Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz Ijk #109 üzenetére

Ok. Tehát a gyors, folyamatos mozgást nem szeretted.
    Az valóban eltűnik magas fps-nél, ez van.

A csúcskategóriás LCD-kbe sem unalmukban rakták bele a BFI-t, más kérdés hogy te nem látod, vagy nem érted miért jobb egy impulzusos megjelenítőn mozgóképet nézni.

Azt hittem ezen túllendültünk a múltkor:
    Ez nem elfogadás, hanem fizika és biológia kérdése. Ha nincs gyors mozgású képed akkor hiába akarsz gyors mozgásátmenetet látni és hiába véled annak.

szerk: Megmagyarázni azért kell, mert az ellenkezője szimpla f*sság. Olyan mint amikor az aranyozott kábelen több, jobb és színesebb bit megy át.

A monitort is azért említettem, mert jó példa a filmekkel totál ellentétes mozgókép anyagra: Ha nincs motion blur akkor egy tűéles, diszkrét képekből álló nagy fps számú valamit nézel rajta. Ellentétben a 24p mozi elmosott és kis fps-ével szemben. Mégsem lázadozik senki, hogy ilyenolyan szar és mosódik a kép. Némi overshooting van, a tesztekben is látni, de alig jellemző. Jóval nagyobb fps-nél sem, nemhogy 24-nél.
    Szóval a 24p melletti mozgásfelbontás sírás továbbra is egy vicc. Fizikailag. Ahogy az egész impulzusos megjelenítés is. Utóbbi pont olyan mintha attól lenne jobb a zene, hogy 48-192kHz-en digitálisan mintavételezett "darabos" és nem analóg...

szerk2: Itt a tökéletes leírás rövidebben:
    @dabadab:
    A "mozgásfelbontási" problémát alapvetően az okozza, hogy nincs mozgás. Filmeknél 24 fps-es képregény van, abból folyamatos mozgás soha nem lesz. Érdekes módon az LCD-nek azzal nincs baja, hogy 100 Hz-es gamer monitorokban folyamatos mozgást jelenítsen meg.

• Ren Hoek

veterán

válasz Ijk #109 üzenetére

Szerintem sem teljesen egzakt 24p esetében... mert semmi köze a mozgókép felbontáshoz. Teljesen irreleváns elnevezés. Nem a mozgókép valós felbontására, vagy a mozgások felbontására való, hanem hogy a kijelző mennyire képes becsapni az agyat vibrálással, pillével, BFI-vel stb...

Azt sem értem, az OLED esetében miből jött ki ez az érték? A pixelek váltási ideje pont olyan gyors mint a plazmánál, csak ugye sample and hold van. Ilyen esetben tudományosan elfogadható, hogy ugyan azt a mérési eljárást használják mint plazma és LCD esetén? Teljesen összevethetetlenek az eredmények...

Ráadásul az egész szintetikus teszteken alapul szerintem (és minden tesztmagazin más eljárást használ kb)
    A valós mozgásfelbontás egyébként véleményem szerint ezért is egy egzakt, dinamikusan nyersanyagtól függő fogalom:

Itt most milyen értéket adnál meg egy plazmánál (persze gondolom 1080p-t,) egy szellemképes LCD-nél, és egy tökéletes, utánhúzás nélküli sample&hold-os OLED TV-nél? Persze a plazma szépen kivibráltatja, és ebből mit sem veszel észre.

(#111) morgyi: +1 valami ilyen aggályaim vannak nekem is.

Új hozzászólás Aktív témák