- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
JR.CSé
senior tag
Köszi a tesztet!Sok hasznos infóval szolgált
-
=Mentor=
őstag
Ez a teszt sokkal jobb mint az eredeti... Annak már a címe is nevetséges "Műanyagcső light" ami félig fémből van LOL Persze vannak negatívumok, de 50 rongyért ez a teló bőven jó vétel!
-
válasz
- = Zk = - #68 üzenetére
Köszi
Ment egy pü
-
- = Zk = -
félisten
Á, hatalmas leborulás.
1. Maradok a full dobozos 5800ámnál.
2. Tanulságos teszt. Részletes. Ajánlani való minőségű
3. Nincs linked a zenelejátszóhoz?amit leszedtem, tanusítványhiba miatt nem telepíti.
Pls .sis fájlt, mert közvetlen telóra tudom tölteni csak.
(Y) -
válasz
Napfénysüti #64 üzenetére
E90-esem van,haszált. Aztán meg nem érint meg ez, nem gond turizni az sw be,ha baj wan régen koporsós a teló.
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Nah most akkor jöjjön valmai telefon szervízes, hogy mi az ami vissza nézhető és mi az ami nem... mert én már a Produkt kódot sem mertem átírani FW várakozáskor, mert állítólag ha visszaírom az eredetit akkor is látják, hogy piszkálták a telót...
Most akkor mit szabad és mit nem? Én még igényt tartanék a garira
-
válasz
Na hát igen, ha szoft gondal hal be, és nem tudsz frissíteni, akkor van baj
-
Mr.Skynet
senior tag
Okés igazad van
Mikor még diákmelón dolgoztam a Nokiába a tökünk ki volt, hogy mennyi kacatot kellett beleszórni a dobozba, én abból indultam ki mennyi mindent fogtam egyszerre és puff bele a dobozba, április körül vettem meg a saját 5800 telómat (használtan 1 hetes volt) és még ahhoz is sok kacat járt, ezt követően én már csak azért sírtam, hogy a telóm ára fele annyit ér... -
válasz
Kolondrum #59 üzenetére
Mint a bólogató fej akarta volt jelezni, már tudok ezen dolgokról
Egypár jó kis program már rajta is feszül a telefonon
Napfénysüti: Nem
A szignózás nem módosít a telón, a hack hard resettel elhussan, a főzött rom helyett meg vissza kell tenni az eredetit szervíz előtt, és elvileg semmi probléma
De szerintem ezeket ne itt beszéljük ki, mert lassan összeütközünk az alapelvekkel..
-
válasz
Napfénysüti #57 üzenetére
Te hívd így, én nevezem inkább egy alap program telepítésnek. Ez kell, mert nem tetszik h vauzik h nem telepít fel dolgoka.
Barthezz2, nézz utána ezeknek ha nem csak az alap programokat akarod használni. SW reset kód stb? Vágod?
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
Barthezz2 #20 üzenetére
Akkor ha 59k-ba került jó drágán vetted! Baján a GSM boltokban 58k és 65 k körül mozog az áruk az 5800-áknak 2 év garival, kártyafüggetlenül 0 percesként. Haverom 63k-ért vette kb. 2 hónapja, tudott volna 58-ért is csak várni kellett volna neki és nem akart.
Ha jól tudom máshol is ennyibe kerülnek.
-
-
Straw
senior tag
válasz
Mr.Skynet #36 üzenetére
Azért az összehasonlításod nem teljesen korrekt.
Abban az esetben igazad van ha az első kiadású 5800-hoz hasonlítod mert akkor még bőségesen adtak kiegészítőket a telóhoz, viszont azóta elég keményen megkurtították a hozzá adott cuccokat.
pl, az USB kábel az új csomagban már az 5800-ál is kb 20cm, nincs tok és nincs tartalék stylus meg tv-out kábel sem, a "TV álványról" már nem is beszélve (más kérdés hogy szerintem amúgy sem volt semmi haszna).
Mobilarénán volt is cikk róla. Persze mindezt a válságra hivatkozva tette a nokia.
[link] -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Kolondrum #48 üzenetére
Azt én is szeretem mikor valaki úgy vásárol telefont hogy vesz egy marha drága hatalmas tudásút aztán kb használja telefonálásra meg sms írásra. De jó mert drága és lehet vele villogni.
Amúgy az sajnos tényleg igaz hogy a userek nagy %-a nem igazán tudja mire képes a mobilja.
Amíg csak telefonáltam meg sms-eztem nekem is elég volt a Panasonic VS3-am. -
Kleroo
veterán
Ez meglepő hogy más véleményen vagytok.
Én egy saturnban nézegettem az 5530at,és meglepődtem,hogy látványosan rosszab színei,dinamikája,ect van neki,pedig a beállításait is átnéztem.(melléraktam az 5800át,átküldtem pár képet,és elég erős különbség volt az 5800 javára. Bár tudtommal az 5800 2képernyő panel létezik.(az egyik télen a hidegtől meg szokott murdálni,emiatt cserélték) -
spedyboy
senior tag
HSPA helyett nem HSDPA-t akartal mondani?
a hspa a feltoltes a hsdpa a letoltesamugy a youtube azert nem megy mert nem mobile neten hanem wifin probalod
es a telo nem mentenéle a vidiket csupan az eleresi linket! -
Lusta voltam elolvasni a HSZ-eket, de áruld már el nekem h szoftveresen mennyire szabad a teló? Vagy esetleg marad alapon és leéli az életét korlátok között? Utóbbi mondat azoknak az usereknek szól akik azt sem tudják mire képesek ezek a telefonok amúgy.
-
válasz
Napfénysüti #46 üzenetére
Szerintem nem kicsi. Álló helyzetben aki félreüt, annak rendes telefon sem való, fekvőben a teljes gombsor már azért kisebb, itt azért ész nélkül gépelve félre lehet ötni, de alapvetően szerintem itt sincs gond. Persze embere/ujjnagysága válogatja
-
-
Thibbie22
tag
Kellemes írás... Nekem ugyan 5800 van, de nézegetem a tapperes Nokia tellárokat. Ebay-en lehet kapni rá utángyártott fém hátlapot. Így kikerülheted a karcolódást. Akkor láttam, mikor 5800-hoz kerestem fém előlapot (ez utóbbi sajna nincs).
A képei viszont jobbak, mint a 5800-nak.
Enyém még kint is zajos, maszatos képet csinál, bent pedig abszolút felejtős.
Ja, a Vodafone 45k-ért tolja most az 5800-át feltöltőkártyával. Jó ajánlat! Weben rendelve pedig plusz 2k engedmény, nulla szállítási díj!
-
válasz
Napfénysüti #41 üzenetére
Igen, teljesen az az érzés
-
Napfénysüti
nagyúr
-
Szerintem fém. A fehéren látszatra is, de akár a feketét nézve, ha hűvösebb helyen vagy, és ott megfogod az elejét, akkor jóval hidegebb, mint a telefon többi része. Telefonáláskor is, mikor a fejéhez kapja az ember, elég hideg tud lenni.
Most azért egy vasfűrésszel nem esek neki, hogy bizonyítsam, de szerintem fém, és mástól is hallottam már ezt. -
válasz
Mr.Skynet #36 üzenetére
Az árazást én sem értem. Mint a cikk elején említem is, én simán ezt adnám 40k-ért, nem az 5230-at. Az összehasonlításhoz pár szót:
- a kijelző ugyan kisebb, de számomra egyáltalán nem zavaróan, a felbontás és a tulajdonságai viszont ugyan azok.
- A belső memória 4-8Gb kari mellett szerintem mindegy mekkora, a dupla akkora kártya már előny, de ma már nem egy nagyon nagy összeg venni egyet ehhez is.
- tartozékok: úgy tudom, már egy ideje az 5800 is csak azzal a felszereltséggel kapható, amivel az 5530, azaz se tok, se tv-out, se 20cm usb..
- ha választhatok inkább agybadugós, mint távirányítós
- mozgásérzékelős dolog meg megoldható 5530-on isPersze nem azt mondom, hogy ez jobb, és én sem értem az árazást, de nekem ez a telefon jobban tetszik, és a tudása is elegendő
Kinek a pap..
-
Titan44
tag
Én is használtam egy ilyet, boldog voltam vele, zenében nagyon ütős darab.
Van még egy hátránya a készüléknek, nem lehet kikötni tévére.
Az előlap szerintem nem fém, nekem fekete volt belőle és tuti műanyag.
Mindezek ellenére az egyik legjobb ár/érték arányú készüléknek gondolom és mindenképpen szebb a testvéreinél ( 5800XM és 5230 ). -
Mr.Skynet
senior tag
Hali!
Tetszik a teszt
, kicsit meg is lepődtem, hogy mennyire nem vagyok képbe a dolgokkal és keresgéltem picit...
Nekem jelenleg 5800 telóm van és az igen szépen zuhanó árakat elnézve én nem az 5530-at választanám, ha most kellene választanom. ~10ezer a különbség a 2 teló közt, ha a boltokat nézem, ami szerintem nem semmi. 5530 és 5800 (igen tudom, ezek az árak nem mindig tükrözik a valóságot...)
Hogy is van ez
10K pénzért mivel kapok kevesebbet 5530 vs. 5800:
- kijelző: 2,9" @ 3,2"
- belső memó: 70Mb @ 81Mb
- kártyás memó: 4Gb @ 8Gb
- GPS: nincs @ van
- akku: 1000mAh @ 1320mAh
- elől a kamera: nincs @ van
Még 1-2 apróság:
- usb kábel: 20cm @ 120cm
- tv-out kábel: nincs @ van
- távirányítós headset: nincs @ van (viszont sajnos az 5800-hoz nem agybadugós füles jár)
- mozgásérzékelő: nincs @ van (ébresztés és telefonáláskor szerintem hasznos)
- tok, pengető, tartalék ceruza/pálca: nincs @ van
- villanó led: 1db @ 2db (tudom ez szinte mindegy, főleg az N82 Xenon-ja után jöttem rá)És gondolom még van más is ami elkerülte a figyelmem így hajnali 4-kor, most látom más a töltő is stb-stb...
Persze mindenki azt vesz, ami neki jobban megfelel
-
pkadam
újonc
Megleptél, mert 5800 tulajként egy barátom 5530-asának kijelzőjén elcsodálkoztam, hogy az alacsonyabb ára ellenére mégis szebb képet ad. Természetesen annyira nem éles a különbség, mint például az N97-tel összehasonlítva (mármint az 5800-t), de az 5530 képe élénkebb, míg hozzá képest az 5800 kijelzőjének színei mattabbnak hatnak.
-
csaabz
őstag
Nekem is ilyen telóm van és meg vagyok vele elégedve...
Köszi a tesztet! -
Tetszett a teszt felhasználói szemszöge és az objektivitása! Grat! Remélem írsz majd másról is!
-
aram01
nagyúr
jó teszt
de a tella nem kéne -
eclipse006
őstag
Nagyon jó kis cikk lett gratulálok,jól néz ki ez a teló,a tudása sem rossz,valamiért szimpatikusabb mint a nagy testvére,még ha kihagytak ebből 1-2 dolgot.
-
Kösz mindenki
-NOKIA-: Hát az engem is
Gondoltam, hogy nem fogja hetekig bírni, de azért ennél egy kicsit több szufla is lehetne benne..
-
skrabi
senior tag
tetszik a teszt, grat hozzá
-
tolts.hu
őstag
köszi a tesztet, egyedül ami aggaszt az akku...
-
EczkE
veterán
Jó volt olvasni a tesztet, köszi szépen! Külön örülök, hogy felhasználói szemmel tetted mindezt!
-
Detros12
tag
válasz
Multitaskok #24 üzenetére
Jó teszt köszi szépen.
-
Multitaskok
csendes tag
Köszi a tesztet! Hasznos volt!
-
balcsy
aktív tag
Hasznos teszt volt.
Köszi
-
boeing
őstag
Jó kis teló,gratula a teszthez jó lett.
-
GALARDO
addikt
Jó lett!
-
Köszi mindenki
Gál István: nekem semmi, de nézz körbe a fórumon, és láthatod, hogy elég sokaknak nem jön be..
Kleroo: 5800-t is nézegettem és úgy üzletben nem nagyon tűnt fel különbség a kijelzőben(persze a méretet kivéve). Lehet jobb, de nekem ez is tökéletes
pláne egy v630 után
Napfénysüti: 59k volt 2 év gyári garral. Kicsit sok, de nem akartam netes gsm-ekkel szívózni, szolgáltatóknál meg ugye nincs(és még mindig olcsóbb, mint a nokiában 70-ért..)
adodaniel jöhet, én szívesen elolvasnám
veector: először képet ad volt, csak olyan furának tűnt úgy, így javítottam képe van-ra, ami úgy tűnik, csak félig jött össze
Kösz, hogy szóltál, javítom
ClioRS, Geri89: Tudom, azóta már frissítettem is,és nincs gond a youtube-al, csak olyan szempontból mondom, hogy azért okozhat bosszúságot egy átlag user-nek, ha hazaviszi, nézné, de nem megy.
Penyus: A zenelejátszó: 360ting. Beta2-es állapotú, de bajom még nem volt vele. Nekem is van már rajta sok minden
hans87: Pedig a nokiaprogramok.hu-ról van
Eredetileg kínai, de ott fentvan angolul. Mint fentebb is írtam 360ting a neve. A füleshez meg: Az igaz, hogy nem gubancolódik, de iszonyat hajlik, a tövénél is(persze csak lapjában), és ezt nem tudom meddig hálája majd meg a benne futó kábel. Nameg amit a cikkben is írtam, érdekesen tud állni néha az ember nyakában
Én is ezt használom, mert amúgy meg azért jó.
-
64b0r
aktív tag
válasz
Gál István #2 üzenetére
"Hasonló alapú telefont keresek (olyan hardveres qwerty gombsorral ami nem kihajthatós) hosszú, hosszú ideje." Akkor még keresheted, mert egyelőre nincs ilyen. Majd a C05 ha megjelenik, az ilyen lesz.
ON: Amúgy egész jó telefon, jól is néz ki, ha lehetett volna kapni T-nél, ezt választottam volna, így az 5800 lett a befutó.
Az egyedül felróható hiányosság a HSPA, ha az lenne, simán jobb vétel lenne 5800-nál, meg 5230-nál is. Persze miért kultiválja a szolgáltató azt a telót, amelyikben van wifi, de nincs 3G, nekik az nem biznisz. -
Geri89
aktív tag
Először is gratulálok az íráshoz. Nekem 5800 van, ami ugyebár ennek a nagytestvére. Yotube videókkal kapcsolatban annyit tudnék hozzáfűzni, hogy a telefonon a FlashLite-ot kell frissíteni, és akkor tökéletesen viszi a gyári böngésző a youtube videókat, nem akarja elindítani a külön progit neki. Vagy Skyfire-t kell használni, az is viszi a videókat
Az USB kábel meg úgy tudom, hogy azért lett ilyen pici, mert sokan laptoppal használják, ott meg praktikusabb ugye ha rövid a kábel, bár tudom, hogy a PC-s emberkéket ez nem vigasztalja
-
fixedgear
tag
pont jóljött a teszt, énis ilyen telefon vásárlásán töröm a fejem.
kösza segítséget -
hans87
tag
Tetszett a teszt, mindjárt értelmesebb mint sok oladalon olvasható. Nem fikáz, de nem is elfogult.
A fülesnél a kábel úgy tudom okkal lett ilyen szögletes. Elméletileg így nem gubancolódik össze az egész - mint ahogy átlagba szoktak a fülesek. Én most - átmenetileg - ezt használom mindennap, jó, nekem kényelmes, tényleg kevésbé gubancolódik össze viszont a felvevőgombos csipeszt annyira már nem szeretem.
Amúgy megtudhatnám mi a zenelejátszód? (Ugyan szoktam nagy kedvel ajánlani a nokiaprogramok.hu-t, de ott nem nagyon találok ilyet.)
-
kpal
nagyúr
Szép bemutató lett jó telo
én egyenlőre maradok a normálgobos Nokia teloknál N80 ,N95 8GB majd akkor akarok másik telot ha már olyan nokiák lesznek amik 1280-as vagy afeletti videot veszfel.
-
rizso
addikt
Grat, tényleg korrekt cikk lett! Olyan igazi "felhasználói szemmel" típus!
-
Penyus
senior tag
A zenelejatszo szoft nevet megkerdezhetem? Mert nekem is ilyen telom van es a gyari zenelejatszo valoban eleg tre.
Amugy lehet vele okoskodni, en raktam ra dosboxot meg osszehekkeltem wiimoteal. Meg van ra egy okos progi amivel webcamnak lehet hasznalni a telot es az a kepet wifin(!) keresztul nyomja a gepre.
-
ClioRS
őstag
Jó teszt, gratula, na meg a telefonhoz is
Egy jó tipp youtube-ra: ha nem indul el a gyári böngészőn, akkor telepítsd fel a youtube alkalmazás frissebb változatát, ismerősömnek is ezt tettem, és azóta megy szépen a lejátszás
-
total90
veterán
Egész jó ez a telefon szerintem. Az anyaghasználat valóban nem egy hű de milyen jó, meg a kamera sem, de azért a Symbian miatt nem rossz. Az írás is jó lett
-
veector
senior tag
Véleményem szerint nagyon jó képet van. Élénk színek, sehol egy pixel.
1. mondat: képe van vagy képet ad
2. mondat: akkor az egy illúzió -
adodaniel
őstag
válasz
Napfénysüti #8 üzenetére
Rendben
-
adodaniel
őstag
válasz
Napfénysüti #6 üzenetére
jó írás! ha van rá igény, egy hasonlót összedobhatok én is az 5800-ról és akkor szembe lehet állítani a két telót ár, érték, tudás...stb. a hiányosságokra helyezném én is a fő hangsúlyt.
-
Napfénysüti
nagyúr
Jó lett az írás nem érződik elfogultnak mert a hibákat is említetted.
Mennyiért szerezted be?
-
Kleroo
veterán
Szép,jó teszt.
Annyit hozzátennék,hogy az 5800 kijelzője habár specifikációban szinte ugyanolyan, a valóságban sokkal szebb képe van mint az 5530nak(de így is remek még az 5530-é is)
De ezt gondoltam ideírom a vacillálóknak -
Black Dragon
addikt
Nekem is ilyen telom van.
Tényleg jo, bár tényleg kevés a tartozék, és az az adatkábel, hát nagyon komoly.
De mindezek ellenére jó telo!
-
Savaria_01
tag
Jó Teszt,Grat
-
Gál István
senior tag
Symbian S60v5, rezisztív kijelző - mi ezzel a gond? Hasonló alapú telefont keresek (olyan hardveres qwerty gombsorral ami nem kihajthatós) hosszú, hosszú ideje.
-
JanFe
aktív tag
Tetszet a teszt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Tudom, nem mai telefon, és olvasni róla már ezer tesztet, de a napokban belefutottam pár tesztbe itt...
- Autóhifi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Micro Four Thirds
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- PlayStation 5
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- További aktív témák...
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 168e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest