- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Fenyő: Ingyenes iskolai linux szerver disztrók a Sulix, Huedu utánra
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
A legegyszerűbb nem járni olyan helyekre ahol ki vagy téve a támadás veszélyének.
Ez így van, de eddig nem ezt mondtad, lásd: Ha 10-ből 5x lefújnák őket gázzal majd elszaladnának, 3x megvernék, 1x megkéselnék, 1x rabolnának valami kisebb összeget baromi gyorsan új hobbi után néznének.
---
Azt meg inkább nem kommentálnám, hogy 2012-ben Európa közepén az lenne az "elég fejlett" aki a másikat le tudja szúrni.
Erős korlátozó feltételekkel éltem, és nem leszúrásról volt szó, hanem magam (tettleges) megvédéséről, így érdemben erre nem reagálnék.
-
DeFranco
nagyúr
A hsz-ed eleje és vége a két sarkítás, nyilván egyik sem okos dolog.
A közepe: "De a támadásokat mindenki próbálja meg úgy kihozni, hogy ne érje meg rabolni, akár a bokán rúgom és elszaladok is megteszi."
Ezzel kapcsolatban nem tudok dönteni:
- egyik oldalról nyilván, nekem mint férfinak, családfőnek, és egy ragadozó faj leszármazottjának igen is meg kell tudnom védeni magam (és a családom, de ez más történet) valamilyen szinten, de
- hogyan mérem fel, hogy ezek most megszúrnak (akár félelemből, akár drog hatása alatt, akár hidegvérrel) vagy meg tudom őket futamítani
- nem mellesleg van egy testület, akit az adómból pont azért fizetek, hogy többé-kevésbé megoldja ezt a problémámat (tudom, nem lehet minden sarkon SuperHuma, de mégis...)
- de ha nem tudom lekezelni, evolúciós értelemben nem vagyok "elég fejlett" ami megint csak neccesÉletösztön áll szemben életösztönnel.
@bambano: nem nézem a sorozatot
-
DeFranco
nagyúr
válasz
hoffman_ #114 üzenetére
Igazad van. Amennyiben arról szól a történet, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy elfuthassunk (ahogy írtad is) akkor egyetértek. Itt azonban azt fejtegették többen, hogy hogyan kerekedjünk felül és tanítsuk móresre a gaz ellent. A kettő egészen más.
Továbbá: egy kicsit torzult már a kép, az álláspontom egyszerűbb annál, ahányszor kifejtettem, csak a tisztánlátás kedvéért pár dolgot megismételtem. Nettózzuk ezt le. Nem rettegek, nem fetisizálom őket, egyszerűen csak...
@D1Rect: nem minden esetben minirambók, és (talán) többségében nem azok, de arra, hogy tényleg rossz vége lesz van egy releváns mértékű esély, amire már azt mondom, inkább vigyázok, és nem kockáztatom meg. Lehet hogy csak tízből egy ilyen, de nem kockáztatom meg, hogy pont abba fussak bele. Történt a környezetemben is nem egy durva atrocitás. Itt is megismétlem, nem a rettegés a cél, hanem a konfliktus elkerülése, amiben állást foglaltam, az a felrúgom a mocskot vagy nem rúgom fel a mocskot kérdés.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
hoffman_ #109 üzenetére
Jó, a harcművészet rossz szóválasztás, de egyebekben fenntartom.
Többet verekszik mint te, többet ütötték mint téged, többet kellett helytállnia utcai körülmények között úgy is mint támadó úgy is mint megtámadott mint neked. Előnyben van akkor is, ha te közepesen képzett ketrecharcos vagy.
(Ezt csak halkan írom, de pl. a tökönrúgás védést nem több megtanulni, mint "a koszos a pólód, lenézel, kapsz egy orronpöckölést" trükknek nem bedőlést. Ettől nem lesz félisten, csak többször tökönrúgták már, és megtanulta kivédeni, mire hozzád elér.)
Nagy valószínűséggel esélyt sem hagy arra, hogy elővedd a tudományod, hanem harcképtelenné tesz, mielőtt észrevennéd magad. Vagy kezdődik a mennyi az idő jóbarát kezdetű nóta, de akkor többen vannak, mint amennyivel elbírsz.
Plusz ott a fegyver, akár egy kés, ami meg nem úgy működik, mint nálunk, hogy végső esetben mérlegel és talán bök, hanem úgy (mert ezt tanulta) hogy ha kétség van, akkor szúrni kell azonnal, mert különben nem lesz még egy esély és a halef a másik kezében landol. Ha megzavarodik, előbb szúr, mint gondolkodik. Neki így biztonságosabb.
Ez nem túlzás, erre kell felkészülni. Aztán ha csak egy hobo próbál meg kizsebelni, akkor az sima nyúlcipő, és szerencse van.
szerk: és ha össze is pakolod, mi történik? Mit csinálsz? Kivégzed? Ha nem, akkor többet abba a kerületbe be se tedd a lábad, mert legközelebb többen jönnek, és ha meglátnak, biztos betalálnak.
szerkszerk: nem azt mondom, hogy rétinindzsák vadásznak Gothampest belső kerületeiben, csak annyit, hogy jobb a menekülés, és nagyon ajánlott nem felvenni a kesztyűt. Nem ölnek sorban embereket az utcán, de ebben annak nagy szerepe van, hogy az emberek jellemzően nem is szándékozzák összepakolni a nindzsát, hanem előbbre tartják a hasfaluk integritását a telefonjuknál.
-
DeFranco
nagyúr
Tudod sokan azt hiszik, hogy azért, mert ők jártak már küzdősportolni, a támadó egyből egy olyan tapasztalatlan kezdő boxzsák, mint egy kerekebb Bud Spencer fimben a "bunkóvagybáxi" aki a feszt a fogát köpködi csak, és vagy egyedül van, vagy a többiek szépen ütemesen jobbra balra ugrálva megvárják, amíg az előttük támadó végez a "hőssel".
Ezzel ellentétben a támadó minden bizonnyal többször volt már megtámadva/felpofozva/tökönrúgva a galeriben/putriban/utcán mint a főhős, így valószínűleg zsigerben van neki a tökönrúgás védés, meg úgy általában legalább egy hatékony harcművészet. Ahogy írtam is, ezek utcagyerekként kezdték, és ez a generáció már tudatosan tanul küzdősportot 4-5 éves kora óta, meg ütik egymást is eleget. Nem fog meglepődni egy karateüvöltéstől, a tökönrúgásnak meg nagy valószínűséggel bokaelkapás lesz a vége, aztán padló, és onnan lehet választani hogy fej vagy gerinc.
De persze utólag az is meg lesz magyarázva, hogy a hős nem koncentrált eléggé, meg épp nem vette észre a kikandikáló fekete övet...
Pedig már épp készült a kamehamea...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
philoxenia #88 üzenetére
Erről beszélek. Sajnos.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Crystalheart #82 üzenetére
A belvárosban ez sajnos mindennapos.
-
DeFranco
nagyúr
Jó, és mit csinálsz erőd teljes tudatában? Nekikmész? Megkéselnek. Meghaltál. Kiestél a játékból.
Jobb esetben, ha csak brahi a cél, és nem rablótámadás, akkor csak jól elvernek, beleverik a fejed a betonba, hátbarúgnak, megroppan a gerinced, és nem kell edzőterembe járni, amíg fel nem találják a kerekesszékes thai-boxot. Ezek nem ismernek könyörületet, élvezettel tesznek rokkanttá. Megéri kockáztatni, Rambó?
Látszik nem voltál még tényleges veszélyben.
-
DeFranco
nagyúr
Most elképzeltem, ahogy Huma késsel a hátában rendreutasítja a rabolót, felszólítja, hogy mutatkozzon be a napszaknak megfelelően, vegye ki a kezét a zsebéből (már mint Huma zsebéből), valamint meséljen egy pár szót magáról, jövetele céljáról és a kettőjük között fennálló problémák megoldási lehetőségeiről.
-
DeFranco
nagyúr
Nem maradsz talpon. Ahol már nem tudsz elfutni, hogy nagy eséllyel azok az opcióid, hogy vagy megkéselnek, vagy csak kirabolnak és kapsz kettőt. Az ilyen diszkó/kocsma villongásokat felejtsük el, azok elkerülhetők, ahol viszont olyanok támadnak meg, akik ebből élnek, ott nincs esélyed.
Nem azért, mert nem tudnád őket összepakolni, hanem azért, mert jobb eséllyel éled túl ha nem ugrálsz.
Persze tőlem lehet bárki fantázia harcos, én is ismerek olyat, akinek kiokusinkempónindzsa az ismerőse, de mutass nekem egy olyan hiteles küzdősportolót, aki kijelenti, hogy már pedig ha megtámadnak az utcán, akkor ne koncentrálj minden erőddel a menekülésre, hanem rakj rendet, b@ssz oda, úgy sem lesz nála kés meg gázspray. Ez nem a Batman.
-
DeFranco
nagyúr
Persze, nyilván vannak ilyenek, de lennazutszááán eddig nem jutsz el. Lefognak, leütnek, megszúrnak, lefújnak, nem 1v1-ben mennek ellened üres kézzel.
(Arról nem is beszélve, hogy ez a generáció ami most az utcákat járja, már 4-5 éves kora óta űz küzdősportot rendszeresen, edzésszinten... egészségesebbek, kisportoltabbak, szálkásabbak és jobb a mozgásuk mint egy sporttagozatos végzősnek. Nézz egyszer végig rajtuk.)
-
DeFranco
nagyúr
+1 Ezek a padlószőnyegrambók már a VHS korszak óta jelen vannak, mindegyik tudja, hogy elméletben mik azok a pontok az emberi testen ahol (fantáziától és kedvenc filmtől függően) ütés- nyomás- érintés- ránézés- koncentrálás hatására a támadó elájul / eltörik / meghal.
Ezzel szemben (és minden valamire való edzőteremben ezt tanítják) egy küzdősportban járatos ember éles helyzetben legelőször is elszalad, másodszor menekül, harmadszor fellöki a támadókat ha tudja és elszalad.
A kislány ha nagyon meggyőzően sikít, akkor azzal annyit ér el, hogy nem mennek neki egyből, hanem először kukát / téglát / kést kap az arcába puhítás gyanánt, aztán ha már kellemesen elszédült, megnézheti milyen egy amatőr császármetszés kényszerű paraszolvenciával egybekötve.
Kivéve ha ott van SuperHuma, mert ebben az esetben a támadók megtudják saját súlyukat, és ennek megfelelő arányban állványozzák fel az utca legrosszabb állapotban levő épületét, és renoválják sógyurmával.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Motoros topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- BestBuy ruhás topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nintendo Switch 2
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- MacSzerez.com - iPad Air 11" M2 / 6. generáció / 128GB / Wifi / Space Gray / Apple Garancia!
- ASUS RTX 3080 10GB GDDR6X TUF GAMING OC Eladó! Eladó!
- MacSzerez.com - iPhone 16 Pro Max / 256GB / Fekete Titán szín / Apple Garancia!
- MacSzerez.com - 2020 Mac Mini / M1 / 8GB RAM / 512GB SSD / Garancia!
- MacSzerez.com - 2020 Mac Mini / M1 / 16GB RAM / 256GB SSD / Garancia!
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest