva, de én hiányoltam egy kicsit az anyagiak megemlítését. Oké, leírtad, hogy mennyi kell az induláshoz, de engem például érdekelne, hogy mennyi a fizu (ez helyenként változhat, tehát ne hivatkozzunk a másik cikkre), mire volt ez elég, tudtál-e hazahozni, illetve saját zsebből mennyit vittél a szükséges költségeken kívül, hogy elég legyen.
-
agent_k
őstag
biztosan szép és izgalmas volt az utazás és a munka. De azok a csajok... hmmm
Az "empire state building"-es képen hát... hmmm nyammm...
Jobbról balra haladva mindenkit minden szögből.... -
mickemoto
őstag
Jó cikk, jó volt olvasni
" hát szemét az nem hiányzik, viszont az igaz hogy nincs "
[ Szerkesztve ]
-
luw2win
őstag
Mi hiányzik a képről? - hát a szemét
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
spaxZ
csendes tag
Üdv
Jó írás. 2009 nyarát én is kint töltöttem. Timber Ridge Camp, WV. Legközelebbi nagyváros Washington. Életem eddig legjobb nyara volt idén 1évre irány Spanyolország majd jövő nyár megint Amerika de már nem cégen keresztül.
Akik megtehetik próbálják meg. Ha nem kaptam volna fizut az élményért is kimentem volna. Fenomenális.
Minden Jót Kívánok Mindenkinek!
LG GD510 POP
-
törölt tag
Nagyon élvezetes írás, öröm volt olvasni, gratulálok.
Én is nagyon remélem, hogy egyetemi éveim alatt sikerül egy ilyen táboros melót elcsípnem... nagyon érdekelne Amerika, hajlandó vagyok érte kidolgozni a belemet. -
ftc
nagyúr
Jó hogy irtál megtudtam, hogy ismerősöm foglalkozik ezzel Szlovákiában...angol végett jól jönne
-
titán
Meg csak beleolvastam es a kepeket nezegettem, nagyon durva.
-
Egorov
aktív tag
Az angol tanulás hogy ment? Mert általában nem csak dolgozni, hanem ezzel együtt nyelvet tanulni is megy az ember. Ilyen sok magyar mellett ez nem lehetett egyszerű, mert ha valaki tud magyarul, akkor nagy valószínűséggel nem angol lesz a közös nyelv.
Én 2008-ban voltam ilyen táborban, 9 magyar volt, a többiek franciák. Nagyon nehéz volt megállni, hogy ne magyarul beszéljek.Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!__....Ͼʘ.ʘϿ....__Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
ABE
őstag
Ha azt nézed, hogy egy repülőjegy jellemzően 120-130e körül indul, akkor nem drága.
Csak egyetérteni tudok a végszóval: aki teheti, az menjen ki, tényleg egy életre szóló élmény.
tkesy
Ahogy látom, te is szép helyeken jártál, kicsit irigyellek is miatta, mert először én is nyugatra vágytam. Sajnálom, hogy többet nem tudok így kimenni ilyen szervezésben.
[ Szerkesztve ]
-
Black Dragon
addikt
Aztabetyárosmindenségit.
Szép helyeken jártál, és a cikk is pazar.
-
cellpeti
nagyúr
Azért nem olcsó ez a dolog: 5000HUF + 395 EURO(111 000 HUF) + 131 USD + 2200 HUF + 1000 HUF =119200 + 30000(vízum intejú)= 149 200, és akkor még nem költöttél semmit.
[ Szerkesztve ]
Tigris, tigris, csóvafény...
-
tag
Nagyon jó cikk volt, egyszerűen nem tudtam abbahagyni az olvasását! A képek is jók lettek.
:irigy smiley:Improvise, Adapt and Overcome! "Ne beszélj, ha nem javítod vele a csendet!"
-
Black Bird
csendes tag
Köszi szépen a cikket nagyon élvezetes volt!
-
hoffman_
nagyúr
Nagyon tetszik a cikk, örülök és irigykedem egyben Örülök, mert meg lehet csinálni, ez jó hír
- Egy hamburger, kóla, sültkrumpli 12.90? Az elég meredek nekem. És még itthon panaszkodunk a mekire
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
menalcas
őstag
Irigységem szavakba nem önthető
Hogy mi hiányzik....hát a kerítés talánAz élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el a pendrive-ot.
-
jorden06
senior tag
Hatalmas élmény lehetett.
Én 3 hét múlva indulok a Camp Island nevű táborba, kertész / karbantartó leszek. Konyhás szerettem volna lenni az összetartóbb csapat miatt ( több ismeretség, szorosabb kapcsolatok kialakítása), de a "lazább" munka miatt nem bánom végül ezt a munkakört sem
Egyébként jó cikk, tetszik ez a képpel mesélés
-
total90
veterán
Jó lehetett. Én is szívesen kimennék egy ilyenre... már csak azért is, hogy kiegészítsem a nyelvtudásom, no meg egy kicsit világot látni
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Des1gnR
őstag
:Irigy smiley:
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest