Hirdetés

2022. december 3., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7) RudY


RudY
addikt

Ahogy doeeg is írta, a "régi" csendrendelet és csendháborítás jócskán módosult már az utóbbi években. Az ingatlanra a birtokvédelem is vonatkozik, aminél nincs napszak és időkorlát, legyen az füst, szag, zaj vagy bármi más. Azaz, a nap bármely szakában jogod van nyugodtan pihenni, akár beteg vagy, akár nem, ez nem szorul magyarázatra, de sokan mégis zavarban érzik ettől magukat, amit nem kellene. Nyilván vannak kivételek, ha pl. a zavarás ideiglenes (pl. a szomszéd felújít).

Akár ügyfélkapun is indítható a birtokvédelmi eljárás, de nyugodt szívvel kérhető rendőrségi intézkedés ezt megelőzően is, mivel ez szabálysértés.
„Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el.”

Minél több "bizonyíték" van (pl. hang- és videófelvétel), vagy több szomszéd nyilatkozata és aláírása, annál gyorsabb és egyszerűbb, hamar megoldódik. Addig büntetik, amíg meg nem szünteti.
Fölösleges szélsőséges példákban gondolkodni, túlagyalni és főleg nem szégyenkezni.

Némi konkrétum saját részről, minden telekszomszédot zavarta az újonc, de senki nem mert/akart/tudott lépni, hónapokig szenvedtünk. A vállalásokból összerakható egy kép, gumimedencés bulikázás és őrjöngés majdnem minden nap hajnalig (igen, hétköznap is), légpuskázás, örömtüzek és egyebek. Azt hitte ő lesz itt a kiskirály...mondjuk amikor megjelentem egy molotovnak látszó eszközzel a kerítésnél, akkor egy darabig visszafogták magukat, de nem ez volt a megoldás, hanem egy gyors birtokvédelmi eljárás.

Azóta nyugi és béke van. :K

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.