Hirdetés

2020. április 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#20) gippazoid


gippazoid
(aktív tag)

Szuper írás, jó volt olvasni!

A karácsony sokkal bensőségesebb volt, mint ma!
Nyugalom, izgalmakkal teli várakozás. A Süsü ment általánban szenteste, amíg néztem, addig csempészték be a szüleim az ajándékot a fa alá. A karácsonyfákat a helyi falusi bolt árulta, szüleim azonnal mentek amikor megérkezett a szállítmány és mindig valami óriási, gyönyörűséges fával jöttek haza. Betették egy olyan helyiségbe a házban amiben nem volt fűtés és nem is használtuk semmire. Oda jártunk tesómmal gyönyörködni a fában és élvezni az intenzív fenyőillatot.
A befaragáson mindig összevesztek. 3-4m belmagasságú volt a ház és előfordult hogy a plafonig ért a fa!
Lengyel égősorunk volt, csak sárga, narancs és lila izzókkal. Valami csodálatos színe volt a háromnak együtt és olyan erős fénye volt hogy olvasni lehetett mellette. Mikor jöttek a kínai mini izzós vackok, csak néztem, hogy ez meg mi...
Sajnos pótizzó nem volt kapható hozzájuk, adtak 2-3 darabot de az évek során elfogyott. A magyar karácsonyfa izzó pedig nem volt jó, más feszültségre tervezték, azonnal kiégett mert többet kapott ebben az égősorban.
A karácsonyfán voltak csillagszórónak kinevezett ágak. Alig lehetett kapni, a legnagyobb ritkaság pedig a figurális csillagszóró volt (karika, négyzet, deltoid). Vettünk a KGST piacon lengyel csillagszórót, de nedves volt és csak füstölgött. Vettünk szovjet csillagszórót is, annak meg akkor volt a lángja, hogy meggyújtotta az ágnak a végét, amire fel volt akasztva.

Az a mikulás készítés az nekem is meg volt, de már teljesen kiesett, köszi hogy eszembe juttattad!

A lemezárugyár játékainak nagy részével csak nem működő állapotban találkoztam. Kovaköves (flintstone, hehe) pisztolyom nekem is volt, még érzem a szagát szikra után, kicsi füstöt is adott ki magából.
A banánért sorba kellett álni a megyeszékhelyen, ahová beautóztunk. Minden családtag sorba állt így sikerült 3-4 kilót venni decemberben, aztán legközelebb majd következő decemberben.

A boltban a mérleg biztos törvényi előírás volt, hogy ellenőrizhessék a boltost.
A kávédarálókat sokszor láttam aktív használatban, 3 fázis kellet nekik spéci csatlakozóval és most is a fülemben van a hangjuk!
Kenyérből általában kevés volt, kora délutánra elfogyott vagy eleve száraz volt. Hofi poénkodott is vele: "az a jó, az már kész van".

[ Szerkesztve ]

Gippazoid Novelties Inc.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.