- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Ok. Tehát a gyors, folyamatos mozgást nem szeretted.
Az valóban eltűnik magas fps-nél, ez van.A csúcskategóriás LCD-kbe sem unalmukban rakták bele a BFI-t, más kérdés hogy te nem látod, vagy nem érted miért jobb egy impulzusos megjelenítőn mozgóképet nézni.
Azt hittem ezen túllendültünk a múltkor:
Ez nem elfogadás, hanem fizika és biológia kérdése. Ha nincs gyors mozgású képed akkor hiába akarsz gyors mozgásátmenetet látni és hiába véled annak.szerk: Megmagyarázni azért kell, mert az ellenkezője szimpla f*sság. Olyan mint amikor az aranyozott kábelen több, jobb és színesebb bit megy át.
A monitort is azért említettem, mert jó példa a filmekkel totál ellentétes mozgókép anyagra: Ha nincs motion blur akkor egy tűéles, diszkrét képekből álló nagy fps számú valamit nézel rajta. Ellentétben a 24p mozi elmosott és kis fps-ével szemben. Mégsem lázadozik senki, hogy ilyenolyan szar és mosódik a kép. Némi overshooting van, a tesztekben is látni, de alig jellemző. Jóval nagyobb fps-nél sem, nemhogy 24-nél.
Szóval a 24p melletti mozgásfelbontás sírás továbbra is egy vicc. Fizikailag. Ahogy az egész impulzusos megjelenítés is. Utóbbi pont olyan mintha attól lenne jobb a zene, hogy 48-192kHz-en digitálisan mintavételezett "darabos" és nem analóg...szerk2: Itt a tökéletes leírás rövidebben:
@dabadab:
A "mozgásfelbontási" problémát alapvetően az okozza, hogy nincs mozgás. Filmeknél 24 fps-es képregény van, abból folyamatos mozgás soha nem lesz. Érdekes módon az LCD-nek azzal nincs baja, hogy 100 Hz-es gamer monitorokban folyamatos mozgást jelenítsen meg. -
Ren Hoek
veterán
Szerintem sem teljesen egzakt 24p esetében... mert semmi köze a mozgókép felbontáshoz. Teljesen irreleváns elnevezés. Nem a mozgókép valós felbontására, vagy a mozgások felbontására való, hanem hogy a kijelző mennyire képes becsapni az agyat vibrálással, pillével, BFI-vel stb...
Azt sem értem, az OLED esetében miből jött ki ez az érték? A pixelek váltási ideje pont olyan gyors mint a plazmánál, csak ugye sample and hold van. Ilyen esetben tudományosan elfogadható, hogy ugyan azt a mérési eljárást használják mint plazma és LCD esetén? Teljesen összevethetetlenek az eredmények...
Ráadásul az egész szintetikus teszteken alapul szerintem (és minden tesztmagazin más eljárást használ kb)
A valós mozgásfelbontás egyébként véleményem szerint ezért is egy egzakt, dinamikusan nyersanyagtól függő fogalom:Itt most milyen értéket adnál meg egy plazmánál (persze gondolom 1080p-t,) egy szellemképes LCD-nél, és egy tökéletes, utánhúzás nélküli sample&hold-os OLED TV-nél? Persze a plazma szépen kivibráltatja, és ebből mit sem veszel észre.
(#111) morgyi: +1 valami ilyen aggályaim vannak nekem is.
Új hozzászólás Aktív témák
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Windows 11
- Építő/felújító topik
- Háztartási gépek
- Linux kezdőknek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest