Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Sencor SDC 4800B Teszt – Praktikus Ébresztőóra Színes Kijelzővel
- Milyen mosógépet vegyek?
- MárkaLánc
- Megújult a Linkin Park
- Arctic MX-4 vs. Arctic MX-6. Melyik a jobb?
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz runner 125 #1800 üzenetére
"Tuti nem futott valami véletlenül a háttérben?"
Hát ez az, hogy nem. Van feladatkezelőm telepítve, amiben mindent ki szoktam lőni, ami nem rendszerszoftver, erre kínosan figyelek, így tartható a hosszú üzemidő. Nem is akarom szervizbe vinni, remélem csak egyszeri probléma volt, de arra azért kíváncsi volnék mi okozta.
"Nem egészen ismerem a Nokia szervizhálózatát, de x javítás után nem adnak újat?"
Automatikusan nem. Ahhoz elég sokat kell levelezni velük.
Get Moded!
-
ABE
őstag
Én meg csodálkozom, hogy mehet másnak 2 napnál többet a telefon.
Augusztusi készülék, 51-es szoftver van rajta, éjszakára nem kapcsolom ki, képernyő fényereje közepes (1 perc után automatikusan kikapcsol), 3G letiltva (sima GSM mód). Napi igénybevétele: max. 1-1.5 óra telefonálás, teljes SMS forgalom úgy 5 és 30 között változik, automatikus e-mail figyelés bekapcsolva, 30-60 perc zenehallgatás, esetleg minimális játék vagy fényképezés, így megy el 2 napot. Illetve kicsivel többet, de 48 óra után már csak 1 csík marad. És gyakorlatilag nincs is semmi különös telepítve rá, 1-2 játék, Opera Mini, meg a gyári Nokia programok, és slussz. Nem futnak a háttérben a programok, nem lóg állandóan WLAN-on, BlueTooth kikapcsolva, szóval nem értem, nálam miért csak 2 napot bír. Vagy ez a használat már jóval átlagon felülinek számítana?
-
Juhagpl
csendes tag
Valaki felrakta az 52-es szoftvert. Már megjelent ahogy írták fentebb.
Én ma megpróbáltam OVI-n keresztül, és úgy befagyott meg disconnect-elt a teló, hogy be se tudtam kapcsolni. Irány a szervíz, majd a Westend-ben 2 óra után vissza rakták rá az 51-est. Mondom hogy hogy nem az újat raktátok? hát izéé, biztos csak ez elérhető,..blabla, de mondom innen indult a hiba, hogy újat akartam mivel van új, akkor miért nem azt? háát, biztos még nem jó, meg más product code bla bla,, najó van mondom szevasztok. Jaa, úgy nyitott a gyerek hogy : nalátod, ezért nem ajánljuk az otthon frissítést... Há mondom még jó hogy csinált erre egy rendszert a Nokia, még én vagyok a hülye. Hihetetlen gyökerek vannak a westendben, mellettem egy csávót simán elküldtek, valami aksi problémája volt egy pár hónapos készüléken, ahelyett hogy megnézték volna vagy adott volna pár tippet. Na mindegy, Mo.....Szóval sikerült már valakinek? Én most nem merem, mert félek hogy megint gajra megy a teló.
-
DM-Fan
nagyúr
Hát, nálam a képernyő fényereje feles alatt van picivel és 20 másodperc után halványodik el, ekkor lép át energiatakarékos módba is. A 3G nálam engedélyezett (kettős mód). Én közel sem telefonálok 1,5 órát naponta, SMS-t sem írok többet 1-2-nél naponta, kapni inkább kapok, úgy 4-5-öt. Fényképezés nálam eseti, játék szinten inkább csak egy C64 emulátor fut a telefonon. Böngészőből Opera Mobile-t használok (nekem a Mini nem tud eleget), e-mail-eket óránként kapok 1-2-t, amelyeket rögtön el is olvasok. Háttérben nálam csak az akksiteljesítmény-figyelő és a WorldMate fut, plusz egy-két rendszeralkalmazás, amit nem tanácsos lelőni. A BlueTooth-t én is rögtön kikapcsolom, ahogy kiveszem a fülest a füleimből, zenehallgatás - ahogy írtam - nagyjából 1 óra naponta. Böngészni is szoktam napi fél órát, max. órát. Éjszakára nálam sincs kikapcsolva a telefon, reggel ébreszt és a WorldMate frissül az otthoni WLAN-on keresztül, így időjárásjelentést olvas fel a telefon az ébresztő után.
Szerintem az én használatom nevezhető inkább átlagosnak, a Tiéd már kicsit túlmutat rajta a napi 1,5 órás beszélgetéssel és a 30 SMS-sel. Nálam így 4-5 napot megy.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Juhagpl #1803 üzenetére
Nem tudom, én korábban kellemesen csalódtam a Westend-es srácokban, persze ez még nyáron volt, azóta lehet, hogy kicserélődtek. Amúgy sajnos ténylegesen érződik a magyar mentalitás és a segítőkészség hiánya, a problémamegoldás alóli kibújási kényszer a multinacionális cégek magyar képviseleteinél (tisztelet az igen kevés kivételnek).
Ez utóbbit azt hiszem kiválóan példázza, hogy a Vodafone-os E72-mhöz a product-code alapján hivatalosan még csak 022.007 firmware érhető el (ez kb. vicc kategória!), szerencsémre mikor átvettem a telefont újonnan a Vodafone-tól, akkor rejtélyes módon már a 031.023-as verzió volt rajta gyárilag, ami egyébként jelenleg sem érhető el annak, aki ennek kiadása előtt vásárolta a telefont a Vodafone-tól. Szóval nemhogy az 52-es szoftverről nem tudok nyilatkozni, de még az 51-esről sem, ugyanis a Nokia és a Vodafone olyan flottul működnek együtt, hogy még mindig b@sztak kiadni az előző firmware-t is (sőt, az előző előttit is - hisz még a nekem föntlévő 031.023 sem érhető el NSU-n keresztül), nemhogy a legújabbat. Az E66-om esetében egyszer írtam emiatt a Vodafone-nak (ott konkrétan már 3 firmware-verziót hagytak ki lazán), sűrűn mea culpáztak, majd "egyeztettek" a Nokiával és láss csodát: 3 hét múlva kijött az aktuális firmware - igaz hibásan és el is cseszte a telefonomat, de ez már más kérdés. Nem hiszem el, hogy ennek nincs felelőse egyik cégnél sem!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
j.la
tag
válasz runner 125 #1800 üzenetére
Én se ismerem, no de majd a trés ismerősömet megkérdezem, hogy ez hogy is van náluk....
3. után verem ki a balhét addig nem... -
batesz86
csendes tag
Nekem az a problemam hogy semmit nemtudok tenni a telora a tanusitvanyos szoveget lovi be, probaltam datum visszaallitassal, a vezerlopult/alk.kezelo/opciok/szoftv.telep. MIND Online tanusitvany/KI....es megsem.Valaki tudja a megoldast?
-
ABE
őstag
válasz batesz86 #1809 üzenetére
Telepítés előtt szignózni kell az alkalmazásokat, amihez egyrészt kell a telefon azonosítójához rendelt .key és .cer fájl, másrészt egy erre alkalmas szignózó program (ilyen létezik számítógépre és telefonra is). Regisztráció után ezen az oldalon tudsz a telefonodhoz igényelni szignózó fájlokat, illetve a szükséges programot letölteni: [link]
[ Szerkesztve ]
-
CB
senior tag
Új szoftver van a telcsihez:052.005
2010.október 27.
(nekem új)40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
Papa-Georgo
senior tag
Srácok!
Kérdésem az lenne, hogy GPS nektek mennyi idő alatt áll fel?
Legújabb szoftver van fent és kb. 2 perc mire értelmezhető GPS jelet vesz.
Barátomnak E52-je van, előző szoftverrel 5mp alatt talált jelet, most neki is új szoftver lett rajta és nála is ugyan ez a probléma.Természetesen, minden segéd be van kapcsolva, kivéve az internet.
''Aki hisz abban, hogy a biztonsági termékek képesek önmagukban valódi biztonságot nyújtani, az megelégszik a biztonság illúziójával.''
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Papa-Georgo #1813 üzenetére
Nekem kb. szintén 5 másodperc alatt megvan a jel (031.023-as firmware), ilyen tekintetben nincs gond vele. Igaz, nálam az Internetre is fölmegy rögtön, pont azáltal lesz ilyen gyors, szóval azt nem ajánlott kikapcsolni.
Get Moded!
-
Papa-Georgo
senior tag
Ha felengedem netre nekem is. De gondoltam A-GPS talán pont jó ennek kiküszöbölésére.
Más, iránytű kalibrálás? Nekem csak nem akar zöld lenni vagy ha zöld is lesz kb. 1mp után sárgára vált.
''Aki hisz abban, hogy a biztonsági termékek képesek önmagukban valódi biztonságot nyújtani, az megelégszik a biztonság illúziójával.''
-
ABE
őstag
válasz Papa-Georgo #1815 üzenetére
En ugy tudom, hogy az A-GPS a mobilnetes segitseget jelenti, a halozatalapu pedig a cellainformaciokat hasznalja.
-
zs.tom
tag
Sziasztok!
Még az idei év során tervezem, hogy veszek egy ilyen telót! Ma voltam media-ban, de szerintem 105000 Ft kicsit sok érte... Néztem neten és találtam jó áron. Technet.hu webshop szerintetek megbízható, nem fognak kínai szart küldeni? Ha valakinek van velük tapasztalata, kérem ossza meg velem
üdv. -
szige
tag
Change log:
Camera Auto Focus works much better
Changes in time zones available
Adobe Reader updated to version 2.5.202
Default system start date changed (11/10/2010)
Clock time font changed to normal size ,not tiny anymore !
Device Management fix
Email client 2.2.0 is available now.
Dual Mode UMTS/ GSM works now
More RAM Space available now(let us know ,true or not )
Keypad Auto lock fix (auto lock now restricted to home screenValaki meg tudja erősíteni ezeket? Főleg az email kliens érdekelne. Ja, és frissítette valaki OTA-n? Itt most nem tudok bemenni szervízbe...
-
Falconmaster
tag
Én OTA frissítettem, nem volt gond.
Ami feltűnő, az óra fontja valóban megváltozott.
Nekem személy kifejezetten tetszett hogy nem csak a főképernyőn zárt le az automata billzár, de igazából ezen nem fogok fennnakadni.
A kamera fókusznál nem vettem észre különösebb változást, persze ez nem jelenti hogy nincs is.
Most újraindítottam, valóban nőtt valamicskét a szabad memória (eddig olyan 44,5 mega volt most 46,3) - nem egy komoly változás, de ez is valami.
Az Adobe reader frissült, más a felület, de különösebb használhatóságbeli javulást én nem tapasztaltam - szóval semmi olyasmi amit már messiásként vártam volna...
E-mail kliens frissült, de hogy mi - passz. Nem látok szembetűnő változást.by Flaki™
-
batesz86
csendes tag
Kilehet kapcsolni az adatkábelről való töltést?
-
riszter
senior tag
-
DM-Fan
nagyúr
Nos, gond nélkül fölment a szoftver (051.018). Semmi különösebb változást nem vettem észre azon túlmenően, hogy kisebb lett a "tálcán" látható óra betűmérete és más lett a betűtípusa (ezt a 052-es frissítésben most vissza is állították ugye). A telefon nem lett gyorsabb, eddigi funkciói első ránézésre szemmel láthatóan nem bővültek. Kíváncsi leszek az általános stabilitásra és az esetleges üzemidő-változásra. Majd beszámolok.
Mindenesetre időszerű volt a Nokia-Vodafone együttműködésnek ezen újabb közös aktusát megejteni (függetlenül attól, hogy most sem sikerült a legfrissebb szoftvert implementálni), tekintettel arra, hogy legutóbb ezt a 022-es firmware-nél tették meg. Egyszer majdcsak utolérik magukat!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
AkoSCH
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a gyári tokban tartva, (és úgy általába véve is) mennyire kopik a telefon körüli "krómkeret", ami tudtommal műanyagból van.
DivX filmeket le lehet játszani a készülékkel?
Csöngetésnél akárhogy forgattam, sehogy sem némult el a telefon, ezt hogyan kell kivitelezni? (user manual alapján nem jöttem rá)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv.
-
GéTom
csendes tag
Van egy Nokia bolt a Mammut 1-ben, ott 80+ ezer Ft
A GPS nekem kb 10 perc után indul be, azt is csak a második indításnál.
A telefon nagyon nem szereti a bluetooth autós kihangosítást. Minden ötödik-hatodik indítás után először elfelejt pár beállítást majd pedig leállás után is jelzi a kapcsolatot és nem lehet telefonálni vele.
Már rutinom van az ilyenkori újraindításban. -
fendre
tag
Gyári tokot használok fél éve és meg vagyok elégedve vele. Elején kicsit szoros volt, de 1 hét alatt használhatóra tágult.
A krómkeret biztos hogy nem műanyag Kevés telefon van, ami masszívabban lenne összerakva. Egy karcolás nincs rajta, pedig már volt hogy végigpattogott az előszoba kövön, majd kapott egy mandínert az ajtóról.
divx filmeket átkonvertálva lehet nézni. Talán vonaton ha nagyon nincs más még élvezhető is, de ez a telefon nem erre van. Amúgy nekem SmartMovie van fent erre a célra, gyári lejátszó nem nagyon viszi az avi-kat.
Csöngésnél be lehet állítani, hogy lehessen némítani forgatással. Beállítások -> szenzorok menü. Ez teljesen logikusan működik, mert csak akkor némítja le a hívást, ha felfele néző állapotból fordítod lefele. Kicsit féltem, hogy mi van ha a zsebemben van, ülök, lefele néz és hívnak, de szerencsére nem lesz néma ilyenkor, hanem csöng rendesen.
-
DM-Fan
nagyúr
Nos, egy nap után a következőket vettem észre a 031.023 verziójú firmware-ről a 051.018-ra való frissítést követően.
Ami jó:
- úgy érzem, hogy a korábban általam említett stereo BlueTooth-fülesen tapasztalt zenelejátszási anomáliák megoldódtak. Korábban ugye az volt, hogy ment ugyan a zenelejátszás, de szabálytalan időközönként "meg-megbotlott" a zeneszám, mint amikor rosszul van grab-elve egy mp3. Ez úgy tűnik, hogy megoldódott, legalábbis ma nem nagyon észleltem semmi ilyet, teljesen folyamatos és hibátlan volt a lejátszás, jól, dinamikusan szólt a füles (mondjuk a hangszínekkel korábban sem volt baj). Ezt nagy örömmel fogadtam, hiszen ez volt az egyik nagy szívfájdalmam a telefonnal kapcsolatban.
Ami (számomra) rossz:
- az automatikus billentyűzár most mindenhol lezár, tehát nemcsak a főképernyőn. Ez azért kellemetlen, mert mondjuk amikor Opera Mobile-ban épp arra várok, hogy betöltődjön egy oldal, akkor a várakozás alatt ugye nem nyomok gombot, viszont így az előre beállított időn belül lezár az automatikus billentyűzár. Eddig ezt nem tette és csak a főképernyőn zárt le, ami tökéletes is volt, a jelenlegi állapot viszont számomra kellően idegesítő és szerintem a használhatóság rovására megy. Ha jól tudom, ezt az 52-es firmware-ben vissza is állították a korábbi állapotra, csak azt ugye cseszhetem, mert a kedves Vodafone az 52-es firmware helyett az 51-est méltóztatott jóváhagyni és gyanítom az 52-est lazán kihagyják, ahogy több, korábbi firmware-t is.
- az óra betűmérete meglehetősen apró lett, a korábbi pont tökéletes volt, így ez elüt a többi ikontól, értesítési jeltől. Teljesen olvasható amúgy, csak nagyon "kilóg" a főképernyő arculatából, ez a totál oda nem illő font-type és font-size. Ahogy olvastam, az 52-es firmware-ben ezt is visszaállították. Frankó.
- nem tapasztalok különösebb gyorsulást, sőt, leginkább semmilyet. A telefon ugyanúgy lassan reagál bizonyos dolgokra (pl. a főképernyőn elkezdek számokat pötyögni, akkor kb. az ötödik leütött szám után kezd el egyáltalán megjelenni az addig bevitt számsor; a telefonkönyv is igen lassan nyílik meg, stb.) A menü talán egy kicsit gördülékenyebb, de lehet, hogy csak bebeszélem magamnak.
- a szabad memória csökkent, legalábbis a 031.023-mal olyan 42-43 MB szabad memóriakapacitás volt elérhető, ez a 051.018-cal már csak 33-34 MB úgy, hogy minden fölösleges sallang be van zárva és csak a fő rendszerelemek futnak. Ezt nem gondoltam volna, inkább növekedésre számítottam.
- az Adobe Reader 1.5 LE-t igazán lecserélhetnék már valami frissebbre, korszerűbbre, mert egy csomó .pdf fájlt egyszerűen nem kezel, megnyitja őket, de üres lapokat hoz, akárhogy zoom-olok, lapozok az oldalak üresek maradnak. PC-n tökéletesen működnek.
Egyéb alkalmazásokban nem vettem észre változást, amit eddig próbáltam, az minden ugyanúgy működik, mint eddig. Meglátásom szerint az 52-es firmware-re nagy szükség lenne, hisz a fent leírtakból is látható, hogy több, az 51-esben elcseszett dolgot ott javítottak ki újra. Szóval szívesen venném, ha a Nokia és a Vodafone kicsit odafigyelne egymásra és nem hagynának ki firmware-verziókat, amelyek esetleg egyesek számára fontos javításokat tartalmazhatnak, illetve ha nem kellene fél évet várni egy új firmware jóváhagyására - már ha egyáltalán jóváhagyják. Mindegy, legalább történt valami, végülis egy fő funkció javításra került, a most elcseszett dolgokkal meg valahogy együtt lehet élni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Falconmaster
tag
Nekem a legújabb fw van, ott már a 2.5ös pdf olvasó van; a billzárat és az órát javították (bár nekem ez a mindenhol-lezár tetszett...), memóriából pedig átlag 44-45 van indítás után.
gyorsaságról: azt észrevettétek már, hogy pl a 0-t (M) lassabban írja mint a többi számot? próbáljatok pl 1-eseket nyomogni, és aztán próbáljátok ki a 0-t nyomogni... na ez milyen már? vagy ezt csak nekem csinálja...?
by Flaki™
-
ABE
őstag
válasz Falconmaster #1836 üzenetére
Valami nem okés, mert nálam sem az OVI Suite, sem a telefon eszközkezelője nem talál frissítést... A telefonodon véletlenül nem lett átírva a product code?
-
szige
tag
válasz Falconmaster #1838 üzenetére
Én kb egy napig azt hittem, az 52-es verzióval megoldódott a gépelés belassulása emailben. De nem.
Viszont, hogy jót is mondjak, a modem probléma már a múlté, nem is csak a telefon hibája volt, a windows-zal együtt hozták össze.
-
ABE
őstag
válasz Falconmaster #1838 üzenetére
Igazság szerint annyira nem izgat a dolog, hogy most megint rohangáljak vele... Érdekes, akkor ha jól értem, te házilag raktad fel? Csak mert nem vágom, hogy nekem miért nem ajánlja fel, ha elvileg ugyanaz a két készülék product code-ja (gondolom én...).
-
Falconmaster
tag
igen, OTA telepítettem (telefonon, szoftverfrissítés menüből).
Nekem is volt már hasonló gondom - a 22es FW volt fenn mikor elhoztam a pannonból és hiába jött ki a harmincas széria, nem volt hajlandó telepíteni (holott más pannonosoknak felment simán) - se az OVI nem ajánlotta fel sem pedig a telefon az új firmwaret.
Bevittem eg Nokia Care-be, 2 órával később mehettem érte, rajta csücsült az új szoftver, minden érintetlenül, és azóta a frissítéssel sem volt gondom.by Flaki™
-
ABE
őstag
válasz Falconmaster #1841 üzenetére
Talán hülyén hangzik, de nem lehet, hogy ők írták át a product code-ot?
-
ABE
őstag
válasz Falconmaster #1843 üzenetére
Gondolom azért, hogy fel tudják rakni a szoftvert. Szóval tényleg az a furcsa, hogy ha egyik pannonosnak engedi a frissítést, akkor a másiknak is kéne. Nem tudom mással magyarázni, mint a product code átírásával.... Pár nappal az 52-es firmware megjelenése előtt volt szervizben a telefonom, akkor automatikusan újrarakták az 51-est, de amíg valami kedves helyet nem találok itt Pesten, én biztos nem viszem be.
-
DM-Fan
nagyúr
Szerintem is csakis a product-code átírásával tudták megoldani a dolgot. Viszont lehet, hogy mégis van valamilyen más alternatíva, mert ahogy említettem korábban, én a 031.023 verziószámú firmware-rel vettem át a vadonatúj, szolgáltatófüggő, bontatlan készülékemet a Vodafone-tól, ami azért furcsa mert egészen e hét hétfőig az NSU-n, OTA-en vagy bármi máson keresztül csak a 022-es firmware volt elérhető a többi Vodafone-osnak, akik mondjuk a 031-es megjelenése előtt vették meg a telefont. Most vagy az van, hogy a szervizben product-code-tól függetlenül föl tudnak tenni olyan firmware-t is, ami egyébként a Nokia hálózatában nem érhető el a többi, adott szolgáltató ügyfele részére (ezt simán el tudom képzelni, gondolom a Phoenix-szel csinálják), vagy ideiglenesen átírják a product-code-ot, majd visszaállítják, vagy vissza sem állítják. Ez utóbbit nem nagyon tudom elképzelni, vagy ha mégis megteszik, akkor nem épp tisztességesek a Care Point-ban, mivel ezzel ugrik a garancia, de nem hiszem, hogy ezt csinálnák. Nekem anno azt mondta a Care Point-ban a srác, hogy csak azt tudják föltenni, amit a szolgáltató már jóváhagyott, tehát amit Te magad is elérsz otthon. Annyi csak a különbség, hogy amikor Te otthon NSU-val vagy OTA frissítesz, akkor Te csak upgrade-elsz, de sosem csinálsz tiszta installt, ő pedig a Phoenix-szel tud gyalulni és nulláról föltenni a teljes aktuális firmware-t. Azt mondta, hogy ez csomó esetben meg tud oldani olyan problémát, amire nem volt magyarázat korábban. De hangsúlyozta: ezt csak a szolgáltató által már jóváhagyott firmware-rel tudják megtenni, frissebbet nem tud rátölteni a product-code miatt.
Get Moded!
-
AkoSCH
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném:
a kijelző alsó sorában, kb. a navigomb bal szélénél egy boríték folyamatosan villog. (a wifi -kapcsolat jelző mellett).Átolvastam már nem egyszer az user manualt, a telefont már többször ellenőriztem, egyszerűen nem tudok rájönni, hogy miért van ott.
El lehet tűntetni valahogy?Köszönöm a segítséget előre is!
Üdv.
-
Sly189
senior tag
Sziasztok most vettem egy ilyen telót, E72 - Ez van a hátuljára írva M-530 35 el kezdődik az imei ,Made by Nokia, Manufactured in China,
Minden frankó vele egy darabig, míg a menükben léppkedve megfagy. Kijelző világítás elszáll, és a billé marad. kijelző is mutat képet. A telefon elérhetetlen. Akksi ki be segít. de utánna megint előfordul sajnos.
Legfrissebb szoft van rajta.
Kártyafüggetlen. Mi lehet a probléma? HR-t már csináltam. Akksi cserét is.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest