Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Notepad++
-
LOGOUT
Lumia 930 összefoglaló - kérdés előtt olvasd át!
Új hozzászólás Aktív témák
-
athka
csendes tag
Sziasztok!
Kérnék tapasztalati véleményt attól, akinek volt 830 telefonja, összehasonlításként 930-al pro és kontra.
-
busman
veterán
Lumia kamerából miért van 2,és melyiket érdemes használni?
-
DaveJr
őstag
válasz
zsoltzsolt #15377 üzenetére
Részben megkaptad a választ, pluszban még annyit, hogy a komolyabbak nem csak felemelik és pontosan a helyére illesztik az alkatrészt, hanem oda is forrasztják, úgy hogy csak azon a helyen melegítik fel az alaplapot ahol ténylegesen kell így minimális a veszélye annak, hogy másik alkatrésznél elenged a forrasztás.
Ez azért fontos mert egy telefon alaplapján 1 négyzetmilliméteren akár több alkatrész is lehet. Emberi kézzel szinte lehetetlen forrasztással javítani. -
Seangaijin
senior tag
-
válasz
zsoltzsolt #15377 üzenetére
Az egy olyan gép ami az alaplapba integrált áramköröket vagy egyéb dolgokat ülteti bele. Azt hiszem.
-
Gery15
addikt
Ezek után, ami most itt megy merjek még ilyen készüléket venni?
-
korcsillio
addikt
válasz
ZavaBalazs #15382 üzenetére
Nincs fólia.Nem tudom mi baja van.Garipapírom nincs de garanciás a telefon.
-
Burt1793
veterán
válasz
tomboy0013 #15381 üzenetére
Ez egy szomorú jóslat volt, jól látszik, hogy egy év után sem túl fényes a helyzet...
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
korcsillio #15380 üzenetére
akkor pardon.
esetleg van rajta fólia, ami belóg elé? az tuti, hogy a közelségérzékelőt zavarja valami, vagy maga az érzékelő rossz. szervizben javítják.
(azért nyomj rá egy jó erőset a jobb felső sarokra, hátha) -
tomboy0013
veterán
válasz
correctman #15379 üzenetére
Most mivan, biztos van pár hibás 2 évnél idősebb 930-as a tulajdonában ami az általa leírt hibákat produkálja.
Jah bocsánat, hogy még nincs 2 éve a piacon a 930Éljen a tapasztalat alapján történő kommentelés
-
korcsillio
addikt
válasz
ZavaBalazs #15378 üzenetére
Nem áll el a kijelző de mégsem jó.Tudom hogy erről szól a topik de nekem tényleg rossz.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
korcsillio #15376 üzenetére
ha nem minden 10. (5.?) hozzászólás a közelségérzékelő előtt elálló kijelzőről, az az által okozott mellékhatásokról, és a szervizes tapasztalatokról szólna, még meg is érteném a hozzászólásodat.
zsoltzsolt: SMD = felületszerelt alkatrész, a beültető egy miniatűr vákuumfejjel rendelkező műszer, amivel a mütyür felületszerelt alkatrészeket fel tudják emelni, és pontosan pozicionálva elhelyezni a nyákon. legalábbis amivel én találkoztam, az kb ezt tudta.
-
korcsillio
addikt
Telefonálás után nem éled fel a kijelző csak fekete,nem tudom lerakni
-
Nergalos
aktív tag
-
enginev3.0
félisten
válasz
tomboy0013 #15370 üzenetére
Én értettem és cáfoltam, ha az ember kicsit erélyesebb akkor nem fogják beszippantani azzal hogy bocs de ezt nem javítjuk, igen is javítsák ki, csak határozottnak kell lenni, különben elnyomnak
-
DaveJr
őstag
válasz
zsoltzsolt #15334 üzenetére
Mert mondjuk nem mindegyik szervíz rendelkezik SMD beültető géppel?
Lehet, hogy Feri bácsi a mekk mester is megtudja forrasztani, de jobb ha egy megfelelő géppel forrasztják újra a mikrofont, mert akár a közelben lévő alkatrészek forrasztása is elengedhet egy kézi forrasztásnál a hőtől.
-
tomboy0013
veterán
válasz
enginev3.0 #15367 üzenetére
Nem írom le még egyszer, olvasd elmegint a hozzászólásom.
-
busman
veterán
A héten valószínű meglépem a vásárlást,viszont érdemes függetlent venni,vagy jó a Tmobilos is?
-
integrated
tag
Nekem is G3-mam volt ez előtt. Repedt alul felül. Gariban megjavíttattam. Eladtam 80ért, és azóta nyúzom a 930-at. Jobb akksi idővel, szebb fotókkal, gyorsabb rendszerrel...
-
enginev3.0
félisten
válasz
tomboy0013 #15366 üzenetére
Munkatársamnak már kétszer javították ilyen hibával
-
tomboy0013
veterán
válasz
enginev3.0 #15365 üzenetére
Kapásból van 2 ember akinek mégcsak nem is javítják.
-
enginev3.0
félisten
válasz
tomboy0013 #15360 üzenetére
G3 reped mert vékony a keret de javítják, es sárgul a kijelző is
-
tomboy0013
veterán
válasz
torma1981 #15363 üzenetére
Ha ez alapján dönt valaki akkor ne vegyen soha semmit mert mindenben előfordul hibás darab, saját tapasztalat alapján kell véleményt alkotni nem másokén...
És nem azt sugallják, hogy van belőle hibás, hanem azt hogy máshol nem fordul elő felsőkategóriában akár szériahiba vagy más egyéb csak és kizárólag a Lumia 930 esetén. Meg nem ugyanúgy filléres dolgokat alkalmaznak más gyártók sem, mert ugye náluk nem számít a profit, ugyan már... Nem kell ezen tovább rúgózni csak megjegyeztem a dolgot. Ha nem inged nem veszed magadra és kész. -
torma1981
veterán
válasz
tomboy0013 #15362 üzenetére
Mit sugalnak az emberek? Azt hogy leírják a gondokat? Ezek tények sajnos. Nem 1 embernél előforduló gondok. Még jó hogy érdekli az embereket. Ez alapján döntenek hogy megveszik vagy sem.
-
torma1981
veterán
válasz
tomboy0013 #15360 üzenetére
Mondta valaki hogy másik gyártónál nincs gond? Ez a Nokia 930 topik. Nem érdekel más gyártó gondja. Az a gond hogy ennél a teloval vannak a gondok. Mégis csak prémium kategóriás. És kb a gondok filléresek. Itt látszik hogy spóroltak rendesen.
-
tomboy0013
veterán
Úgy csinálnak itt egyesek mintha csak a Lumia 930-cal lennének gondok. Pont az előbb volt nálam egy ismerősöm akinek LG G3 van és mutatta milyen 2 szép repedés van a telefon alján és tetején. Mondta, hogy egyik ismerősének is ugyanez a gondja a G3-assal úgy, hogy le sem ejtették. Garanciában sem javították egyiknek sem(azt mondták szériahiba mégsem csinálnak vele semmit). Na itt legalább szó nélkül javítják a hibákat. Mivel 2 éve még nincs is kint a 930-as széria ezért ezzel nem lehet gond, kivéve aki sufnyi GSM-nél vette. Az meg meg is érdemli ha rá kell fizetnie.... Szóval ne csináljunk már úgy mintha más gyártóknál felső kategóriás telefonnál nem lennének gondok. Gondoljunk az elhajló iPhone-ra is. Ismerősi körben abból is van kettő hajlított példány ami ráadásul nem is a plus hanem a sima...
-
enginev3.0
félisten
válasz
ZavaBalazs #15353 üzenetére
Nem jobb felül, hanem felül az egész, bármely részén nyomom le szemmel láthatóan lemegy és visszajön
-
Burt1793
veterán
válasz
És akkor azt mondod, hogy ilyen sok embernél egyszerre beszart ez az egy mikrofon vagy valami frissítés cseszte el?
-
torma1981
veterán
válasz
Azért ez nagy blama,hogy egy csúcs telónak filléres,de bosszantó hibái vannak. Szinte szériahiba nem egyedi gond. Mikrofon,elállás,stb. Azért ilyen árkategóriában durva hogy megtörténik.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
enginev3.0 #15349 üzenetére
ha szemmel láthatóan eláll (ráadásul ha jobb felül), akkor csak el kell ejteni valahol a mondandódban a közelségérzékelő szót, és cserélik szó nélkül.
nekem is megvan már a kijelző elállás, mikrofon probléma (többen is sipákolnak amikor kihangosítón használom*), úgyhogy már csak egy nyugis hét kell amikor le lehet adni.*azoknak, akik csodálkoznak, hogy a kihangosítás miért nem megy, amikor videónál vesz fel hangot: úgy rémlik, hogy a kihangosító csak a szemközti alsó mikrofont használja, videó meg az összeset.
-
Seangaijin
senior tag
válasz
enginev3.0 #15349 üzenetére
Elvileg ezt már javítani kellene.
-
enginev3.0
félisten
Egyébként a kijelző eláll nekem is felül, szemmel láthatóan, be is nyomható és vissza is jön, nem tudom mi amire még azt mondják hogy ezt nem javítják, mekkora a tűrés
Alul teljes mértékben egybesimul a keret és a kijelző, felül közel a felétől már eláll -
törölt tag
Tényleg ennyi gond van a 930-al? Azért kérdem, mert a Telenornál 68-ért tudnék venni Fatboy töltővel, de elbizonytalanodtam. Most 925-t nyúzok, semmi baja, de váltanék 930-ra, mert gyönyörű masina.
Köszi
-
Nergalos
aktív tag
válasz
zsoltzsolt #15340 üzenetére
Kijelző elállásra várok én is de sehogy sem akar jönni😃 Majd talán fél év múlva. Akkor már talán nem tudják kicserélni
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
Seangaijin #15335 üzenetére
Köszi, hát még akkor várok vele, hátha eláll majd a kijelző is
Köszi neked is (#15336) Nergalos -
Hopo82
tag
Most ez komoly hogy 5-6.000 ft/ mikrofon a cserének az ára? és van 4db mikrofon. Ez gáz és amit a szervízelésről olvastam véleményeket az is. és gari lejárta után költsek rá vagy 24.000ft-ot? akkor megy a kukába a fos Nokia és soha többet nem veszek ilyet.
-
Nergalos
aktív tag
válasz
Sztem mindennek megvan a helye...
-
Seangaijin
senior tag
válasz
Mert minden ami belenyúlós a központi szervíz végzi, biztos, h ne tudjanak vidéken trükközni az alkatrésszel. Akksi meg hátlapnál többet nem igen fognak Care-ben helyben cserélni. Jah de, még SW-t tudnak frissíteni
-
Pinyo16689
senior tag
Nem tudjátok, WM10 alatt lesz 60 fps videó felvételi lehetőség? Vagy marad a 30 fps?
-
307
csendes tag
válasz
zsoltzsolt #14994 üzenetére
a Nokia Care szerint a kihangosítás mikrofon hibájának javítása "alkatrész szintű javítás forrasztással" , ez szerepel a garancia papíron. Egy hét alatt megvan, korrekt az ügyintézés.
-
Melack
veterán
válasz
ZavaBalazs #15329 üzenetére
Ha tippelnem kellene, akkor az is régiókhoz lesz kötve az általad leírtak miatt.
-
Barto
aktív tag
válasz
Omega.2000 #15299 üzenetére
Én is S4 mini-ől váltottam áprilisban, nem bántam meg. 4 évig toltam droidon. Nem volt semmi bajom velük egyszerűen kiváncsi voltam. A Iphone-ért sajnálok annyi pénzt, és a csúcskategóriás android eszközök is egyre magasabb árszegmensbe csúsznak, ami szerintem már írreális. Az első okostelóm S1 volt, és mai napig megy, és még a gyári akksi van benne. Bízom benne, a 930 is sokáig hű társam lesz.
Mindig is kiváncsi voltam a WP-re, és még Nokia utolsó megjelenése is vonzott, így ráneveztem. Nem bántam meg. Vannak furcsaságok, de nem gáz, és eddig mindenre tudtam használni, amire a droidot használtam.
Mivel nagyon nagyon ritkán játszok, így ez nekem nem szempont.
A hivásrögzítés nekem is hiányzik. Holott a régi Nokia 6300 tudta, pedig nem is volt okos. :-) Sajnálom, hogy ezt nem örökítették át a "fúzió" után. -
ZavaBalazs
őstag
válasz
enginev3.0 #15326 üzenetére
azt nem lehet, már próbáltam. csak ugyanolyan keretet tudnak visszarakni, mint amit leszednek róla.
ennek persze nem fizikai akadályai vannak, a fekete meg a szürke keret ugyanolyan.
-
enginev3.0
félisten
válasz
ZavaBalazs #15325 üzenetére
Nem tudtam hogy egybe van, gondoltam 5k-ba belefér a keret is, de akkor meg kell várnom hogy a kijelző elválljon úgy tudom akkor cserélik egybe, hátha meg lehet beszélni hogy akkor cseréltetem a hátlapot, és akkor legyen fehér mindenhol
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
enginev3.0 #15324 üzenetére
keret csere esetén? dehogynem kell, a kerettel egybe van építve a kijelző.
ettől függetlenül is értelmetlen volt a kérdés, de így meg pláne. gondoltam a magam módján rávilágítok, hogy miért is. -
enginev3.0
félisten
válasz
ZavaBalazs #15323 üzenetére
Már bocs szerintem normálisan kérdeztem, és a kijelzőt nem kell cserélni, köszi, azért jó ötlet volt, rád szavazok
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
enginev3.0 #15322 üzenetére
nem, ~4000 forintért kicserélik a cirka 70 ezres kijelző+keret alkatrészt is, hogy ugyanúgy nézzen ki a telefon, mint egy gyári. természetesen a 2 év garancia is újraindul!
-
enginev3.0
félisten
válasz
tomboy0013 #15321 üzenetére
De a fehér 930-nak szürke a kerete, akkor nekem meg lesz egy fekete fehér telefonom?
-
tomboy0013
veterán
válasz
enginev3.0 #15319 üzenetére
Dehogyis.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
enginev3.0 #15319 üzenetére
Azt csak a kijelző csere esetén.
-
enginev3.0
félisten
Hátlap csere esetén cserélik a keretet is?
-
Hopo82
tag
Üdv.
Lumia 930-ra mennyi lenne a mikrofon csere?
Vagy lehet h szoftveres a probléma? kihangosításnál nem hallanak engem, és videó hangot sem vesz fel, és hívás közben is gyenge a hangminőség :SValakinek ötlet? Előre is köszönöm.
-
Burt1793
veterán
válasz
correctman #15308 üzenetére
Nagyjából minden lejátszót próbáltam, összességében sajnos még mindig a gyári tetszik a legjobban. Audiocloudot használom, az jó, de ha már ott van a tableten az eredeti, akkor azt haaználom.
-
Zoli133
addikt
válasz
tomboy0013 #15314 üzenetére
rajta van a szín? Amúgy IMEI alapon megy a gari, az meg nem változik, amúgy nem kérdeztem ,hogy megy ilyenkor.
-
Zoli133
addikt
válasz
enginev3.0 #15312 üzenetére
Váci úton nekem 3500-at mondtak múltkor hátlap cserére.
-
JanR
addikt
válasz
enginev3.0 #15257 üzenetére
A WP10 miért hozná meg az úgymond "megváltást" appok terén? Mi újat fog nyújatni az eddig áruház helyett?
-
poero
aktív tag
Egy telefontól szerintem nem olyan rossz képek, arra hogy ha vagy valahol és megörökíts egy pillanatot, tökéletes! És nem biztos, hogy a kis kompakt gépek zöme jobb képeket csinál...
-
Integrale
veterán
válasz
correctman #15306 üzenetére
Pl? Mindegyikkel van valami gubanc. A legkevesebb kompromisszumot a OneMusic kivanja, de amikor legutoljara probaltam, lassabb volt mint elvarnam, es eleg fapados.
-
-
Burt1793
veterán
válasz
Integrale #15298 üzenetére
Igen, elég szomorú, hogy nem tudja a droidos youtube kliens a lezárt képernyős lejátszást (persze valszeg van olyan app, ami tudja...
), amikor így szeretnék zenét hallgatni a 930-at használom, amúgy soundcloud, spotify stb-re hangfalnál inkább a tablet a nyerő. A gyári zenelejátszóval néha beégek, nagyon ritkán, de van, hogy 10-20 másodpercig a zöld hátteres fülhallgatót mutatja nekem (indítási képernyő).
-
Gery15
addikt
Használ valaki Nillkin Ultra Thin tokot?
Vagy milyen tokot ajánlanátok?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Hardveresen a csúcsot hozza, szoftveresen a 8.1-es WP előnyeit nyújtja, a kamera elsőrangú, frankó az összeszerelés, az ilyen masinák méltók a Nokia névhez. Amíg még van Nokia név.
- Gyúrósok ide!
- Windows 10
- Milyen alaplapot vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háztartási gépek
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Napelem
- BMW topik
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest