Hirdetés

2022. október 4., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Silverboy


Silverboy
aktív tag

Átérzem én is hasonlóba futottam bele:
15 év csönd után - (szorossan összefügg a koronával), régi két lépcsőházas társasházba lakom, a lépcsőházak tükörképei egymásnak (ahogy a lakások is).

12:30 fele járt az óra, amikor írgalmatlanul veri a szomszéd a falat (pont a fejemnél rádadásul). Mondom magamba tuti megőrült a nőci... másnap 5:50kor indulnék melóbam, sorba állok az éppen nyitó trafiknál (hódoljak szenvedélyemnek... azaz ne verjem hókon a kollégát egy rossz szóért), erre letámad, hogy mit képzelek én, hogy éjfél után üvöltetem a zenét. Közöltem vele, hogy össze tetszik keverni, 1. szüleimmel élek, 2. én indulok elsőként dolgozni, Majd a két szobával arrébb lévő amúgy is pocsékul alvó anyám fülébe fogom üvölteni a Sabaton aktuális albumát. Páros lábbal repülnék a lakásból az is fix.

3 nap múlva a helyzet ugyan az, amúgy is baromi frusztrált napom volt, olyat vertem vissza a falba, hogy a csillár is majdhogynem belenget (akkor még nem fájt :DDD , csak másnap reggel).

Pár nap múlva megint, itt már felöltöztem átmentem, és kihívtam a nőcit (50+), és bekopogtam a szomszédjához, természetessen vendéglátosok... és hát 11:30ra értek haza, mondom szép és jó... csak hallkabban üvöltesd a zenédet, hogy a 20 centis téglafalon, ne halljam át. Azóta hála égnek csönd van, és énse riadok arra fel, hogy a német tüzérség a fejem mellől küldi az áldást a szovjetekre.

Aki megtudja válaszolni, hogy a hallás, hogy tud 90-135 fokban torzulni, azt meghívom egy sörre :))

[ Szerkesztve ]

„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!” / gordulokovek.hu

(#2) HussarF


HussarF
addikt

Nem vágom, a zajos szomszéd én szoktam lenni ;]

(#3) updog


updog
senior tag

van egy szabály, hogy este 10 után nem szabad zajongani - ha a csendháborításra gondolsz, régi urban legend ez az este 10 óra :) Igazából ha kedden délután négykor huzamosabb ideig nem szünteti meg a zavaró zajt akkor ugyanúgy csendháborításnak számít, és akár hatóságot is hívhatsz rá.

"Az a furcsa, hogy huszonévig úgy éltem, hogy nem voltak zajos szomszédok" Vagy csak nem vetted észre :) Más, amikor 17 évesen bedőlsz az ágyba, és azonnal elalszol mert elnyom a fizikai fáradtság és az agyadat napközben ért millió hatás, és más amikor 40 évesen pattanásig feszült idegekkel fekszel le este 11-kor, és a legkisebb zaj azonnal felkúrja az agyadat (saját példa), és fizikailag képtelen vagy ignorálni.

Nálunk napközben (homeoffice egy éve) folyamatosan a fejemen van a fejhallgató, egyrészt mert tuti hogy napközben valahol fúrnak, felettünk huzigálják a széket, az oldalsó szomszéd kétpercenként tüsszög vagy fuldoklik, valahol (khmm a szomszéd szobában feleségemmel :D ) folyamatosan ordít két gyerek, ez mind azonnal ki tud zökkenteni a munka ritmusából.

Éjszaka még rosszabb, az agyam szerintem felerősít minden ingert, lefekszek és az agyam azonnal rááll hogy lépdel a felső szomszéd, pakolászik, 11-kor még szekrényeket borogat néha, valamelyik másik szomszédot is zavarhatja mert volt már hogy éjfélkor elkezdték verni a radiátort (!!)... szóval kb. rámegy lassan az ép elmém, de nem tudok mit csinálni, ha panelt engedhetek meg magamnak. Illetve annyit tudok mégis, hogy spórolok ahogy tudok (két gyerek mellett, hajrá), dolgozok amennyit a home office miatt megnyert +2 óra enged, és reménykedek hogy találok valahol egy értelmes környéken lévő megfizethető családi házat, mielőtt elvisz az agyvérzés. Ahol majd hallgathatom a flexelést hajnalban :D ;]

[ Szerkesztve ]

ex: doeeg | "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." | "Play your war games with other people's lives - It should be you on the front line!" - 5FDP

(#4) Kasya


Kasya
nagyúr

Kollégista vagyok, nem értem a problémát. ;]

Pest:
Nekünk az alsó szomszéd egy "nagyonidős" házaspár, akiknél éjfélig megy a TV. Olyan hangerővel, hogy az ágyon fekve a bemondó szavait is kitudom venni (TV2).
A felső szomszéd pedig minden hétvégén fúr-farag. Így két év után, most nem hallani...lehet elfogyott a szabad falfelület?
A szembe szomszéd gyereke meg hisztis. 10 év körüli, de úgy sír, mint egy csecsemő. Értem, hogy az anyuka és mama neveli, csak nem jól. Ezen mondjuk tudunk javítani, bejárati ajtót kéne cserélnünk.

13 évig voltam kollégista. A társasházhoz képest rend és nyugalom volt.

Persze a lakótársakon múlik minden. Siófokon a fecskelakásban kimondottan szerettem lakni. Fiatalos, rugalmas és baráti társaság volt. Pesten még egy közgyűlést se lehet megtartani, mert egymásnak esnek, sőt, valaki a házzal is perben áll.

(#5) olloczky válasza updog (#3) üzenetére


olloczky
senior tag

ha a csendháborításra gondolsz, régi urban legend ez az este 10 óra :) Igazából ha kedden délután négykor huzamosabb ideig nem szünteti meg a zavaró zajt akkor ugyanúgy csendháborításnak számít, és akár hatóságot is hívhatsz rá.

nem, a társasház szabályzatára gondolok, ami ki van akasztva a földszinten :)

Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!

(#6) updog válasza olloczky (#5) üzenetére


updog
senior tag

OK, de a társasház szabályzata nem übereli a jogszabályt.

Tehát hiába mondja hogy "21:50 van, azt csinálok amit akarok este 10-ig, nézd meg a házszabályzatban", ez nem lesz igaz.

[ Szerkesztve ]

ex: doeeg | "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." | "Play your war games with other people's lives - It should be you on the front line!" - 5FDP

(#7) RudY


RudY
addikt

Ahogy doeeg is írta, a "régi" csendrendelet és csendháborítás jócskán módosult már az utóbbi években. Az ingatlanra a birtokvédelem is vonatkozik, aminél nincs napszak és időkorlát, legyen az füst, szag, zaj vagy bármi más. Azaz, a nap bármely szakában jogod van nyugodtan pihenni, akár beteg vagy, akár nem, ez nem szorul magyarázatra, de sokan mégis zavarban érzik ettől magukat, amit nem kellene. Nyilván vannak kivételek, ha pl. a zavarás ideiglenes (pl. a szomszéd felújít).

Akár ügyfélkapun is indítható a birtokvédelmi eljárás, de nyugodt szívvel kérhető rendőrségi intézkedés ezt megelőzően is, mivel ez szabálysértés.
„Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el.”

Minél több "bizonyíték" van (pl. hang- és videófelvétel), vagy több szomszéd nyilatkozata és aláírása, annál gyorsabb és egyszerűbb, hamar megoldódik. Addig büntetik, amíg meg nem szünteti.
Fölösleges szélsőséges példákban gondolkodni, túlagyalni és főleg nem szégyenkezni.

Némi konkrétum saját részről, minden telekszomszédot zavarta az újonc, de senki nem mert/akart/tudott lépni, hónapokig szenvedtünk. A vállalásokból összerakható egy kép, gumimedencés bulikázás és őrjöngés majdnem minden nap hajnalig (igen, hétköznap is), légpuskázás, örömtüzek és egyebek. Azt hitte ő lesz itt a kiskirály...mondjuk amikor megjelentem egy molotovnak látszó eszközzel a kerítésnél, akkor egy darabig visszafogták magukat, de nem ez volt a megoldás, hanem egy gyors birtokvédelmi eljárás.

Azóta nyugi és béke van. :K

[ Szerkesztve ]

(#8) olloczky


olloczky
senior tag

Áh értem. Akkor ez személyes preferncia csupán részemről, hogy este 10 után csönd legyen, mert szerintem ez észszerű. Nyilván a vendéglátós szakmából adódóan ők az átlaghoz képest eltérő órákban működnek, de mivel az átlag nem, ezért ehhez kell(ene) tartani magukat.

[ Szerkesztve ]

Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!

(#9) adika4444


adika4444
addikt

Rokonom a belvárosban lakik egy társasban. Van felette egy szomszéd. Nem tudjuk mit, vagy hogyan mozgat, tologat, de a lényeg, hogy időnként úgy a földhözver valamit, hogy belereccsen a plafon. Ez pedig rendszeres, mellé nyikorgás, recsegés társul. Lövésünk sincs mit csinál, de egy darabig bosszantott, mára csak nevetünk rajta. Ezt bármikor elkezdi. De tényleg bármikor. Éjjel, nappal, reggel vagy este.

üdv, adika4444

(#10) updog válasza RudY (#7) üzenetére


updog
senior tag

Riszpekt. Szerintem nagyon sokan vannak úgy vele, hogy nem mernek idáig elmenni (még hogy idáig, de kb. odáig se hogy szóljanak miatta), a régi időkből megmaradt önkéntes rendőrnek / házmesternek való megbélyegzés miatt (ami egyébként meg is van a mai napig, és persze az a réteg hangosabb aki ezt visítozza, sokszor átfedésben a renitensekkel :((( ).

adika4444 igen, nem viccből írtam én is hogy "szekrényeket borogat", szó szerint olyan hangja van néha, mintha egy 10-20 kilós valami leborulna a földre, és szintén tök random, hajnal kettőkor is ébredtem már erre. Sajnos én nem tudok röhögni, mert jött már sírva a gyerek éjszaka, hogy "apa félek, fogd be a fülemet".

[ Szerkesztve ]

ex: doeeg | "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." | "Play your war games with other people's lives - It should be you on the front line!" - 5FDP

(#11) Krugszvele


Krugszvele
aktív tag

Régen a belvárosban laktunk, az ablak egy 4 sávos útra nyílt, kamionok, buszok éjjel is.
Este, ha ment a TV, akkor 6-7es hangerőn kellett mennie és hát voltak finom részletek, amiket nem hallottunk.

Most falunk lakunk.
Ugyanaz a TV.
Többször is előfordul, hogy este halkabbra akarom venni a TV-t, de már 1-esen van, ez a minimum :)

Szóval rengeteget számít.

(#12) bkercso


bkercso
nagyúr

Nem ismerik egymást még a szomszédok sem és így tojnak egymásra, de még mindig ez a jobb lehetőség sajna.
Amúgy nem mindenki gonosz, ahogyan itt is kiderül: ha kitartó vagy, sokszor át lehet ütni a közönyt, ha közben nem haragítod a szomszédot magadra.
Pl., ha nem zavarod fél éven át egy 40éves panelban hetente 2x a fölötted lakót azért, mert 2 vízcsepp meg-megjelenik a plafonodon - ahogyan az alsó szomszédunk tette (5x jött ki a gondnok a vízvezetékszerelőkkel). Vagy, ha nem jár fel a felesége - szintén hetente 1-2 alkalommal -, hogy nem tud pihenni a gyerekeinktől. Este 18:15-kor... :DDD
Szóval mi nem lettünk halkabbak, de az alattunk lévő lakás eladóvá vált. ;]

[ Szerkesztve ]

Áremelés miatt: AKCIÓ -20% (10-éig) - HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#13) C0R0


C0R0
csendes tag

Nagyon sajnálom a bejegyzés íróját és remélem sikerül dűlőre jutni a szomszédokkal. Amit viszont gyakran látok és nem tudok hova tenni az a következő:

Először kiraktunk egy papírt az ajtajukra, szépen megfogalmazva, hogy lécci ne így, nagyon áthallatszik, köszi. Folytatták.

Ez bárkinek segített már bármiben is? A mi panelunkban is folyamatosan látom az újabb és újabb felszólító cetliket (gyalog járok le a 9. emeletről). Nem derül ki egyikből sem, hogy mikor, mit és ki hallott, mi zavarta. Így elég nehéz eligazodni, hogy min is kellene változtatni. Ha valami nem tetszik, akkor át kell menni, bekopogni és elmagyarázni, hogy miért nem kellene. (így talán megérted az ő álláspontját is)

Példa: 1,5 éve költöztem be a lakásomba. A beköltözés után 2 nappal (már nem pakoltunk semmit) kaptam egy példányt a házirenddel, amin az állt, hogy "OLVASD EL ÉS TARTSD BE". Máig nem tudom, hogy ki írta és mi zavarta. Pedig szavamra, változttam volna :)

(#14) bkercso válasza adika4444 (#9) üzenetére


bkercso
nagyúr

Edzést végezhet. Ilyen lakott felettünk skótoknál. Szerintem ő még tolhatott valami kémiait is. Reggel 6-ig tudott földhöz b...ni súlyokat, este meg a fürdővizet folyatta a plafonunkra 1-1,5 óráig, többször is.
Semmi változás nem történt azon kívül, hogy megszoktuk, mivel nem nyitott ajtót és a főbérlőt sem érdekelte túlzottam, hogy ázik a lakása. Egy kifejezetten kedves, kézzel írt levelemre a fürdőztetésünktől eltekintett, amiért ma is szeretettel gondolok rá! :)

C0R0: Nem szívesen konfrontálódnak az emberek, ismeretlenekkel pláne. A személyeshez meg minimális kultúra kell mindkét féltől, ami nem mindig van meg.
A társasház/panel pedig eleve egy lélekölő alapszituáció, ami kompromisszumokkal is jár.

[ Szerkesztve ]

Áremelés miatt: AKCIÓ -20% (10-éig) - HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#15) norbx


norbx
aktív tag

37 évig panelban laktam 3 lakásban laktam a 37 év alatt ugyan abba a lépcsőházba (10 emeletes). 5 éves voltam mikor oda költöztünk akkor még nem zavart semmi illetve hozzá szoktam a panel zajokhoz.Még 30 évesen sem volt olyan gáz de akkor már néha voltak idegesítő dolgok.De ugye a ház 90% -a albérletben van már és senkit nem érdekel semmi és senki.Főleg egy olyan helyen ahol állandó népvándorlás van.Senkit nem is nagyon tud az ember megismerni mert addigra elköltözik.Nekem bizony elegem lett ebből az egész zajos kutyaszaros stb stb házból. 1 éve lakom kertesben itt legalább csend van éjjszaka és hellyel közzel nappal is.Szomszédok normálisak.Nagyjából ennyi.

(#16) Spet


Spet
addikt

Inkább hallgatnám, hogy kúrnak felettem/mellettem (bár furcsán nézne ki, mivel a háló utcarészre néz), minthogy 2 felnőtt ember nem tudja a gyerekét csitítani (fejhallgatóval hallható, ha üvölt, vagy sír), illetve az alapvető járási formát elsajátítani (nem kell a sarokkal úgy lépni, mintha 100-as szöget szeretnének beütni).

(#17) olloczky válasza C0R0 (#13) üzenetére


olloczky
senior tag

hát szerintem tudják magukról, hogy szex közben a csaj vonyít mint a sakál :) de van benne valami.

és ahogy bkercso is mondja, a másik fél feltételezhetően szarik rá amit mondanál neki, mert ha nem lenne "nemtörődöm" stílusa, a helyzet nem is létezne. ezért egyszerűbb egy papírt kirakni, amire nem tud neked hőbörögni. de mint a példám is mutatja, nem feltétlenül igaz ez mindig, lehet értelmesen is kommunikálni.

más: furcsa, hogy még nem jött senki a "szexeljetek vissza még hangosabban" hülyeséggel, de örülök :D

Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!

(#18) norbx


norbx
aktív tag

[link] talán itt találsz valami megoldást

(#19) bkercso válasza norbx (#15) üzenetére


bkercso
nagyúr

Kertesházasrészen meg általában ősztől tavaszig meg lehet fulladni. Az ember tüdeje élete >50%-ában enyhe de folyamatos gyulladásban van a fatüzelés miatt. Akkor már inkább a gyereksírás szerintem.

Áremelés miatt: AKCIÓ -20% (10-éig) - HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#20) Eastman


Eastman
őstag

Először arra lettem figyelmes, hogy hajnalban nagyon szexelnek valahol, de akkor még nem tudtam beazonosítani, hogy alólunk jön a hang...

Végülis nem alólatok jött. ;]

Barátnőm nálam aludt pár nappal később amikoris megint csinálták, és ő mondta, hogy ezek a szomszédok.

Várható, hogy hamarosan másik répaföldre indul, ha nem tudod lekopizni a teljesítményt. Összességében úgy tűnik, hogy az irigység vezette a klaviatúrádon leütött billentyűk sorrendjét. Egészséges ember olyankor elmosolyodik, majd felpattintja a síkosítót és go...

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#21) updog válasza Spet (#16) üzenetére


updog
senior tag

2 felnőtt ember nem tudja a gyerekét csitítani

Azért azt különböztessük meg hogy egy hat hónapos hasfájós gyerekről van-e szó, akivel a szülei is szívesen megbeszélnék hogy fél éve minden nap ordít két órát, most már jó lenne ha abbahagyná, persze ritka hogy ezt megérti... vagy egy neveletlen 6-8-10 évesről aki ordítva veri magát a földhöz ha valami nem úgy van ahogy ő akarja.

És még ez esetben is vannak más lehetőségek, van a mi házunkban is egy 6 éves forma srác, akit az ötödiken is hallok már a parkolóból, amikor hozzák haza... Amikor még új lakó voltam, egyszer beszálltak mellénk a liftbe, én rutinosan megnyomtam a gombot, a gyerek azonnal agyérgörcsöt kapott és hisztirohama lett hogy nem ő nyomhatta.

Majdnem tettem egy megjegyzést az anyukájának, de a szeme mindent elárult... szóval óvatosan az ilyen gondolatokkal.

A másik, engem is rohadtul zavar a felső szomszéd kopogása, ha nem beszéltem volna már vele erről, azt hinném szándékosan oda****sza minden lépéskor a sarkát.

Voltam fent, a standard 50 éves, kvázi üreges faszerkezetű padló van a tizenpár centis födémen (mint általában mindenhol), vannak szőnyegei is. Ő is hallja a felette lakót, szerintem én is lehallatszok (főleg a gyerekek ha szaladgálnak). Ennél többet nem tudunk tenni, ez a panel...

[ Szerkesztve ]

ex: doeeg | "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." | "Play your war games with other people's lives - It should be you on the front line!" - 5FDP

(#22) Ghoosty válasza C0R0 (#13) üzenetére


Ghoosty
őstag

"Példa: 1,5 éve költöztem be a lakásomba. A beköltözés után 2 nappal (már nem pakoltunk semmit) kaptam egy példányt a házirenddel, amin az állt, hogy "OLVASD EL ÉS TARTSD BE". Máig nem tudom, hogy ki írta és mi zavarta. Pedig szavamra, változttam volna :)"

Miből gondolod, hogy baja volt? Ez alapján én annyit látok, hogy jött egy új lakó és kapott egy példányt a házirendből. Amit nyilván be kell tartani. A csupa nagy betű meg nem minden esetben jelent kiabálást/felháborodást. Persze írhatott volna szép hosszú levelet is, de a lényeg ugyanez.

(#23) bkercso válasza Ghoosty (#22) üzenetére


bkercso
nagyúr

Az új lakónak csak be kel tartania, míg a régi betartatja. Az nehezebb! :D

Áremelés miatt: AKCIÓ -20% (10-éig) - HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#24) Eastman válasza norbx (#18) üzenetére


Eastman
őstag


+

facebook.com/pesticetli

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#25) Spet válasza updog (#21) üzenetére


Spet
addikt

Akkor csak, hogy lásd a teljes képet (és ne csak a levegőbe írjak):
- gyerek már rohangál, abban a korban van (hallgatjuk ezt jó fél éve)
- ha kapja a lábas kismotort, akkor néz ki a fejéből mint borjú az új kapura, hogy mit kell csinálni (többször szálltak már ki előttem liftből, kellett a gyereknek 10-15 másodperc mire kievickélt 1,5 métert magából)
- ha leviszik játszótérre (mellettünk van rálátni ablakból), akkor szülő áll egy helyben mint a tuskó, aztán gyerek is megáll és nézi a szülőt. Ebben nem fárad el, hogy utána ne felettem dübögjenek.
- kulturáltan több alkalommal lett szólva nekik, szintén úgy néznek ránk mint borjú az új kapura (ja ők nem hallanak semmit)

(#26) Avicularia válasza olloczky (#17) üzenetére


Avicularia
addikt

más: furcsa, hogy még nem jött senki a "szexeljetek vissza még hangosabban" hülyeséggel, de örülök

Erről jut eszembe, örök emlék.
95-ben történt, én 26, volt nejem 23 volt. Hozzánk is lejött egyszer a felettünk lakó kb. 45 éves nő és becsöngetett. Elmondta, hogy túl hangosan ágyazunk, amit elsőre nem értettem, mert egy kihajtható szivacsos kanapén aludtunk abban az időben és ha dobáltam volna se lett volna hangos. Aztán leesett, hogy arra gondol hogy hangosan szexelünk. Mondom a nejemnek, hogy jöjjön már ide, mert a felső szomszéd szerint hangosan szexelünk. Erre kijött a nejem és közölte a nővel, hogy jöjjön le este, és én majd jól megdugom őt is és akkor nem fog panaszkodni. :D
Nő tök vörös arccal szó nélkül elhúzott, két hétig ezen röhögtünk. :D

(#27) bkercso válasza Avicularia (#26) üzenetére


bkercso
nagyúr

Meg is válaszoltad, miért csak egy cetlit dobnak egymásnak az emberek. ;]

Áremelés miatt: AKCIÓ -20% (10-éig) - HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#28) Eastman válasza Avicularia (#26) üzenetére


Eastman
őstag

ENNYI ! :D

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#29) Ghoosty válasza Avicularia (#26) üzenetére


Ghoosty
őstag

Azért kíváncsi lettem volna, hogy ti mit szóltok, ha tényleg lejött volna, hogy "Akkor jöttem nyomni az édeshármast".

(#30) Avicularia válasza Ghoosty (#29) üzenetére


Avicularia
addikt

Megoldottuk volna, de erről inkább nem írnék itt nyilvános fórumban, kiskorúak is vannak itt :)

(#31) updog válasza Spet (#25) üzenetére


updog
senior tag

Nem is azért mondtam mert nem hiszem el, vagy nem láttam/hallottam még ilyet.

De mit tudnál csinálni? Látod, ahhoz is hülyék hogy megértsék a problémát.

Ráhívod a gyámügyet mert bamba a gyerek (és a szülő)? Kötelezed napi fél óra rohangálásra odakint?

Egyszerűbb beletörődni. Ezt az egyet nem lehet objektív mércével mérni, és ez jól is van így.

Ha feljönne az alsó szomszéd, hogy hangosan dübörög a gyerekem (mert szokott, bár abban biztos vagyok hogy nem annyira sokat és durván mint amit téged zavar), elnézést kérnék és mondanám hogy már csak 16 év, nyugodjon meg én is azt várom :D

ex: doeeg | "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." | "Play your war games with other people's lives - It should be you on the front line!" - 5FDP

(#32) Ghoosty válasza Avicularia (#30) üzenetére


Ghoosty
őstag

Nekem is van fantáziám. :D

(#33) Somatom


Somatom
addikt

Tíz óra elmúlt, ugye?
Kertváros, ugye?
Csendháborítás, ugye?
:DDD

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#34) Spet válasza updog (#31) üzenetére


Spet
addikt

Van olyan lehetőség: hozok otthonról egy 15x15-ös gerendát és elkezdem verni a mennyezetet, hogy érezzék a törődést ők is. Ha azzal mennék neki a betonnak, biztos hallanák ők is ;]

16 év múlva meg kezdődik a 2-es fázis? :DDD

(#35) vamzi


vamzi
őstag

28 évet húztam le panelban, ebből 6 évet kollégiumban, ahol eleinte 6-an, végül hárman laktunk egy szobában, így mondhatni immunis lettem a zajokra. Amit sosem tudtam elviselni az a kutyaugatás és igazából csak ez az egy dolog, ami a 28 év vége felé kitudott forgatni magamból. A megoldás az lett, hogy napközben felvettem a kutya ugatását, letisztítottam a felvételt, felerősítettem, végtelenítettem és visszajátszottam abban az időben a házimozin nagy hangerővel, amikor a tulajdonost zavarta. Ezt követően kicsit gyakrabban vitték le a kutyát sétálni és így jelentősen kevesebbet ugatott.

Aztán 3 éve elköltöztünk családi házba, ahol már semmi sem zavar és én sem zavarok senkit.

(#36) bkercso válasza vamzi (#35) üzenetére


bkercso
nagyúr

:C :C :R

Áremelés miatt: AKCIÓ -20% (10-éig) - HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#37) Simi37


Simi37
őstag

Zajos szomszéd az itt is van de picit másféle. Egy nagyobb nyitott udvar van tőlünk kb 70 méterre légvonalban. Valami kisebb oktatási intézmény van a közepén. Olyan 500nm a telek azon része ahol nem az épület áll és ott van 8 kutya akik mindig máskor egyszerre vagy felváltva ugatnak de jellemzően este 11 után. Szerencsétlenségemre pont odanéz az összes ablak a lakásból. Szaladgáltunk vele mindenhova de valakivel jóban lehet a tulaj, mert minden lepattant róla. Hát az lett a megoldás, hogy minden nap füldugóval alszom.

[ Szerkesztve ]

Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • Sapphire RX Vega 64 Nitro+

(#38) bambano


bambano
titán

a szexeléshez egy dolgot tudok javasolni, mivel szerintem semmi nem lesz hatásos:
megkérdezed a pasit négyszemközt, hogy eddig csak éjjel kettőkor ment a műsor, most meg már délután is, mi történt?

a zajhoz meg annyit, hogy vagy beletörődsz, vagy költözöl, más nem szokott megoldás lenni.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#39) Somatom válasza bambano (#38) üzenetére


Somatom
addikt

Van egy harmadik megoldás is. Az ellentétes hanghullámok kioltják egymást. Nehéz eltalálni, de nem lehetetlen. Egyszer szóltam egy szomszédnak, hogy nekem sokkal kényelmesebb lenne, ha nem tolnám ki az udvarból a Harley -t, hanem az ablakánál bemelegíteném. Értette, így nem kellett kísérleteznem a kioltáshoz megfelelő fordulatszám eltalálásával. :)

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#40) Kolondrum

Mindenki máshogy van nevelve. Amikor találkozik A és B verzió egymással egy helyen és időben. Pont pár napja mondta a szomszédunk, hogy mi ritka csendesek vagyunk, igaz ez kertes ház, más vonalon értette.
Itt mondjuk vasárnap délben benzines permetező, este 9-kor láncfűrész ami okoz némi feszt. Előbbi simán csak kijött permetezni a nagyvárosból és nem ismeri a helyi szabályokat, utóbbi meg passz. :DD ritka.

[ Szerkesztve ]

RMX3301 - Suzuki Vitarához eladó néhány tartozék. Érdeklődni privátban

(#41) norbx válasza bkercso (#19) üzenetére


norbx
aktív tag

Ezt honnan veszed? Gázzal fűtünk. A környéken nem is láttam olyat aki tüzelne.Elég jó környéken van a ház a belváros szélén nem hinném hogy bárki is merne itt tüzelni.

(#42) bkercso válasza norbx (#41) üzenetére


bkercso
nagyúr

Az jó. 18. kerületben, illetve Dunakeszin is elég fullasztó tud lenni az a néhány, aki fával tüzel. Divat a cserépkályha, amibe aztán belehánynak mindnet, amit ingyen összeszednek...

Áremelés miatt: AKCIÓ -20% (10-éig) - HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#43) olloczky válasza bambano (#38) üzenetére


olloczky
senior tag

Ezt nagyon nem ertem.

Nem tudom kiderult e az irasbol, de megszuntek a hangoskodasaik. Meg amugy is mit akarsz ezzel mondani? :)

Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!

(#44) gzbotii


gzbotii
veterán

BP XIII, régi társasház. Melletünk lévő lépcsőház, de a lakások szomszédosok voltak.
Ott fordult elő havonta 2-3 alkalommal, hogy a hozzá ellátogató hölgyemény iszonyú hangerőn tudott visítani aktus közben. Az a tipikus, még kicsit rá is játszok, magam vissza nem fogom fajta. Egy másik szomszéda negyedik vagy ötödik alkalom után a falat ütve átkiabált, de sok hatást nem ért el.

Egy másik szomszéd, úgyszintén XIII, régi társasház itt is, U alakú épület. A U alak másik szárán, velünk szemben lévő lakásban fordult elő, hogy a késő harmincas - kora negyvenesnek, de elég jó formában lévő napi rendszerességgel anyaszült meztelenül járkált, vasalt a lakásban. Egy fél évre rá, hogy ezt észrevettem, elköltöztek :(

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#45) Redneck


Redneck
veterán

Detto ebben a helyzetben vagyok, már évek óta. Hangos kefélés, hangos beszéd, és rendszeres dorbézolás. Suttyók, na. Azt utálom a legjobban, hogy ezek állandóan itthon basszák a rezet, és nem csak pandémia idején. Az összes többi szomszéd együtt sem olyan hangos, mint ez a két faszkalap. Pedig vannak kisgyerekes családok, és hegedűművész is, aki itthon is gyakorol...

Balhé is sokszor volt, de valahogy sosem nyírják ki egymást. Múltkor hallottam egy kis csörömpölés után, hogy a nő azt üvölti hajnalban: "takarodj innen, mert kihívom a rendőrséget". Aztán csend lett, és másnap megint együtt voltak.

Na mindegy, majd elköltözöm, és ha nyerek a lottón, valami offshore cég nevére írom a lakást. Aztán lesz itt próbaterem, meg mindenféle földi jó. ;]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#46) Tim82


Tim82
nagyúr

Akkor ezt most csak úgy itt hagynám. Saját gyűjtés, de nem vagyok sem megszólítottként, sem elkövetőként érintett. :B

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#47) gzbotii válasza bambano (#38) üzenetére


gzbotii
veterán

:C :C

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#48) gzbotii válasza gzbotii (#44) üzenetére


gzbotii
veterán

"jó formában lévő hölgy" - a lényeg lemaradt :DDD

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#49) nemlehet válasza Tim82 (#46) üzenetére


nemlehet
őstag

Amúgy azért milyen gigantikus suttyónak kell lenni ahhoz hogy valaki a liftből vagy folyosóról lopja magának a neon csövet...

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#50) adika4444 válasza updog (#10) üzenetére


adika4444
addikt

Igen, így érthető, pláne ha gyerek fél tőle, én is tudtam parázni az ilyen jellegű hangoktól.

Az az óriási szerencséje a szomszédnak, hogy rokon hallása már nem tökéletes, meg nem is nagyon érdekli amennyire hallja, mert különben biztosan tettünk volna jogi lépéseket, nem újkeletű a dolog.

#14bkercso
A sportolás is egy lehetőség. Elég kattant egy szomszéd, furcsa nagyon a viselkedése, az egész megjelenése.

Hozzá kell mondjuk tenni, hogy ezt a napi néhány robajlást leszámítva (amit simán nem szúrunk ki a napi általános tevékenységek mikró, sütés-főzés, pakolás) közben nagyon csendes hely, a szomszédok is normálisak, nagyritkán hallok valami zenét ha nagyon fülelek, azt is csak a fürdőből.
#15norbx
Rokonom 10 éve költözött. Sok agyalás volt, mert a régi lakást is fel lehetett volna újítani. Végül eladta. Néhány hete mesélte neki a közösképviselő, hogy tele van albérlővel meg Airbnb-vel a ház, egy állatkert az egész, turisták, részegek, zajongás, az egyik lakásba valami bivaly hangcucccal csinálják a show-t rendszeresen. Aztán bejött a járvány, azóta üresen áll a lakások háromnegyede. Közös gyűlés közel lehetetlen, a tulajokat semmi nem érdekli, akit meg érdekelt, az az első albérletek meg Airbnb-k megjelenésénél lelécelt.

üdv, adika4444

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.